Φροντίδα Φωνάζει συνεχώς (blue crown conure)

Parrotsmile

PB Member
Εγγραφή
25 Σεπ 2007
Μηνύματα
2.055
Πόλη
Καλαμάτα
Παιδιά δεν ξέρω αν είμαι στην αρχή μιας μόνιμης κατάστασης γι αυτό θέλω τη βοήθειά σας. Πριν από δύο μήνες άλλαξα σπίτι και τώρα μένω σε ένα δυάρι,ένας μεγάλος ενιαίος χώρος και μια κρεβατοκάμαρα. Όπως καταλαβαίνεται ο Πάρη με έχει συνεχώς στο οπτικό του πεδίο και όταν δεν με βλέπει φωνάζει. Στο προηγούμενο είχα τον υπολογιστή σε άλλο δωμάτιο και δεν με έβλεπε και καθόταν ήσυχος στο stand του στο σαλόνι και έπαιζε. Τώρα και ειδικά τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο stand και παρότι με βλέπει ξεκινά μια φλυαρία η οποία καταλήγει σε λίγα λεπτά σε κραυγές τις οποίες δεν σταματά αν δεν τον πάρω στα χέρια μου.Φοβάμαι μήπως σύνδεσε κραυγή=προσοχή αλλά μεσημεριάτικα δεν έχω και πολλές επιλογές.Χτες δέχτηκα την πρώτη παρατήρηση από τις απίστευτες κραυγές του. Γενικά δεν έχω αλλάξει κάτι στη διατροφή του και στις συνήθειές του, συνεχίζει να είναι υπάκουος στην εντολή έλα και κάτω. Στην αρχή του λέω με σιγανή φωνή πως είμαι εδώ τι θέλει κλπ κλπ και μετά τον αγνοώ, αλλά κάποια στιγμή δεν σταματά και το παίρνω .Χτες έκανα υπομονή και φώναζε για δύο ώρες από τις 4 με 6 το απόγευμα. Δεν ξέρω τι να κάνω. Έως τώρα φώναζε μόνο όταν δεν με έβλεπε αλλά για λίγο και σταματούσε.
 
Απο οτι ξερω και εχω μιλησει με ατομο σχετικο με το ειδος γιατι και εγω ηθελα μια sun conure φωναζουν υπερβολικα και με απετρεψε απο το να αποκτησω ενα τετοιο πουλακι:)
 
Συμφωνώ για τις κονούρες αλλά μέχρι τώρα ο Πάρης ήταν ήσυχος για κονούρα. Έντεκα μηνών είναι.
 
Ολοι που εχουμε παπαγαλους αντιμετωπιζουμε κατα καιρους το ιδιο θεμα. Το οτι στο τελος πηγαινεις και τον παιρνεις πανω σου ειναι το λαθος που κανεις πιστευω! Καταλαβαινω απολυτα το ποσο εκνευριστικο μπορει να γινει διοτι πιστεψε με ξερω τι θα πει φωνη με εναν αμαζονιου μεσα στο διαμερισμα. Κανει αντιλαλο σε ολη την πολυκατοικια... Αλλα εχω καταφερει και τον ελεγχω σε καποιο βαθμο. Δεν τον κοιταω και δεν μιλαω καθολου και προσπαθω να μην εκνευριστω και βγαινω απο το δωματιο και τον αφηνω εκει ωσπου να σταματησει. Εχει πιασει το νοημα πλεον οτι θα μεινει μονος του μεχρι να σταματησει και σταματαει σχεδον αμεσως πλεον, εαν μπω στο δωματιο και ξαναρχισει τοτε ξαναβγαινω αμεσως. Στο τελος περναει το δικο μου. Μολις σταματαει να μπαινεις μετα απο λιγο ωστε να μη συνδεει την εμφανιση σου με τη φωνη του αλλα με την ησυχια που κανει και να τον επιβραβευεις με χαμηλη φωνη...
Υπομονη πολλη χρειαζεται και δεν θα ειναι ευκολο αλλα ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις κατα την αποψη μου.
 
To ξέρω Ανέστη, δεν με εκνευρίζει η φωνή αλλά να μην ενοχλήσω τους ενοίκους. Ο Πάρης δεν με είχε συνηθίσει έτσι. Να τώρα παίζει αμέριμνος και ήσυχος. Το περίεργο είναι ότι φωνάζει όταν γυρνάω από τη δουλειά και γύρω στις έξι σταματά.Αλήθεια όταν γυρίζω από τη δουλειά για πόση ώρα περίπου αν είναι δυνατόν να πούμε κάτι τέτοιο θα πρέπει να ασχοληθώ μαζί του μιας και είναι από το πρωί μόνος του.
 
