Φροντίδα Budgie λερωνεται με κουτσουλιες

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ekt
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Απο χθες συχνα οταν περπαταει φαινεται σαν να χανει την ισορροπια του😕

Ωχ δεν είναι καλό αυτό. Το ελαφρύτερο από την διάρροια να έχει ατονία. Μπορείς να αγοράσεις από κανονικό φαρμακείο almoral plus; Θα του δώσει ενέργεια είναι ηλεκτρολύτες. Θα πρέπει με σύριγγα στο στόμα να του δώσεις για να σιγουρευτείς ότι τους πήρε. Είναι σε φακελάκια σε σκόνη και το διαλύεις σε νερό.
Αν έχεις την δυνατότητα να πας τις κουτσουλιές και το πουλί για εξέταση σε γιατρό, θα ήταν το καλύτερο.

• Like
Αντιδράσεις: Ekt
Ωχ δεν είναι καλό αυτό. Το ελαφρύτερο από την διάρροια να έχει ατονία.

Δεν ειναι οτι ειναι πεσμενος ή ακεφος,ισα ισα ειναι πολυ ζωηρος εως υπερδραστηριος θα ελεγα.Απλα μερικες φορες ετσι οπως παει να περπατησει, σαν να μπουρδουκλωνεται.

Μήπως είναι επειδή είναι μωρό ακόμα; Γιατί μην ξεχνάμε είναι πολύ μικρό ακόμα. Αν μπορείς ανέβασε κάποιο βιντεάκι ή έστω φωτογραφίες Ειρήνη μου.

• Like
Κι εγω αυτο σκεφτηκα, αλλα ειναι λογικο να ειναι τετοια η συμπεριφορα του;Ειχα την εντυπωση πως αυτη ειναι καταλληλη ηλικια να παρει κανεις παπαγαλακι.

Πως μπορω να σας ανεβασω βιντεο;Φοβαμαι μηπως εχει κανενα προβλημα με τα ποδια του.. Ενω στεκεται στο κλαρι, οταν παει να περπατησει φαινεται σα να μη μπορει να τα πατησει σωστα.

Κανονικά μετά τους 3 μήνες. Γι' αυτό δεν επιτρέπονται και πωλήσεις εδώ στο φόρουμ για πουλάκια μικρότερα των 3μηνών.

Πως μπορω να σας ανεβασω βιντεο;
Θα το ανεβάσεις πρώτα στο youtube και θα βάλεις εδώ απλά το link.

• Like
Ενταξει! Κατι ακομα, το κλουβι εχει πορτακια μονο για ταιστες ανοιχτες. Ο παπαγαλος λοιπον περα απ το οτι για να φαει μπαινει ολοκληρος μεσα στην ταιστρα, μερικες φορες καθεται ή και κοιμαται κιολας εκει 😕
Ειναι φυσιολογικο;

Βάλε μας Ειρήνη μου φωτογραφίες 😕 όσο και να προσπαθούμε δεν έχουμε καθόλου εικόνα, τι να πούμε;

• Like
Τι ειδος φωτογραφιες χρειαζονται; Του πουλιου γενικα ή να βγαλω κατι συγκεκριμενο;

Του πουλιού και του κλουβιού. Αυτά που ρωτάς, να έχουμε μια εικόνα, μια ιδέα περί τίνος πρόκειται.

Του πουλιού και του κλουβιού. Αυτά που ρωτάς, να έχουμε μια εικόνα, μια ιδέα περί τίνος πρόκειται.
Προσπαθώ να ανεβάσω τις φωτό αλλά το πρόγραμμα σμίκρυνσης δεν μου ανοίγει, οπότε δεν με αφήνει να τις ανεβάσω. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος admin;

Δες εδώ petbirds.gr/community/threads/Πως-να-επισυνάψω-ένα-αρχείο-στο-μήνυμά-μου.9996/ υπάρχει ένα μήνυμα σε αυτό το θέμα που λέει πως να το κάνεις με τα office το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί λέγεται picture manager και πάει μαζί με τα Windows οπότε το έχεις στο pc σου :)

Δες εδώ petbirds.gr/community/threads/Πως-να-επισυνάψω-ένα-αρχείο-στο-μήνυμά-μου.9996/ υπάρχει ένα μήνυμα σε αυτό το θέμα που λέει πως να το κάνεις με τα office το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί λέγεται picture manager και πάει μαζί με τα Windows οπότε το έχεις στο pc σου :)

