Ασθένειες Φάρμακα κατά των εξωπαρασίτων

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης muthos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
καλημερα χρησιμοποιω το chevitren εδω και 3 χρονια περιπου και δεν ειχα ποτε προβλημα με παρασιτα ψειρες ψεκαζω πανω στα πουλια αρκετη ποσοτητα ολο το χρονο εκτος δεκεμβρη και γεναρη παραληλα σχολαστικη καθαριοτητα καθε εβδομαδα τωρα στην περιπτωση που εμφανιστουν πιασε ενα ενα πουλακι και ριξε μια σταγονα frontline στο δερμα στη περιοχη του σβερκου με το ιδιο προιον ψεκασε τα αδεια κλουβια και σκευη μετα απο μερικες ωρες βαλε παλι τα πουλακια μεσα
Τελικα μετα απο πολυ ψαξιμο βρηκα chevitren και ψεκασα τα πουλακια μου αφου πρωτα βεβαιως τα καθαρισα σχολαστικα.ρωτησα για το frontline και μου ειπαν απ'το pet shop οτι ειναι για σκυλους, εχει και αμπουλες και σε σπρευ.Ισχυει κατι τετοιο ή εχει και frontline μονο για πουλια;
 
Tο frodline ειναι οντως για σκυλια και το εχουν καταστηματα με κτηνιατρικα φαρμακα,ισως αν πεις στον κτηνιατρο οτι το θελεις για καναρινια να σου πει οτι εισαι τρελος θελεις να τα σκοτωσεις;Ειναι πραγματι πολυ δυνατο θελει προσοχη στη χορηγηση, ενα ψεκασμα στη ραχη του πουλιου αναμεσα στους ωμους φυσωντας ταυτοχρονα τα φτερα ωστε ο ψεκασμος να βρει δερμα, αυτο μου εχουν πει και αυτο κανω,το σημαντικο ειναι οτι κραταει καιρο. Στον περιβαλλοντα χωρο βλεπω ψειρες, ενω στα πουλια οχι, ουτε τη νυχτα τα βλεπω να ξυνονται στον υπνο. Το θεμα ομως ειναι γιατι να υπαρχουν, εστω και στον περιβαλλοντα χωρο, αν δεν μπορουν να τραφουν με το αιμα των πουλιων, πως επιβιωνουν; Εκτος και αν τρεφονται και εγω δεν παιρνω χαμπαρι,ισως,τι να πω, δεν ξερω.
 
mia stagona frontline ine arkei an pesi pano sto derma OXI PERISOTERO ine poli dinato
 
καλισπερα και χρονια πολλα λοιπον σκευασματα τηs chevita θα βρειs πανω στη λαγκαδα μετα την πυλη του παυλου μελα πανω στο δρομο πηγαινονταs για την αερογεφυρα τηs σταυρουποληs . σακι_40 Θεσσαλονίκη.
 
  • Like
Αντιδράσεις: gioko
καλισπερα και χρονια πολλα λοιπον σκευασματα τηs chevita θα βρειs πανω στη λαγκαδα μετα την πυλη του παυλου μελα πανω στο δρομο πηγαινονταs για την αερογεφυρα τηs σταυρουποληs . σακι_40 Θεσσαλονίκη.
Σ'ευχαριστω πολυ Σακη
 
καλισπερα σε ολουs τουs φιλουs και καλη χρονια. Εγω προσωπικα κατω απο τα συρταρια στηs ζευγαρωστρεs βαζω μαλαθιο αυτο που χρησιμοποιουν οι γεωργη ψεκαζω τα πουλια μου καθε 15 μερεs με chevitren και προτου να βγουν τα μικρα μου 2 με 3 μερεs ποιο μπροστα ριχνω στην φωλια παλι μαλαθιο (παντα τραβαω τα αβγα και ξερω ποτε θα βγουν ) και δεν βλεπω ψειρα ουτε για δηγμα τα πουλια μου ειναι παντα καθαρα. Φιλικα σακιs_40 Θεσσαλονίκη
 
Εχω ακουσει οτι το μαλαθιο το βαζουν σε ψεκαστιρα τμε νερο και ψεκαζουν τα κλουβια με την απουσια των πουλιων φυσικα. Εσυ ριχνεις απλα την σκονη στα συρταρια;
 
φιλε μου εγω ριχνω την σκονη μεσα στην φωλια 2 με 3 μερεs πριν βγουν τα μικρα εδω και παρα πολλα χρονια που το χρησιμοποιω δεν εχω κανενα προβλημα.
 
Από περιστεράδες, έμαθα το chevi-tren, πολλύ καλό για εξωπαράσιτα, ψείρες κλπ.
Ειναι ακίνδυνο να ραντίζεις ολο το χώρο, ακόμη και επάνω στα πουλιά. Με 2-3 ραντίσματα ανα 15-16 μέρες τέλος όλα ακ'ομη και οι μύγες.Αν δε φέρεις νέα πουλια με παράσιτα δε ξαναραντίζεις. Το βρήκα στη Θεσσαλονίκη και το χρισιμοποιώ χρόνια χωρίς προβληματα.
 
το βρήκε η κορη μου σε φαρμακείο κοντα στη κτηνιατρικη (σχολη, πανεπιστημιο εργαστηριο, δε θυμάμαι ακριβως)
 
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

Το αποτελεσματικότερο αποπαρασιτικό που έχω βρει - και το χρησιμοποιώ τα τελευταία 2 χρόνια - είναι το frontline. Πραγματικά έχω ξεχάσει πως είναι η "ψείρα" που παλιότερα με το chevitren και με άλλα σκευάσματα, παράλληλα με πολλή
καθαριότητα δεν είχα βρει λύση και είχα και πολλές άπώλειες.

Στην αρχή ήμουν δύσπιστος γιατί πράγματι προορίζεται για γάτες και σκύλους. Ψεκάζοντας όμως μια μικρή δόση κάτω από τις φτερούγες, στην βάση τους (προσέχωντας μην πάει στο κεφάλι τους) το πρόβλημα 'ψείρα' έχει λυθεί για διάστημα περίπου 4 μηνών!

Γι΄αυτό και φροντίζω να ψεκάσω τα πουλιά μου γύρω στα μέσα Μαρτίου (ή αρχές Μαρτίου:αρχή περιόδου αναπαραγωγής)και έπειτα τέλος Ιουνίου. Ουσιαστικά 2 φορές το χρόνο! Τέλος Οκτωβριου και Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο πάλι δεν τα ξαναραντίζω διότι η ψείρα δεν αναπαράγεται κάτω από 17 βαθμούς Κελσίου.
Για τα κλουβιά και τον γύρω χώρο του εκτροφείου χρησιμοποιώ Chevitren για απολύμανση.

Κατά την αναπαραγωγή δεν υπάρχει ίχνος ψείρας ούτε ακόμα και στα νήματα μέσα στις φωλιές!

Ξέχασα να σας πω ότι για 3 μέρες μετά το ράντισμα δεν βάζω μπανιέρες στα πουλιά.

Φιλικά

Κώστας
 
Την πρωτογενή αιτία του προβλήματος την έχει εντοπίσει κανείς παιδιά;

Αναρωτιέμαι δηλαδή ποιος μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο κάποια άτομα δεν ξέρουν τι θα πει ψείρα όπως δεν ξέρουν επίσης τι θα πει παρασιτοκτόνο και άλλα άτομα δεν μπορούν να απαλλαγούν από αυτήν ακόμη και αν έχουν δοκιμάσει τουλάχιστον 2-3 διαφορετικά προϊόντα.
 
Stavro i eties ine poles , filos mou apo thesaloniki me arketa megali ektrofi pote den ixe problima me psires ke kolise apo nima folia pou ixe avga , ti na pis mporis na tin pathis apo eki pou den to perimenis
 
Μιλώντας πριν για "ψείρα" εννοούσα εκείνα τα κόκκινα ακάραια; -αν τα ονομάζω και τα γράφω σωστά- .

