Διατροφή "The Bakery" βάση αυγοτροφής

Τα υλικά είναι τα εξής:
  1. 200γρ σιμιγδάλι σίτου
  2. 500γρ ασπράδι αυγού
  3. 250γρ αυγα (5-6 ανάλογα με το μέγεθος)
  4. 50γρ ελαιόλαδο
Από τις καλύτερες και απλές βάσεις αυγοτροφών που εχω συναντήσει στο φόρουμ. Αντώνη σου αξίζουν πολλά μπράβο. Θέλω να την φτιάξω και εγώ, αλλά δεν ξέρω ποιές είναι οι αναλογίες για 11 καναρίνια που έχω εγώ, καθώς τα 620 γραμμάρια που βγαίνει τελικό προϊόν είναι πάρα πολλά για την περίπτωσή μου.
 
Δωσε Γιωργο,δεν υπαρχει θεμα.
Δωσε λιγοτερη ποσοτητα.
[automerge]1598467458[/automerge]
@Liakos18

Ξεκίνα με την δοση ως εχει ή ακομα και μεν την μισή για πρώτη φορα για να δεις πως θα παει.
 
250 γρ αυγά? Είναι ολόκληρα ; η είναι οι κροκοι από τα ασπράδι που θα χρισημοποιηθουν;
 
Είναι μεγάλη ποσότητα αυγοτροφής. Χρησιμοποίησε τα υλικά αναλογικά σχέση με την ποσότητα αυγοτροφής που θέλεις εσύ να φτιάξεις.

Είναι ολόκληρα ; η είναι οι κροκοι από τα ασπράδι που θα χρισημοποιηθουν;
Είναι ολόκληρα. Το επιπλέον ασπράδι μπαίνει για να αυξηθεί το ποσοστό πρωτεΐνης χωρίς να αυξηθούν τα λιπαρά.
 
Ερώτηση.
Εφτιαξα και εγώ το μίγμα χθες(εκανα και τη βλακεία μου και το εψησα μαζί με το λάδι).
Η αλήθεια είναι ότι είναι πολυ μεγάλη ποσοτητα. Τα 3/4 τα έβαλα κατάψυξη σε αλουμινόχαρτο. Θα επηρεάσει η ψύξη λες κατά πολυ τα ιχνοστοιχεία?
Από μυρωδιά φοβερό παντως. Μπράβο!
 
Θα επηρεάσει η ψύξη λες κατά πολυ τα ιχνοστοιχεία?
Από ότι γνωρίζω τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία δεν επηρεάζονται από την θερμοκρασία.
Οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τα ιχνοστοιχεία αν βάλεις την αυγοτροφη στην κατάψυξη.
 
Μόλις ολοκλήρωσα και εγώ το μαγείρεμα ώστε αύριο πρωί πρωί να μπει στα καναρινάκια μου.
Έκανα τη μισή ποσότητα και πρόσθεσα μετά το ψήσιμο 2 κουταλάκια ρίγανη και τα τσόφλια των αυγών.
Αφού το έψησα για 70 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς το έκανα κομματάκια και το έβαλα πάλι στο φούρνο για μισή ώρα στους 100 βαθμούς στον αέρα ώστε να φύγει τελείως η υγρασία.
Να πω την αλήθεια στην αρχή η μυρωδιά ήταν αρκετά αποκρουστική αλλά στο τέλος που μπήκε το λάδι και η ρίγανη φαινόταν δελεαστικό, δε δοκίμασα βέβαια γιατί είχα προσθέσει και τα τσόφλια.
 

Συνημμένα

  • IMG_20220204_180059.webp
    IMG_20220204_180059.webp
    41,3 KB · Προβολές: 12
  • IMG_20220204_182652.webp
    IMG_20220204_182652.webp
    48,9 KB · Προβολές: 12
  • IMG_20220204_204119.webp
    IMG_20220204_204119.webp
    72 KB · Προβολές: 12
  • IMG_20220204_204133.webp
    IMG_20220204_204133.webp
    87,5 KB · Προβολές: 12
@Tony Forpus
Όταν το έβγαλα από το φούρνο για να το κάνω κομματάκια ( οι 2 πρώτες φωτογραφίες δηλαδή) η μυρωδιά δεν ήταν απλά flat αλλά ήταν πολύ άσχημη, υποθέτω λόγω της αρκετής υγρασίας που διατηρούσε ακόμα.
Αφού το στέγνωσα βελτιώθηκε και μύριζε σαν κέικ και μετά την προσθήκη λαδιού και ρίγανης μύριζε πολύ καλά!
Την προσθήκη ξυσματος πορτοκαλιού ή λεμονιού την προτείνεις για τη μυρωδιά ή για τη θρεπτική αξία;
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
Back
Top