Γενικά Άρρωστο καναρίνι σε πετ σοπ

Δε χρειάζεται να "ρωτήσει" , το πουλάκι το έπνιξε και το πέταξε στα σκουπίδια ο πετσοπας.
Εγώ θα τον ρωτούσα. Με κάποιον τρόπο πρέπει κάπως να ελέγχονται οι πράξεις τους και αφού δεν φοβούνται κάποιον δημόσιο φορέα ας φοβηθούν τους πελάτες τους. Αν καταλάβει ο τύπος ότι υπάρχουν άτομα που ξερουν τι κάνει και τον σαμποτάρουν, ίσως κάτι να αλλάξει. Το μόνο που φοβούνται τέτοιου είδους άτομα είναι να χάσουν την πελατεία τους
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δυστυχως δεν τους "κουναει" τίποτα. Το επίσημο κράτος στην καλύτερη αδιαφορεί, αυτοί όταν τους την πεις θα φροντίσουν να "εξαφανίσουν" τα πουλάκιακαι πραγματικά δείχνουν να μην τους νοιάζει.
Ομως έχεις δίκιο,όσο πιο πολλοί "ενοχλουν" ίσως (λεω ίσως γιατι δεν είμαι σίγουρος που έχει φτάσει η αναλγησία τους) να φοβηθούν λίγο. Αν και δεν εχω και τρομερες ελπίδες επ' αυτού.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Λες; Μου φαίνεται λίγο απίθανο.
Εφόσον δεν σου είπε ότι το σκότωσε, γιατί να σου φανεί απιθανο; Τα πουλιά, όπως και όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί πεθαίνουν από τη μια στιγμή στην άλλη, ειδικά τα πουλάκια που τη μια στιγμή χοροπηδούν και την άλλη τα έχουν τεντώσει.
 
Εντάξει, μην ξαναπατήσεις εκεί ποτέ. Αλλά ας έχουμε υπόψη μας ότι το πουλάκι μπορεί να πέθανε από μόνο του.
Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι μπορεί να πέθανε μόνο του με τη λογική ότι ο πετσοπας ίσως να μην ήθελε να ασχοληθεί ούτε καν με αυτόν τον άσχημο τρόπο, δηλαδή για να το σκοτώσει. Εξάλλου ήταν ήδη πολύ άρρωστο και η φυσική εξέλιξη του ήταν ο θάνατος. Γλύτωσε από το μαρτύριο που ζούσε το καημένο.
 
Ακριβώς! Το ότι σε ρώτησα εάν τον ρώτησες τι απέγινε το πουλάκι, ασφαλώς δεν είναι θέμα νοημοσύνης όπως μου απάντησες, αλλά η ελάχιστη αντίδραση μας σε κάτι τέτοιο. Δεν είναι λύση να αγοράζεις τα άρρωστα πτηνά και να τα σώζεις. Έτσι θα συνεχίσουν να το κάνουν αφού θα βλέπουν ότι έχουν κέρδος ακόμη και απο τα ετοιμοθάνατα αυτά πλασματακια. Ακόμη κι αν το είχες "σώσει" μετά από έναν μήνα στην ίδια θέση, στο ίδιο κλουβί θα έβλεπες άλλο στην ίδια κατάσταση. Το θέμα είναι να φοβηθούν ότι θα χάσουν την πελατεία τους. Πριν 10 χρόνια και πριν γίνω μέλος του φόρουμ άκουσα για την ύπαρξη του από έναν πετσοπα που οι αντιδράσεις των μελών και η λάσπη που έριχναν στο πρόσωπο του του είχαν κλείσει το μαγαζί κατά τα λεγόμενα του. Έναν χρόνο μετά έβαλε λουκέτο. Αυτό εμένα μου λέει ότι όταν χρησιμοποιουμε τη νοημοσύνη μας με τον κατάλληλο τρόπο και εφόσον είμαστε πολλοί, έχουμε κάποια δύναμη όχι για να αλλάξουμε την κατάσταση αλλά για να τους ταρακουνησουμε λίγο.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ζιζι προφανώς με παρεξήγησες. Ίσως λάθος και η έκφραση μου. Όμως κάποιες φορές στο αν θα σκοτώσει η θα κράτηση το πουλί είναι θέμα νοημοσύνης η καλύτερα ευαισθησία ς.

Δλδ τι θα έκανες αν έβλεπε ς ένα άρρωστο πουλάκι; δε θα το έσωζες; Για να μη δώσεις λεφτά στον πέτσοπ α και θα το άφηνες στο έλεος του;
 
Όλα αυτά με καλή πρόθεση γράφτηκαν. Δε θέλω να τσακωθούμε.
Ασφαλώς και δεν υπάρχει λόγος να τσακωθούμε. Δεν παρεξήγησα κάτι, καταλαβαίνω πόσο φορτισμένος είσαι με όλα αυτά. Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι ότι εάν θεωρείς ότι σώζοντας ένα πουλί έχεις βάλει το λιθαράκι σου, τότε και αντιδρώντας για τον άδικο χαμό του κάνεις ακριβώς το ίδιο.
 
Δλδ τι θα έκανες αν έβλεπε ς ένα άρρωστο πουλάκι; δε θα το έσωζες; Για να μη δώσεις λεφτά στον πέτσοπ α και θα το άφηνες στο έλεος του;

Νομίζω όλοι εδώ μέσα μπορούμε να καταλάβουμε την μεριά σου.
Τα παιδιά δεν θα σε έκριναν ποτέ επειδή ήθελες να σώσεις την ψυχούλα, ίσα ίσα θα ήμασταν δίπλα σου σε όλη σου την προσπάθεια μέχρι να γίνει καλά ή μέχρι να "φύγει".

Απλά η αλήθεια είναι ότι ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη δυστυχώς.
Μπορεί το καναρινάκι να το έσωζες, όμως θα μπορούσες να σώσεις όλα τα άρρωστα καναρινάκια που θα φέρνει αυτός;
Γιατί εννοείται και αν έβλεπε ο πετσοπας ότι κάποιος, λόγο ευαισθησίας, θα έπαιρνε το άρρωστο πουλί για να το σώσει, μετά θα το έκανε εσκεμμένα και θα έφερνε ότι άρρωστο πουλί βρεί χωρίς τύψεις για να βρεί το "κορόιδιο" που θα το πάρει.

Δυστυχώς αυτές οι καταστάσεις είναι δύσκολες... είναι όπως τα σκυλάκια που πουλάνε στα pet shop.
Ξέρεις ότι είναι από puppy mills και πόσο ανήθικο είναι όλο αυτό που κάνουν και ότι δεν πρέπει πότε να πάρεις σκύλο απο τέτοιο μέρος, όμως όταν το βλέπεις σκέφτεσαι "μα πρέπει να το σώσω απο εκεί μέσα και να ζήσει επιτέλους όπως του αξίζει".
Στην πραγματικότητα όμως διαιωνίζεται μια κατάσταση που δεν έχει τελειωμό γιατί στην θέση του θα έρθει άλλο σκυλάκι...
 
Back
Top