πολύ όμορφα, να σου ζήσουν!
Καλή τροφοδοσία να έχουν... Τίποτε περισσότερο...καλησπέρα παιδιά..σήμερα απέκτησα και εγώ τους πρώτους μου νεοσούς! Ευχάριστω πολύ το petbirds. Έχω ένα ζευγάρι που πέρσυ μου έδωσε μόνο άσπορα αυγά..φέτος στην πρώτη γέννα τους, είδα δυό μικρά σήμερα και άν είδα καλά στην ωοσκόπηση περιμένω άλλο ένα! Μεγάλη η χαρά φυσικά! ασφαλώς δεν ξέρω τι να κάνω και φυσικά χρειάζομαι την βοήθεια σας πάλι..η ζευγαρώστρα είναι έξω, η κανάρα κάθεται στη φωλιά.. Τι να κάνω; δεν την ενοχλώ, έβαλα αυγό και μήλο..χρειαζεται να παρεμβω κάπως αλλιώς; Ευχαριστω
Και πολύ καλά κάνεις και δεν την ενοχλείς! Απλά ίσως το μήλο το έβαλες πολύ νωρίς... Εγώ προτείνω να δώσεις μήλο αφού ο μικρότερος νεοσσός κλείσει τις 7 μέρες ζωής. Και χόρτα, λαχανικά και άλλα φρούτα από τη 10η μέρα του μικρότερου νεοσσού και μετά μπορείς να δίνεις άφοβα καλά πλυμένα και στεγνωμένα.δεν την ενοχλώ, έβαλα αυγό και μήλο..
Το πρώτο εικοσιτετράωρο αφού βγει ο νεοσσός δεν τον ταίζει η μαμά του γιατί είναι φαγωμένος από το αυγό που βγήκε! Τη δεύτερη μέρα, όταν σηκωθεί η κανάρα θα πας κοντά και θα παρατηρήσεις τα μικρά. Αν ο λαιμός τους είναι κίτρινος και σαν πρησμένος είναι ταισμένα και αυτή η κίτρινη μάζα είναι φαγητό!Το μόνο μου άγχος είναι που θα ξέρω αν η κανάρα τα ταίζει;
Αυτό είναι πολύ σωστό και πολλές φορές νομίζουμε ότι τελικά δεν ταίζει! Ταίζει από λίγο και πολύ συχνά, οπότε μπορεί να μην πετύχουμε τους νεοσσούς ταισμένους και να αρχίσουμε τα σενάρια και "τι να κάνω; Μήπως να ταίσω εγώ;". Ηρεμία και ψυχραιμία! Η φύση ξέρει πολύ καλά τι κάνει! Και το ένστικτο των πουλιών μας είναι πού δυνατό!αλλά στις πρώτες μέρες, λίγο κάθε φορά και συχνά, η τροφή φαίνεται στον προλοβο και συνήθως δεν είναι πολύ.
Μην αγχώνεσαι! Και τα άσπορα χρειάζονται για να στηρίζονται οι νεοσσοί, όπως είπε και ο Γιάννης. Δεν νομίζω να σπάσει. Αν φοβάσαι μην σπάσει, τότε βάλε 1-2 ψεύτικα αυγά για τις πρώτες μέρες. Μετά βγάλτα για να χωρέσουν τα μπομπιράκια στη φωλιά!τι να κάνουμε με το άσπορο αυγό όταν γεννηθούν οι νεοσσοί; Μήπως η κανάρα νομίζει πως ακόμα κλωσσάει και δεν βγαίνει τάκτικά να φάει και να ταίσει τα μικρά; Ευχαριστω
Και το άσπορο άστο.. Ποτέ δε ξέρεις! Μπορεί να είδες λάθος και να έχει μέσα και αυτό μωράκι! Να σου ζήσουν! Με το καλό να μεγαλώσουν! Τώρα ξέρεις.. κάθε μέρα βραστό αυγουλάκι!καλημέρα.. Πράγματι Αλίκη την βλέπω να ταίζει λίγο αλλά συχνα..χτες βγήκε και το τρίτι μικρό.έβγαλα σήμερα το άσπορο και θα πάρω ψεύτικο να βάλω για λίγες μέρες.. Είναι μαγικό πως από ένα αυγουλάκι τόσο δα δημιουργείται μια ζωη..
Ελπίζω οι προσδοκίες σου να βγουν αληθινέςευχαριστώ! Είναι οι πρώτοι μου νεοσσοί που είχα ποτέ! Όμορφο ταξίξι, από πέρσυ που απέκτησα το ζευγαράκι, έχω την εντύπωση πως θα γίνουν και καλοί γονεις..
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας