Ασθένειες Lump resolution

ΜΑΡΙΑαα

PB Member
Εγγραφή
3 Ιουν 2020
Μηνύματα
1.945
Πόλη
Τρίκαλα
Thread 'Lump Resolution, φάρμακο για τα Lumps'
https://community.petbirds.gr/threads/lump-resolution-φάρμακο-για-τα-lumps.31840/
Είδα αυτή τη συζήτηση και άνοιξα αυτό το θέμα μήπως υπάρχουν περισσότεροι χρήστες αυτού του φαρμάκου για να μπορέσω να πάρω την καλύτερη και σωστότερη απόφαση για την υγεία του καναρινιου μου. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει πτηνιατρος και οι κτηνίατροι δεν αναλαμβάνουν τέτοιες περιπτώσεις τι κάνουμε; Αν βοηθάει και δεν κινδυνεύει η υγεία του πουλιού είναι μια καλή λύση για όσους δεν έχουμε πρόσβαση σε πτηνίατρους.
@Stfns είχες ξανα θέμα με κύστες; Είχε κάποιο πρόβλημα το καναρινάκι;
 
Το ειχα παρει το καλοκαίρι που μας περασε..οχι για κυστη φτερου αλλα για σπυρι απο τσιμπημα κουνουπιου (μια νυχτα δεν εβαλα καλα τη σιτα και το πληρωσα 😳).εγω το χρησιμοποιησα σε ενα καναρινι στο δακτυλο που ειχε τσιμπημα κουνουπιού (σπυρι που αρχιζε να φουσκωνει) και το ξερανε πολυ γρηγορα χωρις να αφησει καποιο θεμα στο πουλι.με ενα περασμα στεγνωνει πολυ γρήγορα και κανει ενα φιλμ.πρεπει να τοποθετηθεί μονο στην περιοχη που εχουμε προβλημα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 Καταρχήν ευχαριστώ παρα πολύ για την απάντηση. Έχει πολύ έντονη μυρωδιά; Γιατί είναι και αυτό κάτι που με ανησυχεί. Τα πτηνά είναι ευαίσθητα στις εντονες μυρωδιές!
 
Εχει μυρωδια έντονη οντως οταν την ανοιξεις.κατι σαν ασετον.κανεις την δουλεια σου σε καλα αεριζομενο χωρο,το υλικο στεγνωνει πολυ γρηγορα οποτε η μυρωδια δεν μενει.ανεβαζω και τις οδηγιες που ειχε μεσα η συσκευασία.εχει πινελακι που το κανει πιο ευκολο στην χρηση.
 

Συνημμένα

  • received_261992972745497.webp
    received_261992972745497.webp
    95,1 KB · Προβολές: 21
Α ρε φωτακο..αν είσαι μεσα στα ορια δεν χανεις κατι πιστευω.με μια δυο εφαρμογες φαίνεται η διαφορα..δεν ειμαι ειδικος αλλα ουτε και έμπειρος για να σε καθοδηγησω παραπανω..φανταζομαι για μεγαλυτερες κυστες χρειάζεται καποια τομη απο πτηνιατρο σωστα?
 
@ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 Η φωτογραφία είναι τη μέρα που γύρισε από τη γιατρό. Είναι η μονη που φαίνεται καθαρά η κύστη. Είναι πολύ καλύτερα ο Φώτης μου. Το μόνο είναι που δεν πετάει ακόμα και η κύστη! Κελαηδάει όλη μέρα! Πιστευω πως είναι μικρότερη από 1,5 εκατοστό. Ευχαριστώ παρα πολύ για τις πληροφορίες. Θα ρωτήσω και τον γιατρό από τη σχολή της Καρδίτσας που δυστυχως είναι στη Γαλλία να δω αν βρήκε πληροφορίες και αυτός και μάλλον προς το φαρμακο μας βλέπω.
 
Από ότι βλέπω θέλει πολύ προσοχή η εφαρμογή του κ για σένα κ για τον Φωτάκο. Αλλά είμαι σίγουρη ότι θα κάνει δουλειά. Σύντομα ο Φωτάκος θα κάνει πτήσεις κ θα ξαναγινει ο furby σου ♥️🥰 (είδα κ τις παλιότερες φωτό του. Μοντέλο ο δικός σου!)
Υγ. αυτός ο γιατρός πια! Θα ξεχειμωνιάσει στη Γαλλία!
 
@MARY58 Ναι θέλει πολλή προσοχή να μην γεμίσουν τα φτερά, να μην βάλεις πολύ προϊόν και να μην πάει στο υγιές δέρμα. Σταθερές και γρήγορες κινήσεις. Ευτυχώς η διάμετρος είναι σχετικά μικρή και ήταν αρκετά εύκολο να απλωθεί παντού με τη μια δόση που είχε το πινέλο.
 
@Stfns είχες ξανα θέμα με κύστες; Είχε κάποιο πρόβλημα το καναρινάκι;

Δυστυχώς ναι. Σε κάποιες περιπτώσεις οι κύστες ήταν εσωτερικές με αποτέλεσμα να χρειαστεί χειρουργείο. Το lump resolution κάνει δουλειά όταν η κύστες είναι εξωτερικές.
 
Τα φτερά είναι προϊόντα επιδερμικά. Οι κύστες που δημιουργούνται απο τον εγκλοβισμό τους είναι όλες εξωτερικές. Την κλιμάκωση στην σοβαρότητα της κατάστασης, την δημιουργεί το προχωρημένο ή μη της "ανακάλυψής" τους απο τον φροντιστή.
 
@Stfns πως ξεχωρίζουμε τις εσωτερικές με τις εξωτερικές; Φαίνεται με κάποιον τρόπο ή μόνο ο γιατρός μπορεί να το καταλάβει;

Στην δική μου περίπτωση η γιατρός αφαίρεσε εκτός από την κύστη που έβλεπα εγώ και άλλες κύστες. Οπότε εκείνη τις εντόπισε.
 
Μετά από 4 εφαρμογές η κύστη έχει μαυρίσει και έχει ξεραθεί αλλά ακόμη δεν επεσε.
@ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 στις οδηγίες δεν έλεγε κάτι για μπάνιο. Δεν του έχω βάλει μπάνιο όσο κρατάει η θεραπεία αλλά μήπως βοηθήσει;
 

Συνημμένα

  • F87928A24475.webp
    F87928A24475.webp
    44,8 KB · Προβολές: 16
@ΜΑΡΙΑαα Μαράκι μου όσο κ αν έψαξα δεν βρήκα κάποιο άρθρο. Με το μπάνιο σκέφτομαι μην φύγει το κοκκάδι που είναι πάνω στη πληγή. Αλλά κ πάλι δεν ξέρω. Ας περιμένεις μέχρι να πει κάποιος που τουχει τύχει. ΥΓ. Ο Φωτάκος πάντα κούκλος! Βλέμμα που σκοτώνει! 😏🥰Πώς κάθεται έτσι; Στη φωτογραφία μοιάζει ναχει βάλει ανάποδα την "πατούσα" του! 😊
 

Σχετικά θέματα

Back
Top