Γενικά Χρήση αντικουνουπικής ταμπλέτας σε χώρο με πουλιά

Άρα καταλήγω σε έναν συλλογισμό.. Ότι προσφέρουμε την όποια προστασία χρησιμοποιούμε και για τους ανθρώπους (εκτός φιδάκια υποθέτω) και επιλέγουμε ένα προϊόν όσο το δυνατό φυσικό όπου θα πρέπει να περιέχει γερανιόλη.

Eιναι προιον της Power Health και δεν διατιθεται στα super market αλλα στα φαρμακεια.

Το έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αυτό το προϊόν για προσωπική χρήση σε μορφή πλακιδίων. Δυστυχώς, δεν έκανε απολύτως τίποτα στην κρεβατοκάμαρα (δωμάτιο κανονικού μεγέθους). Συνέχιζα να έχω θέμα με τα κουνούπια και αναγκάστηκα να στραφώ σε κοινές του εμπορίου. Τώρα ίσως τα κουνούπια που έχουμε εδώ στην Κρήτη να εξελίσσονται σε πτεροδάχτυλους, δεν ξέρω!

Το έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αυτό το προϊόν για προσωπική χρήση σε μορφή πλακιδίων. Δυστυχώς, δεν έκανε απολύτως τίποτα στην κρεβατοκάμαρα (δωμάτιο κανονικού μεγέθους). Συνέχιζα να έχω θέμα με τα κουνούπια και αναγκάστηκα να στραφώ σε κοινές του εμπορίου. Τώρα ίσως τα κουνούπια που έχουμε εδώ στην Κρήτη να εξελίσσονται σε πτεροδάχτυλους, δεν ξέρω!

Aναφερεσαι σε κοινα κουνουπια ή στο κουνουπι τιγρης;

Συμφωνώ με ouzo. Χρησιμοποίησα και εγώ το fleriana που περιέχει γερανιόλη πριν 1 χρονο σαν πιο " φυσικο".

Πρώτον, δεν απωθούσε κουνούπια και δεύτερον απωθούσε εμένα. Δεν έπαιρνες ανάσα αν περνούσες σε απόσταση 1 με 1.5 μέτρο από την ταμπλέτα.

Τα ζωα μου που εχουν προφανως καλύτερη όσφρηση δυσανασχέτησαν πιο πολύ από μενα.

Ποτέ ξανα.

Δεν έπαιρνες ανάσα αν περνούσες σε απόσταση 1 με 1.5 μέτρο από την ταμπλέτα.
Σε αυτή την περίπτωση θα είναι απόλυτα επικύνδυνο και για τα πουλιά.
Μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο καλό είναι να αποφεύγεται ως ακατάλληλο για πουλιά το συγκεκριμένο...

Τελευταία επεξεργασία:
Καλήμερα σας φίλοι μου,

Κάνοντας σήμερα το πρωί μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο σε διάφορα άρθρα ξένων forums καθώς και διάφορα δημοσιεύματα (είναι πάρα πολλά και δεν θέλω να γεμίσω με links το post) διαπίστωσα ότι :

1. Έρευνες που έχουν γίνει, σε μεγαλύτερα όμως πουλιά, δείχνουν ότι τα κουνούπια προτιμούν κυρίως τα αρσενικά πουλιά σε ένα ποσοστό 64% / 36% . Όμως, ξαναλέω..η ερευνά άφορα πάπιες στο Μαϊάμι. Mosquitoes prefer to bite male birds

2. Έρευνα καταλήγει ότι τα κουνούπια προτιμούν τα πτηνά με τον μεγαλύτερο μεταβολισμό. Μου φαίνεται λογικό🤔 διότι το κουνούπι θα προτιμήσει να αφήσει τα αυγά του σε έναν ποιο "παραγωγικό" ξενιστή. Does bird metabolic rate influence mosquito feeding preference?

3. Το καλό με τα πουλιά είναι ότι έχουν.. Πούπουλα κάτι που πρακτικά αφήνει εκτεθειμένη μικρότερη επιφάνεια σάρκας. Ως εκ τούτου εύκολα καταλαβαίνουμε ότι τα κουνούπια θα προτιμήσουν αυτή την μικρή περιοχή γύρω από τα μάτια και τα πόδια. Με αυτή την σειρά.
Διότι στα μάτια ο εκτεθειμένος δερματικός ιστός είναι προφανώς μαλακότερος. Τα ποδιά είναι σκληρότερα.. Και εάν υπάρχουν και ακάρεα.. Τότε το ένα κακό αποτρέπει το άλλο:) Προς θεού.. Δεν συνιστώ να αφήνουμε τα ακάρεα για να γλιτώνουμε τα κουνούπια..όμως πρακτικά είναι σάρκα η οποία έχει ένα είδος πανοπλίας.. Βλαβερής όμως!
Ένα λογικό άλμα που κάνω είναι ότι μπορεί τα ποδιά να είναι μεν στόχος, άλλα το βράδυ που κάνουν τις επιδρομές τους τα κουνούπια, τα πόδια είναι καλυμμένα μιας και το πουλάκι κουρνιάζει για να κοιμηθεί. Άρα, κοιμήστε τα πουλάκια σας με το σούρουπο:)

4. Λαμβάνοντας υπόψη μας το παραπάνω(3) συν το (2) (ρυθμός μεταβολισμού), θεωρώ πως πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί σε περιόδους όπως η αναπαραγωγική όπου αυξάνονται οι πιθανότητες τραυματισμών στα πουλάκια από πιθανές αψιμαχίες(άρα πιθανότητα εκτεθειμένου δέρματος, πληγών κλπ) αλλά και το εκτεθειμένο δέρμα των νεοσσών στις πρώτες μέρες τις ζωής τους.

5. Δεν βρήκα κάπου ένα προϊόν που είναι "Το προϊόν" . Δηλαδή το Άγιο Δισκοπότηρο που όλοι ψάχνουμε για να αποτρέψουμε τα κουνούπια από την επιδρομή στα πουλάκια μας. Άλλωστε εάν υπήρχε θα το είχαμε χρησιμοποιήσει και εμείς οι άνθρωποι. Όλα τα αντικουνουπικά προϊόντα έχουν κάποια ποσοστά επιτυχίας και όχι απόλυτη επιτυχία. Πολλές οι παράμετροι που διαφοροποιούν το συνολικό ποσοστό επιτυχίας.

6. Δεν βρήκα κάπου το απόλυτο συστατικό. Σιτρονέλα, γερανιόλη κλπ. Παντού συνιστάται το ένα ή το άλλο συν πολλά άλλα. Άρα. Γενική προληπτική προσέγγιση και όποιο μας καλύπτει καλύτερα αυτό επιλέγουμε.

7. Κάτι που αξίζει να σημειώσω είναι το νερό.. Είτε πρόκειται για το νερό του μπάνιου στα πουλάκια, είτε για το νερό στην ποτίστρα και κυρίως σε αυτές που είναι ανοιχτού τύπου. Δηλαδή στις κλασσικές ποτίστρες που όλοι ξέρουμε. Αυτό γιατί αυτές οι ποτίστρες έχουν μια μικρή μεν, αλλά ικανή, επιφάνεια νερού όπου προσελκύει το κουνούπι. Η συχνή αλλαγή που πρέπει έτσι κι αλλιώς να κάνουμε καθόλη την διάρκεια του χρόνου και με μεγαλύτερη συχνότητα το καλοκαίρι, αποτρέπει το πρόβλημα. Ποτίστρες κενού ή μπίλιας, το αποτρέπουν ακόμη περισσότερο μιας και η εκτεθειμένη στο περιβάλλον επιφάνεια νερού, μικραίνει δραματικά και δεν αποτελεί πόλο έλξης για το κουνούπι.

