Διατροφή Ένα 20κιλο vadigran breeder plus μεσα σε πόσο χρόνο πρέπει να καταναλωθεί;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης katerinak
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Οπως Γιαννη;5κιλο ας πουμε;

Σπυρο ευχαριστω πολυ!

Θα το εχω κατα νου για αυτη την τροφη,τη δινεις κι εσυ;Θελω να πω ειναι σιγουρα καλη;
 
Στη θέση σου Κατερίνα ( Χρονια Πολλά κι απο εμένα) θα αγόραζα 20 κιλό έως 25 κιλό, αρκεί να είχα κάπου σωστό χώρο αποθήκευσης.
Η μάρκα που σου γράφει ο TZANNSPY έχω ακούσει οτι ειναι καλή, και μάλιστα προσφάτως απο τον εκτροφέα από όπου προέρχεται η Λουσιντα. Αλλά ας μας πει κι ο Σπύρος, σε τι συσκευασία ειναι... Πχ χάρτινη, πως την αποθηκεύει ο ίδιος κι αν ειναι ευχαριστημένος απο τη συντήρηση που εχει - σε πόσο χρόνο Σπύρο καταναλώνεται το σακί σου και απο ποσά πουλιά;- και νομιζω ο Λάμπρος κι ο Δημήτρης ίσως έχουν άποψη για τα παραπάνω ερωτήματα. Dimitris.P TheBigL , μπορείτε να μας απαντήσετε; Και φυσικά όποιο άλλο μέλος αγοράζει μεγάλες συσκευασίες.
 
Ποτέ δεν προτείνω κάτι το οποίο δεν έχω δοκιμάσει πρώτα εγώ ο ίδιος...
Όσον με αφορά, αν μπορούσα να διαχειριστώ τις συσκευασίες των 20 & 25 κιλών των Vadigran & Quiqo όπως έχει συμβεί 1-2 φορές με φίλους από εδώ μέσα, τότε δεν θα κοίταζα για τίποτα άλλο.
Επειδή όμως αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό αναγκαστικά κοιτάζω για μικρότερες συσκευασίες.
Μια που είναι κοντά στα "Θέλω μου" είναι αυτή της Manitoba.
Αν και πάντα θα το λέω πως το κεχρί της Vadigran είχε καλύτερη αποδοχή από τα πουλιά μου. Ξέρω αυτό μπορεί να οφείλεται από την παρτίδα, χρόνο και τρόπο αποθήκευσης, μεταφοράς κτλ ΑΛΛΑ μέχρι αποδείξεως του εναντίουν αυτό θα υποστηρίζω.
Σχετικά με το πεντόκιλο το αποθηκεύω σε πλαστικά δοχεία κατάλληλα για τρόφιμα, έχω βολευτεί τους κουβάδες με τα pop corn από το super market, σε σκοτεινό χώρο μακριά από έκθεση σε καιρικές συνθήκες δλδ στο ντουλάπι. Με μια ντουζίνα πουλιά που έχω με βγάζει ένα δίμηνο.
 
Παιδια σας ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια, αρα κοιταζω για καποια απο αυτες που συζηταμε. Εγω το τσουβαλι θα το εχω μεσα στο σπιτι, ενταξει ειναι;
 
Η συσκευασία είναι χάρτινη σε τσουβαλάκι:

View attachment 52665

Καλησπερα σε ολους κα χρονια πολλα για χθες στην Κατερινα.

κι εγω την ιδια συσκευασια Τ3 Πλατινο χρησιμοποιουσα μεχρι σημερα.
Δεν προκειται ομως να την ξαναπαρω γιατι ειναι σαν να παιρνω τροφη χυμα.
Εχει παρα πολυ χαλαρη συσκευασια το πανω μερος ειναι με χοντρο σπαγγο
και πολυ χαλαρα ραμμενο, μισο ποντο κενο εχει
με αποτελεσμα να πεφτουν τα σπορια εξω, γεμιζει ο τοπος και μεχρι να ερθει σε μενα
εχει χυθει αρκετη.
λεω να δοκιμασω την King Canary Pre Breeding South Europe 10kg
Αν καποιος φιος εχει αποψη για την συγκεκριμενη τροφη ας την γραψει.
 
έχω βολευτεί τους κουβάδες με τα pop corn από το super market, σε σκοτεινό χώρο μακριά από έκθεση σε καιρικές συνθήκες δλδ στο ντουλάπι.

Μια από τα ίδια! Μεγάλη εφεύρεση :D
 
Παιδιά ο ίδιος αγοράζω μικρές συσκευασίες διότι διατηρώ λίγα πουλιά. Κατερίνα, αφού μία 5 κιλη βγαζει δίμηνο για 12 πουλιά, θα βγαζει περιπου μήνα για τα δικά σου, οποτε μάλλον πρεπει να αναζητήσεις 20-25 κιλά. Δες λίγο στο διαδικτυο αυτές που προτείνει ο Σπύρος και προτίμησε αυτην που ειναι σε κλειστή συσκευασία, όχι χαλαρή, χάρτινη σύμφωνα με αυτά που λέει ο Δημήτρης, αλλά μάλλον αεροστεγώς κλεισμένη.
 
patrickios Μεγάλη εφεύρεση, κρατάς το "τάπερ" και καταναλώνεις και το περιεχόμενο!
''Ευρύμαχος'' Αν αυτός είναι ο λόγος που την αλλάζεις τότε ξανασκέψου τον... Μπορεί να έτυχε εγώ δεν πέτυχα ποτέ "χαλασμένη" συσκευασία, ίσως έπρεπε να ζητήσεις αλλαγή.
Αν ο λόγος είναι άλλος -πχ όπως γράφω εγώ για το κεχρί- πολύ ευχαρίστως να τον ακούσουμε και να τον συζητήσουμε...
Την KING που γράφεις δεν την έχω δώσει ποτέ ως τώρα.
 
Οχι αγαπητε μου TZANNSPY.
Δεν εχω αλλο παραπονο αλλα με εκνευριζει ιδιαιτερα που η συσκευασια
δεν ειναι καθολου προσεγμενη.
Το πρωτο πραγμα που εκανα ηταν να παραπονεθω στον προμηθευτη.
που με διαβεβαιωσε οτι ειναι θεμα εταιρειας οποτε δεν του ξαναειπα τιποτα
στις επομενες παραγγελιες που εκανα.
Απο μενα τελος.
 
... Μάλλον αεροστεγώς κλεισμένη.

Δύσκολο... Νομίζω πως δεν κάνει κιόλας... Το σακί της Vadigran αν και πλαστικό είχε περιμετρικά τρυπίτσες...
Έχω διαβάσει πως για τους σπόρους γενικά, καλύτερο είναι το τσουβάλι από λινάτσα/ύφασμα μετά χαρτί/χαρτόνι και μετά το πλαστικό...
 
Τα μείγματα σπόρων από τη στιγμή που θα ανοιχτούν, έχουν σχετικά μικρό χρόνο που θα παραμείνουν όπως πρέπει για να γίνονται αποδεκτά από τα πουλιά μας.
Και ο σπόρος είναι αποδεκτός όταν δεν έχει μαλακό κέλυφος και κρατά τη σωστή σκληρότητα που θα επιτρέψει στο πουλί να τον σπάσει και να τον φάει.
πολύ σωστά !
Αν δεν έχει την κατάλληλη κατάσταση.. Απορρίπτεται από το πουλί, πάει χαμένος και εμείς έχουμε την ψευδαίσθηση πως τα πουλιά μας σιτίζονται σωστά...
δίκιο έχεις, Γιάννη, αλλά αυτό (όπως έχουμε γράψει πολλές φορές εδώ μέσα) απαιτεί ''καθημερινή παρατήρηση''.
Η διάρκεια που παραμένουν σε "σωστή" κατάσταση οι σπόροι είναι συνάρτηση του τρόπου & τόπου αποθήκευσης.
.. Τα 20κιλα μίγματα είναι γι αυτούς που διαθέτουν μεγάλα σμήνη (άνω των 12 πουλιών) ή γι αυτούς που θα κινηθούν ''συνεργατικά'' με 2-3 άτομα ακόμη, ώστε το σακί να μοιραστεί σε ανάλογα μέρη και εντός 60-90 ημερών να έχει καταναλωθεί. Όσον αφορά τον τρόπο φύλαξης, εγώ χρησιμοποιώ υάλινα ή πλαστικά δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς ώστε να αποφεύγω την υγρασία, στα οποία προσθέτω φύλλα δάφνης & ειδικά μπαλάκια σιλικόνης που απορροφούν την υγρασία (τα βρίσκετε στο εμπόριο). Αν δεν τα βρίσκετε ή ''φοβάστε'' το υλικό, τότε χρησιμοποιείστε κομμάτια από ξεραμένο ασβέστη.. Κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά. Εν συνεχεία, φυλάσσονται σε δροσερό & σκοτεινό μέρος που δεν έχει μεγάλες διακυμάνσεις θερμοκρασίας. (θερμοκρασία<20οC - Υγρασία<40ο).

όσον αφορά το μείγμα που τους προσφέρω..QUIKO BREEDER PLUS με τις ανάλογες ανά περίοδο ''τροποποιήσεις'', και όσον αφορά την αυγοτροφή..EASYYEM Ουδέτερη ξηρή 1Κg.. με τις κατάλληλες για την υγεία τους ''προσθήκες'' https://community.petbirds.gr/threads/Παρασκευή-σπιτικής-αυγοτροφής.31328/
 
Δύσκολο... Νομίζω πως δεν κάνει κιόλας... Το σακί της Vadigran αν και πλαστικό είχε περιμετρικά τρυπίτσες...
Έχω διαβάσει πως για τους σπόρους γενικά, καλύτερο είναι το τσουβάλι από λινάτσα/ύφασμα μετά χαρτί/χαρτόνι και μετά το πλαστικό...
Ναι, αλλά αν δεις μικρότερες συσκευασίες π.χ. Του ενός ή των τριών κιλών ειναι ακριβώς έτσι όπως γράφω. Έτσι λοιπόν προβληματίζομαι πως γίνεται να ειναι κατάλληλες και οι μεν και οι δε...
 
