Ασθένειες Mετά από πόσο καιρό θα συνέλθει απο τα ακάρεα της τραχείας;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης stamatia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αθήνα
Νομιζω οτι εχει ακαρεα της τραχειας! Τυραννιεται παρα πολυ καιρο ο Μελενιος μου. Η κτηνιατρος μου δεν γνωριζει απο πουλια κ ουτε καποιον ειδικο να με παραπεμψει.Αλλα εχω γυρισει ολα τα petshop της περιοχης μου! Κ ο καθενας λεει τα δικα του, παρα ταυτα με αυτα τα συμπτωματα που εχει αυτο δειχνει! Η κατασταση παει 5 μηνες κ ομως με βιταμινη κ αντιβιοση κανει κουνια!

Μηπως γνωριζει καποιος να μου πει!; Μετα απο ποσο καιρο θα συνελθει που του εδωσα ιβερμεκτινη;κ μαλλον πρεπει να του δωσω σε 8 μερες γιατι συνεχιζει κ σπαει σπορακια χωρις να εχει! Μολις ανακτησει τα φτερακια του; κ να δινω αντιβιοση η"antistress;

Σταματίνα διάβασε αυτό το κατατοπιστικό άρθρο για αρχή Ακάρεα της Τραχείας και στη συνέχεια αφού αντιγράψεις αυτό με τα ακριβή στοιχεία
PetBirds Forum - Ανακοινώσεις στο Forum : Ασθένειες - Τραυματισμοί Καναρινιών περιμενε λίγο τις απαντησεις των ανθρώπων που γνωρίζουν.

Οσο για τους Πτηνίατρους επισκέψου και αυτό το πολύ χρήσιμο λίνκ https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/

Συμπτώματα (αναλυτική περιγραφή):δυσπνοια(οχι παντα), σταματημα κελαιδισματος,θορυβο σπασιματος σπορου(χωρις να εχει), πτεροροια κ υπερκερατωση μυτης κ ποδιων

Ηλικία Πουλιού:1,5 χρονων
Φύλο:αρσενικο
Χώρος Εκτροφής (εσωτερικός ή εξωτερικός):ηταν μεικτος μεχρι προτινου που εγινε εσωτερικος
Θερμοκρασία Χώρου:δωματιου
Ημερομηνία Απόκτησης του Πουλιού:πριν 1 χρονο
Ημερομηνία Εμφάνισης Συμπτωμάτων:μετα την πτεροροια του Σεπτεμβρη
Διατροφή:κελαιδινη, βιταμινη, αυγοτροφη
Αξιολόγηση Περιττωμάτων: κανονικη
Αναπνοή (συριγμοί, δύσπνοια κλπ):δυσπνοια οχι παντα
Κινητικότητα:μετρια προς καλη
Τρέφεται Κανονικά:μετρια
Προηγηθείσα Θεραπεία:αντιβιωση, πολυβιταμινουχο κ ιβερμεκτινη με αντιβιωση
Καραντίνα (έχει τεθεί ή όχι):ναι
Παρατηρήσεις:μετα την ιβερμεκτινη εχει αρχισει κ προσπαθει να κελαιδησει, βραχνιασμενος βεβαια κ εγινε πιο ζωηρος

Back