Χαρίζονται μικρόσωμα κουτάβια

Efthimis98

PB Member
Εγγραφή
3 Ιουλ 2012
Μηνύματα
173
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Χαρίζονται 5 υπέροχα κουταβάκια, παρδαλά και απαλά. Τα κουταβάκια προς το παρόν είναι πολύ μικρά, μόλις τριών τεσσάρων ημερών και προσπαθούμε από τώρα να τους βρούμε νέα σπιτάκια. Η μητέρα τους είναι μικρόσωμη οπότε και τα κουτάβια είναι πολύ πιθανό, αν όχι βέβαιο, να είναι μικρόσωμα και κάτω των 10 κιλών. Όλα τα κουταβάκια φαίνεται να είναι κοντότριχα προς το παρόν. Τα χρώματά τους είναι διάφορα: ένα σοκολατί με ανοιχτό καφέ στο πρόσωπο και λευκά πατουσάκια, ένα σκούρο καφέ έως μαύρο με ανοιχτό καφέ στο πρόσωπο και λευκά πατουσάκια, δύο άσπρα με μαύρες βούλες/μπαλώματα και ένα λευκό με καφέ βούλες/μπαλώματα. Είναι όλα τους πανέμορφα και αξίζουν να βρουν ένα σπιτάκι. Τα μικρά βρίσκονται σε ένα χωριό, κοντά στην Ελασσόνα, Νομός Λάρισας. Μπορούν να μετακινηθούν, κατόπιν όμως συνεννόησης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε προσωπικό μήνυμα.

Μερικές λίγο πρόχειρες φωτογραφίες τους. Γεννήθηκαν σε μία σκαμμένη λακκούβα. Η μητέρα τους θα στειρωθεί.

Μερικές φωτογραφίες:

31277542625_ed5d6b6cc1_b.jpg


31277378295_f55a6e155a_b.jpg


Σύντομο βίντεο: https://www.flickr.com/photos/108052754@N02/31163386711/in/dateposted-public/
 
Τα κουταβακια ειναι αδεσποτα ή γεννησε η σκυλιτσα σας;
Γιατι αν ναι... Μεγα λαθος!
Καλη τυχη να εχουν, ειναι πανεμορφα!
 
Βάλε μια φωτογραφία της μαμάς για να έχει μια ιδέα όποιος ενδιαφέρεται. Αν κι αν δεν γνωρίζετε τον πατέρα/τους πατεράδες μάλλον θα είναι στο πολύ περίπου η ιδέα. Να στειρώσετε άμεσα τη σκυλίτσα μόλις φύγουν τα κουτάβια. Είναι γεμάτος ο τόπος ημίαιμα σκυλάκια που ψάχνουν για σπίτι.
 
Η σκυλίτσα αυτή είχε υιοθετηθεί μαζί με το αδερφάκι της όταν ήταν κουτάβια, από μία γέννα συνολικά επτά κουταβιών. Ήταν στα άμεσα σχέδια να στειρωθεί αλλά όπως βλέπετε μας πρόλαβε και έκανε τα πέντε αυτά κουταβάκια. Η επόμενη κίνηση μόλις απογαλακτιστούν είναι να στειρωθεί βέβαια.

Σε λίγο θα ανεβάσω φωτογραφίες και της μητέρας αλλά και του αδερφούλι της από όταν ήταν κουτάβια μέχρι και πριν λίγες μέρες που ήμουν στο χωριό και τα είδα.

Θα ήμουν ευγνώμων αν μπορούσατε να κοινοποιήσετε ή μεταφέρετε σε άλλα άτομα που ίσως ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν ένα γλυκό κουταβάκι.
 
Ανέβηκαν.

Οι Λυδία και ο Ερμής, το μαύρο και το άσπρο με τα αδέρφια τους. Το ένα είχε ήδη βρει σπίτι και το άλλο δεν τα κατάφερε.

31202313981_e1b9e4921d_z.jpg

30948808780_ef9388fc91_z.jpg

Μετά από λίγο καιρό που είχαν μεγαλώσει κάπως.
31280875056_94bebd847e_z.jpg

30495221114_d9e602a75a_z.jpg
 
Ειναι αδερφια τα σκυλια που μεγαλωσαν; Θα τρελαθω...
Ρε παιδια αυτο ειναι εγκλημα.
Κανατε ενα καλο που σωσατε δυο σκυλακια και δημιουργησατε αλλα ποσα... ☹
 
Για κάποιο λόγο δε μπορώ να καταλάβω τι εννοείς σίγουρα.
Αλλά αν εννοείς ότι προέρχονται από αδέρφια γονείς τα κουτάβια, μην το σκέφτεσαι. Δεν υπάρχει περίπτωση.