Το προσωπικό μου συμπέρασμα μέσα από αυτή την μικρή ερεύνα είναι ότι η πρόληψη είναι ουσιαστικά και η μόνη προστασία.. Καθόλου πρωτότυπο συμπέρασμα ούτε και κάτι καινούργιο.. Ισχύει παντού στην ζωή μας 🙂

Όμως νομίζω πως η ζωή μας με τα πουλάκια είναι ευκολότερη διότι τα πουλάκια έχουν την φυσική τους προστασία που είναι τα πούπουλα τους.
Αυτό λοιπόν ισορροπεί μια σχέση που είναι η σχέση ευαισθησία προς συχνότητα/αριθμός τσιμπημάτων. Δηλαδή, ναι μεν τα πουλάκια ως οργανισμός είναι περισσότερο ευαίσθητος στο να μολυνθεί από ένα κουνούπι φορέα μόλυνσης, αλλά τα τσιμπήματα είναι πολύ λιγότερα λόγο της φυσικής προστασίας. Άρα το κλάσμα μας βγάζει ένα μικρο ποσοστό κίνδυνου.
Όχι όμως αμελητέο!

Εν κατακλείδι..
Χρησιμοποιούμε μέτρα προστασίας που χρησιμοποιούμε και για τους ανθρώπους. Ενεργά, όπως είναι οι ταμπλέτες κλπ, και παθητικά όπως είναι οι σίτες τα τούλια κλπ. Όχι φιδάκια για τον απλούστατο λόγο του γενικού κανόνα που ισχύει για τα πουλάκια μας και το ευαίσθητο αναπνευστικό τους. Δεν πρέπει να εκτίθενται σε οποιοδήποτε είδος καπνού.

Έχοντας ως δεδομένο ότι όλοι μας πλέον αποφεύγουμε την "χημεία" (δεν αναφέρομαι στο μάθημα άλλα στα προϊόντα:) και προσανατολιζόμαστε σε ποιο "φυσικές" επιλογές θεωρώ ότι, εάν κάνουμε τις δόκιμες μας με προϊόντα που θα καλύψουν πρώτα πρώτα εμάς, νομίζω πως έτσι καλύπτουμε και τα πουλάκια.
Τα παραπάνω μέτρα προστασίας, προφανώς και διαφοροποιούνται από τον τύπο εκτροφής.
- Εσωτερική εκτροφή = ενεργητικά μέσα (ταμπλέτες *),
- Εξωτερική = Παθητικά (σίτες)
Και στις δυο περιπτώσεις μπορούμε να έχουμε στον χώρο, φυτά που απωθούν τα κουνούπια. Μια ερευνά στο google θα βγάλει δεκάδες προτάσεις.
* Προφανώς μιλώ για χρήση ταμπλέτας εάν ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος με επάρκεια οξυγόνου.. Δεν συνιστώ την ταμπλέτα για εκτροφές 1 επί 2. Εκεί θα πήγαινα σε παθητικά μέτρα ασφάλειας.

Η δική μου αίσθηση από όλο αυτό είναι ότι τελικά, τα κουνούπια δεν αποτελούν κίνδυνο μεγαλύτερο από ότι π.χ. τα ακάρεα, οι ψείρες, τα ρεύματα αέρα, τα βρώμικα κλουβιά, οι διάφορες μολύνσεις, η..αμέλεια(!).. Νομίζω πως έχουν χαθεί πολύ περισσότερα πουλάκια από όλα τα προηγούμενα και λιγότερα από το τσίμπημα ενός κουνουπιού. Δεν έχω ούτε και βρήκα κάποιο στατιστικό στοιχείο. Επικαλουμε άπλα τα όσα προβλήματα αναφέρονται στο petbirds κατά καιρούς. Δεν ξέρω πόσα από αυτά προκύπτουν από κουνούπια, ξέρω όμως ότι πολλά από αυτά προκύπτουν από αμέλεια, από έλλειψη γνώσης(ευτυχώς για αυτό έχουμε το petbirds) ή έλλειψη δράσης.

