Φροντίδα Χειροποίητο ξύλινο κλουβί για τη Ροζέλα μου

Alora_Mal

PB New Member
Εγγραφή
23 Σεπ 2017
Μηνύματα
36
Πόλη
Πειραιάς
Αποφάσισα να φτιάξω κλουβί στη ροζελα μου. Θα ήθελα να μου πείτε τι πρέπει να προσέχω. Ο σκελετός θα είναι από ξύλο και τα κάγκελα από σύρμα με τετραγωνάκια. Το μέγεθος θα είναι μεγάλο κ με έχουν πληροφορήσει. Αν έχετε κ καμία ιδέα η καμία φωτο απο δικά σας κλουβιά θα ήθελα να μου δείξετε να πάρω καμία ιδέα.
 
Πιστεύω ότι το μεταλλικό μπορεί να είναι πιο βαρύ.. Το πλαστικό απλά δεν το θεωρώ ανθεκτικό κ δεν ξερω κατά πόσο θα με βολέψει στην κατασκευή...
 
Μιλάω για συνδυασμό των δύο, πλαστικό με μέταλλο.

Νομίζω πάντως ότι δεν είναι βαρύτερα από ένα ξύλινο. Επίσης, δύσκολα θα βρεις πολλούς που χρησιμοποιούν ξύλινα, εκτός από κάποιους, "παλιάς κοπής"... "μερακλήδες", οι οποίοι ασχολούνται στην πλειοψηφία τους με πιασμένα ιθαγενή.

Οι λόγοι είναι κυρίως λόγοι υγιεινής, καθώς ένα μεταλλικό κλουβί καθαρίζεται και απολυμαίνεται πολύ καλύτερα από ένα ξύλινο, το οποίο μετά από λίγο καιρό αποτελεί από μόνο του εστία μολύνσεων.

Στους παπαγάλους υπάρχει και ένα ακόμη μειονέκτημα, που έχει να κάνει με τη συνήθειά τους να ροκανίζουν με το ράμφος τους υλικά όπως το ξύλο.
 
Συμφωνώ με τον Σταύρο, θα σου πρότεινα να κάνεις το κλουβί εξ ολοκλήρου συρμάτινο ή αν το μέγεθος του ξεπερνά το 1μ τοτε να χρησιμοποιήσεις κάποιου είδους μεταλλικό σκελετό στην κατασκευή
 
Θα το κοιτάξω. Έχετε δίκιο στο θέμα καθαρισμού... απλά ειχα βρει το σχέδιο κ ήθελα εκείνο.. κάπως σαν την φώτο...
 
Θα το κοιτάξω. Έχετε δίκιο στο θέμα καθαρισμού... απλά ειχα βρει το σχέδιο κ ήθελα εκείνο.. κάπως σαν την φώτο...
Αν θες ρίξε μια ματιά και στο θέμα που είχα ανοίξει παλιότερα και έχει αρκετές πληροφορίες για το πως έφτιαξα την μεγάλη κλούβα μου (80*50*40) https://community.petbirds.gr/threads/Το-θαυματουργό-κουνελόσυρμα-σε-χειροποίητη-ζευγαρωστρα.27481/
 
Πέρα από τους λόγους υγιεινής και καθαριότητας, τα ξύλινα κλουβιά προτείνεται να αποφεύγονται στην περίπτωση των παπαγαλοειδών λόγω της τάσης που έχουν να "μασουλάνε" ξύλα και κατ' επέκταση να τα καταστρέφουν.
 
Back
Top