Αναπαραγωγή Έκανε το πρώτο αυγό αλλά δεν μπαίνει καθόλου μέσα στη φωλιά

Καλημερα σας... Ξανα εδω.. Εχω ενα θεμα... Ειναι η τριτη μερα και η θυληκια μου ζεμπρινα δεν μπαινει μεσα στα αυγα τις, σημερα ειδα και τριτο αυγο!
 
Καλημερα σας... Ξανα εδω.. Εχω ενα θεμα... Ειναι η τριτη μερα και η θυληκια μου ζεμπρινα δεν μπαινει μεσα στα αυγα τις, σημερα ειδα και τριτο αυγο!
Το μόνο που μπορείς και πρέπει να κάνεις είναι υπομονή. Τη νύχτα κοιμάται στη φωλιά;
 
Ναι μεσα κοιματε... Θα εχω θεμα;
Δε νομίζω αύριο ή μεθαύριο θα μπαστακωθει στα αυγουλακια της για τα καλά. Μην ανησυχείς υπάρχουν πουλιά που δεν κάθονται στη φωλιά από το πρώτο αυγό.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Όταν θα κάτσει μόνιμα, θα σηκώνεται μόνο για φαγητό-νερό και πάλι ίσως την αναπληρώνει το αρσενικό.
 
Καταλαβα... Δηλαδη ειναι φυσιολογικο που δεν μπηκε ακομα μεσα;
 
Καλησπερα και απο μενα, συγνωμη αν σας επριξα, απλα σημερα ειδα και 4ο αυγο, αλλα ακομα δεν μπαινει στην φωλια... Τι να κανω;
 
Πέραν του να περιμένεις και να της παρέχεις ησυχία και σωστή διατροφή, δεν μπορείς να κάνεις εσύ κάτι άλλο. Μήπως τα ενοχλείς με συχνές παρουσίες τα πουλιά;
Δεν υπάρχει πάντως τρόπος να την καθίσεις στην φωλιά. Μόνο αναμονή και αισιοδοξία, γιατί το άγχος μεταδίδεται μέσω των κινήσεών μας στα πουλιά.
 
Οχι ολη μερα μονα τους ειναι... Μονο για υπνο παω στο δωματιο, απο το πρωι μεχρι το βραδυ ειναι μεσα μονα τους...
 
Ξανακοίταξα την φωτογραφία σου. Το κλουβί το έχεις σε κεντρικό σημείο αεράτα, δεν ακουμπάει σε τοίχο πουθενά ώστε να δημιουργήσει αίσθηση ασφάλειας στα πουλιά. Για να μην το μετακινήσεις τώρα, κάλυψε τουλάχιστον δύο πλευρές που να σχηματίζουν γωνία με χαρτί (μπορείς να το πιάσεις με μανταλάκια), η μία πλευρά να είναι η πλάτη.
Σωστές θέσεις για κλουβιά για να ξέρεις για την συνέχεια, διάβασε εδώ.
Επίσης η φωλιά όπως σου είπε η Αλίκη δεν είναι σωστή αλλά προκύπτει και το ερώτημα, λες δεν τα ενοχλείς... Πως βλέπεις και μετράς τα αυγά σ' αυτήν την φωλιά;
 
Καλημερα. Εχεις αναφερει σε ενα μήνυμα σου πως εχεις βγάλει 14 ζεμπρακια. Πως γινεται και να εχεις τοσες αποριες; Πχ ποσες μερες καθεται.

Και εγω ψάθινη φωλισ χρησιμοποιώ για τα ζεμπρακια χωρις κανενα προβλημα. Με το υλικο που εχουν στην διαθεση τους την φτιάχνουν οπως πρεπει για να νιώσουν ασφαλεια.
 
Καλημερα απλα τους βαζω φαι και νερο... Και κοιταω απο πισο την φωλια... Εβαλα αριστερα και απο πισο χαρτι.. Κανει:::οσο για την πρωηγουμενη γεννα...η απορια μου ειναι οτι πριν με το πρωτο αυγο ηταν μεσα... Τωρα δεν μπαινει καταλαβες;
 
Back
Top