Διατροφή Χώρος αποθήκευσης τροφής

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mansfak
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mansfak

PB New Member
Εγγραφή
1 Μαϊ 2008
Μηνύματα
17
Πόλη
Αθήνα
ισως το ερωτημα μου να φανει χαζο αλλα επειδη ακουω οτι η τροφη παιζει σημαντικο ρολο στην αναπτυξη αλλα και στην υγεια των πουλιων θα ηθελα λοιπον να ρωτησω που ειναι καλυτερα να αποθηκευουμε τις τροφες; Εχω σκεφτει να αγορασω πλαστικα ταπερ και να τις βαζω εκει. Μεχρι τωρα τις ειχα απλα σε ναϋλον σακουλες οπως τις αγοραζω χυμα απο pet shop στην οδο Αθήνας στο κεντρο. Ειναι λοιπον το καταλληλο 'υλικο' για φυλαξη το πλαστικο ταπερ ή υπαρχει κατι αλλο πιο σωστο;
 
προσπαθησε να μην αγοραζεις χυμα τροφη σπορους αυγοτροφες βιταμινες το ιδανικο ειναι συσκευασμενες επωνυμες τροφες θα αποφυγεις μελοντικα δυσαρεστες καταστασης στην υγεια των πτηνων.
οσο αναφορα την διατηρηση τους οσο ειναι σφραγισμενες και εως την ημερομηνια ληξεις φυλασονται σε δροσερο και μερος μακρια απο τον ηλιο και την υγρασια απο την στιγμη που θα ανοιχθουν ενα μπολ (πλαστικο για τροφιμα)καλα σφραγισμενο και τοποθετημενο στο ψυγειο τους καλοκαιρινους μηνες ειναι το ιδανικο.
 
σε ευχαριστω πολυ αποστολε. Παντως μεχρι τωρα που αγοραζω χυμα τροφη δεν εχει δημιουργηθει καποιο προβλημα. Μαλλον ομως θα ακολουθησω τη συμβουλη σου για αγορα συσκευασμενης και επωνυμης τροφης. Εχει καποιος να προτεινει καποια μαρκα; Εχω ενα καναρινακι και ενα καρδερινοκαναρο (για τετοιο μου το δωσανε αλλα οσες φωτογραφιες εχω δει με καρδερινες ειναι ιδιο με καρδερινα)
 
υπαρχουν πολλες μαρκες στην αγορα και ειναι αξιολογες αγορασε μια την οποια θα την βρισκης συνεχεια με μακρυνει ημερομηνια ληξεις και σχετικα χαμηλο ποσοστο ελαιουχων σπορον για 2 πουλακια που φροντιζεις μια συσκευασια του κιλου ειναι πολυ καλα οσο αναφορα γιακαποια μαρκα αναφερω ενδεικτικα
versele-laga,manitoba,cede,vitte-mollen,vadicran,trill, δες και εδω
kiklos.info/shop6/
 
εγώ μέχρι τώρα αγοράζω χύμα τροφή την οποία την διατηρώ σε κλειστό πλαστικό δοχείο.Ωστόσο θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να με ενημερώσει που μπορώ να βρώ στην Θεσ/νίκη συσκευασμένο μίγμα σπόρων για καρδερίνες.
 
Φιλε μου ακου τι κανω εγω και πιστευω οτι ειναι καλη προταση!
Θυμοσαστε τα δοχεια που με μια τρομπα αδιαζαν τον ατμοσφαρικο αερα δημιουργωντας κενο;
Σε ενα τετοιο διατηρειται η τροφη των καναρινιων μου.
 
εγώ μέχρι τώρα αγοράζω χύμα τροφή την οποία την διατηρώ σε κλειστό πλαστικό δοχείο.Ωστόσο θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να με ενημερώσει που μπορώ να βρώ στην Θεσ/νίκη συσκευασμένο μίγμα σπόρων για καρδερίνες.
Στο Quiko έχει σίγουρα, αλλά και σε πολλά online καταστήματα. Πρόσεχε πάντως στα συνοικιακά pet shops τους σπόρους για αγριοπούλια. Μόνο επώνυμο και σφραγισμένο προϊόν. Τα υπόλοιπα στο μεγαλύτερό τους ποσοστό είναι χύμα μείγμα καναρινιών "βαφτισμένο" σαν μείγμα για αγριοπούλια. Πάντως από όποιο pet και αν ψωνίζεις μπορείς να παραγείλεις κάποιο επώνυμο μείγμα.
 
αγορασα χθες μερικα πλαστικα ταπερ και εβελα μεσα τις τροφες. Μου αρεσει ετσι γιατι επιτελους εβαλα σε μια ταξη την ντουλαπα που τις φυλαω. Πριν με τις σακουλες ο χωρος ηταν σε κατασταση χαους. Τωρα μπηκε μια ταξη και ετσι κανω πιο ευκολη τη ζωη μου.
 
Πάντως συμφωνώ για συσκευασμένη τροφή. Από τη χύμα έχασα το πρώτο μου καναρίνι. Εγώ τις διατηρώ σε γυάλινα αεροστεγή κουτιά και χρησιμοποιώ μικρές ποσότητες πάντα (συσκευασια 1 κιλού) για να είναι πιο φρέσκια. Το πλαστικό πιστέυω ότι το καλοκαίρι πιθανό να μην είναι υγειεινό.
 
Ο Απόστολος είπε τον σωστό τρόπο διατήρησης των τροφών.
Οποιοδήποτε σκεύος, πλαστικό ή γιάλινο είναι ενδεδειγμένα. Αρκεί να κλείνουν αεροστεγώς, πατώντας στο κέντρο το καπάκι και με ανοικτή την μία γωνία, αφαιρείται και τμήμα αέρα, δημιουργώντας υποπίεση μέσα στο σκεύος. (Πλαστικά).
Το πρέπον όμως είναι να διατηρούνται στο ψυγείο, κι αν όχι λόγω έλλειψης χώρου, σε δροσερό και σκιερό μέρος, ντουλάπι επι παραδείγματι.
Στο ψυγείο γιατί, ακόμα κι αν έχει την ελάχιστη πιθανότητα να αναπτυχθούν μύκητες, ή άλλο τί, να μήν έχουν μία ιδανική για αυτά συνθήκη. Την σχετικά υψηλή θερμοκρασία.
Φιλικά,
 
εγω παντος εχω παρει μεγαλο πλαστικο κουβα με καπακι που περνει ολο το περιεχομενο του τσουβαλιου 25 κιλα και καλου κακου βαζω μεσα και 4-5 φυλλα δαφνης ξερα καλα πλυμενα και στεγνωμενα
 
τα χρησιμοποιω 2 χρονια και δεν εχω δει τιποτα ενω πιο πριν καλοκαιρι ολο και κατι επιανε πολλες φορες με αποτελεσμα να την πεταω
 
Τι κριμα που δεν το γνωριζα πιο πριν και εχω στην αυλη ολόκληρο δέντρο. Ευχαριστω Αντωνη θα το δοκιμασω άυριο κι'όλας.
 
Και εμείς σε γυάλινα δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς τα έχουμε και απο σήμερα θα δοκιμάσω αυτό που είπε ο Αντώνης για την Δάφνη.
 
Τι κριμα που δεν το γνωριζα πιο πριν και εχω στην αυλη ολόκληρο δέντρο. Ευχαριστω Αντωνη θα το δοκιμασω άυριο κι'όλας.
εμενα μου εχουν πει και βαζω ξερη δαφνη τωρα αν κανει και η χλωρη δεν ξερω κατι αλλα, γιατι να μην κανει; Προσοχη καλα πλυμενη και πιο καλα στεγνωμενη να μην εχει καθολου υγρασια
 
Back
Top