Φροντίδα Χειμώνας και παπαγάλοι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης liaktas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

liaktas

PB New Member
Εγγραφή
22 Αυγ 2022
Μηνύματα
167
Πόλη
Νεο Φαληρο
Έρχεται ο χειμώνας μια βασική ερώτηση για την προστασία του φίλου μας…

Επειδή διαβάζω διαφορά άρθρα και βλέπω πολλές επιλογές, μπορούμε κάπου να εξιδανεικευσουμε τις βασικές προτεραιότητες για τη προστασία του πτηνού; Προφανέστατα και δεν θα το εκθέτουμε σε κρύο και ρεύματα αλλά να του δίνουμε αφεψήματα; Να του δίνουμε βιταμίνες; Να προσαρμόσουμε διαφορετικά την τροφή του; Να του βάλουμε φως για τις χειμερινές και σκοτεινές μέρες;;;

Τι προτείνετε οι πιο έμπειροι;

Ευχαριστώ….
 
@Tony Forpus κοίταξε επειδη είμαι ψηλά (4ος όροφος) έχω θέρμανση αλλά μήπως να κάνω κάτι με τα αφεψήματα? Για αυτό ρωτάω….
 
@liaktas

Αν το πουλάκι είναι μέσα μόνιμα,τότε δεν θα πρέπει να μείνει έξω τον χειμώνα σε καμία περίπτωση γιατί έχει διαμορφώσει ή θα διαμορφωσει αντίστοιχα και το πτερωμα του κατα την πτερορροια.
Μπορεί να βγει έξω μόνο για να "μαζεψει" ήλιο.
 
Η διατήρηση μιας θερμοκρασίας τουλάχιστον 20 βαθμών στο σπίτι σας θα εξασφαλίσει ότι ο παπαγάλος σας είναι ασφαλής και προστατευμένος από τις συνεχώς μειούμενες χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Αυτό θα προσφέρει ένα άνετο περιβάλλον για να απολαμβάνουν οι παπαγάλοι όλων των μεγεθών.
Είτε έχετε ένα μεγάλο παπαγάλο είτε ένα μικρό συνιστάται η διατήρηση σταθερής εσωτερικής θερμοκρασίας 20+ βαθμών κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Φυσικά, οι ιδιοκτήτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν θερμάστρες χώρου για να αφαιρέσουν μέρος της επιβάρυνσης από την κεντρική θέρμανση του σπιτιού τους. Αυτές οι συσκευές προσφέρουν έναν γρήγορο, εύκολο και ενεργειακά αποδοτικό τρόπο για να ζεστάνετε συγκεκριμένες περιοχές του σπιτιού χωρίς να βασίζεστε στην κεντρική θερμότητα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν τα χρησιμοποιήσετε γύρω από τον παπαγάλο σας.
ΠΟΤΕ μη χρησιμοποιείτε θερμάστρες χώρου (ή μαγειρικά σκεύη) που περιέχουν εξαρτήματα επικαλυμμένα με τεφλόν, καθώς παράγουν αναθυμιάσεις που είναι εξαιρετικά τοξικοί για τους παπαγάλους.
Βεβαιωθείτε ότι το ηλεκτρικό καλώδιο είναι τοποθετημένο μακριά από το κλουβί του παπαγάλου σας, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να το μασήσει.
Μην αφήνετε τον θερμαντήρα χώρου να λειτουργεί χωρίς επίβλεψη.
Δώστε στη θερμάστρα χώρου σας τουλάχιστον 1 μέτρο χώρο προς όλες τις κατευθύνσεις.
Αποφύγετε τους θερμαντήρες χώρου που τροφοδοτούνται με κηροζίνη -- προτιμήστε τους ηλεκτρικούς.
Μια άλλη συμβουλή για να κρατήσετε τον παπαγάλο σας ζεστό αυτόν τον χειμώνα είναι να επενδύσετε σε ένα ποιοτικό κάλυμμα κλουβιού. Ένα κάλυμμα κλουβιού πουλιών είναι ένα απλό αξεσουάρ στο οποίο κάθε ιδιοκτήτης παπαγάλου πρέπει να επενδύσει.
Πετώντας ένα μαλακό κάλυμμα πάνω από το κλουβί του παπαγάλου σας θα παγιδευτεί η ζεστασιά του μέσα αντί να τον αφήσετε να διαφύγει, κάτι που με τη σειρά του βοηθά στη διατήρηση της θερμικής του ενέργειας. Τα καλύμματα κλουβιού είναι χρήσιμα σε πολλές περιπτώσεις, όπως η εισαγωγή ενός παπαγάλου σε ένα νέο σπίτι, η μεταφορά τους σε ένα όχημα, η βοήθεια του να κοιμούνται πιο ήσυχοι τη νύχτα και φυσικά να τους κρατούν ζεστούς.
Οι παπαγάλοι είναι πολύ ευαίσθητοι στις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας και τον χειμώνα πρέπει να προσέχουμε να τους παρέχουμε τις θερμοκρασίες που χρειάζονται για να κρατηθούν υγιείς.
 
@tony ForpusΝα σου πω το σκέφτομαι αλλα φοβάμαι να την βγάλω έξω μην φτερουγισει και έχουμε αλλά δράματα… η άλλη λύση λύση ειναι να την βγάλω με ένα πιο μικρό κλουβί αλλά στην γειτονιά έχω σταμπάρει αλλά τρία ή τέσσερα ελεύθερα μονκ και φοβάμαι μην έλθουν κοντά και την κολλήσουν τίποτα…
 
@tony ForpusΝα σου πω το σκέφτομαι αλλα φοβάμαι να την βγάλω έξω μην φτερουγισει και έχουμε αλλά δράματα… η άλλη λύση λύση ειναι να την βγάλω με ένα πιο μικρό κλουβί αλλά στην γειτονιά έχω σταμπάρει αλλά τρία ή τέσσερα ελεύθερα μονκ και φοβάμαι μην έλθουν κοντά και την κολλήσουν τίποτα…
Και τα Μονκ να μην έρθουν,θα έρθουν τα σπουργίτια και τα περιστέρια.
 
@Ledagcc και @Tony Forpus θα δοκιμασω να την βγάλω αύριο για καμία ώρα με το μικρό κλουβί, και θα δω μετά αν ειναι μπορεί να πάρω και εγώ αυτή την πτητική ζώνη και θα το προσπαθήσω, γιατί όντως η έλλειψη ήλιου είναι θέμα…
 
@Ledagcc το ένα μου μπαλκονι είναι ανατολικό και το βρέχει ο ηλιος από τις 7.00 το πρωί συνεχώς… Θα δω πως θα το κάνω… Ευχαριστώ πολύ πάντως γιατί όντως το θεμα του ΗΛΙΟΥ με ψιλοαπασχολουσε
 
Back
Top