Μια καλή λύση, για να έχεις πάντα φρέσκους σπόρους, είναι η Manitoba T3 platino στη συσκευασία των πέντε κιλών.
Χρόνια σου πολλά για χθες!
Χρόνια σου πολλά για χθες!
έχω βολευτεί τους κουβάδες με τα pop corn από το super market, σε σκοτεινό χώρο μακριά από έκθεση σε καιρικές συνθήκες δλδ στο ντουλάπι.
... Μάλλον αεροστεγώς κλεισμένη.
πολύ σωστά !Τα μείγματα σπόρων από τη στιγμή που θα ανοιχτούν, έχουν σχετικά μικρό χρόνο που θα παραμείνουν όπως πρέπει για να γίνονται αποδεκτά από τα πουλιά μας.
Και ο σπόρος είναι αποδεκτός όταν δεν έχει μαλακό κέλυφος και κρατά τη σωστή σκληρότητα που θα επιτρέψει στο πουλί να τον σπάσει και να τον φάει.
δίκιο έχεις, Γιάννη, αλλά αυτό (όπως έχουμε γράψει πολλές φορές εδώ μέσα) απαιτεί ''καθημερινή παρατήρηση''.Αν δεν έχει την κατάλληλη κατάσταση.. Απορρίπτεται από το πουλί, πάει χαμένος και εμείς έχουμε την ψευδαίσθηση πως τα πουλιά μας σιτίζονται σωστά...
.. Τα 20κιλα μίγματα είναι γι αυτούς που διαθέτουν μεγάλα σμήνη (άνω των 12 πουλιών) ή γι αυτούς που θα κινηθούν ''συνεργατικά'' με 2-3 άτομα ακόμη, ώστε το σακί να μοιραστεί σε ανάλογα μέρη και εντός 60-90 ημερών να έχει καταναλωθεί. Όσον αφορά τον τρόπο φύλαξης, εγώ χρησιμοποιώ υάλινα ή πλαστικά δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς ώστε να αποφεύγω την υγρασία, στα οποία προσθέτω φύλλα δάφνης & ειδικά μπαλάκια σιλικόνης που απορροφούν την υγρασία (τα βρίσκετε στο εμπόριο). Αν δεν τα βρίσκετε ή ''φοβάστε'' το υλικό, τότε χρησιμοποιείστε κομμάτια από ξεραμένο ασβέστη.. Κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά. Εν συνεχεία, φυλάσσονται σε δροσερό & σκοτεινό μέρος που δεν έχει μεγάλες διακυμάνσεις θερμοκρασίας. (θερμοκρασία<20οC - Υγρασία<40ο).Η διάρκεια που παραμένουν σε "σωστή" κατάσταση οι σπόροι είναι συνάρτηση του τρόπου & τόπου αποθήκευσης.
Ναι, αλλά αν δεις μικρότερες συσκευασίες π.χ. Του ενός ή των τριών κιλών ειναι ακριβώς έτσι όπως γράφω. Έτσι λοιπόν προβληματίζομαι πως γίνεται να ειναι κατάλληλες και οι μεν και οι δε...Δύσκολο... Νομίζω πως δεν κάνει κιόλας... Το σακί της Vadigran αν και πλαστικό είχε περιμετρικά τρυπίτσες...
Έχω διαβάσει πως για τους σπόρους γενικά, καλύτερο είναι το τσουβάλι από λινάτσα/ύφασμα μετά χαρτί/χαρτόνι και μετά το πλαστικό...
Ναι Σπύρο, ακριβώς αυτο λέω κι εγώ, ότι η συσκευασία τους μάλλον ειναι ιδανικότερη απο αυτην των μεγαλύτερης μάζας αντίστοιχων μειγμάτων.Μα οι μικρότερες συσκευασίες δεν έχουν θέμα με τη διατήρησή τους κτλ...
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας