Φροντίδα Υπάρχουν πιο οικονομικές εξωτερικές ταΐστρες γίγας;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Elli
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@gianniskilkis Οταν λετε βρωμα τι εννοειτε;απο το φαγητο που πεφτει απ εξω; Που μαζευει στα καγκελακια της πορτας; Μεσα στην ταΐστρα;δεν μπορω να καταλαβω.
 
Λέω ότι το πλαστικό γίνεται σαν ... Μετά το πρώτο πλύσιμο τους δεν υπάρχει μέρα να μην τις σιχαθεί κάποιος. Νομίζεις πως ήχαν μαγνήτη για την βρώμα. Ωραίες είναι αυτές που σου έδειξε ο κ. Μάκης. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, εγώ αλλάζω τροφή καθημερινά και δεν θέλω ταίστρες να βάζουν " ένα κιλό" . Αυτός είναι και ο λόγος που δεν σχολίασα το εργονομικό κομμάτι του θέματος. Απλά ποιοτικά είναι... καλή συνέχεια.
 
@gianniskilkis θα παω καποια στιγμη να παρω εστω 2 να τις δοκιμασω και εγω! Μεχρι το τελος του μηνα να τις χρησιμοποιησω να δω τι συμβαινει! Ειμαι πολυ περιεργη! Να μαθαινω κιολας 😁 ευχαριστω πολυ!
 
Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες πάνω στο θέμα κλουβί και αξεσουάρ. Για πλεονεκτήματα και ατέλειες.Προσωπικά νομίζω ο,τι η βασικότερη ατέλεια είναι το χρώμα.Αν αυτό είναι λάθος δεν πάμε...παρακάτω Οι ταΐστρες πρέπει να είναι διαφανείς (για 1101 λόγους) και κατα το δυνατόν απο καλούπι, μασίφ ( ένα κομμάτι ).Δεν υπάρχει σοβαρή εταιρεία που να απευθύνεται σε εκτροφείς που να μη το γνωρίζει αυτό. Αυτές που κατασκευάζουν εξαρτήματα και αξεσουάρ κλουβιών στο χρώμα της βάσης, το κάνουν μόνον για την ομοιόμορφη εμφάνιση που ικανοποιεί το μάτι του αδαούς αγοραστή. Ετσι έχουμε κλουβάκια σε σχήμα ΠΑΓΩΔΑΣ , ΙΓΚΛΟΥ ,ΚΩΝΙΚΑ, ΚΑΘΕΤΑ, με ΤΡΟΥΛΟΥΣ, με ΤΡΙΓΩΝΙΚΕΣ οροφές και διάφορα άλλα ευτράπελα, που έχουν στο ίδιο χρώμα κλαράκια, τροφοθήκες, κούνιες, ποτίστρες, βάσεις κ.λ.π. Ολα, μόνον για να καλύπτουν το εύρος των "θέλω" του αγοραστή, που έχει ένα πουλάκι στο μπαλκόνι του. Δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες του πουλιού που θα φιλοξενήσουν, την εργονομία της κατασκευής και την διευκόλυνση του κατόχου.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@mgerom Καλημερα σας! Ναι εχετε απολυτο δικιο σε αυτο που λετε! Ευχαριστιεται το ματι του αγοραστη και το θελω του να παρει αυτο που του αρεσει! Οπως στην δικια μου περιπτωση που αυτο κανω και λαθος μου τοσα χρονια! Δηλαδη επαιρνα το κλουβι που μου αρεσε στο ματι μετα ασορτι κλαδακια ταΐστρες αυγοθηκη ποτιστρα κουνια (παλια οταν ειχα 3 καναρινακια τους εβαζα και κουνια αλλα τωρα δεν βαζω) λες και τα καναρινια θα μου ελεγαν αχ δεν μου αρεσει το χρωμα αυτο παρε μου το σε μπλε καλυτερα! Οποτε σκεφτομουν εμενα το τι μου αρεσει στο ματι! Θα παρω απο περιεργεια αυτες τις ταΐστρες να δω και εγω τι μειονεκτηματα υπαρχουν γιατι αν δεν τα αντιληφθω και εγω ποτε δεν θα μαθω! Τωρα με το μηνυμα σας εψαξα λιγο στα γρηγορα και βρηκα ενα μηχανουργειο και κατασκευες καλουπιων που κανει και αξεσουαρ για καναρινια! Σας ανεβαζω μια φωτογραφια απο τις ταΐστρες! Τι γνωμη εχετε; Ή και αυτες δεν κανουν;

petshop6z.webp
 
! Τι γνωμη εχετε
Αγόρασα μερικές πριν 3 μήνες, είναι διαφανείς και το επάνω κομμάτι κουμπώνει με το κάτω οπότε δεν υπάρχει τρόπος να ανοίξει τυχαία, επίσης μπορεί να τοποθετηθεί και στο εσωτερικό του κλουβιού χρησιμοποιώντας τα ''αυτάκια'' στο πίσω μέρος.
Πιστεύω πως είναι καλές, για την αντοχή τους στο χρόνο θα περιμένω να δω αν θα παραμείνουν διαφανείς ή θα αρχίσουν να θαμπώνουν.
 
Aυτές δεν σου κάνουν ;

Προσωπικά, επειδή έχω χρησιμοποιήσει και τις τρεις με βόλεψε η 2GR από άποψη ανθεκτικότητας και ευκολίας στο καθάρισμα. Οι ταϊστρες τύπου ERICA μου ράγιζαν-έσπαγαν εύκολα, ενώ οι LUSSO ήταν μπαμπάτσικες για τα δικά μου γούστα...
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Εχω τετοιες ταΐστρες που κουμπωνουν απο πανω που ηταν μαζι με το κλουβι ειναι πολυ πιο μικρες αλλα τις φοβαμαι επειδη μερικες δεν κουμπωνουν καλα με αποτελεσμα να χασκουν και να φοβαμαι τα χειροτερα (στο δικο μου παντα μυαλο με τις φοβιες που εχω) μου ερχονται δηλαδη διαφορα ασε μην τα θυμηθω και παω και τις ελεγχω και τρομαξω τα πουλακια βραδιατικα!ισως αυτες οι ταΐστρες στις φωτογραφιες να κουμπωνουν καλυτερα! Θα παω αυριο να παρω 2 μεγαλες (γιγας) να κανω μια δοκιμη! Ειμαι περιεργη τι να κανουμε! Θελω να μαθαινω και εγω και ψαχνομαι ωστε να προσφερω στα καναρινακια μου το καλυτερο που μπορω!αν μπορεσεις πες μου αν παρεμειναν στην αρχικη τους κατασταση ή θαμπωσαν! Σε ευχαριστω πολυ!
[automerge]1600451974[/automerge]
@Stfns Τις ταΐστρες 2GR ποσο καιρο τις εχεις;κουμπωνουν καλα;εχουν θαμπωσει με τα πλυσιματα;απο χωρητικοτητα πως ειναι;συγνωμη πολλες ερωτησεις αλλα παιρνω πληροφοριες ωστε να ειμαι σιγουρη για τις ταΐστρες που τελικα θα αγορασω! Σε ευχαριστω πολυ!
 
Τελευταία επεξεργασία:
@seemsfunny παπαγαλακι ειναι;καλα δεν το ειδαν οτι δυσκολευοταν το πουλακι να φαει; Που αν ειναι παπαγαλακι επειδη το ραμφος τους ειναι πιο γυριστο απο τα καναρινακια ειναι δυσκολοτερο να φτασει μεχρι εκει κατω! Τι να πω... Ας του το εβαζαν αυτο σε μια αυγοθηκη γιατι αυτο δεν ξερω αν ειναι το κυριο τους φαγητο! Και στην ταΐστρα βαλε την κυρια τροφη μεχρι πανω και οταν φτανει μεχρι την μεση συμπληρωνε ή αλλαζε το! Δεν μπορω να καταλαβω μερικες φορες το σκεπτικο καποιων ανθρωπων! Κριμα η ψυχουλα που εφυγε αδικα...και τι ηθελε το καημενο;απλως να φαει επειδη πεινουσε και δεν εφτανε το φαγητακι! Κριμα και παλι κριμα!
 
Αυτές είχα και εγώ, έχουν αντικατασταθεί με νεότερο μοντέλο από την Κλουβοτεχνική. Ο κύριος λόγος που τις χρησιμοποιούσα, ήταν το μεγάλο άνοιγμα που διέθεταν, που έδινε την δυνατότητα στο καναρίνι να σταθεί ευθεία, πατώντας και με τα δύο πόδια ταυτόχρονα στην "ράμπα". Το πλαστικό όντως φαινόταν ταλαιπωρημένο-θαμπό μετά από χρήση. Επειδή δεν μπορούσα να τις βρώ στα καταστήματα, αναγκάστηκα και πήρα διάφορες μάρκες μέχρι να καταλήξω σε αυτή που θα επέτρεπε στο καναρίνι να κάθεται ευθεία και με τα δυο πόδια, όπως σε αυτή της φωτογραφίας. 'Αλλες είχαν μικρό άνοιγμα, άλλες στενή ράμπα για το πάτημα...
Στα συν του παλιού μοντέλου, πέρα από το μεγάλο άνοιγμα, ήταν και το σημείο κουμπώματος (2 στις πάνω γωνίες και 1 στο κέντρο και κάτω), το οποίο στα δικά μου μάτια φαινόταν πιο ασφαλές από αυτές που κουμπώνουν στην μέση και στις 2 άκρες... Καθαρά υποκειμενικό βέβαια αυτό μιας και η πιθανότητα να ανοίξουν είναι απειροελάχιστη.
Όσες πάντως δοκίμασα και είχαν μικρό άνοιγμα, είχαν σαν αποτέλεσμα το καναρίνι να παίρνει μια άβολη (κατ΄ εμέ) στάση για να φάει, να κάθεται λοξά.
Τελικά βρήκα κάποιες εξαιρετικές, οι οποίες είναι ανοικτές από άκρη σε άκρη. Δεν θυμάμαι μάρκα, θα ανεβάσω φωτογραφία ή θα τις δω από κοντά αύριο αν αναγράφουν μάρκα.
Και έχουν δίκιο οι φίλοι που προτιμούν το διάφανο, είναι πιο "καθαρό" σαν υλικό και σου δίνει πλήρη εικόνα για το φαγητό και στο τι συμβαίνει εκεί μέσα 😁
Έχω μόνο μια ερώτηση και αφορμή είναι η θλιβερή εικόνα με το πουλάκι λίγο πιο πάνω... Επειδή προτιμώ να βάζω λίγη τροφή πολύ συχνά και να μην γεμίζω την ταίστρα μέχρι επάνω, το καναρίνι αναγκαστικά σκύβει για να φάει, όχι βέβαια σε υπερβολικό βαθμό να πεις ότι "χώνεται μέσα στην ταίστρα". Υπάρχει κάποια λύση - πατέντα, να "ανεβάσω" το ύψος του πάτου της ταίστρας, ώστε να μειωθεί το προαναφερθέν σκύψιμο?
Τι μπορώ δηλαδή να βάλω στον πάτο της ταίστρας και από πάνω τα σπόρια?
 
@GregCC Αν μπορεσεις αυριο σε παρακαλω ανεβασε μου μια φωτογραφια απο την ταΐστρα για να την δω! Τις ταΐστρες γιγας τις επελεξα γιατι τις ειδα πως εφαρμοζουν,μου αρεσε στο ματι, πως καθοταν το καναρινακι και λογω χωρητικοτητας γιατι οι ταΐστρες που εχω απο τα κλουβια ειναι πολυ μικρες! Και εγω σε διαφανο χρωμα τις θελω απλως ειχα μια προχειρη φωτογραφια σε αυτο το χρωμα γι αυτο ανεβασα αυτην!αυριο θα παω να παρω 2 να δω μεχρι το τελος του μηνα τα υπερ και τα κατα της ταΐστρας! Οσο για την φωτογραφια απο το πουλακι απλα δεν υπαρχουν λογια!η γνωμη μου ειναι τωρα δεν ξερω αν ειναι σωστη αφου γεμιζεις λιγο να βαζεις κατω αυτα δεν ξερω πως τα λενε (οστρακα 🤔; )που ειναι για ασβεστιο και απο πανω την τροφουλα που βαζεις ωστε οταν φτανει στο σημειο αυτο να το βλεπεις και να το αλλαζεις! Ελπιζω να βοηθησα αλλα μπορει να υπαρχει και αλλος τροπος που θα σου πουν τα παιδια που γνωριζουν περισσοτερα! Σε ευχαριστω πολυ!
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Elli Καλησπέρα. Τις χρησιμοποιώ 6 χρόνια. Δυστυχώς θαμπωνουν σχετικά γρήγορα ειδικά αν τις πλύνεις με scotch Brite σφουγγαράκι. Για τα 22 πουλάκια που έχω, μια χαρά εξυπηρετούν από άποψη χωρητικότητας κ ασφάλειας. Προσωπικά τις χρησιμοποιώ κ ως θήκες για τα κερασματα(φρούτα, λαχανικά, αυγό, grit, βότανα), καθώς τις αυγοθηκες ανοικτού τύπου τις έχω απορρίψει για λόγους υγιεινής.
 
@Elli Οι ταίστρες που έχω και αντικατέστησαν τις παλιές που είχες και εσύ, είναι από την εταιρία 2GR, αν είχαν λίγο μεγαλύτερο πλάτος εκεί που πατάει το καναρίνι, θα έπαιρναν 10/10!
 

Συνημμένα

  • 111.webp
    111.webp
    524,4 KB · Προβολές: 22
  • 1111.webp
    1111.webp
    123,7 KB · Προβολές: 22
@Elli Οι ταίστρες που έχω και αντικατέστησαν τις παλιές που είχες και εσύ, είναι από την εταιρία 2GR, αν είχαν λίγο μεγαλύτερο πλάτος εκεί που πατάει το καναρίνι, θα έπαιρναν 10/10!

Φαντάζομαι πως αν στέλνατε ε-μαιλ στην εταιρία που τα φτιάχνει (εκτός κι αν το 2GR είναι τυχαίο και δεν είναι Ελληνική εταιρία) ίσως να διάβαζε την συζήτηση για μελλοντικές ταΐστρες.
 
@Stfns Καλησπερα! Τα 6 χρονια για μενα ειναι αρκετα και λογικο ειναι να θαμπωσουν!Για φαντασου ποσα πλυσιματα εχουν τραβηξει!αλλα για να τις κρατας τοσα χρονια ειναι αποδειξη οτι ειναι καλες και απο αποψη χωρητικοτητας και αντοχης οπως ειπες! Εσυ τις ταΐστρες τις χρησιμοποιεις και για τα υπολοιπα αλλα εγω ειμαι ακομα το παλιο το στυλ 🙂 δεν εχω εξελιχθει ακομη! Θα το κοιταξω! Πηγα και πηρα σημερα 2 γιγας να δω και εγω τι συμβαινει και να λυσω μερικες αποριες μου! Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου!
[automerge]1600533116[/automerge]
@GregCC Καλες φαινονται! Επειδη δεν βλεπω καλα αυτες κουμπωνουν απο πανω ή οχι;ξερεις τι (θα με πουν ολοι παραξενη τωρα 🤣)η κουρμπα που κανει η ταΐστρα πανω εφαρμοζει καλα στο πορτακι ή χασκει; Πολυ παλια ειχα ταΐστρα με κουρμπα (εννοω πανω η ταΐστρα που κανει την στροφη)και δεν με ειχε βολεψει για λογους παντα ασφαλειας! Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου και για τις φωτογραφιες που ανεβασες!
[automerge]1600533739[/automerge]
@seemsfunny εψαξα λιγο στα γρηγορα αλλα δεν μου βγαζει κατι δηλαδη καποια εταιρεια/εργοστασιο που να τις δινει στα pet shop! Παντως καλο θα ηταν αυτο που λες 😁
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τα 6 χρονια για μενα ειναι αρκετα και λογικο ειναι να θαμπωσουν!
Χαχαχα...δυστυχώς θάμπωσαν πολύ πιο γρήγορα απ' όσο φαντάζεσαι...Επειδή έχω και μια μανία με την καθαριότητα τους χρησιμοποιώ σκληρό σφουγγαράκι ώστε να μην μένει ίχνος βρωμιάς. Άν χρησιμοποιήσεις wittex ενδεχομένως να σου κρατήσουν περισσότερο γυαλιστερές.
 
@Stfns Καταλαβα το θαμπωμα δεν το γλυτωνουμε 😁 και εγω τετοιο σφουγγαρι χρησιμοποιω!βιτεξ χρησιμοποιω μονο στο σκουπισμα ή πανω στο βιτεξ βαζω ξιδι και κανω την μεταλλικη ραφιερα που εχω,τα κλουβια και ολα τα αξεσουαρ μετα ομως απο καθε πλυσιμο βαρβατο (τονιζω οτι τα βιτεξ ειναι διαφορετικα δηλαδη δεν κανω με ενα βιτεξ ραφια και μετα τα κλουβια κτλ) σε ευχαριστω παρα πολυ και παλι για τις απαντησεις σου!
 
Back
Top