(Τα off topic μηνύματα θα ήθελα να διαγραφούν αν γίνεται μόλις κλείσει ο διάλογος για να διατηρηθεί η αγγελία καθαρή.)
 
Ρε παιδια αυτο ειναι εγκλημα.
Κανατε ενα καλο που σωσατε δυο σκυλακια και δημιουργησατε αλλα ποσα... ☹

Ποιο ακριβώς είναι το έγκλημα στο βαθμό που εσύ το παρουσιάζεις; Το ότι έγινε ένα ανθρώπινο λάθος; Ίσως θα έπρεπε να σκέφτεσαι περισσότερο αυτούς που αντί να προσπαθήσουν να διορθώσουν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε -και ειδικά όταν αυτό συνέβη από λάθος και όχι εσκεμμένα και πρόκειται μελλοντικά να διορθωθεί- προσπαθούν να βρουν την πιο βολική λύση. Μπορείς να φανταστείς τι εννοώ πιστεύω. Το ζούμε όλοι γύρω μας.
 
Αν και "προλαμβανειν κάλλιον θεραπεύειν εστί" εφόσον δεν επρόκειτο για εσκεμμένη αναπαραγωγή ας μη καταδικάζουμε τον άνθρωπο ο οποίος προσπαθεί να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον στα κουτάβια αυτά.
Ελπίζω να βρεθούν υπεύθυνοι ιδιοκτήτες.
 
(Τα off topic μηνύματα θα ήθελα να διαγραφούν αν γίνεται μόλις κλείσει ο διάλογος για να διατηρηθεί η αγγελία καθαρή.)
Δεν είναι off topic μηνύματα όσα διευκρινίζουν κάποια πράγματα για το γενεαλογικό δέντρο των προς υιοθεσία κουταβιών.
Δεν είμαστε εφημερίδα μικρών αγγελιών για να ρυθμίζει ο πελάτης τα κείμενα, είμαστε φιλοζωικό φόρουμ με άποψη και την διατυπώνουμε κατά περίσταση, για την διασπορά των σωστών φιλοζωικών πρακτικών στην κοινωνία.
Θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε φυσικά και εύχομαι να βρεθούν σωστές ανάδοχες οικογένειες με προοπτική την στείρωση των κουταβιών στην κατάλληλη ηλικία.
 
maria p είπε:
Δεν είναι off topic μηνύματα όσα διευκρινίζουν κάποια πράγματα για το γενεαλογικό δέντρο των προς υιοθεσία κουταβιών.

Εγώ θεωρώ off topic όσα σχόλια δεν έχουν λόγο ύπαρξης, κατ' εμέ πάντοτε, και το μόνο που αναζητούν είναι διευκρινίσεις μέσω απότομων και άκομψων εκφράσεων. Νομίζω ότι οι πληροφορίες που παρείχα μέχρι και το #6 είναι υπέρ αρκετές και το σχόλιο της Ηλέκτρας είναι άκομψο, με αυθαίρετα συμπεράσματα. Θα προτιμούσα να παραμείνει καθαρή ώστε να υπάρχουν μόνο μηνύματα αυτών που ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν κάποιο σκυλάκι ή ατόμων που μπορούν με κάποιο τρόπο να βοηθήσουν ή να με παραπέμψουν σε κάποιο τέτοιο άτομο.

Ποτέ δεν έγραψα ότι επικροτώ την πράξη αυτή, αλλά βλέπω ότι με κατηγορούν λες και δεν ζω εγώ στον κόσμο αυτό, λες και δε βλέπω τριγύρω μου. Ο γραπτός λόγος εύκολα παρεξηγείται και καλό είναι να προσέχουμε πως εκφραζόμαστε για να μη δημιουργούμε λανθασμένες εντυπώσεις.

Άλλωστε το συγκεκριμένο θέμα δημιουργήθηκε ως αγγελία και όχι θέμα συζήτησης. Όποια διευκρίνηση θα μπορούσε να ζητηθεί είτε στο προφίλ μου είτε μέσω π. Μ. (όπως αναγράφετε και στο πρώτο post) και έπειτα να δημοσίευα εδώ τις επιπρόσθετες πληροφορίες αν το έκρινα απαραίτητο. Όπως βλέπετε δεν έχω λόγο να κρύβω λόγια.


maria p είπε:
Θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε φυσικά και εύχομαι να βρεθούν σωστές ανάδοχες οικογένειες με προοπτική την στείρωση των κουταβιών στην κατάλληλη ηλικία.

