Χαρίζονται μικρόσωμα κουτάβια

ilie mp είπε:
(κατι που προσωπικα βεβαια δεν το ξερω!)

Τι ακριβώς δεν ξέρεις; Ότι έγινε κατά λάθος; Θεωρείς πως ήθελα να ζευγαρώσω τη σκυλίτσα μόνο και μόνο για να αποκτήσω και άλλα αδέσποτα κουτάβια και μετά να προσπαθώ να βρω σπίτια για αυτά; Αν ήθελα και άλλα σκυλάκια μπορούσα να υιοθετήσω πολλά.

ilie mp είπε:
ομως οταν εχεις μια αγαπη στα σκυλια και βλεπεις τοσα αδεσποτα στους δρομους και τα καταφυγια τοτε η καθε νεα ανευθυνη γεννα που βλεπεις σε ποναει.
Σκεψου το αλλιως.
Εχεις 5-6 κουταβακια, εστω και τα 4 να βρουνε σπιτι και να κρατησετε εσεις τα αλλα 2 (παραδειγμα δινω), τοτε 4 σκυλακια θα μεινουν στο καταφυγιο γιατι εκεινοι που θα παιρνανε καποια απο εκεινα τωρα θα παρουν απο εσενα...

Αυτά τα κουταβάκια, πέραν αυτών που γεννήθηκαν από αδέσποτα σκυλάκια, προέρχονται από ανθρώπους που είτε ηθελημένα είτε όχι γέννησε η σκυλίτσα τους και έπειτα βρέθηκαν μέσα σε μία κούτα δίπλα από τον κάδο ενός κεντρικού δρόμου, όχι τίποτα άλλο, από τους πολλούς περνάν κάποιος θα είναι ζωόφιλος. Δεν προήλθαν με κάποιο άλλο τρόπο. Και εκείνα πήραν τη θέση κάποιον άλλον και τα άλλα των άλλων και ούτω καθεξής.

Επίσης, ακόμη και αν υπήρξε αιμομιξία, όταν μιλάμε για ημίαιμα σκυλιά που μέσα στο DNA τους υπάρχουν περισσότερες διαφορετικές πληροφορίες (κληρονομούνται από παππούδες, γιαγιάδες μέχρι αρκετές γενιές πιο πίσω) από ότι σκυλιά ράτσας τότε μειώνονται ακόμη περισσότερο οι απόγονοι να εμφανίσουν προβλήματα. Όχι ότι εκμηδενίζονται. Απλά πληροφοριακά. Όχι βέβαια ότι το θεωρώ σωστό, αλλά κάπως έτσι προήλθε το γλυκό τσιουάουα στη βιτρίνα του pet shop.

Η απάντηση για αυτό
ilie mp είπε:
Μπορει να ποναει η αληθεια ομως δεν παυει να ισχυει αυτο δυστυχως...
βρίσκεται εδώ
Efthimis98 είπε:
Ποτέ δεν έγραψα ότι επικροτώ την πράξη αυτή

ilie mp είπε:
Τελος πανων, τωρα τα κουταβακια υπαρχουν, ειναι πανεμορφα (οπως ολα τα κουταβια αλλωστε) και ευχομαι να βρουν ενα καλο σπιτι...
Σε ευχαριστώ πολύ για την ευχή σου.

Myra είπε:
Κοινοποιησα. Ευχομαι να βρουν συντομα σπιτακι.
Να 'σαι καλά Μιράντα. Σε ευχαριστώ πολύ! Βέβαια θα αργήσουν λιγάκι, μέχρι να απογαλακτιστούν τελείως.

maria p είπε:
Αν δεν ειπωθούν τα σωστά δοθείσης της ευκαιρίας, πότε θα ειπωθούν;
Όσα ήταν να ειπωθούν, ειπώθηκαν από μένα τον ίδιο. Ποτέ δεν είπα ότι είναι σωστή η πρακτική αυτή, εκτός και αν απλά θέλουν κάποιοι να πουν αυτά που θέλουν, μόνο και μόνο για να τα πουν.

maria p είπε:
Γιατί εγώ να έχω 6 γάτες σήμερα όλες αδέσποτες; Μαζεμένες από σκουπίδια και παρατημένες νεογέννητες;
Όταν καθόμαστε απαθείς, εύκολα κάνουμε πολιτική δημοσίων σχέσεων και γινόμαστε ισορροπιστές λέξεων.

