@ianos Καλοδεχούμενο κάθε σχόλιο. Ένα στοιχείο που μου ξέφυγε ήτανε το ράμφος το οποίο και παρατήρησα καλύτερα τις επόμενες ημέρες, είχα κάνει και σχετική ερώτηση εδώ στο foroum.
Στην κλούβα του pet shop φαίνονταν δραστήριο, με ωραία κορμοστασία, ζωηρά μάτια, περιποιημένο πτέρωμα. Είχα ελέγξει την αμάρα της, στο κατάστημα και φαινόταν καθαρή. Όταν το έφερα στο σπίτι και καθώς το έβαζα στο κλουβάκι είχα την ευκαιρία και ψηλάφισα και την καρίνα της η οποία μου φάνηκε φυσιολογική σε σχέση με τα άλλα παπαγαλάκια που έχω και ευτυχώς μέχρι τώρα είναι γεμάτα υγεία.
Όλες τις μέρες που την είχα ανταποκρίνονταν σε εκπαίδευση, χάδια, κεράσματα μέχρι και την εντολή 'έλα' είχε αρχίσει να μαθαίνει. Κι ακόμα τις τελευταίες ώρες δέχονταν μόνο από το χέρι μου φαγητό. Δηλαδή είχαμε θεωρώ πολύ καλή σχέση.
Από εχθές διαβάζω διάφορα για τις ασθένειες που σχετίζονται με το ράμφος κλπ. Μένω στην Ηγουμενίτσα και θα πήγαινα στην Πρέβεζα στον γιατρό. Ήτανε πραγματικά πολύ γρήγορη η εξέλιξη ενώ δεν είχε δείξει κανένα σημάδι τις προηγούμενες ημέρες. Έτρωγε, έπινε έπαιζε κλπ.
Πραγματικά στεναχωριέμαι για το πουλάκι που έχασα, σαφώς θα γίνω ακόμα ποιο προσεκτικός με τα πουλάκια που ήδη έχω κι αυτά που θα υιοθετήσω στο μέλλον .
Τέλος κλείνω με ένα παράπονο - ερώτημα προς τον εαυτό μου, προσέχω όσο μπορώ καθριότητες κλουβιών, σκεύη κλπ, ακόμα και σκευάσματα για πρόληψη ( το οποίο δεν ξέρω κατά ποσό συνετέλεσε στον χαμό του πουλακίου ) και έχω φίλο εδώ στην πόλη μου που έχει 12 χρόνια ένα ρικ νεκ παρατημένο στην αποθήκη του μαγαζιού του ( αποθήκη χαρτικών ειδών ), μονίμως με κομμένα φτερά, σε ένα κλουβί ανοιχτού τύπου που ακουμπάει στο δάπεδο, κιβώτια πάνε και έρχονται, σκόνες κλπ, το παπαγαλάκι δεν έχει καν τα στοιχειώδη, όπως παιχνίδια, καθαριότητα κλπ, δεν έχει φάει ποτέ του τίποτα άλλο εκτός από σπόρια και νερό και παρ΄ ολα αυτά είναι 12 χρονών και είναι υγιέστατο και ζει με άθλιες συνθήκες. Όσες φορές του το έχω τονίσει μου λέει: 'εάν στα 12 του χρόνια, του αλλάξω συνθήκες διαβίωσης τότε θα πάθει κάτι, έμαθε έτσι και ας το αφήσω έτσι'.
Καταλήγοντας, κάνω ότι καλύτερο μπορώ για αυτά και πάλι έχω απώλειες.
Σας ευχαριστώ όλους και όλες που μοιράζεστε μαζί μου γνώσεις και εμπειρίες.
υ.γ.: Συγνώμη για το 'σεντόνι' που παρέθεσα.