Gibber Italicus 95άρι στο Reggio

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης mgerom
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Η κάρτα αξιολόγησης με τις επιμέρους βαθμολογίες και η καμιά ντουζίνα υπογραφές κριτών απο κάτω επιβεβαιώνουν την απόλυτη εκπλήρωση των προτύπων της συγκεκρημένης ποικιλίας.
Δεν το εθεσα σωστά, δεν ειμαι σε θέση να κρίνω τους κριτές ούτε τα πουλιά, απλός είπα ότι την ώρα τις φωτογραφίσεις το πουλί δεν είναι στημένο για καμπουρικο αλλά τεντωμένο. Αν δεν κάνω λάθος, δεν πρέπει ο λεμος να είναι πιό χαμηλομενος; Π.χ όπως τα μποσου! Φυσικό δε αφού τα πουλιά είναι ταλεπωρινενα! Και στρεσαρισμενα!

Mα για την συζήτηση και μόνον Σταμάτη έγραψα το παραπάνω σχόλιο. Δεν είχε αναφορά στις παρατηρήσεις σου, που παρεπιπτόντος είναι και δικαιολογημένες. Το πρότυπο λέει 90μοιρες κατ' ελάχιστον η γωνία σώματος με την γραμμή λαιμού και κεφαλής. Όπως λές όμως εδώ βλέπουμε μια φωτογραφία. Μια στιγμιαία θέση του πουλιού. :)

Στα συγκεκριμενα, νομιζω πρεπει να ειναι σε σταση "7" για να ειναι σωστα. "Ατυχη" η ληψη, αλλα φυσικα για τη συζητηση το λεμε.

Παντως το διπλανο πουλακι κορδωνεται λες και προσπαθει να αντιγραψει το ασχημοπαπο.

Mα για την συζήτηση και μόνον Σταμάτη έγραψα το παραπάνω σχόλιο. Δεν είχε αναφορά στις παρατηρήσεις σου, που παρεπιπτόντος είναι και δικαιολογημένες. Το πρότυπο λέει 90μοιρες κατ' ελάχιστον η γωνία σώματος με την γραμμή λαιμού και κεφαλής. Όπως λές όμως εδώ βλέπουμε μια φωτογραφία. Μια στιγμιαία θέση του πουλιού. :)
Ναι το κατάλαβα κ. Μακη, συμπλήρωσα μόνο μην με παρεξηγήσει κάποιος που διαβάζει το θέμα, παντός πρέπει να προχωρήσει το θέμα στο να δημιουργηθεί φωτογραφικό υλικό με τις ράτσες τον καναρινιων ώστε να είναι μεγάλη η βοήθεια για οποιονδήποτε εύκολα ( όχι πάντα) να αναγνωρίζει γιατί μιλάμε

Τα japan παιδιά είναι αρκετά ωραία απο κοντά όπως και:
Παντως το διπλανο πουλακι κορδωνεται λες και προσπαθει να αντιγραψει το ασχημοπαπο.
.. Τα yorksire είναι πανέμορφα και στέκουν όπως τα λές Μιράντα, σα ρουκέτα!
Ο Walker στο γνωστό βιβλίο "έγχρωμα, τυπου, κτλ" έχει φωτογραφίες πραγματικά άσχημων καμπούρικων. Είναι απάισια.

Ολα βοηθάνε στην κατανόηση αλλά για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχουν τα ΠΡΟΤΥΠΑ στην σελίδα COM-OMJ που μπορεί ο καθένας να βρεί τα πάντα http://www.conforni.org/oiseaux

Δηλαδή ψηφίζουν το πιο άσχημο; Κάτι αντίστοιχο με τα χρυσά βατόμουρα; (Σε καλλιστεία δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό)
Δεν είναι θέμα υποκειμενικής επιλογής αλλά αντικειμενικής κρίσης με βάση προκαθορισμένα κριτήρια.

Γενικά ποιο δύσκολα από πόλλα πουλιά.
Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις εύκολα το φύλο του μόνο όταν είναι πυρομενα, δεν είναι καλές μάνες, με το ζόρι κρατιούνται στα όρθια στο κλαρί, για μία απόσταση στη κλούβα πτήσης που ένα καναρίνι κάνει δυο φτερουγίσματα αυτό θέλει 10! Δεν καταλαβαίνεις εύκολα πτερορροια και αρρώστια, !
Και αφού παρουσιάζουν όλα αυτά τα προβλήματα γιατί συνεχίζουν να τα εκτρέφουν; Δεν ξέρω ρε παιδιά, είναι σαν να τα βασανίζουν εκτρέφοντας τα. Μου θυμίζουν τέρατα της φύσης! Αν και η φύση δεν θα δημιουργούσε κάτι τέτοιο.

Και αφού παρουσιάζουν όλα αυτά τα προβλήματα γιατί συνεχίζουν να τα εκτρέφουν; Δεν ξέρω ρε παιδιά, είναι σαν να τα βασανίζουν εκτρέφοντας τα. Μου θυμίζουν τέρατα της φύσης! Αν και η φύση δεν θα δημιουργούσε κάτι τέτοιο.
Βασικά και τα καναρίνια που γνωρίζουμε δεν είναι προϊόν της φύσης ο άνθρωπος έβαλε το χερακι του και για αυτά, τώρα να μου πεις αυτό ξεφεύγει κατά πολύ από το αρχαιγωνο. Κοίτα και τα καμπουρικα Ισπανιας gibboso ακόμα καλύτερα.
Και για την ιστορία αν έχω καλές πληροφορίες οι Γερμανοί πιέζουν να μη γίνονται δεκτά αυτά τα πουλιά στις εκθέσεις στο μέλλον. Φαντασου λοιπόν αν περάσει κάτι τέτοιο πόσες ράτσες θα χαθούν

Βασικά και τα καναρίνια που γνωρίζουμε δεν είναι προϊόν της φύσης ο άνθρωπος έβαλε το χερακι του και για αυτά
Το ξέρω ότι και τα καναρίνια που γνωρίζουμε δεν υπήρχαν στη φύση, απλά αυτά δεν έχουν κάποια αλλαγή στο σώμα τους, εκτός από τον σκούφο. Τα συγκεκριμένα, με αυτή τη στάση και το σωματότυπο τους, είναι τρομακτικά (γνώμη μου)!

Θα ήθελα να μάθω αν τα καναρίνια τύπου gibber italicus, λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας τους, παρουσιάζουν πιο συχνά προβλήματα υγείας.

η ατάκα μου δεν είναι αυτή. Η ατάκα είναι "Η ομορφιά είναι στα μάτια αυτού που τη βλέπει" και δεν είναι δική μου αλλά του Walker και αναφέρεται μέσα στο βιβλίο του εκδοτικού οίκου ΒΑΣΔΕΚΗ (ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ). Τα Τζαπανάκια δεν έχουν σχέση με τα Giber Italicus, είναι σαν όλα τα καναρίνια εκτός φυσικά του μικρού τους μεγέθους (11,5) πόντοι και στέκονται κάπως όρθια. Το φτέρωμά τους είναι σχεδόν τέλειο και είναι πολύ συμπαθητικά πουλάκια. Επιφυλάσσομαι να δημοσιεύσω φωτογραφίες τους
που θα σας αλλάξουν εντελώς τη γνώμη.

japan_hoso.webp japan_hoso_2.webp

Και για την ιστορία αν έχω καλές πληροφορίες οι Γερμανοί πιέζουν να μη γίνονται δεκτά αυτά τα πουλιά στις εκθέσεις στο μέλλον. Φαντασου λοιπόν αν περάσει κάτι τέτοιο πόσες ράτσες θα χαθούν

Έχεις υπόψη σου για ποιους λογους; Ειναι θέμα του να μην υποστηρίζουν μια ράτσα που τη θεωρούν κάπως;

Για καποιο λογο αυτα τα καμπουρικα με κανουν και τα λυπαμαι, νιωθω λες και καποιος ολη τους τη ζωη τα τραβαγε για να γινουν ετσι.
😀 παρομοίως φιλενάδα! :D

• Like
Αντιδράσεις: Myra
@ianos δεν μπορω να βρω αυτή τη στιγμη την καταλληλη λεξη, λογο τη σταση τους, πτερροματος, ότι ξεφευγουν τελειος
από το αρχαιγωνο, μεταλαγμενα καλα καλα

Σιγουρα υποκειμενική η ομορφιά και νομίζω πως τέτοιου είδους πουλιά απασχόλουν μόνο τους λίγους και αξιολογους εκτροφείς που μπορούν να τα διαχειριστουν..άρα δεν πρόκειται να τα δούμε ποτέ σε μπαλκόνια; η τιμή ένος πουλιού σαν το επίμαχο που κέρδισε στην έκθεση ποια μπορεί να είναι.?

Σχετικά θέματα

Back