Εφοσον ειναι μεσα στο κλουβι του απο το πρωι ενα διωρο τουλαχιστο ειναι καλο να βγαινει εξω να κανει βολτες, να παιζει και να ξεσκαει... Αλλα δε σημαινει οτι θα σου επιβαλει κατι αυτος. Εσυ εχεις το πανω χερι και πρεπει να δουλεψεις πανω σε αυτο με ωραιο τροπο ωστε να το καταλαβει.
Αποψη μου ειναι να μην χρησιμοποιησεις κανενος ειδους τιμωρια... κοιτα λιγο εδω και θα καταλαβεις τι εννοω... https://community.petbirds.gr/threads/Γιατί-δεν-μπορούμε-και-ΔΕΝ-πρέπει-να-τιμωρούμε-τα-πουλιά.2403/
Εγω τον δικο μου δεν τον εχω τιμωρησει ποτε και με κανενα τροπο η μονη του ''τιμωρια'' αν μπορει κανεις να το πει ετσι ειναι το να βγω απο το δωματιο... Μεχρι τωρα πετυχαινει το κολπο και δεν δημιουργει αλλα προβληματα στο πουλι οπως στρες αλλα οπως σου ειπα χρειαζεται υπομονη και επιμονη για να δεις αποτελεσματα.
 
... Το περίεργο είναι ότι φωνάζει όταν γυρνάω από τη δουλειά και γύρω στις έξι σταματά...

Τωρα το συνδυασα αυτο με το οτι τοτε ειναι η ωρα που τα πουλια στη φυση αρχιζουν και μαζευονται στα δεντρα κατα σμηνη για το βραδυ... Ειναι πολυ πιθανον το καλεσμα για το μαζεμα αυτο που ειναι εμφυτο στους παπαγαλους και βγαινει ενστιντωδως εκτος και αν δουλεψεις πανω σε αυτη τη συμπεριφορα. Και τωρα που το θυμηθηκα ειχες γραψει καπου οτι στις 8 τον βαζεις για υπνο οποτε ολο και πιο πολυ πιστευω οτι ειναι αυτο. Και ο Φοιβος ενα διωρο πριν την ωρα που πηγαινει για υπνο ειναι ετοιμος να ξεσπασει σε φωνες. Το ιδιο γινεται και στο πρωινο ξυπνημα οπου τα αγρια πουλια παλι φωναζουν για να δουνε αν ολοι στην ομαδα ειναι καλα και βγαλανε τη νυχτα ασφαλης απο αρπακτικα.
Ειναι απιστευτη η φυση αν δεις το βαθος που εχει αυτη η συμπεριφορα...
 
Ειναι απιστευτη η φυση αν δεις το βαθος που εχει αυτη η συμπεριφορα...

Πολυ σωστο αυτο Ανεστη!
Οσο ζουσε ο cοckatoo μας, να ακουγατε φωνες. Οταν ηθελε να φωναξει οχι η πολυκατοικια, αλλα μερικα τετραγωνα τον ακουγαν! Το μονο που δεν χρειαζεται ειναι φωνες και τιμωρια! Θελει γνωση για το πως θα τον χειριστεις, πολυ υπομονη και γενικα αντιμετωπιση οπως θα επρεπε να εχουμε σε ενα παιδακι!:D
 
Tελικά δεν φωνάζει μόνο το απόγευμα. Θέλει να πάρει το πάνω χέρι. Σήμερα έφυγα από το δωμάτιο και φώναζε για μισή ώρα. Όταν σταμάτησε επέστρεψα και έκανα ότι μου είπες Ανέστη. (ήρεμα τον επιβράβευσα του έδωσα και ένα φιλάκι και λαχταρούσε που τον πήρα στα χέρια μου.)Διορθώστε με αν έκανα κάτι λάθος. Θα σας έχω ενήμερους για το τι γίνεται. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
 
Tελικά δεν φωνάζει μόνο το απόγευμα. Θέλει να πάρει το πάνω χέρι. Σήμερα έφυγα από το δωμάτιο και φώναζε για μισή ώρα. Όταν σταμάτησε επέστρεψα και έκανα ότι μου είπες Ανέστη. (ήρεμα τον επιβράβευσα του έδωσα και ένα φιλάκι και λαχταρούσε που τον πήρα στα χέρια μου.)Διορθώστε με αν έκανα κάτι λάθος. Θα σας έχω ενήμερους για το τι γίνεται. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Πιστευω πως δεν εκανες λαθος. Κι εγω το ιδιο εκανα και εχει δουλεψει αρκετα καλα... :)
Σημερα το πρωι ητανε σε κατασταση συναγερμου για πανω απο μια ωρα διοτι απαιτουσε να βγει εξω. Δεν ειχε φαει το πρωινο του ενω ξερει πως θα βγει εξω αφου φαει αλλιως ξεχνιεται παιζοντας και δεν τρωει ως το μεσημερι... Ασφαλως και δεν τον αφησα να περασει το δικο του και δεν τολμησε να φωναξει παρολο που ητανε σαν βομβα ετοιμη να εκραγει... Μολις πηγαινε να βγαλει ολη του τη φωνη και να σηκωσει τη γειτονια ολοκληρη το σταματουσε μονος του διοτι εφευγα απο το δωματιο. 😉 Στο τελος βρηκε τον καλο του εαυτο, εφαγε και βγηκε εξω για παιχνιδι και ζαβολιες...
 
ενας παπαγάλος μπορει να εχει γαιδουρινή εμμονή και πρεπει εμεις να εχουμε 2 φορες πιο γαιδουρινή υπομονή αμα θελουμε να πετυχουμε κατι!

το λεω για τον κωσταντινο, και την μαριαννα με τα μπολακια!(υπαρχουν και κατι πλαστικα που δεν κουνιουνται καθολου!)
 
Nάσο καλημέρα τι εννοείς με τα μπολάκια δεν θυμάμαι αν έχω πει κάτι, πες μου να καταλάβω.
 
οχι τα μπολακια πανε για τη μαριαννα που ειχε προβλημα με τον δικο της που τα χτυπουσε επιμονα.
 
Kosta oi gitones ti lene? Emena me mpirazei auto to thema...Ti na poume stous gitones an tha mas kanoun paratirisi? An tha fonazei enas Amazon apogevmatines ores tha me dioksoun apo polikatikia! :D
Opos leei o Anestis...poli upomoni xreazete...
 
Τι να πούνε οι άνθρωποι μέχρι στιγμής το χειρίζομαι κάπως το θέμα. Δίπλα μου μένει ο ιδιοκτήτης που είναι λάτρεις των πουλιών. Με τους κάτω μου έχω το πρόβλημα. Το όνειρό μου να αποκτήσω μονοκατοικία να φτιάξω και μια τεράστια κλούβα για τους παπαγάλους μου που να χωράει και μένα μέσα.:D😱
 
...Ti na poume stous gitones an tha mas kanoun paratirisi? An tha fonazei enas Amazon apogevmatines ores tha me dioksoun apo polikatikia! :D
Opos leei o Anestis...poli upomoni xreazete...

Δυστυχώς οι γείτονες δεν είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται σε ώρες κοινής ησυχίας τους παπαγάλους μας. Είναι ένα πρόβλημα και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε πριν μας κάνουν παρατήρηση γιατί μετά θα δυσκολευτούμε. Η ελευθερία του ενός τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Άσε που μπορεί να πέσεις και σε κανένα στραβόξυλο και να σου φέρνει συνέχεια την αστυνομία. Σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις ίσως η ηχομόνωση ενός δωματίου να είναι μια λύση.
 
Κύριος ο Πάρης από εχθές το απόγευμα,ήσυχος και όπως τον ήξερα. Τελικά ψάχνοντας να δω τι έφταιξε έβγαλα σα συμπέρασμα ότι. Πριν μερικές ημέρες είχα πάει διακοπές στο εξωτερικό και οι γονείς μου που τον άφησα με το παραμικρό που φώναζε επειδή με έψαχνε τον έπαιρναν επάνω τους και του έδιναν λιχουδιές.Βέβαια δεν μου είπαν τίποτα και παρότι τους είχα κάνει μάθημα έκαναν τα αντίθετα.Φυσικά δεν τους μάλωσα αφού μα εξυπηρέτησαν οι άνθρωποι. Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο. Τώρα είναι όπως πρώτα. Πάντως ήταν καλό τεστ υπομονής και φυσικά δεν το ξαναθέλω. Το μέλλον θα δείξει.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top