Ασθένειες Budgie με ακάρεα στο ράμφος και τα πόδια

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης gpapas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

gpapas

PB New Member
Βρήκα στην αυλή μου κουρνιασμένο σε μια γωνία ένα Budgie. Δεν ξέρω πόσο καιρό ήταν έξω αλλά με το κρύο που έχει τα βράδια μάλλον μόλις θα την είχε κοπανίσει ή το πολύ να έμεινε και 1 βράδυ έξω. Είναι σίγουρα τρομαγμένο από έξω και κάθεται συνέχεια ακίνητο, μόνο όταν πηγαίνει να φάει μετακινείται. Τρώει μόνο τους κλασικούς σπόρους και τίποτα άλλο. Του έχω βάλει μαρούλι, σπανάκι, κολοκυθάκι, πιπεριά, μήλο σε κύβους ή φέτες στα κάγκελα αλλα δεν τα ακουμπάει καν! Θα σας βάλω και κάποιες φωτογραφίες για να δείτε και το θέμα που έχει με το ράμφος του αλλα και έναν τραυματισμό σε δάχτυλο που έχει. Μου έχουν πει διάφορα από πετσοπ( δεν εχω κτηνίατρο εδώ κοντά) αλλά και επιπλέον γνώμες δεν κάνουν κακό πιστεύω...
1000007371.webp1000007370.webp1000007369.webp

Το δάχτυλο είναι σαν να το έχεις κάνει τομη γυρω γύρω με μαχαίρι ως το κοκκαλο και κουνιεται σαν να κρατιεται από ένα κομμάτι.

Ξεκινάς με επιθολ για τα ακάρεα σε ράμφος και πόδια, καλό πλύσιμο στα σκεύη και στις πατήθρες, καλό θα ήταν να έχεις δύο σετ να αλλάζεις κάθε μέρα.
Εδώ είναι ένα πολύ καλό θέμα που θα σε βοηθήσει πάρα πολύ στην ανάρρωση του https://community.petbirds.gr/threads/Ερωτησεις-για-την-φροντιδα-αναρρωση-του-Τζοι-και-της-Πιτς.29857/

Το δάχτυλο είναι σαν να το έχεις κάνει τομη γυρω γύρω με μαχαίρι ως το κοκκαλο και κουνιεται σαν να κρατιεται από ένα κομμάτι.
Λογικά κάποια στιγμή το νύχι θα πέσει.

Δεν ξέρω πόσο καιρό ήταν έξω αλλά με το κρύο που έχει τα βράδια μάλλον μόλις θα την είχε κοπανίσει ή το πολύ να έμεινε και 1 βράδυ έξω
Ή να το άφησαν να φύγει. Με τέτοια προσβολή από ακάρεα, φαίνεται ότι δεν το φρόντιζαν. Μπράβο σου που το μάζεψες.👍👏 Φαίνεται ταλαιπωρημένο το γλυκούλι. Συμπληρωματικά στη διατροφή του δώσε του βραστό αυγουλάκι (να είναι υπό βρασμό 12-15 λεπτά) μια ή δύο φορές την εβδομάδα.

Ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας. MARY58 Ναι μου το είπαν από το πέτσοπ ότι ίσως να το παράτησαν επειδή είναι σε αυτή την κατάσταση...τι να πω Χειμωνιάτικα μέσα στο κρύο είναι τραγικό. Του έβαλα και αυγό βραστό αλλα δεν το ακουμπάει, ούτε την αγοραστή αυγοτροφη... Για τα πόδια έχω μια αλοιφή για ακάρεα που εβαζα σε καναρίνι που είχε θέμα, και του έβαλα 1 φορά αλλα σταμάτησα γιατί όταν πάω να το πιάσω χτυπιέται και του γυρνάει το δάχτυλο και ανοίγει η πληγή πάλι. Σκέφτηκα να περιμένω μερικές μέρες να δω αν θα πέσει το νύχι ή αν θα κλείσει καλά η πληγή και μετά...είναι πολύ τρομαγμένο ακόμη. Για το ράμφος τώρα φοβάμαι μην πάει στα ρουθούνια η αλοιφή...θα έχει θέμα; Καποιος μου είπε ότι ίσως δεν είναι ακάρεα στο ράμφος αλλα αβιταμίνωση...αυτό παίζει;

1000007335-webp.97698

Συνημμένα

• 1000007335.webp
    1000007335.webp
    172,7 KB · Προβολές: 70
Για το ράμφος τώρα φοβάμαι μην πάει στα ρουθούνια η αλοιφή.
Ν θα έχει θέμα αν πάει στο ρουθούνι. Πρέπει με προσοχή με μια μπατονερα μην φράξει το ρουθούνι κ δεν αναπνέει. Δες παρόμοιο θέμα με παραπομπή οδηγίες από @Φοίβος. Κ σημαντικό, καθαριότητα στις πατηθρες όπως σου είπε η @Vasia24 . Στην πληγή θα δοκίμαζα να του βάλω λίγο νερωμενο μπεταντιν για να μην μολυνθεί. Αν έχεις άλλα πουλάκια να κρατήσεις καραντίνα με τον μικρό. Πάντως τα ακάρεα θα περάσουν με την φροντίδα σου. Να τον χαίρεσαι τον νέο σου αναπάντεχο φίλο.
Επειδή είναι ταλαιπωρημένο, θα του έδινα ένα κομματάκι μιλλετ να το ευχαριστηθεί.Θα βοηθήσει να γίνεται φιλαράκια πιο γρήγορα.

Τελευταία επεξεργασία:
Κ το ιδανικό, θα ήταν να του κάνεις ένα τσεκ απ σε ένα πτηνιατρο για να έχεις πλήρη εικόνα της κατάστασης του.
Ελπίζω να το κρατήσεις αυτό το δώρο της τύχης κ αν ψάχνεις για ονοματάκι, εδώ είμαστε! ☺️

Κ το ιδανικό, θα ήταν να του κάνεις ένα τσεκ απ σε ένα πτηνιατρο για να έχεις πλήρη εικόνα της κατάστασης του.
Ελπίζω να το κρατήσεις αυτό το δώρο της τύχης κ αν ψάχνεις για ονοματάκι, εδώ είμαστε! ☺️
Σε ευχαριστώ πολύ Mary 🙂
Θα ψάξω να βρω αν υπάρχει κάποιος πτηνίατρος εδώ κοντά για να το δει από κοντά που είναι και το πιο σωστό πράγμα. Καναρίνι έχω μόνο και πιτσιρικάς έπιανα καρδερίνες(μιλάω για το 1985 περίπου). Το παπαγαλάκι από ότι κατάλαβα χρειάζεται περισσότερη φροντίδα και προσοχή!!! Θα προσπαθήσω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ σαν αρχάριος με όσο χρόνο έχω. Θα κάνω και αυτό που είπε και η Vasia με την καθαριότητα και τις πατήθρες.
Τωρα για μιλλετ που είπες κλπ ούτε ξέρω τι είναι 😁 αλλα θα το γκουγκλαρω και αυτό. Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι θηλυκό ε; Καταλαβαίνεται περίπου η ηλικία του;

Βάζω και μια φώτο με το κλουβί που του πήρα και πως το έχω. Ξέρω ιδανικά θα ήθελε μεγαλύτερο αλλα και εγω θα ήθελα πολλά 😂😂😂 Λίγο αν ηρεμήσει και συνηθίσει εμένα και τον χώρο θα του έχω ανοιχτο το πορτάκι να βγαίνει μέσα στο δωμάτιο οπώτε δεν θα έχει θέμα με το κλουβί αν του φαίνεται μικρό.

1000007339.webp

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Αυτή είναι η λίστα πτηνιατρων

Το μιλλετ μπορεί να το ξέρεις κ ως κεχρί. Είναι λιχουδιές για τα περισσότερα πτηνά κ χρησιμοποιείται κυρίως ως επιβράβευση στην εκπαίδευση.

@gpapas ρίξε μια ματιά στο θέμα που σου έβαλα στο #2 θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν
Θα το κοιτάξω σε ευχαριστώ πολύ. Όσο για το μιλλέτ που είπες...τελικά του έχω πάρει ήδη 2 τσαμπιά για να δω αν τα τρώει...τελικά εγω το καλόμαθα με λιχουδιά πριν το εκπαιδεύσω 😛
Στην εκπαίδευση θα του δίνω για επιβράβευση προφιτερόλ 😁