Άρα, ψυχραιμία, προστασία, αφύπνιση και παρατήρηση και όλα θα είναι μια χαρά.:)

*** Να επισημάνω ότι όλο αυτό είναι η καθαρά προσωπική μου προσέγγιση και το δικό μου συμπέρασμα που θα καθορίσει τις δίκες μου ενέργειες. Δεν το θέτω σαν την βίβλο" της αντικουνουπικής προστασίας***

Τελευταία επεξεργασία:
Η δική μου αίσθηση από όλο αυτό είναι ότι τελικά, τα κουνούπια δεν αποτελούν κίνδυνο μεγαλύτερο από ότι π.χ. τα ακάρεα, οι ψείρες, τα ρεύματα αέρα, τα βρώμικα κλουβιά, οι διάφορες μολύνσεις, η..αμέλεια(!)..
Θα συνταχθώ με τη δική σου αίσθηση. Γιατί και για μένα αυτό ακριβώς πιστεύω.
η πρόληψη είναι ουσιαστικά και η μόνη προστασία..
Σωστά και απόλυτα...
μέσα από αυτή την μικρή ερεύνα
Αυτή δεν είναι μικρή.. είναι μεγάλη έρευνα που προσφέρει γνώσεις γραμμένες με διάθεση ενημέρωσης κι όχι "copy paste" για τις εντυπώσεις.

3. Το καλό με τα πουλιά είναι ότι...

Η απλοικη αυτη εξηγηση δυστηχως δεν ανταποκρινεται στην αληθεια. Για οποιον εχει μια σχετικη εμπειρια με τα πτηνα και εχει τριβη με το "σπορ",τα κουνουπια δεν εχουν κανενα θεμα με οποια σκληροτητα του δερματος των ποδιων.
Επισης τα κουνουπια δεν λειτουργουν με ωραριο εργασιας και γι αυτο αποτελουν κινδυνο ολες τις ωρες της ημερας.

Κι αν τα ενηλικα πουλια λογο της κινησης του εχουν μικροτερη πιθανοτητα να δεχθουν καποιο τσιπμημα κατα την διαρκεια της ημερας,υπαρχει θεμα με τους νεοσσους που εχουν μια πιο στατικη "διαθεση".
Αυτο βεβαια ειναι κατι που δεν προκυπτει απο καποια πηγη του διαδυκτιου ή την οποιαδηποτε ερευνα, προυποθετει να εχει κανει καποιος αναπαραγωγη ωστε να εχει και σφαιρικη εικονα του αντικειμενου.

7. Κάτι που αξίζει να σημειώσω είναι το νερό.. Είτε πρόκειται για...
Το θεμα που υπαρχει με το νερο και τα κουνουπια δεν εχει να κανει με την ποτιστρα. Τα κουνουπια ψαχνουν στασιμο νερο για την ωοτοκια τους.
Δεν πλησιαζουν τα κλουβια για να πιουν νερο απο τις ποτιστρες, πλησιαζουν για το θήραμα τους.

Η δική μου αίσθηση από όλο αυτό είναι ότι τελικά, τα κουνούπια δεν αποτελούν κίνδυνο μεγαλύτερο από ότι π.χ. τα ακάρεα, οι ψείρες, τα ρεύματα αέρα, τα βρώμικα κλουβιά, οι διάφορες μολύνσεις, η..αμέλεια(!).. Νομίζω πως έχουν χαθεί πολύ περισσότερα πουλάκια από όλα τα προηγούμενα και λιγότερα από το τσίμπημα ενός κουνουπιού. Δεν έχω ούτε και βρήκα κάποιο στατιστικό στοιχείο. Επικαλουμε άπλα τα όσα προβλήματα αναφέρονται στο petbirds κατά καιρούς. Δεν ξέρω πόσα από αυτά προκύπτουν από κουνούπια, ξέρω όμως ότι πολλά από αυτά προκύπτουν από αμέλεια, από έλλειψη γνώσης(ευτυχώς για αυτό έχουμε το petbirds) ή έλλειψη δράσης.

Φυσικα και μπορει ο καθενας να εχει οτι αισθηση θελει, αλλα τα ακαρεα, οι ψειρες,τα ρεύματα αέρα, τα βρώμικα κλουβιά, οι διάφορες μολύνσεις, η αμελεια δεν ειναι μεταδοτικες ασθενειες που περνανε μεσω της αναπαραγωγης οπως ειναι η ευλογια.