Ευχαριστώ πολύ για την οποιαδήποτε συνεισφορά σας προκαταβολικά.
 
Εγώ θεωρώ off topic όσα σχόλια δεν έχουν λόγο ύπαρξης, κατ' εμέ πάντοτε, και το μόνο που αναζητούν είναι διευκρινίσεις μέσω απότομων και άκομψων εκφράσεων. Νομίζω ότι οι πληροφορίες που παρείχα μέχρι και το #6 είναι υπέρ αρκετές και το σχόλιο της Ηλέκτρας είναι άκομψο, με αυθαίρετα συμπεράσματα
Εύθυμη, μη σε απασχολεί αυτό. Εκτός του τυπικού, ότι δηλαδή δεν διαγράφονται μηνύματα αν δεν υπάρχει παράβαση, νομίζω ότι ο αναγνώστης καταλαβαίνει. Προσωπικά, πιστεύω ότι η συζήτηση ενισχύει το ενδιαφέρον της αγγελίας προς όφελος των σκυλιών, παρά την βλάπτει.
 
Δεν μπορώ να απαντήσω για λογαριασμό άλλου, όμως δεν ήσουν και τόσο σαφής γιατί και σ' εμένα δημιουργήθηκε η εντύπωση πως ζευγάρωσαν αδέλφια.
Δεν σε κατηγορώ προσωπικά, ατυχήματα με ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες συμβαίνουν και σε ανθρώπους δυστυχώς.
Όμως το σωστό πρέπει να λέγεται, για τους λόγους που είπα πιο πάνω.
Ίσως εσύ προτιμάς να επικοινωνείς με πμ εμείς στο petbirds, έχουμε συνηθίσει να επικοινωνούμε ελεύθερα, δημόσια και ανοικτά, με μόνο περιορισμό την δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων, όπως αριθμούς τηλεφώνων και διευθύνσεων, για τα οποία χρησιμοποιούμε τα πμ.
Και πάλι τις ευχές μου.
Επί της ουσίας αν βρεθεί άτομο εκτός περιοχής, ρυθμίζεται αποστολή των κουταβιών;
 
Τα σκυλάκια ευτυχώς ή δυστυχώς βρίσκονται στο χωριό μου (εγώ μένω Θεσσαλονίκη).
Από το αρχικό μου post όπου έγραφα αυτό

Efthimis98 είπε:
Μπορούν να μετακινηθούν, κατόπιν όμως συνεννόησης.
περίμενα αυτή την ερώτηση κυρίως

maria p είπε:
Επί της ουσίας αν βρεθεί άτομο εκτός περιοχής, ρυθμίζεται αποστολή των κουταβιών;

Είναι κάτι που δε μπορώ να αποφασίσω εγώ (είμαι "απλά μεσολαβητής") αλλά πιστεύω πως κάτι μπορεί να γίνει, ιδιαίτερα αν μιλάμε για Θεσσαλονίκη και περίχωρα. Πιο δύσκολα είναι για Αθήνα (αλήθεια, όταν υπάρχουν τόσα αδέσποτα ποιος θα προτιμήσει να πάριε σκυλάκι από άλλες πόλεις) αλλά και εκεί ίσως μπορεί να πραγματοποιηθεί η μεταφορά. Αν βρεθεί άτομο θα το συζητήσουμε εννοείται.


Το ότι δεν ήμουν σαφής δε σημαίνει πως μπορεί ο καθένας να προβαίνει σε βεβιασμένες αποφάσεις. Και ιδιαίτερα όταν κατακρίνει την πράξη. Πάντα υπάρχει ο ευγενικός τρόπος, ακόμη και μέσω του γραπτού λόγου, να διατυπώνονται οι ερωτήσεις και οι απορίες του καθενός. Οι ευγενικές λέξεις δεν κοστίζουν πολύ, όπως λένε και οι ξενόγλωσσοι φίλοι μας.
 
Βασικα οπως εγραψες στο ποστ
Η σκυλίτσα αυτή είχε υιοθετηθεί μαζί με το αδερφάκι της όταν ήταν κουτάβια, από μία γέννα συνολικά επτά κουταβιών. Ήταν στα άμεσα σχέδια να στειρωθεί αλλά όπως βλέπετε μας πρόλαβε και έκανε τα πέντε αυτά κουταβάκια.

Απο την στιγμη που δεν ξερετε πως ζευγαρωσε και ποιος ειναι ο μπαμπας και η σκυλιτσα ηταν με τον αδερφο της τοτε ειναι πολυ πιθανο να ειναι ο μπαμπας των σκυλιων 🙂
Μπορει ο τροπος μου να ειναι αποτομος και δεν λεω οτι ζευγαρωσες επιτηδες τα σκυλια για να γινει μαμα η σκυλιτσα σου(κατι που προσωπικα βεβαια δεν το ξερω!), ομως οταν εχεις μια αγαπη στα σκυλια και βλεπεις τοσα αδεσποτα στους δρομους και τα καταφυγια τοτε η καθε νεα ανευθυνη γεννα που βλεπεις σε ποναει.
Σκεψου το αλλιως.
Εχεις 5-6 κουταβακια, εστω και τα 4 να βρουνε σπιτι και να κρατησετε εσεις τα αλλα 2 (παραδειγμα δινω), τοτε 4 σκυλακια θα μεινουν στο καταφυγιο γιατι εκεινοι που θα παιρνανε καποια απο εκεινα τωρα θα παρουν απο εσενα...
Μπορει να ποναει η αληθεια ομως δεν παυει να ισχυει αυτο δυστυχως...
Επισης αν εκεινοι που τα παρουν κανουν -εστω και οι 3 απο αυτους- μια γεννα με αλλα 4,5,6 κουταβια ο καθε ενας τοτε σκεψου ποσα σκυλια+ θα εχουμε...
Τελος πανων, τωρα τα κουταβακια υπαρχουν, ειναι πανεμορφα (οπως ολα τα κουταβια αλλωστε) και ευχομαι να βρουν ενα καλο σπιτι...
 
Αυτή η στάση ορισμένων που περιμένουν με το ντουφέκι να πυροβολήσουν, δεν την καταλαβαίνω.
Ζητά κάποιος βοήθεια να βρει σπίτι για κάποια σκυλάκια.
Και κάποιοι αντί να βοηθούν ψάχνουν πως θα δικάσουν;
Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω.
 
Αυτή η στάση ορισμένων που περιμένουν με το ντουφέκι να πυροβολήσουν, δεν την καταλαβαίνω.
Ζητά κάποιος βοήθεια να βρει σπίτι για κάποια σκυλάκια.
Και κάποιοι αντί να βοηθούν ψάχνουν πως θα δικάσουν;
Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω.
Την τοποθέτηση σου πως την ερμηνευεις; Σου είναι κατανοητη;

Τα πράγματα μπορούν να γίνουν απλά, ας προσπαθήσουμε για αυτό.
 
Αυτή η στάση ορισμένων που περιμένουν με το ντουφέκι να πυροβολήσουν, δεν την καταλαβαίνω.
Με συγχωρείς Γιώργο, η ρεαλιστική περιγραφή μιας κατάστασης δεν στοχεύει σε άτομα αλλά σε λάθος πρακτικές.
Αν δεν ειπωθούν τα σωστά δοθείσης της ευκαιρίας, πότε θα ειπωθούν;
Όταν έχεις υποστεί λόγω του εθελοντισμού σου τις συνέπειες αυτών των πρακτικών, δεν μπορείς παρά να αγανακτείς.
Όταν γεμίζει συνέχεια το σπίτι σου και ο χρόνος σου με την φροντίδα παραμελημένων αδέσποτων, είναι λογικό να επισημαίνεις το σωστό.
Γιατί να θεωρήσουμε πυροβολισμό κάποιες απόψεις και όχι ας πούμε την δική σου, έναντι όσων ταλαιπωρούνται από την ανευθυνότητα άλλων;
Γιατί εγώ να έχω 6 γάτες σήμερα όλες αδέσποτες; Μαζεμένες από σκουπίδια και παρατημένες νεογέννητες;
Όταν καθόμαστε απαθείς, εύκολα κάνουμε πολιτική δημοσίων σχέσεων και γινόμαστε ισορροπιστές λέξεων.
Όμως δεν είναι έτσι, δεν είμαστε σύλλογος κυριών, να κερνιόμαστε φοντανάκια και να πίνουμε το τσάι μας, τάχα μ δήθεν.
 
Back
Top