@gpapas Πως πάει το πουλάκι;
Καλησπέρα Βάσια...
Είναι ακόμα ήρεμο τις περισσότερες φορες εκτός από κάποιες μικρές αναλαμπες που έχει και σκαρφαλώνει στα κάγκελα και πηδάει πέρα δώθε στις πατήθρες. Ανοίγω και το πορτάκι και όταν βγαίνει πάει κάπου ψηλά και δεν κατεβαίνει εύκολα...αν και τελικά μάλλον λόγω πείνας ξαναμπαίνει στο κλουβί.
Τώρα για τα θέματα "υγείας" που είχε...μέχρι σήμερα δεν του έβαζα κάτι στο ράμφος και το πόδι γιατί περίμενα να κλείσει λίγο η πληγή στο δάχτυλο. Σήμερα την είδα κάπως ξεραμένη και το νύχι έτοιμο να πέσει. Το έπιασα και του έβαλα λίγο νερωμένο ιώδιο στην πληγη και από αύριο θα του βάλω και αλοιφή για ακάρεα στα πόδια. Επίσης του έβαλα προσεκτικά αλοιφη με μπατονέτα και στο ράμφος...λογικά θα δείξει τις επόμενες μέρες αν θα καλυτερέψει!!! Καθαρίζω καθημερινά όπως μου είπες!!! Από τροφή συνεχίζει μόνο τους κλασικούς σπόρους και το κεχρί...ούτε αυγό ούτε φρούτα και λαχανικά. Υποθέτω ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν του έδινε τίποτα και δεν τα έχει συνηθίσει. Ευελπιστώ σιγά σιγά να τα δοκιμάσει και να τα τρώει.

καλημερα.Θα βοηθουσε ισως φωτο απο καποιο σημειο που να φαινεται ολοκληρη η επωνυμια
αυτο ειναι ?

βεβαια δεν λεει πουθενα τα συστατικα επακριβως αλλα πανω κατω τα ιδια ειναι σε ολα τα προιοντα..λιγο σαλικιλικο οξυ ..λιγο καποια προσθετα λιγο κατι σε ασφυκτικο υλικο..

• Like
καλημερα.Θα βοηθουσε ισως φωτο απο καποιο σημειο που να φαινεται ολοκληρη η επωνυμια
αυτο ειναι ?

βεβαια δεν λεει πουθενα τα συστατικα επακριβως αλλα πανω κατω τα ιδια ειναι σε ολα τα προιοντα..λιγο σαλικιλικο οξυ ..λιγο καποια προσθετα λιγο κατι σε ασφυκτικο υλικο..
Αυτή είναι. Το μόνο που φαίνεται σαν επωνυμία είναι το "Ρ3'" που διακρίνεται στην φώτο που έβαλα. Μετά είναι μόνο τα ψιλά γράμματα.

Μια μετάφραση που έκανα ονλάιν σε αυτά που γράφει βγάζει αυτό...
Παρασκεύασμα με βάση το Βάλσαμο του Περού, με ασφαλή, μη ερεθιστική δράση ενάντια στην λέπτυνση των ποδιών όλων των πτηνών.

Μετά από μερικές εφαρμογές θα δείτε άμεσα ευεργετικά αποτελέσματα.

ΧΡΗΣΗ: απλώνεται στα πόδια μια φορά την ημέρα

• Like

Composition​

• Ingredients: Petrolatum, Paraffinum Liquidum, Codliver Oil, Triclosan, Cymbogan Nardus.
στην φωτο απο αλλο ομοειδες προιον με λιγο zoom στο σωληναριο βλεπεις καπως τα υλικα
Δεν τα δινει ουτε καν στο επισημο site. αλλα φαινονται

product_b_i_bird_pedicure_zonder_achtergrond.webp

Composition​

• Ingredients: Petrolatum, Paraffinum Liquidum, Codliver Oil, Triclosan, Cymbogan Nardus.
στην φωτο απο αλλο ομοειδες προιον με λιγο zoom στο σωληναριο βλεπεις καπως τα υλικα
Δεν τα δινει ουτε καν στο επισημο site. αλλα φαινονται

View attachment 97703
1000007400.webp

Αυτό είναι από μετάφραση της ιστοσελίδας που παρέθεσες στο 1ο σου μήνυμα

Κ
1000007402.webp1000007401.webp

Στο βαζακι πάνω δεν διακρίνω να αναγράφονται συστατικα...μονο αν καταλαβαινω καλα λέει ότι έχει σαν βάση τη Βαζελίνη και το" βαλσαμο Περού".

Τελευταία επεξεργασία:
Δεν σχολιαζω το προιον.Θα κανει δουλεια.οπως ειδες ομοειδη συστατικα εχουν. πανω κατω ολα εχουν αποτελεσματα οταν γινεται σωστη χρηση/μασαζ. υπαρχουν σχετικα βιντεο εδω αλλα και ευρυτερα

Back