BabisNL
PB New Member
Ρε παιδιά ας αναρωτηθούμε κάτι απλό...
Αν για παράδειγμα ο πτηνίατρός μας πει για επίσκεψη, εξετάσεις και φάρμακα 100 ευρώ με πιθανότητα 75% να γίνει καλά το καναρίνι μας... Θα τα δώσουμε;
Και τι θα πρέπει να κάνει ένας γιατρός αν εξειδικευτεί μόνο στα πτηνά;
Θα περιμένει τον τρελό με το καναρίνι μια φορά στα 10 χρόνια για να βγάλει μεροκάματο;
Έχουμε σκεφτεί πως όλα τα σχετικά αντιδραστήρια κλπ υλικά είναι λίγο "αλμυρά" και ανεβάζουν πολύ το κόστος...
Τέτοιες προσπάθειες μπορεί να έχουν δυνατότητα εφαρμογής μόνο κάτω από κρατική ή ερευνητική (επιστημονική) επιχορήγηση.. κι αυτό για τα επόμενα 50 χρόνια ας το ξεχάσουμε.
Γιάννη με κάθε σεβασμό θα διαφωνήσω μαζί σου, τουλάχιστον ως προς το πρώτο σκέλος. Προσωπικά θα τα έδινα τα 100 ευρώ. Έχω ξανακούσει το επιχείρημα για το ζωάκι που κοστίζει μόνο 17 ευρώ αλλά αυτό δεν αναιρεί τη συναισθηματική αξία του καναρινιού για τον ιδιοκτήτη. Επιπλέον τι θα κάναμε με ένα άρρωστο καναρίνι που μετά από χρόνια διασταυρώσεων είναι το πρώτο που εκδηλώνει ξεχασμένες φωνητικές ικανότητες; Ή με την περίπτωση εκτροφέα με επιδημική νόσο στο κοπάδι ο οποίος αναζητά επειγόντως διάγνωση και θεραπεία. Φυσικά και ο κτηνίατρος σαν επαγγελματίας δεν θα πρέπει να περιμένει τον τρελό με το καναρίνι για βιοπορισμό (στην προκειμένη περίπτωση εμένα :)
). Υπάρχει όμως κάπου και η χρυσή τομή. Άλλο το είμαι κτηνίατρος με βασικές γνώσεις σε πτηνά και άλλο κοιτάω το καναρίνι σαν πρωτοεμφανιζόμενο είδος επί γης. Και δυστυχώς το τελευταίο είναι νόρμα στις περισσότερες χώρες πλην (με κάποια επιφύλαξη) Βελγίου. Το θλιβερό είναι πως η διάθεση για προσπάθεια είναι ευθέως ανάλογη της χρηματικής αξίας του "ασθενούς". Όσο για το τελευταίο σου σχόλιο θα ήθελα πολύ να διαψευστείς αλλά φοβάμαι πως έχεις δίκιο...Απολογούμαι για την πολυλογία και εύχομαι υγεία σε όλα τα καναρινάκια σας (και όχι μόνο) .