Φροντίδα Χρειάζομαι βοήθεια στην εκπαίδευση budgie

Εγγραφή
6 Οκτ 2023
Μηνύματα
426
Πόλη
Κοζάνη
Γεια σε όλους! Όπως γνωρίζετε εδώ και τρεις μήνες έχω ένα αρσενικό budgie τον Bengie. Αυτός ο κύριος λοιπόν μας έχει δυσκολέψει πάρα πολύ στην εκπαίδευση. Αντιμετωπίζεται με πολύ φροντίδα και από την πρώτη στιγμή της αγοράς του τα παιδιά, τα οποία είναι και υπεύθυνα για την φροντίδα του, του διαβάζουν παραμύθια και του τραγουδάνε. Όμως αυτό δεν είχε αποτέλεσμα! Την δεύτερη εβδομάδα αρχίσαμε να βάζουμε το δάχτυλο κοντά του μέσα στο κλουβί για 5 λεπτά. Αυτό συνεχίστηκε για ένα μήνα. Να ανέβει; Με την καμία! Προσπαθήσαμε να το δελεάσουμε με κεχρί. Το απεχθάνεται! Ούτε καν σε σπόρους μέσα στην ταΐστρα δεν το τρώει! Δοκίμασα και άλλα προϊόντα όπως διάφορα στικ και μείγμα σνακ της Verselle Laga. Τίποτα! Συνεχίσαμε την προσπάθεια. Μια μέρα μας άφησε να τον χαϊδέψουμε (ακούμπησε ηθελημένα το κεφάλι του στο δάχτυλο) για 2 λεπτά. Ο χαρακτήρας του είναι πολύ ιδιόρρυθμος. Όμως παρά τις σκληρές προσπάθειες έχει φτάσει ο τρίτος μήνας κατοχής του και τίποτα. Σε ένα pet shop συγκεντρώνονται "πηγαδάκια" ιδιοκτητών πτηνών. Ρώτησα κάποιους που μιλούσαν για budgie και μου είπαν να στραφώ σε σκληρή εκπαίδευση. Να τον αφήσω νηστικό μια μέρα και την επόμενη να βάλω τροφή στο χέρι μου και έτσι το ένστικτο της επιβίωσης θα τον αναγκάσει να έρθει. Εγώ το βρίσκω αυτό πολύ βάναυσο και δεν θέλω με τίποτα να το κάνω, αλλά πρέπει να μάθει για να αρχίσει να βγαίνει έξω και να ασκείται. Χρειάζομαι επειγόντως βοήθεια! Επίσης τοποθέτησα και το άλλο κλουβί με το νέο υποτιθέμενο θηλυκό budgie γιατί η καραντίνα τελείωσε. Το θέμα είναι ότι αν είναι το δεύτερο αρσενικό δεν θα τα βάλω με τίποτα μαζί γιατί θέλω να υπάρχει οπωσδήποτε ένα θηλυκό και όχι μόνο δυο ομόφυλα. Για την εκπαίδευση να απομακρύνω τα κλουβιά για λίγο καιρό ακόμα; Βάζω και φωτό για να με βοηθήσετε με το φύλο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
θηλυκό;1.webp

ΥΓ: Καλύτερα να μην μου στείλετε άρθρα όσοι δεν έχετε budgie, γιατί έχω διαβάσει ότι υπάρχει στο διαδύκτιο. Ευχαριστώ πάντως!
 
Καλησπέρα! Αυτό το στικ που έχεις στο κλουβί του βγάλτο. Δεν του κάνει καλό . Επίσης αυτό που εννοούν οι περισσότεροι λέγοντας κεχρί είναι το millet. Δεν υποστηρίζω τους βάναυσους τρόπους εκπαίδευσης διότι το πουλί δεν θα σε εμπιστευτεί από αγάπη αλλά από φόβο. Προσπάθησε να βρεις ποιος σπόρος του αρέσει περισσότερο και απομάκρυνέ τον από την καθημερινή του διατροφή , μετά δοκίμασε να του τον δώσεις από το χέρι σου. Φυσικά κάθε πουλί είναι διαφορετικό. Δώσε μας κι άλλες πληροφορίες!
 
Καλησπέρα! Πρώτα απ' όλα να πω ότι το συγκεκριμένο στικ το τοποθέτησα μετά από εκτεταμένη έρευνα. Δεν έχει σάκχαρα σε καμία μορφή (ούτε ζάχαρη, ούτε μέλι ούτε χρωστικές) και περιέχει σύμπλεγμα πολυβιταμινών. Ποια η διαφορά κεχριού και millet; Το ίδιο πράγμα δεν είναι; Επίσης δεν ξέρω ποιος σπόρος του αρέσει ξεχωριστά. Τρώει μονό την verselle laga. Του είχα δοκιμάσει και την farma friends την οποία τρώει το θηλυκό; (Αλήθεια είναι θηλυκό; ) και έτρωγε μόνο έναν σπόρο οπότε ξαναέβαλα verselle. Πώς θα βρω ποιος σπόρος του αρέσει πιο πολύ; Αν το βρω μετά θα πρέπει να τα βγάζω ένα ένα από την τροφή; Υπάρχει κάτι άλλο που δελεάζει τα budgie; Αν με τις άλλες πληροφορίες εννοείς τον χαρακτήρα του, είναι ή μάλλον ήταν φιλοπερίεργος, μάλλον τώρα σταμάτησε γιατί μεγαλώνει, παιχνιδιάρης και λαίμαργος. Αν έχει φαγητό στην ταΐστρα του δεν τρώει τίποτα άλλο, του αρέσει η ησυχία. Δεν τρώει τίποτα άλλο εκτός από σπόρους. Ούτε φρούτα, ούτε λαχανικά, ούτε pellets. O χαρακτήρας του είναι πολύ χαριτωμένος και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για την εξημέρωσή του.
 
