Γενικά African grey το ονομά μου παπαγάλος

καταρχηυν σε ευχαριστω κωνσταντινε που απεσυρες τις φωτογραφιες απο το ποστ. ηταν πολυ θλιβερη εικονα για εμας που εχουμε διαβασει ενα δυο μπραγματα για τα πουλια αυτα. αν το εβλεπε για παραδειγμα η μανα μου θα ελεγε ααα ενας παπαγαλος σε ενα κλουβι. Ο πολυς ο κοσμος δεν γνωριζει τις ιδιαιτεροτητες και τις απαιτησεις των παπαγαλων γιαυτο ισως και να εισαι ο μονος στην περιοχη που ευαισθητοποιηθηκε για το δυσμοιρο πτηνο.
ευχομαι να βρεθει κανενας ρομπεν των πτηνων και να τους παρει το πουλι οπως πολυ σωστα ειπε και ο φιλος ο φαμπιο. το ξερω οτι ειναι λαθος να ενθαρρυνουμε τετοιες συμπεριφορες αλλα αυτοι ειναι κτηνη (οχι ζωα)

Δημήτρη τώρα είμαι σε δίλημμα γιατί μου στέλνουν από χτες μηνύματά να τις ξαναβάλω, άλλοι καλά έκανα και τις έβγαλα.Άλλοι θέλουν να τις δείξουν στα παιδιά τους για να συγκρίνουν και να δουν τη διαφορά με το δικό τους.😕

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Parrotsmile : Σήμερα στις 00:03. Αιτία: Αφαίρεση φωτογραφιών.
Κωνσταντίνε πώς χάθηκαν οι φωτογραφίες του ζακό? Αφού είναι μια πραγματικότητα, γιατί να την αρνούμεθα! Μίλαγαν μόνες τους, γιατί να κωφεύουμε; Βρίσκεται εκεί το ταλαίπωρο και φαίνεται, γιατί εμείς να εθελοτυφλούμε; Ό,τι - όσα έλεγαν οι 2 fotos δεν τα περιγράψαμε όλοι εμείς με τα 22 posts μας!
Το συζητάγαμε, πήγα να τους τις δείξω και έλειπαν! Ευχαριστούμε!

μαρια εγω τον παρακαλεσα να τις βγαλει δεν φταει ο κωνσταντινος.ηταν πολυ τραγικο αυτο το θεαμα με το κακομοιρο το ζακουδακι. Πιστεψε με ηταν σαν να εβλεπα ενα παιδακι σε τιμωρια. αν νομιζετε οτι πρεπει να ξαναμπουν ας τις βαλει παλι. Οποιος δεν θελει να τις βλεπει ας μην διαβασει το θεμα.

Κάθε μέρα που πηγαίνω στη δουλειά βλέπω αυτό το ζακο σε αυτό το μεγάλο κλουβί με τα χιλιάδες παιχνίδια ο οποίος είναι πάντα έξω με το κρύο και απορώ πως κοιμάται όταν περνάω στις έξι και μισή το πρωί που κάνει πολύ κρύο. Θα έχει συνηθίσει μάλλον. Σήμερα όχι μόνο πήρα και τη μηχανή μου αλλά σταμάτησα και χτύπησα το κουδούνι στο σπίτι αυτό για να τους πω δύο λόγια. Μια κυρία που ήταν εκεί δήλωνε άγνοια για το τι έπρεπε να κάνει, για να έχει μια καλύτερη ζωή ο παπαγάλος που ούτε όνομα δεν έχει(θα μου πείτε το τελευταίο είναι αυτό) και τον φωνάζουν παπαγάλο. Τους τον έχουν δώσει λέει αλλά η όλη εν γένη απάντηση δεν με έπεισε.😕Δεν μπόρεσα να δω αν έχει δαχτυλίδι και ήταν απρόθυμη να μου απαντήσει στις ερωτήσεις μου αν του δίνουν φρέσκα τρόφιμα, γιατί δεν τον έχουν μέσα και...
Τελικά οι περισσότεροι τις θέλετε πίσω τις φωτογραφίες που αφαίρεσα. Τις βάζω και δεν θα ξαναβγούν. Η πλειοψηφία τις θέλει οπότε...

Παντως και να τους τον κλεψει καποιος τον παπαγαλακο δε θα τους καει καρφακι απ'οσο φαινεται!

κρίμα να βλέπεις αυτά τα πράγματα... χωρίς συντροφιά..χωρίς φροντίδα..ζητάτε ρε παιδιά να τον αγοράσει κάποιος.. Θα τον δώσουν με ευκολία!

