Ασθένειες Ψείρες σε καναρίνι

Η εφαρμογή πως γίνεται; Υποθέτω απλά σαν ψειρόσκονη Αναστάση; Ενδιαφέρον φαίνεται.

Να πω επίσης πως αν μιλάμε για πρόληψη και όχι καταπολέμηση υπαρχόντων αποικιών, υπάρχουν και φυσικά μέσα, όπως τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο , η μελιά το ελληνικό δέντρο που έχει την ίδια δραστική ουσία με τον δέντρο neem από το οποίο παράγονται γνωστά προϊόντα για τις ψείρες, καθώς και η ακονιζιά.

Η εφαρμογή πως γίνεται; Υποθέτω απλά σαν ψειρόσκονη Αναστάση; Ενδιαφέρον φαίνεται.

Ο τροπος χρησης για εμενα εξαρταται απο το που θα το χρησημοποιησω.
Στο κλουβι σκορπιζω πανω απο τον ζεολιθο χρησιμοποιωντας ενα σουρωτηρι για τσαι.
Το ιδιο και γυρω απο αυτο (φαινεται λιγο σαν σκονισμενος ο χωρος )
Τις τσοχες απο τι φωλιες οπως με την ψειροσκονη.
Επιπλεον καθε φορα που θα χρειαστει να πιασω τα πουλια για τον οποιοδηποτε λογο εχω φροντισει προηγουμενως να <σκονισω> τα χερια μου, μεταφεροντας ετσι υλικο στο φτερωμα τους.

Γιατί καλέ νωρίς;
Εμένα τα δικά μου καναρίνια χρόνια τώρα δεν έχουν ξεκινήσει πτερόροια πριν τα τέλη Ιουλίου για να μην πω μέσα Αυγούστου.. Οπότε προσωπικά τέλη Ιουνίου που ξεκίνησε πτερόροια το καναρίνι του Αλέξανδρου μου φάνηκε νωρίς.

Όταν το ημερήσιο φως είναι 15+ ώρες
Ακόμα στις 14 ώρες ημερησίου φωτός είμαστε! 😛

Είναι λογικό Αλίκη τα πουλιά που άργησαν να μπουν σε αναπαραγωγή να καθυστερήσουν να μπουν και σε πτερόρροια χωρίς αυτό να θεωρηθεί κανόνας.
Τα δικά μου μικρά και όσα γεννήθηκαν νωρίς είδη βρίσκονται στην πρώτη πτερόρροια και αμφιβάλω αν θα γλυτώσουν τη δεύτερη...
Ακόμη κι αν ελέγξω απόλυτα το φωτισμό κάτι που μου δείχνει αδύνατο γιατί είναι μεικτός, δεν θα την γλυτώσουν.
Ακόμα στις 14 ώρες ημερησίου φωτός είμαστε! 😛
Σήμερα Ανατολή Ηλίου: 06:06, Δύση Ηλίου: 20:52, Διάρκεια Ημέρας: 14 Ώρες και 46 λεπτά
Από τις 14:30 ώρες και πάνω με την ένταση φωτός που υπάρχει στην Ελλάδα η πτερόρροια είναι παρούσα...

Να προσθεσω πως το καναρινι μου δεν μπηκε καν για αναπαραγωγη μιας και ηταν μεγαλη διαδικασια και δεν ειχα χρονο και ορεξη να φροντιζω 6 πουλακια μιας και αρκετα αφοσιωθηκα με τα πουλια στην εξεταστικη και γι αυτο πηρα και το 15! 😛

Είτε μπει είτε όχι η διαδικασία της πτερόρροιας θα έρθει την προκαθορισμένη ώρα...

... Του χρόνου καλύτερα.

χαχα του χρονου που θα εχω μπει σε προγραμμα με τα πουλια και τα μαθηματα θα κανω το ονειρο μου και θα ξεκινησω και με εκτροφικα ζευγαρια καναρινιων αλλα και με 2 ζευγαρια καρδερινες εκτροφης απο εναν αξιολογο εκτροφεα!

Back