Ασθένειες Budgie φροντίδα σε άρρωστο bugdie

Καλησπέρα,
Από το Δεκέμβριο έχω υιοθετήσει ένα budgie, ήταν αρκετά δραστήριο , κοινωνικό και παιχνιδιάρικο .
Το Πάσχα πήγαμε ταξίδι και κράτησε τα budgie μου ένα συγγενικό μου πρόσωπο να το προσέχει που έχει επίσης budgie.
Μετά που ήρθαμε το παπαγαλάκι μου (το αρσενικό) ήταν υποτονικό και δεν είχε όρεξη για τίποτα, ούτε κελαηδούσε ούτε έπαιζε ούτε ήταν δραστήριο. Το πήγα αμέσως σε κτηνίατρο και του έδωσε αρχικά μια αντιβίωση διαλυμένη σε νερό για τρεις μέρες. Το πουλάκι μου δεν είχε καμία βελτίωση και ξαναπήγα στο γιατρό για να αλλάξει την αντιβίωση, αυτή τη φορά αμέσως από το στόμα! Εκείνο το διάστημα χρειάστηκε να φιλοξενήσω το budgie του συγγενικού προσώπου το οποίο είχε κρατήσει το δικό μου το Πάσχα . Το πουλάκι του ήταν επίσης υποτονικό , ενημέρωσα αμέσως και το πήγα η ίδια στον κτηνίατρο που μου υπέδειξαν. Αφού το πήραν πίσω την επόμενη ημέρα που το πήγα στο γιατρό μετά από λίγες μέρες το πουλάκι τους πέθανε. Στις 2 μέρες το δικό μου το αρσενικό έπαθε κρίση. Το πήγα πάλι κτηνίατρο και μου είπε να σταματήσουμε την αντιβίωση (2η) και να του δώσει αντιμυκητιακή θεραπεία . Διέλυα σε ένα λίτρο νερό ένα χαπάκι (από φαρμακείο το πήρα) και του έβαζα στην ποτίστρα, επίσης για την κρίση μου έδωσε σε υγρή μορφή ασβέστιο να του δίνω με σκόνη προβιοτικου στην τροφή. Είχε μια ελαφριά βελτίωση . Μια εβδομάδα πριν ενημέρωσα τηλεφωνικά την κτηνίατρο για την κατασταση του. Είπε να σταματήσω την αντιβίωση γιατί έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά, αλλά να συνεχίσω προβιοτικά και ασβέστιο. Αύριο κανονικά είχαμε ραντεβού για να το δει. Σήμερα αφού σχόλασα από τη δουλειά μου το είχε τοποθετήσει η ξαδέρφη μου σε μια χαρτοπετσέτα και με ενημέρωσε ότι έπαθε πάλι κρίση. Αυτή τη φορά διήρκησε μισή ώρα περίπου (γύρω στις 3μμ ξεκίνησε) . Και ήταν έτσι στη χαρτοπετσέτα μιάμιση ώρα περίπου.
Έφυγα αμέσως κάλεσα τη γιατρό να δείτε το πουλάκι μου!
Του έκανε μια ένεση με ορό και μια ένεση με ασβέστιο. Μου έδωσε αντιβίωση Zithromax να την ξεκινήσω από αύριο (επίσης από φαρμακείο) και να συνεχίσω προβιοτικά και σταγόνα από ασβέστιο.
Μου είπε αν δεν τρώει να το πάω αύριο το πρωί να το δει αλλά δεν μπορεί να συνεχίσει να του κάνει ενέσεις για ενυδάτωση κάθε μέρα! Πολύ φοβάμαι ότι δε θα τα καταφέρει και δε θέλω να το σκέφτομαι γιατί μπορεί να είναι μικρό σε μέγεθος και να το έχω λίγους μήνες αλλά το αγαπάω . Για σήμερα μου είπε να το βάλω σε μια κούτα με τροφή και νερό όμως δεν ξέρω πως να το φροντίσω. Να βάλω στο κουτί μέσα μια πετσετα; Δυστυχώς στο ηράκλειο δεν υπάρχει πτηνιατρος εξειδικευμένος. Δεν ξέρω αν όλα τα παραπάνω επιβαρύνουν την υγεία του, ή αν κόλλησε κάτι από το άλλο πουλάκι ή αν κόλλησε το δικό μου το άλλο! Δεν μπορώ όμως να σκεφτώ ότι δε θα τα καταφέρει...
εσείς που έχετε εμπειρία αν μπορείτε βοηθήστε γιατί δε θέλω να το χάσω !

Back