Κωνσταντίνε αν σου είναι εύκολο, ρώτησε σε παρακαλώ αν τον δίνουνε και πόσο ( σε περίπτωση που θέλουν να τον πουλήσουν) ώστε, αν συμβαίνει αυτό, να δούμε τι λύση μπορούμε να βρούμε! (π.χ. λαχειοφόρος αγορά όπως στην περίπτωση του Makaw που αναφέρει ο Δημήτρης). Έχω αρχίσει να αγανακτώ... 😡 και όχι μόνο εγώ απ' ότι διαβάζω!

Συμφωνώ με το Λευθέρη & τα άλλα παιδιά, να τον ζητήσουμε, αφού αδιαφορούν & μάλλον βάρος τους είναι, αλλοιώς θα το είχαν τουλάχιστον μέσα στο σπίτι & όχι εκτεθειμένο σε τόσους κινδύνους! Αξίζει σίγουρα καλύτερη τύχη, μεταξύ μας θα βρούμε ένα ζεστό σπιτικό & ανθρώπους που ενδιαφέρονται γι'αυτό! Κωνσταντίνε Μπράβο για την πρωτοβουλία, τον κόπο & την ανάληψη ευθύνης! Ευχαριστούμε!

Δεν νομίζω ότι ειναι τόσο απλό το πράγμα να πάει κάποιος και να ζητήσει το πουλί, (μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεως) την στιγμή που δεν υπάρχει κάποιος αρμόδιος φορές στην Ελλάδα για την διαχείρηση των ζώων (όπως είναι για παράδειγμα το ΗSPCA στο houston, το ASPCA στην Νέα Υόρκη κτλ.). Η κίνηση που έκανε ο Κώστας ήταν η πιο καλή, να τους μιλήσει και ότι βγεί.

τώρα το είδα το θέμα και πώς με θλίβει αυτή η εικόνα δεν λέγεται... Πόσο μελαγχολικό φαίνεται και είναι☹
Ποιοί σαδιστές ταλαιπωρούν έτσι αυτό το πλάσμα, που από τη φύση του είναι τόσο ευφυές και κοινωνικό. Αίσχος, δεν του αξίζει τέτοια ταλαιπωρία!

Μπραβο Κωνσταντινε...
Η καλυτερη κινηση που μπορουσε κανεις να κανει...
Ελπιζω να συγκινηθηκαν λιγακι και να κανουν κατι καλυτερο...

Καταρχην ενα μεγαλο ευχαριστω Κωσταντινε! Να συμπληρωσω την θλιψη μου με αυτη των υπολοιπων φιλων. Οι φωτογραφιες πρεπει να συνοδευουν το κειμενο γιατι ειναι το μονο που εχει το πουλακι. Δεν πιστευω οτι θα συγκινηθουν ιδιαιτερα οι..συγκεκριμενοι ανθρωποι. Στην καλυτερη θα ενοχληθουν με αγνωστες συνεπειες για την συνεχεια.Αν ηταν αλλιως δεν θα τοχαν πεταμενο. Μετα απο την παρεμβαση του Κωσταντινου αν υπηρχε αγνοια ή περιθωριο συγκινησης κατι θα ειχε αλλαξει.Αν υπαρξει προταση προσεκτικη και μελετημενη για αγορα θελω να συμμετεχω.Ας μην πουμε τα ιδια για προσφορα ζητηση, εκμεταλλευση, δεν δεχομαι να θυσιαζω ζωντανα πλασματα μονο για να λεω οτι αυτο ειναι το σωστο και τελειωσα με την συνειδηση μου!

Παιδιά πέρασα σήμερα αλλά δεν ήταν κανένας στο σπίτι. Ο μικρός με αυτό το κρύο ακόμα έξω έτρωγε ηλιόσπορους και του είχαν και ένα μήλο στα κάγκελα του κλουβιού. Όταν έχω νέα θα σας ενημερώσω.

ευτυχως που τρωει πολλα λιπαρα για να αντεξει το κρυο. Δυστυχως ομως απο την εν γεννει αντιμετωπιση του πουλιου οι ηλιοσποροι θα ειναι σιγουρα και η μοναδικη τροφη του. μακαρι να κανω λαθος αλλα...

Εγω εχω την εντυπωση, πως αφου αυτοι οι ανθρωποι δεν το αγορασαν συνειδητα γνωριζοντας τι πουλι παιρνουν και τι ευθυνες αυτο συνεπαγεται, πως ειναι απο τις περιπτωσεις που αν τους πεις μια "φτηνη" ιστορια και τους προσφερεις και 150-200 ευρω ευκολα θα τον δωσουν, αφου εκει που τον εχουν ειναι σαν να μην τον εχουν καθολου.

Back