Για να ξεκαθαριζουμε λιγο τα πραγματα με την δεουσα σοβαροτητα με βαση την "αρχη" της ορνιθοκουλτουρας και οχι των ευχολογιων, οφειλουμε να προστατευουμε τα πουλια που εχουμε στην κατοχη μας απο οποιες ασθενειες ειναι δυνατον οπως με τον ιδιο τροπο (οι περισσοτεροι και οχι ολοι) προσπαθουμε να βαλουμε στο πιατο τους τα καλυτερα.

Σε οτι αναφορα την ευλογια η οποια ειναι μεταδοτικη ασθενεια και οποιο πτηνο προσβληθει θα την φερει και θα την διαιωνιζει ως το τελος της ζωης του και μαλιστα θα την "μεταφερει" στις επομενες γενεες τα πραγματα ειναι σοβαρα.
Η πρακτικη που ακολουθειται στα σοβαρα εκτροφεια και σε οσους μικροτερους εκτροφεις εχουν το μυαλο στο κεφαλι τους, ειναι οτι αυτο το πουλι απομακρυνεται απο το κουμασι... Οποιο πουλι κι αν ειναι αυτο, οτι πουλι κι αν ειναι αυτο.

Γι αυτο λοιπον και οποιαδηποτε ασθενεια τετοιου τυπου δεν συγκρινεται με κανενα ρευμα αερος.
Γι αυτο ακριβως τον λογο σε πιο προηγμενα κρατη υπαρχει εμβολιασμος για την συγκεκριμένη ασθενεια.

Βεβαια εδω στην Ελλαδα ειμαστε ακομα σε πολυ βασικο σταδιο, που δεν ξερουμε ακομη πως μοιαζει το γαιδουρανγκαθο 😂

Τελευταία επεξεργασία:
*** Να επισημάνω ότι όλο αυτό είναι η καθαρά προσωπική μου προσέγγιση και το δικό μου συμπέρασμα που θα καθορίσει τις δίκες μου ενέργειες. Δεν το θέτω σαν την βίβλο" της αντικουνουπικής προστασίας***

Τι δεν καταλαβαίνεις από το παραπάνω Αντώνη; Διατείνεσαι ότι ξέρεις καλά Ελληνικά.. Δεν είναι σαφές;

Έξαλλου.. Δεν έχω δει κάτι από εσένα που έχεις την εμπειρία.. Το μόνο που βλέπω ότι προσπαθείς να ακυρώσεις τα άρθρα του forum και τα post των μελών. Ακόμη και η πρόταση που έκανες χωρίς κανένα ρήμα του τύπου "προτείνω", "θεωρώ", "νομίζω", δηλαδή σε απόλυτο ύφος, έτυχε αμφισβήτησης από κάποια μέλη..
Η δίκη μου προσσέγγιση σίγουρα είναι ερασιτεχνική.. Δεν είπα κάτι άλλο..Άλλωστε είμαι ερασιτέχνης.. Και πολύ άπειρος μάλιστα...Άλλα είναι μια προσέγγιση..

Θα χαρώ να δω μια εμπεριστατωμένη ανάλυση από την πλευρά σου σύμφωνα με την μεγάλη εμπειρία που έχεις αντί άπλα να κυνηγάς ερινύες..Ας δούμε την "δέουσα σοβαρότητα" που προτείνεις όχι μέσα από chasing άλλα από μια πρωτοβουλία. Γράψε εσύ την δική σου Βίβλο!

Θα ήταν εποικοδομητικότερο και σίγουρα λιγότερο θλιβερό από αυτή την βαρετή εμμονή του spoiling και των υπονοούμενων..

.

Έξαλλου.. Δεν έχω δει κάτι από εσένα που έχεις την εμπειρία..