Νομίζω πως εδώ δεν πρέπει να θεωρούμε ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω μας, γενικά το λέω και όχι ειδικά. Δεν είμαστε οι μόνοι που έχουν κάνει αυτό το καλό. Υπάρχουν και άλλοι και ας μη το καυχιούνται παρά έξω. Πάλι πληροφοριακά, πάντα είχαμε σκυλάκια στο χωριό τα οποία ήταν υιοθετημένα κουτάβια, ημίαιμα και αδέσποτα. Πριν από αυτά τα δύο, ήταν η Ερμιόνη, πριν από αυτή ο Πιτ (τα αγαπημένα σκυλιά κιόλας πολλών... αυτά τα μεγάλα μαύρα με τα κόκκινα μάτια που μένουν για χρόνια να υιοθετηθούν στα καταφύγια), πριν από αυτά η Λίζα και ο Τσάρλι και άλλα σκυλάκια. Τη Λίζα και τον Τσάρλι βέβαια δεν τους πρόλαβα, δεν είχα γεννηθεί. Άλλωστε αναφέρθηκα σε ανθρώπινο λάθος... και δεν τα πετάξαμε στο δρόμο για να γίνουν φόρτωμα σε άλλους. Ψάχνουμε ανθρώπους να τα υιοθετήσουν.
 
Με συγχωρείς Γιώργο, η ρεαλιστική περιγραφή μιας κατάστασης δεν στοχεύει σε άτομα αλλά σε λάθος πρακτικές.
.
Συμφωνώ μαζί σου αλλά νομίζω, ίσως να κάνω λάθος, ότι είναι πολύ επιθετικές οι παρατηρήσεις από ορισμένους.
Και δεν θέλω να ανοίξω θέματα παρεξήγησεων, απλά αυτή την εικόνα έλαβα
.
 
Την τοποθέτηση σου πως την ερμηνευεις; Σου είναι κατανοητη;

Τα πράγματα μπορούν να γίνουν απλά, ας προσπαθήσουμε για αυτό.
Την ερμηνεύω ως εξής:
Κάποιος δεν αδιαφορεί και προσπαθεί για κάτι. Οι εκφράσεις περί εγκλήματος θα μπορούσαν να απουσιάζουν. Εγω θα του έγραφα παράδειγμα ''πως σας ξέφυγε και ζευγάρψσαν αδέρφια;''.
Δηλαδή διαφωνώ στον τρόπο έκφρασης.
Λίγο ποιο cool.
 
Εφόσον το νέο αυτό μέλος κινητοποιήθηκε άμεσα, δείχνοντας καλή θέληση και αγάπη προς τα κουτάβια αυτά, δεν επέλεξε την εύκολη λύση, το χαρτόκουτο.
Έχει συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Αντιλαμβάνεται την επιδείνωση της όλης πραγματικότητας στη καθημερινότητά μας προσπαθώντας, όμως, να βοηθήσει.
Την άποψή σου σχετικά με ένα θέμα τη διατυπώνεις μονάχα σε περίπτωση που το άτομο με το οποίο συνομιλείς υποστηρίζει κάτι αντίθετο.
Στη περίπτωση αυτή, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
 
Τα κουταβάκια μεγαλώνουν, ανοίγουν σιγά σιγά τα ματάκια τους και συνεχίζουν να αναζητούν οικογένειες για να χαρίσουν την ανεξάντλητη αγάπη τους. Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει τα κουτάβια αυτά, ας κοινοποιήσει. Σύντομα θα ανέβουν και άλλες.

31280144841_a0a29dc094_b.jpg


31251025902_9b90ea21e2_m.jpg
 
Σε ευχαριστώ Δέσποινα, μακάρι να βρούνε. Ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά αξίζει η προσπάθεια.

Edit: Το συγκεκριμένο κουταβάκι, του παραπάνω ποστ, είναι αγοράκι.
 
Όχι ακόμη Αλίκη. Άλλωστε είναι πολύ νωρίς ακόμη, εξάλλου υπάρχουν τόσα σκυλάκια που δεν βρίσκουν σπίτια για πολλούς μήνες. Βέβαια, το γεγονός ότι είναι κουτάβια τους δίνει ένα μεγάλο προτέρημα.
 
Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως έχουν βρει σπίτι τα δύο ή τα τρία κουταβάκια, από άτομα που δήλωσαν ενδιαφέρον (βέβαια δεν τα έχουν δει ώστε να επιλέξουν ποια τους αρέσουν). Ελπίζω να μην αλλάξουν γνώμη μέχρι να είναι σε θέση να δοθούν. Τα κουτάβια έχουν ήδη αρχίσει να βγαίνουν σιγά σιγά έξω από τη φωλιά αν και είναι ακόμη νωρίς θεωρώ (μπουσουλώντας). Όταν πάω θα έχετε και φωτογραφικό υλικό.
 
Χαίρομαι ιδιαίτερα που υπάρχουν υποψήφιοι νέοι ιδιοκτήτες για τα κουταβάκια!
Ως κουτάβια η μητέρα και τα αδέλφια της μοιάζουν λίγο με κοκόνι-αλωπεκίδα, μεγαλώνοντας, όχι τόσο, η μητέρα ειδικά, αν και οι φωτογραφίες δεν βοηθούν και τα δείχνουν λίγο πιο μεγαλόσωμα από 10 κιλά...
(...)ακόμη και αν υπήρξε αιμομιξία, όταν μιλάμε για ημίαιμα σκυλιά που μέσα στο DNA τους υπάρχουν περισσότερες διαφορετικές πληροφορίες (κληρονομούνται από παππούδες, γιαγιάδες μέχρι αρκετές γενιές πιο πίσω) από ότι σκυλιά ράτσας τότε μειώνονται ακόμη περισσότερο οι απόγονοι να εμφανίσουν προβλήματα. Όχι ότι εκμηδενίζονται. (...)Όχι βέβαια ότι το θεωρώ σωστό, αλλά κάπως έτσι προήλθε το γλυκό τσιουάουα στη βιτρίνα του pet shop. (...)και δεν τα πετάξαμε στο δρόμο για να γίνουν φόρτωμα σε άλλους. Ψάχνουμε ανθρώπους να τα υιοθετήσουν.
Οι λόγοι της αποφυγής της αιμομιξίας είναι ακριβώς αυτοί που καθιστούν τα ημίαιμα σκυλιά πολύ πιο ανθεκτικά από κάποια "καθαρόαιμα"..
Τώρα για το πως προήλθαν οι ράτσες σκύλου, αλλά μη πάμε μακριά από το χόμπι του forum, gloster, τα καμπούρικα και αρκετά άλλα καναρίνια ή μεταλλάξεις και άλλων πουλιών, μπορεί ο καθένας να ψάξει εγκυκλοπαιδικές γνώσεις σε τι βαθμό υπάρχουν πληροφορίες... Πάντως αρκετές ράτσες σκύλου δεν είναι αποτέλεσμα επιλεκτικής αναπαραγωγής, ιστορικά τουλάχιστον, όπως επίσης και πολλές άλλες που είναι... Το τσιουάουα ας πούμε που αναφέρεις έχει τις ρίζες του στους αυτόχθονες της περιοχής του Μεξικό πριν φτάσουν εκεί οι Ισπανοί..
Πάντως οι νέοι ιδιοκτήτες θα πρέπει να ενημερωθούν αν υπάρχει πιθανότητα και τα προβλήματα που μπορεί να εμπεριέχει καθώς κι εσύ φαντάζομαι θα δεν θα ήθελες να καταλήξουν αδέσποτα αργότερα αν παρουσιάσουν κάτι (που φυσικά το απεύχομαι!)από τη στιγμή που προσπαθείς και μπράβο σου να τους βρεις ένα σπίτι... Ας μην ξεχνάμε ότι ένας ενήλικος σκύλος με πρόβλημα υγείας είναι ασύγκριτα δυσκολότερο να βρει σπίτι από ένα κουτάβι...
 
Χρήστο έχεις δίκιο στα περισσότερα. Οι περισσότερες ράτσες όντως έχουν τις ρίζες τους αρκετά χρόνια πριν αφού υπάρχουν ενδεικτικές φωτογραφίες πως ήταν οι ράτσες πριν και πως πλέον. Ωστόσο, μέσω της επιλεκτικής εκτροφής προήλθε ο γερμανικός ποιμενικός (και ειδικότερα ο εκθεσιακός) με την παράξενα χαμηλή κάμψη των πίσω ποδιών του, αναλογιζόμενοι πως παλαιότερα ήταν σχεδόν ευθεία. Δεν ξέρω, αλλά το χαρακτηριστικό αυτό γνώρισμα μπορεί και να προήλθε μέσω αιμομιξιών ώστε να εδραιωθεί.
 
  • Like
Αντιδράσεις: krisp
Δεν ξέρω, αλλά το χαρακτηριστικό αυτό γνώρισμα μπορεί και να προήλθε μέσω αιμομιξιών ώστε να εδραιωθεί.
Το πιο πιθανό είναι αυτό.. Ζευγάρωναν τον γονιό με το παιδί που είχαν αυτό το χαρακτηριστικό και ούτω καθεξής.. Έτσι εδραιώνεται ένα χαρακτηριστικό.

Ωστόσο, μέσω της επιλεκτικής εκτροφής προήλθε ο γερμανικός ποιμενικός (και ειδικότερα ο εκθεσιακός) με την παράξενα χαμηλή κάμψη των πίσω ποδιών του, αναλογιζόμενοι πως παλαιότερα ήταν σχεδόν ευθεία.
Προσωπικά θα προτιμούσα ένα σκυλάκι υγιές και ας μην είχε την παράξενα χαμηλή κάμψη των πίσω ποδιών.

Είναι η προσωπική μου άποψη και φυσικά off topic με το θέμα, οπότε ας μην το συνεχίσουμε. Σημασία έχει αυτά τα όμορφα ημίαιμα χαριτωμένα κουταβάκια που ήρθαν στη ζωή να βρουν καλές οικογένειες και να ζήσουν ευτυχισμένα και με πολλή αγάπη! Αυτό αξίζει σε όλα τα ζώα είτε είναι ημίαιμα είτε καθαρόαιμα και με την.. Βούλα!
 
Τα κουτάβια μεγαλώνουν και έχουν ξεπορτίσει. Η μασκότ της ομάδας, το κοντότριχο καφετί, που το κρατούσα στα χέρια μου όταν ήταν ημερών. Δε θέλω να φανώ υπερβολικός, αλλά είναι από τα ομορφότερα κουτάβια που έχω δει. Πραγματικά. :)

Τα δύο ασπρόμαυρα από ό,τι φαίνεται είναι το ένα με πιο κοντό τρίχωμα και το άλλο με λίγο πιο μακρύ. Το άσπρο με τα διάφορα καφέ θα έχει αρκετά μακρύ τρίχωμα όπως φαίνεται, το μαύρο με τα πατουσάκια θα έχει σχετικά κοντό τρίχωμα και η μασκότ θα έχει το πιο κοντό τρίχωμα! 😉

15697393_10154017710902382_7255566492310851053_n.jpg

15697841_10154017711617382_2143740912567935101_n.jpg


Οι φωτογραφίες είναι από το Facebook, αν κάποιος δεν τις βλέπει ας μου πει.
 
Είναι πανέμορφα...
Ελπίζω να βρεθούν οι κατάλληλες οικογένειες!
 
Έχουν βρει σπίτι όλα τους, τα δύο από αυτά θα υιοθετηθούν από τις ξαδέρφες μου. Ωστόσο αν κάποιος ενδιαφερθεί εννοείται πως θα δοθούν σε εκείνον. Οπότε είμαστε ακόμη στην αναζήτηση, με λιγότερο "άγχος" βέβαια. :)
 
Το καφέ-άσπρο κουταβάκι με το μακρύ τρίχωμα που είναι όρθιο στα 2 ποδαράκια στη τελευταία φώτο είναι για να το φας! Βγάλε καλέ κι άλλες κουταβοφώτο! Να δουμε μουτράκια να λιώσουμε! :D
 
Εμένα μου μοιάζει πολύ για τερριέρ 😛 Μοιάζει απίστευτα με το αδερφάκι της μητέρας τους, αν παρατηρήσετε. Αν μπορέσω θα ανεβάσω και άλλες γιατί τα κουταβάκια είναι χωριό και εγώ είμαι Θεσσαλονίκη. Ωστόσο ο ένας εξ αυτών που ήταν να υιοθετήσει κάποιο κουτάβι τελικά άλλαξε γνώμη οπότε είμαστε ακόμη στην αναζήτηση ξανά.
 
Τα νέα δυστυχώς δεν είναι τόσο καλά. Οι υποψήφιοι για την υιοθεσία τελικά δεν μπόρεσαν να περιμένουν και βρήκαν από αλλού κουτάβια, οπότε πάλι γυρνάμε στα ίδια. Τα κουτάβια ωστόσο μεγαλώνουν και ψάχνουν την οικογένεια τους. Εδώ είναι ένα κολλάζ από πρόσφατες φωτογραφίες τους.

15820253_959505864181877_684099987_n.jpg
 
Back
Top