Γενικά Φτιάχνει φωλιά στην ίδια με το νεοσσό μέσα

xristos ntavaris

PB New Member
Εγγραφή
7 Σεπ 2016
Μηνύματα
91
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα στη παρέα.. Μια απορία... Είχαμε τη γέννα μας το πουλάκι μας είναι τώρα 14 ήμερων... ένα μόνο καταφέραμε... Τώρα πάμε για δεύτερη γέννα της έβαλα φωλιά, άλλη, εσωτερική άλλα αυτή στρώνει την υπάρχουσα με το νεοσσό μέσα, σήμερα της έβαλα εξωτερική δεν πάει καθόλου... Καμιά ιδέα σας;
 
Καλησπέρα στη παρέα.. Μια απορία... Είχαμε τη γέννα μας το πουλάκι μας είναι τώρα 14 ήμερων... ένα μόνο καταφέραμε... Τώρα πάμε για δεύτερη γέννα της έβαλα φωλιά, άλλη, εσωτερική άλλα αυτή στρώνει την υπάρχουσα με το νεοσσό μέσα, σήμερα της έβαλα εξωτερική δεν πάει καθόλου... Καμιά ιδέα σας;
Εγώ θα σου έλεγα, αν το ζευγάρι δεν έχει ζευγαρώσει να τους χωρίσεις. Αν πάλι έχουν ζευγαρώσει βάλε το νεοσσό στην άλλη φωλιά.
 
αν το ζευγάρι δεν έχει ζευγαρώσει.. Να τους χωρίσεις
.. Μιας και θέλουν τουλάχιστον ένα μήνα+ για να ηρεμήσουν και να μπουν στο επόμενο και πιο επίπονο στάδιο της ζωής τους.. Την πτερόρροια.
Αν πάλι έχουν ζευγαρώσει.. Βάλε το νεοσσό στην άλλη φωλιά
.. Μαζί με τον πατέρα, μιας και είναι μόλις 14 ημερών(αρκετά μικρός για να ''κινηθεί'' μόνος του).
Η θηλυκιά στην άλλη πλευρά του κλουβιού, μόνη της, αλλά θα πρέπει να επιτρέπεις στον αρσενικό να εισέρχεται στον χώρο της για κάποια ώρα το πρωί αλλά και για κάποια ώρα το απόγευμα.

φρόντισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την διατροφή τους.
καλή συνέχεια..
 
άλλα αυτή στρώνει την υπάρχουσα με το νεοσσό μέσα
Μπορείς να την αφήσεις να φτιάξει την ίδια φωλιά...
Όταν είναι η ώρα για να γεννήσει (σε 3-4 μέρες) θα βγάλει έξω το νεοσσό που έτσι ή αλλιώς είναι μεγάλος.
Μπορείς ακόμη να βγάλεις τη φωλιά την παλιά και να την βάλεις στην άλλη μεριά του κλουβιού. Στη θέση της παλιάς φωλιάς θα βάλεις μια άλλη ίδια.
Τι είδους φωλιά έχεις;
Θέλεις να συνεχίσεις αναπαραγωγή μέσα στον Ιούνιο ή απλά θα τη σταματήσεις λίγες μέρες αργότερα;
Ρωτάω για να σου δώσουμε οδηγίες.
 
εσωτερική είναι η παλιά φωλιά..η νέα είναι εξωτερική... Και ναι λεω να συνεχίσω την αναπαραγωγή αν δεν υπάρχει πρόβλημα... ευχαριστώ
 
λες να συνεχίσω την αναπαραγωγή αν δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αν με ρωτάς η απάντηση είναι΄ένα μεγάλο ΟΧΙ...
Σε καμία περίπτωση...
Άλλο όμως η γνώμη μου κι άλλο τι θα κάνεις εσύ...
Γι αυτό και ρώτησα.
 
. Και ναι λεω να συνεχίσω την αναπαραγωγή αν δεν υπάρχει πρόβλημα... ευχαριστώ
Προσπάθησε να αποφύγεις τουλάχιστον νέο κύκλο αυγών μετά την εκκόλαψη αυτών.
 
έλεγα να συνεχίσω επειδή έκανε μόνο μια γέννα με ένα πουλάκι...άλλα αν νομίζετε ότι δεν πρέπει.. Θα την σταματήσω...ότι μου πείτε ότι είναι καλό για το πουλάκι μου... Ειναι βατεμενη απο χτες και πολλές φορές
 
Θα την χώριζα από τον αρσενικό άμεσα. Αλλά θα της άφηνα φωλιά να κάνει τα αυγουλάκια της και θα την άφηνα να κλωσσήσει ένα δεκαήμερο. Έπειτα (μετά από επτά ημέρες επώασης) θα έκανα ωοσκόπηση, και αν κάποιο αυγό ήταν ένσπορο και "βλαστωμένο" θα την άφηνα να συνεχίσει και να μεγαλώσει τον / τους νεοσσούς της, αν όχι θα έπαιρνα τη φωλιά.
Να σημειώσω ότι αν δεν κάνει αυγό αύριο, μεθαύριο και αντιμεθαύριο, αλλά έπειτα, πιθανά (αλλά όχι με 100% βεβαιότητα) τα αυγά θα είναι άσπορα.
 
Αφήνεις να φτιάξει φωλιά και αντικαθιστάς τα αυγά με πλαστικά.
Τα αυγά που γεννά τα πετάς...
Η ζωή μέσα στο αυγό ξεκινά μετά την πρώτη μέρα επώασης... από το ζυγωτό που μόνο έτσι αρχίζει να αναπτύσσεται κι όχι νωρίτερα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
αν νομίζετε ότι δεν πρέπει.. Θα την σταματήσω. Ότι είναι καλό για το πουλάκι μου..
.. Αγαπητέ Χρήστο, η όποια προσπάθεια αναπαραγωγής μας, πρέπει να λαβαίνει τέλος το πολύ αρχές Ιούνη,ώστε να μπορούν να έχουν τα πουλιά ένα εύλογο χρονικό περιθώριο ''ξεκούρασης'' πριν οδηγηθούν στην ετήσιά τους πτερόρροια, η οποία ξεκινά από τα μέσα Ιούλη και διαρκεί από 1 έως 2 μήνες.
Στη θέση σου εγώ,όπως σωστά επισημαίνει και ο Γιάννης πιο πάνω, μιας και ήδη έχει προχωρήσει η κανάρα σου στην επόμενη(λάθος χρονικά), θα την άφηνα να ολοκληρώσει την ωοτοκία της, να κλωσσήσει για 5 ημέρες και από την 6η ημέρα και μετά θα της αφαιρούσα από την φωλιά ένα αυγό την ημέρα,έως ότου αφαιρεθούν όλα.. Και να σηκωθεί από μόνη της,ήρεμα και ομαλά. Νιώθω πως και συ κατανοείς το σωστό για την υγεία του ζευγαριού σου.. Και αυτό θα πράξεις,το ξέρω.👍)
Δώσε τους το χρόνο που χρειάζονται να ηρεμήσουν, να αλλάξουν φορεσιά και προετοίμασέ τα διατροφικά όλο το χρόνο.. Μέχρι τον επόμενο Μάρτιο.

Στη διάθεσή σου.
 
ΕΝΝΟΕΊΤΕ Δημήτρη μου εδώ και 10 μήνες που ασχολούμαι με τα καναρινιά μου εχω ερωτευτεί ξανά, δεν θα έκανα τίποτα που να τα βλάψει...
 
επέτρεψέ μου, Χρήστο, μέσω του θέματός σου, να ξαναπούμε & να ξαναθυμηθούμε πως ο χρόνος έναρξης της αναπαραγωγής των πουλιών μας, πρέπει να ορίζεται με βασικό άξονα οι γέννες να μην ξεπερνούν τις τρεις(3) και καταπονηθούν τα θηλυκά από την όλη διαδικασία, αλλά και να έχουν ολοκληρωθεί (απογαλακτισμός νεοσσών) πριν την έναρξη της πτερόρροιας. Με δεδομένο ότι η ανεξαρτητοποίηση των νεοσσών θέλει σχεδόν ένα μήνα και η πτερόρροια σε εξωτερικές εκτροφές ξεκινάει μετά τα μέσα Ιούλη, θα πρέπει η εκκόλαψη των αυγών της 3ης γέννας να έχει ολοκληρωθεί ως τις αρχές Ιουνίου.

Πράξε το σωστόκαι στείλε το ζευγάρι σου ''διακοπές'' !👍
καλή συνέχεια.
 
ΕΝΝΟΕΊΤΕ Δημήτρη μου εδώ και 10 μήνες που ασχολούμαι με τα καναρινιά μου εχω ερωτευτεί ξανά, δεν θα έκανα τίποτα που να τα βλάψει...
Χρήστο, δεν είμαστε σίγουροι για τίποτα όταν μιλάμε για τον καιρό. Ήδη η θερμοκρασία αυτές τις ημέρες είναι ψηλά και η υγρασία συνεχώς μειώνεται, αλλά δεν θα μπορούσαμε να δηλώσουμε τα ανάλογα και για μια εβδομάδα πριν. Στη θέση σου, δεν υπήρχε ουδεμία περίπτωση να αφήσω αυγό που είναι ένσπορο να μην γίνει προσπάθεια να εκκολαφθεί, γιατί εδώ συζητάμε για μια εν δυνάμει ζωή, Το πρόβλημα ανακύπτει ότι στην πραγματικότητα πρόκειται όχι για μία, αλλά για δύο ζωές, αν συμπεριλάβουμε και αυτήν της μητέρας. Πράγματι στην περίπτωση που υπάρξει γόνιμο αυγό τις επόμενες ημέρες (και αφού εσύ θα πρέπει άμεσα να βγάλεις τον αρσενικό από το κλουβί, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες) ενδέχεται, αν αφήσεις τη μητέρα του να το κλωσσήσει να:
  • το παρατήσει διότι μπαίνει στην πτερόρροια
  • το εκκολάψει
  • πεθάνει το έμβρυο μέσα στο αυγό, για λόγους υγρασίας - θερμοκρασίας
  • να πεθάνει ο νεοσσός διότι κάνει πολλή ζέστη, δεν φροντίζεται από τη μάνα του
  • να, συμβούν πολλά αρνητικά με χειρότερο, να εξαντληθεί η κανάρα και να γίνει ευάλωτη κατά την περίοδο της πτερόρροιας και να χάσει ακόμη και τη ζωή της
Όμως, ενώ είναι αυξημένες οι πιθανότητες όλων των παραπάνω, τίποτα, όπως σου είπα, δεν είναι σίγουρο. Έχεις λοιπόν να παίξεις με τις πιθανότητες, που ενώ δεν είναι και τόσο ευνοϊκές, σε ίσως μικρότερο βαθμό οδηγούν και στην εναλλακτική του να έχεις ένα νεαρό πουλάκι και μια τρισευτυχισμένη - και κουρασμένη - μητέρα.
Εφόσον λοιπόν, όπως γράφεις παραπάνω, έχεις ερωτευτεί τα καναρίνια και μέσα στο συναίσθημα που περιγράφεις υπάρχει και το εν δυνάμει αγέννητο πλάσμα, θα σου προτείνω να σκεφτείς ξανά, πριν λάβεις την απόφασή σου. Θα μπορούσες λόγου χάριν να πάρεις τη μητέρα με το κλουβί σε εσωτερικό χώρο που δεν θα έχει τόση ζέστη και φυσικά πριν καν γεννήσει τα αυγά της. Όπως και να έχει πάντως το ζήτημα, σε παρακαλώ αύριο το πρωί, και όσο πιο νωρίς γίνεται να απομακρύνεις τον αρσενικό, ώστε τουλάχιστον να μειωθεί η πιθανότητα να πετάξεις ένσπορα αυγά.
 
Back
Top