Γενικά Άρρωστο καναρίνι σε πετ σοπ

Στην Τουρκία τα pet shops δεν εμπορεύονται ζώα. Υπάρχουν ελάχιστα μεγάλα που φέρνουν πουλάκια και αυτά οφείλουν αφενός να διατηρούν μικρό αριθμό (το πολύ 20) και αφετέρου να έχουν ειδική άδεια η οποία τους παρέχεται εφόσον στο κατάστημα τους εργάζεται καθημερινά κτηνίατρος. Πέρα από αυτά υπάρχει και η αγορά πτηνών (δίπλα από την αιγυπτιακή αγορά για όσους γνωρίζουν) που εκμηδενιζει κάθε προσπάθεια που καταβάλλουν με τα παραπάνω μέτρα αφού εκεί πωλούνται μόνο πουλιά και συνήθως σε άσχημη κατάσταση αφού βρίσκονται πάνω από 50 πουλιά μέσα σε 15 τετραγωνικά όπου ο φροντιστης τους καπνίζει ασταμάτητα. Επομένως παντού λίγο πολύ η κατάσταση είναι ίδια.
 
Δεν υπαρχει καποια υπηρεσια που τους καταγγελεις το περιστατικο; Μια φορα οταν ημουν μικρος στη Χαλκιδα θυμαμαι μια κοπελα εκανε καταγγελια στο υγειονομικο (μπορει να κανω λαθος) για ενα σκυλι που το ειχα στο πετ σοπ μεσα σε κλουβι μαζι με τα κοπρανα του, ημου στα 12 με 13 χρονων τοτε, αλλα θυμαμαι καθαρα οτι σε μια εβδομαδα το εκλεισαν το μαγαζι.
 
Αυτό να σου πω την αλήθεια δε το γνωρίζω. Όμως πιστεύω πως για τα σκυλιά όλοι είναι πιο ευαισθητιτοποιοιμενοι παρότι στα πουλιά. Κριμα...
 
Στην τελική ρε παιδιά μόνο ο πετσοπας ευθύνεται γι αυτήν την κατάσταση; Αυτός που του πουλάει τα πουλιά δεν γνωρίζει την τύχη τους; Προφανώς και ο ίδιος για να τα πουλάει σε τόσο χαμηλές τιμές δεν τα εκτρέφει με τις κατάλληλες για αυτά συνθήκες.
 
ο πετσοπας ειναι υποχρεομενος να ξερει απο που να αγορασει, και αντε στο σημερινο περιστατικο να του ετυχε, ποιος ο λογος να υπαρχει μεσα στο κλουβι το αρρωστο καναρινι; και μαλιστα να του πει και του πελατη, οτι "το γνωριζω, θα το κανονισω αργοτερα" σαν να του λεει κατσε να αρρωστησουν και τα υπολοιπα πουλια και μετα το παιρνω.
 
Δεν αντιλέγω. Και δεν σταματάει εκεί. Ο ίδιος θα βάλει στο ίδιο κλουβί, όχι απλά χωρίς να το απολυμανει αλλά και χωρίς να το καθαρίσει, ένα άλλο πουλάκι. Δυστυχώς από όπου και να το πιάσεις βρωμάει.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πάντως στη δική σου περίπτωση, εάν δεν ρώτησες για το καναρίνι και απλά δεν το είδες και έφυγες, θα σου έλεγα ότι μπορεί μετά τη δική σου παρατήρηση εχθές να το μετέφεραν σε κάποιο χώρο που δεν φαίνεται.
 
Πετσοπα με ευαισθησίες δεν έχω συναντήσει, αντιθέτως έχω συναντήσει πετσοπα που κάθε Κυριακή απλώνει πάγκο στο Σχιστό... Και δεν είναι μόνο ένας.

Πραγματικά οι βόλτες μου στο Σχιστό είναι διδακτικές.
Εκεί βλέπεις πετσοπαδες, ματσαρεις φατσες και προφίλ στο Facebook.. μεγάλο σχολείο..
 
Ποσες φορες βλεπεις καποιον ζητιανο ευπρεπη στον δρομο σου, που σε πειθει οτι εχει αναγκη πραγματικη, εαν δεν τον βοηθησεις η εικονα του επανερχεται μεσα στο μυαλο σου συνεχεια κ εχεις τυψεις! Το ιδιο συμβαινει κ με τα αβοηθητα ζωντανα! τα φωτογραφιζεις στο μυαλο σου και αρχιζει να σε τρωει η σκεψη! Αν δεν προλαβεις, εχεις τυψεις που δεν το αποφασισες νωριτερα! Το οτι δεν λυνεις το προβλημα ειναι φυσικο, εσυ ομως νοιωθεις ομορφα οτι προσπαθησες αν εχει την δυνατότητα να το κανεις!
 
Back
Top