Γενικά Kαι ξαφνικά βρέθηκα με 2 καναρίνια

takis1964

PB Known Member
Πόλη
Αρτέμιδα
Καλη χρονια με υγεια πανω απολα
Πριν κανα μηνα βρεθηκα με 2 καναρινια ,αρχικα με ενα αρσενικο απλο , που εφαγε την μαμα ο μικρος, οτι το ηθελε οσο τιποτα αλλο στην ζωη του και τελικα του το πηρε, ενω εγω ημουνα αρνητικος εφοσον ηξερα την καταληξη του στην περιποιηση και ενα θηλυκο σκουφατο που ηρθε Χριστουγεννιατικο δωρο απο μια συμμαθητρια του ! Ετσι βρεθηκα με 2 κλουβια 30χ25χ35 υψος και το νταντεμα τους ! Την πρωτη μερα που ειχα και τα 2 στον ιδιο χωρο (ηταν απο το ιδιο μαγαζι) τα καναρινια αλληλεπιδρουσαν και χαρηκα .Μετα που μπηκα και διαβασα ειδα οτι επρεπε να μην βλεπουν το ενα το αλλο !
Τα εβαλα σε διαφορετικες γωνιες, ομως σπαραζει η καρδια μου οταν επικοινωνουν καποιες φορες με τους ιδιους ηχους ,ειδικα το θηλυκο τρελενεται και ψαχνει καποιες φορες ,ενω το αρσενικο ποιο κουλ! Το βραδυ που ειναι ποιο κοντα ,με χαρτονι για να μην βλεπονται, ως που να κοιμηθουν τα ακουω που μιλανε μεταξυ τους !! Ειμαι και ψυχικιαρης και τα λυπαμαι αλλα δεν θα μπορουσα να μπω στο σπιραλ των γεννήσεων !! εικόνα_Viber_2025-01-05_15-02-13-790.webpεικόνα_Viber_2025-01-05_15-02-13-858.webp

Εχω ηδη παραγγειλει 2 μεγαλυτερα κλουβια για καλυτερη διαμονη

Ferplast Κλουβί Πτηνών Rekord 3 Red/ Black 48.5x30x49cm​

Συνημμένα

• xlarge_20210929105713_ferplast_klouvi_ptinon_rekord_3_red_black_48_5x30x49cm.webp
    xlarge_20210929105713_ferplast_klouvi_ptinon_rekord_3_red_black_48_5x30x49cm.webp
    46,2 KB · Προβολές: 8
@takis1964 καλησπερα. Το κλουβι δεν εχει σχαρα και θα το ελεγε κανεις παπαγαλοκλουβο η για παραδεισια σε γενικες γραμμες
Το καναρινι θα ειναι σε συνεχη προσβαση στο οποιο υποστρωμα χρησιμοποιησεις και εχουν την ταση να ασχολουνται με το κατω μερος του κλουβιου.

εχει ενα βαθμο δυσκολιας και ρισκου να αφαιρεσεις την λεκανη για να την πλυνεις οταν λερωθει χωρις να διακινδυνευσεις να σου φυγουν.Αν τα εχεις μαθει να τα ελευθερωνεις σε καποιο δωματιο τοτε μπορεις να κανεις πολυ ευκολα καθαριοτητα στο κλουβι

τελος; η ποτιστρα ειναι μαλλον για τις ημερησιες αναγκες σε νερο για budgies. Οποτε θελει μια προσοχη παραπανω σε σχεση με τις 100/120ml ποτιστρες για καναρινια. Ειναι μικρη πιστευω ,και με τετοια διασταση ουτε βουρτσα ουτε σφουγγαρι για διεξοδικο πλυσιμο δεν παιζουν χωρις πατεντα . Παρεπιμπτοντως με παραλληλα στο εδαφος καγκελα με τετοιο διακενο το θεμα "μεγαλυτερη" ποτιστρα θα σε δυσκολεψει να βρεις.
Το εχω το κλουβι. το χρησιμοποιησα ελαχιστα και μονο σε απολυτη αναγκη θα το χρησιμοποιησω ξανα. Για τους λογους που προανεφερα. Υπαρχουν πατεντες για να λυθουν αλλα ... :-)
Τελος δεν εχει την δυνατοτητα να τοποθετηθει το ενα πανω στο αλλο . ουτε μπορουν να ασφαλισουν και εχει μια μικρη καμπυλοτητα η οροφη τους οποτε δεν ειναι και πολυ ασφαλης η λυση "πολυκατοικια"
Να τα χαιρεσαι

P.S
απο τις φωτο φαινονται τα νυχια τους να το θελουν ενα κοψιμο

Εχω φιλους με καναρινια και μου ειπαν να βαλω αμμο κατω και να την αλλαζω καθε εβδομαδα ,εκει βασιστηκα .
Διπλα διπλα θα τα βαλω με ενα χωρισμα ενδιαμεσα .
Το πανω κατω δεν με βολευει αφου θα τα εχω στο σαλονι συνεχεια πανω σε μια βαση
Ενα θα εχω σε καθε κλουβι και με οδοντοβουρτσα θα καθαριζω το νερο!
Απο ψαξιμο που εκανα για κλουβια τα περισσοτερα κινεζικα ηταν και ειτε η σκαρα θα ηταν κολλημενη ειτε δεν θα ειχε καθολου !
Τα νυχια τα ειδα μεγαλα ,αλλα ο ιδιοκτητης του μαγαζιου μου ειπε να τα φερω προς καλοκαιρι για κοψιμο .
Δεν ξερω αν υπαρχει κατι να τα τριβουν μονα τους!!

• Like
Αντιδράσεις: ianos
κλασσικη κινεζικη 60αρα οπως λεγεται στην αγορα συρομενη σιτα/σχαρα και συρταρι.
πολυ βολικο κλουβι για παρα πολλους λογους.

https://kanarinokosmos.gr/product/zevgarostra-dipli-60x34x26cm/
και η "ιταλικη" version

ιδιοκτητης του μαγαζιου μου ειπε να τα φερω προς καλοκαιρι για κοψιμο .
Χαιρετισματα πες του. Τα μακρια νυχια ειναι αιτιες τραυματισμου καποιες φορες και εχουν την ταση να συστρεφονται οσο μεγαλωνουν τα διπλανα του κεντρικου και δεν γραπωνουν καλα τα κλαδια. το κεντρικο και το πισω δημιουργουν "κλειδωματα" και τα ζοριζει να πεταξουν αν ειναι κατω στην σχαρα και εχουν παραμεγαλωσει. Ελεγχουν τα "ποδια τους και τα δαχτυλα αλλα τα νυχια οχι .

Δεν ξερω αν υπαρχει κατι να τα τριβουν μονα τους!!
θα τα ετριβαν μονα τους αν ζουσαν στο φυσικο τους περιβαλλον και πατουσαν πανω σε πετρες σε κλαδια ολων των διαμετρηματων . Επειδη ομως δεν ειναι ελευθερα μεγαλωνουν συνεχως και για αυτο θελουν κοψιμο οταν βλεπουμε οτι πρεπει.
Εχω φιλους με καναρινια και μου ειπαν να βαλω αμμο κατω και να την αλλαζω καθε εβδομαδα ,εκει βασιστηκα
καταλαβαν οτι το κλουβι δεν εχει σχαρα και τα καναρινια θα εχουν ελευθερη προσβαση στην αμμο τις κουτσουλιες και τα σπορια που θα εχουν πεσει αφαγωτα κατω?
Αμμο βαζω και εγω και πολυ αλλοι αλλα δεν εχουν προσβαση τα πουλια σε αυτη οπως και σε κανενα αλλο υποστρωμα -γιατι δεν βαζω παντα αμμο. .Μεσολαβει η σχαρα. και δεν χρειαζεται να αλλαζει η αμμος καθε εβδομαδα. Σκουπακι-φαρασακι οπως εχουμε για τους νεροχυτες αφαιρεις τα στερεοποιημενα και προσθετεις καποια ποσοτητα. μπορεις και να την αλλαζεις αλλα τσαμπα κοστος ενημερωτικα.

@takis1964 συνήθως τα κλουβιά για καναρίνια έχουν σχάρα. Η σχάρα είναι καλό να υπάρχει, όχι μόνο γιατί με αυτή δεν έχουν πρόσβαση στις κουτσουλιές αλλά, θα μπορείς να τα καθαρίζεις χωρίς να στρεσσάρονται ή να υπάρχει ο κίνδυνος να δραπετεύσουν. Αν έχεις χώρο για δύο 60 ρες, αυτή όντως είναι από τις τοπ ζευγαρωστρες.
Με οικονομική εκδοχή την κινέζικη που σου έγραψε ο @φιλομαθης

Οι ξύλινες πατηθρες βοηθούν για τα νύχια τους. Τα οποία όντως θέλουν κόψιμο. Δεν μπορείς να περιμένεις το καλοκαίρι.