Απ' ότι ξέρω από συζητήσεις αυτά τα συγκεκριμένα παράσιτα υπάρχουν στην φύση. Ο ποιό γνωστός φορέας τους είναι
ο φίλος μας το σπουργίτι! Την περίοδο της αναπαραγωγής των πουλιών, τα σπουργίτια είναι γεμάτα από αυτά τα παράσιτα!
Βέβαια τα τελευταία αποπαρασιτώνονται με φυσικούς τρόπους και απομακρύνουν τα παράσιτα από τις φωλιές τους!

Πως φτάνουν όμως στα κλουβιά μας; Αν ένα σπουργίτι πάει σε κλουβί μας πολύ εύκολα τινάζοντας τα φτερά του -όταν φτερουγίσσει για να φύγει- αφήνει παράσιτα... Αυτό το φανταζόμουνα και εγώ... Αυτό που μου είπαν ήταν ότι τα αυγά των παράσιτων αυτών μπορούν και "ταξιδεύουν" μόνο και μόνο με τον αέρα!

Άλλο παράσιτο δεν γνωρίζω και δεν έχω δει όσο ασχολούμαι με τα καναρίνια.

Για την ακρίβεια το Frontline δεν είναι παρασιτοκτόνο (μάλλον!).Απλώς απωθεί το συγκεκριμένο παράσιτο(υποθέτω) και έτσι το τελευταίο δεν σιτίζεται και πεθαίνει! Αυτό εύκολα το παρατηρούμαι γιατί τα συγκεκριμένα παράσιτα από κόκκινα και παχιά που ήταν τα βλέπουμε πλέον μαύρα και πολύ μικρά χρώματος γκρι! Ώσπου δεν τα ξαναβλέπουμε καθόλου!

Προσέξτε όμως την δόση να είναι μικρή γιατί πρέπει να είναι πολύ τοξικό για τα καναρινάκια,όπως προσέξτε επίσης -για να έχουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα- να μην τους βάλετε μπανιέρες για 3-4 ημέρες.

Εγώ πάντως έχω ξενοιάσει από το πρόβλημα του συγκεκριμένου παράσιτου!

Φιλικά

Κώστας
 
Επειδή είμαι "συλλέκτης" προιόντων κατα των παρασίτων (και ας μην έχω καποιο κρούσμα αλλα ποτέ δεν ξέρεις) και το τελευταίο αποκτημα μου ειναι το chevitren ήθελα να ρωτήσω εάν ενάμιση καπάκι σε 1 λίτρο νερό είναι αρκετό για τον ψεκασμό σκευών-κλουβιών-πουλιών (3 καπακια σε 2 λίτρα σύμφωνα με το άρθρο άρα πρέπει να είναι σωστός ο υπολογισμός μου :) )
Αν πέσει παραπάνω υπάρχει πρόβλημα;
 
Σταμάτη η δόση που χρησιμοποιώ εγώ για να ψεκάσω
11 ζευγαρώστρες (86χ52χ30)
1 κλούβα (186χ77χ56)
4 μικρές ζευγαρώστρες(66χ36χ24)
και 12 μικρά μονά κλουβάκια καθώς και τα ανάλογα σκεύη τους

Ειναι 1/2 λίτρο νερό και 15ml chevi-tren.
H μεζούρα καπάκι έχει υποδιαιρέσεις 5-10-15-20 ml.

Y. Γ Συχνότερη εφαρμογή νομίζω είναι καλλίτερα,
απο υπερβολικό ψεκασμό.
 
Αν πέσει παραπάνω υπάρχει πρόβλημα;
Κατά λάθος; :D

Για ποιο λόγο να κάνεις κάτι διαφορετικό απ' αυτό που γράφουν οι οδηγίες Σταμάτη, ειδικά όταν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις το προϊόν προληπτικά;
 
Άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε, δεν θα εξοντώσουμε και τα πουλάκια μας :)
Εξάλλου την πρώτη φορά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. 😎
 
Οσο για την διαρκεια του chevi-tren μετα τον ψεκασμο εως 8 εβδομαδες.
 
Back
Top