Θα το προσπαθήσω![/dls]

Μια ερωτηση, για το almora plus που μου ειχατε πει να δωσω στο μικρο, σε τι δοσολογια το δινω και ανα ποσες ωρες;

Διαλύεις έναν φάκελο σε ένα ποτήρι νερό και το βάζεις αντί νερού στην ποτίστρα. Αν όμως δεν πίνει, πρέπει με ένα σταγονόμετρο ή με μια σύριγγα χωρίς την βελόνα να του το ρίξεις στο στόμα. Δεν υπάρχει δοσολογία, να πιει λίγο νερό μια - δυο φορές την ημέρα για να τονωθεί. Αν δεν μπορείς στο στόμα, ρίξε το στα ρουθούνια, δεν πνίγεται μην φοβάσαι και θα πάρει το νερό που θέλουμε. Απλά να το έχεις τυλιγμένο με μία πετσέτα για να μην λερωθεί με αυτό το νερό γιατί κολλάει σαν ζαχαρόνερο. Αν σου λερωθεί, ξέπλυνέ το με ένα βρεγμένο πανάκι. Γι' αυτό κάνε αυτή την δουλειά πρωϊνή ώρα, να προλάβει να στεγνώσει μέχρι να κοιμηθεί.

Σ'ευχαριστω Μαρια μου!
Φωτογραφιες δεν εχω ανεβασει ακομα γιατι δεν εχω προλαβει να μπω απο υπολογιστη.
Να σας πω λιγο πως παει ο μικρουλης :D
Λοιπον οι κουτσουλιες ειναι κανονικες πλεον, αλλα τις τελευταιες μερες ειναι αρκετα ακεφος σε σχεση με πριν, και τα ποδαρακια του αδυναμα( σας ειχα αναφερει νομιζω οτι σαν να μην τα παταει σωστα)
Σκεφτηκα πως ισως ειναι αδυναμο επειδη λογω της διαρροιας αφυδατωθηκε και εχασε ηλεκτρολυτες😕

Πολύ σωστά, αυτός είναι κι ο λόγος που τους χορηγούμε.

Μακαρι να του περασει τωρα που με τους ηλεκτρολυτες θα παρει τα πανω του😳
Του εδωσα πριν καμοια ωριτσα επειδη νερο δεν πολυπινει, ευτυχως δεν με ζορισε, ανοιγε το στοματακι του

Καλησπερα, δυστυχως ο μικρουλης πεθανε την ημερα που ξεκινησα να του δινω τους ηλεκτρολυτες ☹
Ηταν τοσο καλα τις πρωτες μερες,το μονο ανησυχητικο σημαδι ηταν οι κουτσουλιες του, ηλπιζα πως το προβλημα θα εληγε με την αλλαγη τροφης και την προσαρμογη του στον χωρο..😳
Γινεται η διαρροια να εξαντλησε τον οργανισμο του σε τετοιο βαθμο ωστε το πουλακι να πεθανει; Σκεφτηκα το ενδεχομενο να ειχε καποια κρυφη ασθενεια, οπως συνηθιζουν τα μικρα παπαγαλακια, ή ακομα και να το πειραξαν οι ηλεκτρολυτες.. Δεν ξερω τι να πω, και ο κυριος που μου το εδωσε δεν περιμενε να ειχε τετοια εξελιξη...
Μου προτεινε να μου το αντικαταστησει με αλλο.. Επειδη ομως δεν γνωριζω με σιγουρια την ακριβη αιτια του θανατου του πρωτου, περνουν πολλα απο το μυαλο μου.. Μηπως ειχαν κατι οι τροφες, μηπως ηταν αρρωστο... Θα απολυμανω τον χωρο,τροφες και τα λοιπα εχω πεταξει ηδη... Μπορειτε να με βοηθησετε λιγο με την απολυμανση του κλουβιου;
Σκεφτομαι να το πλυνω με διαλυμα νερου-χλωρινης και επειτα να το περασω με τον ατμοκαθαριστη...
Για την απολυμανση των σκευων(ποτιστρες-ταιστες) και των παιχνιδιων,τι μπορω να χρησιμοποιησω;
Να διευκρινισω επισης, χωρις να ξερω αν εχει καποια σημασια, οτι τα παιχνιδια ως επι το πλειστον αποτελουνται απο σκοινακια και ξυλινες χαντρες..

Back