@MARY58 ηθελα μεγαλο κλουβι να νοιωθουν ανετα ,σε αυτες που αγορασα καθαρισμο κανεις με το συρταρι παντως ! για τα νυχια θα δω τι θα κανω μεσω του καταστηματος παντως

Για τα κλουβια κοιταξα και το αισθητικο κομματι γιατι θα τα εχω στο σαλονι .Παντως παλαιοτερα ειχα παραγγειλει σιτα στην κλουβοτεχνικη και μου ειχαν φτιαξει .Θα κανω μια ερωτηση

@takis1964 γνωστός μου έχει vision κλουβί για το καναρίνι του κ εκείνος έχει μείνει ευχαριστημένος. Θεωρούνται πολυ όμορφα από αισθητική άποψη αλλά από την άλλη, είναι πολύ ακριβά κ δεν μπορείς να τα κρεμάσεις σε τοίχο, αν ποτέ το θελήσεις. Επίσης, παρότι διαφημίζουν ότι είναι εύκολο να τα καθαρίσεις, επειδή σηκώνεις το κλουβί, για να καθαρίσεις σχάρα κ λεκάνη, κατά την γνώμη μου, πάλι υπάρχει ο κίνδυνος να δραπετεύσουν.

Καλησπέρα, καλή Χρονιά, να τα χαίρεσαι.
σε αυτες που αγορασα καθαρισμο κανεις με το συρταρι παντως
Αρκετοί εκτροφείς δεν χρησιμοποιούν σχάρα, ένα καλό υπόστρωμα θα απορροφά και θα στεγνώνει γρήγορα την κουτσουλιά και τις μυρωδιές.
Στα δικά μου χρησιμοποιώ άμμο.

Το σκουφάτο μάλλον χρειάζεται λίγη περιποίηση στα πόδια με κρέμα epithol.

Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα, καλή Χρονιά, να τα χαίρεσαι.

Αρκετοί εκτροφείς δεν χρησιμοποιούν σχάρα, ένα καλό υπόστρωμα θα απορροφά και θα στεγνώνει γρήγορα την κουτσουλιά και τις μυρωδιές.
Στα δικά μου χρησιμοποιώ άμμο.

Το σκουφάτο μάλλον χρειάζεται λίγη περιποίηση στα πόδια με κρέμα epithol.
Σ ευχαριστω ,το θεμα ειναι πως το πιανω ,δεν εχω ασχοληθει με καναρινια ενω παπαγαλους που ειχα, μου ηταν στο χερι

@takis1964 έχεις δίκιο. Το καναρίνι δεν θέλει το πιάσιμο. Το καλύτερο είναι να της βάζεις epithol όταν σουρουπώνει. Τότε θα είναι κ λιγότερο ενεργητική κ δεν θα την πειράζει πολύ με το ράμφος της. Για να την πιάσεις, τώρα που δεν σε ξέρει, είναι αγχωτικό κ για σένα κ για αυτήν. Αλλά αν την υπόλοιπη μέρα ασχολείσαι κ της δίνεις (αν της αρέσει) μιλλετ, κάτι γίνεται. Θα ακολουθούσα τις οδηγίες του @ianos .

Επίσης υπάρχει κ αυτό το βίντεο. Θέλει πάντως λιγότερη ποσότητα από αυτή που βάζει ο κύριος στο βίντεο.

Συνημμένα

Τελευταία επεξεργασία:
@takis1964 , να τα χαίρεσαι και να είναι καλότυχα τα πουλιά.
Οι κινέζικες ζευγαρώστρες : https://www.pet4u.gr/pet-camelot-9672.html
Για το κόψιμο των νυχιών δεν χρειάζεσαι τον πετσοπά, αλλά έναν νυχοκόπτη. Από ό,τι είδα, τα νύχια τους είνα λευκά, το οποίο σημαίνει ότι άνετα φαίνεται το αγγείο του αίματος μέχρι που φτάνει, οπότε θα ξέρεις ακριβώς μέχρι που μπορείς να κόψεις ώστε να μην αιμορραγήσει το πουλί. Για τη γωνία κοψίματος: https://community.petbirds.gr/threads/Κόψιμο-νυχιών-καναρινιών-πριν-το-ζευγάρωμα.1626/

Back