Εμένα παιδιά τα πουλιά μου τρώνε σπόρους των οποίων η συσκευασία εχει ανοιχτεί μπορει και πριν απο 6 μήνες, τους οποίους διατηρώ στο ψυγείο εντός της συσκευασίας τους φυσικά, και δεν βλεπω να απορρίπτουν κάποιον σπορο. Επισης δεν χρησιμοποιώ ούτε Δάφνη, ούτε ξηραντικες ουσίες, ούτε αεροστεγή δοχεία και παλι εδώ και χρονια τυγχάνουν της ίδιας αποδοχής.
Φυσικά δεν ισχυρίζομαι οτι κακώς κάνετε ό,τι κάνετε, αλλά ας πουμε θα ήμουν διστακτικός να βάλω στο μείγμα ασβέστη ( κι αν ειναι καυστικός; ) σιλικονουχα παρασκευάσματα που με καποια άγαρμπη κίνηση μπορει να ανοίξουν και να χυθεί η σκόνη μέσα στην τροφή (δεν ξερω αν ειναι βίο αποικοδομήσιμες ουσίες, αλλά φαντάζομαι πως μπορει και να μην ειναι) και γενικά δεν ξερω πόνου κυμαίνεται η βέλτιστη υγρασία για τη σωστή συντήρηση των σπόρων, ώστε να επιχειρήσω υπό συνήθεις συνθήκες να την ελέγξω.
Επίσης η Κατερίνα ειναι σε νησί, κι ενδεχομένως να μην θέλει να ανανεώνει κάθε μήνα ας πουμε την τροφή, πληρώνοντας τα μεταφορικά. Αλλά απο την άλλη πλευρά αγοράζοντας ενα 20 κιλό, μπορει το συγκεκριμένο μείγμα να μην τύχει της αποδοχής των πουλιων της, οπότε ίσως katerinak θα πρεπει να μας πεις που θα κρατάς την τροφή, π.χ. στο πάτωμα το σακί; Σε κλειστά δοχεία;

Μα οι μικρότερες συσκευασίες δεν έχουν θέμα με τη διατήρησή τους κτλ...
Ναι Σπύρο, ακριβώς αυτο λέω κι εγώ, ότι η συσκευασία τους μάλλον ειναι ιδανικότερη απο αυτην των μεγαλύτερης μάζας αντίστοιχων μειγμάτων.
 
Γιαννη και παιδια το σακι λογικα θα το εχω στο πατωμα, στον ιδιο χωρο που εχω τα πουλια ή πανω σε καποιο επιπλακι, αλλα σιγουρα μεσα στο σπιτι.Αν και για τα κλειστα δοχεια δεν ειμαι αρνητικη..
 
Κατερίνα, σακί ανοιγμένο (δεν εννοώ ανοιχτό) στον ιδιο χώρο με τα πουλιά, ενέχει κινδύνους επιμόλυνσης. Ούτε καν γίνεται, να βάζεις μέσα την ταΐστρα για να τη γεμίσεις, γιατι επιμολύνσεις την τροφή κι αφήνεις χρόνο σε παθογόνους μικροοργανισμούς να αναπτυχθούν πληθυσμιακά στο στοκ τροφής που εχεις.
 
Γιάννη, όσοι έχουν σακιά χρησιμοποιούν συνήθως κάποιο σκεύος του λίτρου, το γεμίζουν μια φορά και χρησιμοποιούν το περιεχόμενο του μέχρι να τελειώσει. Δεν παίρνουν λίγο λίγο μέσα από το σακί.
 
Καλημέρα Κατερίνα. Πολύχρονη και ότι επιθυμείς.
Το σίγουρο είναι ότι ύπαρχου πολλές καλές τροφές και πολλές καλές γνώμες - προτάσεις
από όλους μας. Η άποψη μου είναι ότι η τροφή πρέπει να σου καταναλωθεί μέσα σε 1,5 το πολύ
2 μήνες φυλαγμένη σε σκοτεινό μέρος πάνω σε ένα αντικείμενο π.χ. τελαρο ετσι ώστε να αεριζετε από
κάτω. Όχι στο ίδιο χώρο με τα πουλιά. Καλό είναι να την αποθηκεύσεις στο ίδιο το σακί που θα πάρεις,
και να την προσφέρεις στα πούλια από ένα διάφανο γυάλινο βάζο του ενός κιλού έτσι ώστε να ελέγχεις
καλύτερα την τροφή. Σαν βάση τα 20 πουλιά που έχεις και την περίοδο που διανύουμε (ανάπαυση για τα πούλια)
πρέπει να πάρεις μέχρι 10 κιλά τροφή και όχι πλούσια σε λιπαρά σπόρια.
Μια καλή λύση είναι οι δεκακιλες της King με καλή αποδοχή και καλή χάρτινη συσκευασία.
 
Back
Top