Τι ακριβως περιμενεις να δεις δηλαδη;

Ακόμη και η πρόταση που έκανες χωρίς κανένα ρήμα του τύπου "προτείνω", "θεωρώ", "νομίζω", δηλαδή σε απόλυτο ύφος
Ναι Δημητρη εχω την προσωπικη επιμελεια των ποστ μου και την ελευθερια να χρησιμοποιω οποιο ρημα θελω ή οχι.
Υποδειξεις για το πως θα γραψω κατι δεν δεχομαι.

Η δίκη μου προσσέγγιση σίγουρα είναι ερασιτεχνική.. Δεν είπα κάτι άλλο..Άλλωστε είμαι ερασιτέχνης.. Και πολύ άπειρος μάλιστα...Άλλα είναι μια προσέγγιση..
Δεν διαφωνησα σε αυτο και η δικη μου επισης.

έτυχε αμφισβήτησης από κάποια μέλη..
Δεν υπαρχει κατι πιο υγιες,το προβλημα θα ηταν να συμφωνουσαμε ολοι με ολους!

Γράψε εσύ την δική σου Βίβλο!

Αν ειναι να κανω κατι τετοιο να εισαι σιγουρος οτι θα κοιταξω να το εκμεταλευτω οικονομικα, οποτε δεν θα κανω spoilers πριν εκδοθει!

Θα ήταν εποικοδομητικότερο και σίγουρα λιγότερο θλιβερό από αυτή την βαρετή εμμονή του spoiling και των υπονοούμενων..

Λυπαμαι που εξελαβες ετσι την προσωπικη μου ματια στο θεμα των κουνουπιων και της ευλογιας.
Η λειτουργια των φορουμς ειναι η καταθεση αποψεων που συχνα ερχονται σε αντιθεση με τις δικες μας.
Αυτο συμβαινει να ξερεις.

Δεν αντιλαμβανομαι την νευρικοτητα σου γενικα.

@konstantina91, Σωστά και χαίρομαι που μου το θύμισες. Αν και είμαι από αυτούς που έχουν ευχάριστες αναμνήσεις από κατασκηνώσεις με τη μυρωδιά από το φιδάκι και της παλιάς ταμπλέτας του Bayvap, με τη συγκεκριμένη ταμπλέτα σου έβγαινε κάτι άσχημο. Αν ήταν όμως μόνο αυτό, δεν θα με πείραζε, αρκεί να έκανε δουλειά.

Τα φυσικα εντομοαπωθητικα παντως τυπου, εχουν ολα καποια οσμη οπως η σιτρονελα, η λεβαντα, ολα τα αιθερια ελαια κοκ.

Στα κλασσικα εντομοαπωθητικα, το γεγονος οτι δεν εχουν καποια απο αυτα οσμη οφειλεται στην χημικη επεξεργασια που γινεται κατα κυριο λογο.

Η γερανιολη οπως και η σιτρονελα αλλα και αλλα αιθερια ελαια δεν ειναι αποδεκτα απο πολλους ανθρωπους και μαλιστα καποιοι απο εμας ειναι και αλλεργικοι.

Καποια οσμη που ενοχλει εμας δεν σημαινει αυτοματα οτι ενοχλει και τα πουλια, οπως επισης δεν ισχυει οτι προιοντα που προοριζονται για μωρα ειναι απαραιτήτως καταλληλα και για τα ζωα.
Αυτο αφορα σε συστατικα τροφων, αρωματα κτλ κτλ

Αοσμο δεν σημαινει και ασφαλες και για να δωσω ενα ακραιο παραδειγμα, αοσμη ειναι και η ραδιενεργεια αλλα σκοτώνει.

Η αποτελεσματικοτητα ειναι ενα αλλο θεμα και τελει υπο συζητηση. Προσωπικα εγω ειμαι ευχαριστημενος, καποιοι αλλοι (και λογικο ειναι) να μην καλυπτονται.
Δεν ειμαστε ολοι κατω απο τις ιδιες συνθηκες.

Καποια οσμη που ενοχλει εμας δεν σημαινει αυτοματα οτι ενοχλει και τα πουλια, οπως επισης δεν ισχυει οτι προιοντα που προοριζονται για μωρα ειναι απαραιτήτως καταλληλα και για τα ζωα.
Αυτο αφορα σε συστατικα τροφων, αρωματα κτλ κτλ

Έχεις δίκιο σε αυτό που λες, απλά εγώ δεν μιλαω απλά για άσχημη-μη ανεκτή μυρωδιά.

Πήγαινα κοντά ( 1-1.5 μέτρο) στη ταμπλέτα και έκαιγαν-έτσουζαν τα μάτια μου. Το ίδιο και η μυτη μου.

Τα δε γατιά μου που σαν περίεργα σνίφαραν τον αερα για πολλή ώρα, μετά από ένα 20λεπτο άρχισαν να τρίβουν τα μάτια τους με μανία.

Οπότε κρατάω μικρό καλάθι για το αν θα μπορούσε να ειναι ασφαλές για πουλι.
Από εκει και πέρα τι να πω, μπορει να έτυχα στη παρτίδα.
Μπορεί να έφταιγε η συσκευή για τις ταμπλέτες.

Πάντως ολοκλήρωσα το τεστ. Εδιωξα τα ζωα από το δωμάτιο και κοιμήθηκα με τη ταμπλέτα όσο πιο μακρια μου γινοτανε... Τελικά το πρωι είχα τσιμπηθεί κάμποσες φορές 😛

Εννοείται αν καποιος βολεύεται με το fleriana να το παίρνει! Γι αυτό υπάρχει η πληθώρα προιόντων, ωστε να καλύπτονται όλοι!

H αληθεια ειναι Κωνσταντινα πως απο τις ταμπλετες δεν εχω καθολου εμπειρια μιας και παιρνω το υγρο.
Θυμισε μου, οι ταμπλετες ερχονται με δικο τους "μηχανακι" στη συσκευασια;

χμμ,θα δω αν εχω καμια τετοια συσκευη απο παλιες χρησεις για να δω αν ειναι ολες ιδιας δυναμικοτητας αναλογα το brand
ισως ετσι βγαλουμε καποιο συμπερασμα αν ειναι θεμα της ιδιας της ταμπλετας η οχι

Καλό είναι με μια δυο συνοδευτικές φωτογραφίες και λίγες "γραμμές" ως κείμενο να αναπτυχθεί ο τρόπος που χρησιμοποιείται στην υγρή μορφή αυτό το "απωθητικό" να μάθουμε κάτι παραπάνω.
Να μείνει δηλαδή κάτι κι από τη συζήτηση και ίσως βρούμε κι εμείς διαφορές σε σχέση με την ταμπλέτα που τα παιδιά που την έχουν χρησιμοποιήσει μας τη συστήνουν ως ακατάλληλη για πουλιά και ζώα.
Δεν σας κρύβω πως γενικότερα ενδιαφέρει και μένα η προστασία από τα κουνούπια και κυρίως τις σκνίπες οι οποίες είναι κυρίως οι νοσογόνοι κομιστές των ασθενειών στα ζώα.

Στο δικό μου εκτροφείο έχω σιτα στο παράθυρο και δύο από αυτά, σίγουρα δεν κάνουν την δουλειά της ταμπλέτας η τον υγρόν ούτε μπορούν να με εξασφαλίσουν ότι θα πιάσουν όλα τα κουνούπια αλλά εμπρός στον κίνδυνο να πάθουν κάτι από τής ταμπλέτες καλύτερα με αυτά και ότι καταφέρνουν.

20190615_183215__1560613068_67799.jpg

χμμ,θα δω αν εχω καμια τετοια συσκευη απο παλιες χρησεις για να δω αν ειναι ολες ιδιας δυναμικοτητας αναλογα το brand
ισως ετσι βγαλουμε καποιο συμπερασμα αν ειναι θεμα της ιδιας της ταμπλετας η οχι

Μόλις το τσέκαρα, λεει πάνω στο κουτί " Για όλες τις ηλεκτρικές συσκευές" και στις οδηγίες είδα " 230 V".

Δεν έφταιγε η συσκευή μου λοιπόν, πρέπει να ήταν η ταμπλέτα.

14545010-orig.jpg

Back