Έξω τον αφήνετε να βγει ;; ανοίξτε του την πόρτα με κλειστές κουρτίνες να βγει έξω και θα μπει μόνος του μέσα αφού κάνει τις βόλτες του ..σιγά σιγά θα αρχίσει να έρχεται και σε εσάς .. συνήθως τους κάνει εντύπωση η βρύση όταν πλένουμε τα πιάτα με το νερό που τρέχει και έρχονται κοντά . 3 μήνες είναι πολύ μικρό διάστημα για εξημερωση .... Επίσης αφήστε τα να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους τα πουλάκια και αν σας δουν ότι χαίρεστε θα χαίρονται και αυτά και σιγά σιγά θα ανεβαίνουν στα κεφάλια σας 😄...
 
@KONSTANTINOS MICHAIL Αρχικά ο λόγος που είπα να βγάλεις το στικ είναι γιατί του προσφέρεις ουσιαστικά λιχουδιές, οι οποίες χάνουν την αξία τους όσο περισσότερο τις δίνεις. Το πως θα βρεις τον σπόρο που του αρέσει θα πρέπει να το βρεις μονος σου. Να ξέρεις ότι θα αναγκαστείς να του βγάλεις τους σπόρους και να του βάλεις λαχανικά μέσα στο κλουβί του μέχρι να τα φάει. Ένα πουλί που τρώει μόνο σπόρους ζει πολύ λιγότερα χρόνια από ένα με πλήρη διατροφή και τα treats δεν έχουν τόσο μεγάλη αξία..Όσο για το δεύτερο πουλί μου φαίνετε αρσενικό αλλά είναι πολύ νωρίς για ν κριθεί αυτό.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Καλησπέρα! Το να βγει έξω χωρίς να είναι εξημερωμένο διάβασα ότι δεν είναι ασφαλές! Και δεν υπάρχει περίπτωση να βγει έξω όταν είναι άνθρωπος μπροστά. Διάβασα επίσης ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μας πλησιάσει έτσι. Απλά θα κάθετε στο κουρτινόξυλο. Εννοείς να τα αφήσω και τα 2 έξω και να πάνε το ένα στο άλλο; Εμάς πώς θα μας πλησιάσει; Τον σπόρο που αρέσει μόνος μου θα το βρω, αλλά πώς; Αυτό έκανα με τα λαχανικά και για 36 ώρες (τα ανανέωνα κάθε 3 και τα έβγαλα το βράδυ) δεν έφαγε μπουκιά. Οπότε του έβαλα σπόρους για να μην λιμοκτονήσει. Το ίδιο και με τα pellets. Το food managment δεν βοηθάει γιατί μιλάμε για budgie όχι για μεγαλύτερο παπαγάλο. Επίσης στην διατροφή κάνω ακόμα προσπάθειες και δεν με απασχολεί τόσο, καθώς είναι κάτι πολύ εύκολο να διορθωθεί. Αυτό που χρειάζομαι περισσότερο είναι συμβουλές για την εκπαίδευση. Σας ευχαριστώ όλους.
Επίσης κάτι που ξέχασα είναι ότι έχω δει το συγκεκριμένο βίντεο και άλλα 200, αλλά όλα βασίζονται στα treats. Δεν θέλει treats ο μικρός! Γιατί συμβαίνει αυτό;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Χωρίς την κατάλληλη διατροφή δεν θα καταφέρεις τίποτα στην εκπαίδευση διότι οι σπόροι , είναι treat foods , και όταν έχει λιχουδίες στην καθημερινή του διατροφή δεν θα είναι food motivated.
 
Ναι αλλά τι θα τον ταΐζω αν όχι σπόρους; Εσύ που έχεις εμπειρία με budgie τι τα τάιζες; Δέχονταν άλλες τροφές;
 
Κοίτα , αφού πήρες το μπάτζι από pet shop λογικό είναι να μην δέχεται άλλες τροφές. Ξεκίνησε κρεμόντας λαχανικά κ φρούτα στο κλουβί του για να τα συνηθίσει ακόμα κ αν δεν τα τρώει. Επίσης , βάζε 75% σπόρους 25% pellets για 2 βδομάδες , μετά 50% σπόρους 50% pellets για 2 βδομάδες , μετά 25% σπόρους 75% pellets για 2 βδομάδες κ τέλος 100% pellets. Η διατροφή είναι βασικό συστατικό για την καλή διαβίωση με έναν παπαγάλο, ανεξαρτήτως μεγέθους, από μπάτζι μέχρι κ μακάο. Αυτό που σου γράφω το έκανα με τα δικά μου μπάτζι κ παρόλλο που πήρε χρόνο η σχέση μας εκτοξέυθηκε. Καλή τύχη!
 
Back
Top