Tony Forpus
PB Supporter
Επειδή άνοιξε μεγάλη κουβέντα προσφάτως και λόγω του οτι έλαβα αρκετά μνμ από μέλη που με ρωτούσαν πως θα έφτιαχνα ένα δικό μου παρασκεύασμα, με κατάλληλα και ασφαλή υλικά, για τα πουλιά προέκυψε το παρακάτω bakery product που μπορεί να δοθεί ως έχει ή να προστεθεί οποιοδήποτε άλλο υλικό επιθυμεί αυτός που θα το χορηγήσει στα πτηνά του.
Η λογική που κινήθηκα είναι:
Σε ένα σκεύος ρίχνουμε τα 3 πρώτα υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι και δημιουργούμε έναν χυλό.
Σε ταψάκι στρώνουμε λαδόχαρτο,ρίχνουμε τον χυλό με το επιθυμητό πάχος να είναι ένα δάχτυλο.
Βάζουμε και από πάνω λαδόχαρτο ώστε να μην έχουμε δημιουργία κόρας κατά το ψήσιμο.
Στους 180-200 για καμιά ωρίτσα ανάλογα και το φούρνο.
Αποσύρουμε,του δίνουμε χρόνο να κρυώσει και το σπάμε σε κομμάτια.
Το βάζουμε στο multi και του δίνουμε την κοκκομετρια που θέλουμε.
Προσθέτουμε το λάδι και ομογενοποιουμε.
Το λάδι μπαίνει στο τέλος για να δώσει πατέ υφή και για να κρατήσει όλα του τα θρεπτικά στοιχειά χωρίς να υποστεί την υψηλη θερμοκρασία χωρίς λόγο.
Από το μείγμα των 1000γρ θα προκύψει τελικό προϊόν 620 γρ το οποίο με σύντομους υπολογισμούς αποτελείται απο 18% πρωτεΐνη και 13% λιπαρά
Μεταξύ άλλων αποδίδει
Ομορφαίνει δεν παχαίνει :)
Διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο στην συντήρηση του ψυγείου.
Η λογική που κινήθηκα είναι:
- Να είναι ασφαλές για κατανάλωση
- Να είναι εύκολο στην χρήση/χορήγηση
- Να μην χρειάζεται κατάψυξη
- Να αποτελείται από υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και να έχουν υποστεί την μικρότερη δυνατή επεξεργασία.
- Να αποτελείται από ελάχιστα υλικά ως βάση
- 200γρ σιμιγδάλι σίτου
- 500γρ ασπράδι αυγού
- 250γρ αυγα (5-6 ανάλογα με το μέγεθος)
- 50γρ ελαιόλαδο
Σε ένα σκεύος ρίχνουμε τα 3 πρώτα υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι και δημιουργούμε έναν χυλό.
Σε ταψάκι στρώνουμε λαδόχαρτο,ρίχνουμε τον χυλό με το επιθυμητό πάχος να είναι ένα δάχτυλο.
Βάζουμε και από πάνω λαδόχαρτο ώστε να μην έχουμε δημιουργία κόρας κατά το ψήσιμο.
Στους 180-200 για καμιά ωρίτσα ανάλογα και το φούρνο.
Αποσύρουμε,του δίνουμε χρόνο να κρυώσει και το σπάμε σε κομμάτια.
Το βάζουμε στο multi και του δίνουμε την κοκκομετρια που θέλουμε.
Προσθέτουμε το λάδι και ομογενοποιουμε.
Το λάδι μπαίνει στο τέλος για να δώσει πατέ υφή και για να κρατήσει όλα του τα θρεπτικά στοιχειά χωρίς να υποστεί την υψηλη θερμοκρασία χωρίς λόγο.
Από το μείγμα των 1000γρ θα προκύψει τελικό προϊόν 620 γρ το οποίο με σύντομους υπολογισμούς αποτελείται απο 18% πρωτεΐνη και 13% λιπαρά
Μεταξύ άλλων αποδίδει
- Β1 0.725mg
- B2 3.61mg
- B3 7.38mg
- B5 4.61mg
- B6 0.5mg
- B9 254mg
- B12 3.17 mg
- Eα 9.74mg
- Eβ 0.41mg
- Eγ 0.55mg
- K 30.85mcg
- D 217.5 IU
- Ασβέστιο 193mg
- Σίδηρος 5.86mg
- Μαγνήσιο 172.4mg
- Φωσφόρος 774mg
- Κάλιο 1479mg
- Νάτριο 1118mg
- Ψευδάργυρος 3.3mg
- Χαλκός 0.2mg
- Σελήνιο 97.2mg
- Μαγγάνιο 0.124mg
- Φολικά 144mcg
- Xoλίνη 735mg
- Φυτοστερόλη 110.000mg
Ομορφαίνει δεν παχαίνει :)
Διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο στην συντήρηση του ψυγείου.