Ασθένειες Έφυγε ένα κομμάτι ξεραμένο πύον από το budgie μου

Antiateira

PB New Member
Εγγραφή
13 Αυγ 2022
Μηνύματα
104
Πόλη
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τι είναι αυτό; Το εντόπισα σήμερα στο budgie μου. Έφυγε και ένα κομμάτι ξεραμένο πύον. Η διάθεση του μια χαρά και οι εξετάσεις του μία χαρά. Τώρα θα πάω να στείλω δείγμα. Στην Κομοτηνή. Πτηνιατρος δεν υπάρχει στην πόλη πλέον.
 

Συνημμένα

  • DSC_0006.webp
    DSC_0006.webp
    458 KB · Προβολές: 19
  • DSC_0007.webp
    DSC_0007.webp
    499,4 KB · Προβολές: 19
  • DSC_0008.webp
    DSC_0008.webp
    553,1 KB · Προβολές: 18
Θηλυκό 10 ετών.

Στο ροζ και έχει και κίτρινο περιμετρικά. Έφυγε και ένα κομμάτι ξεραμένο πύον.
 
Επειδή δεν μπορώ να δω επακριβώς στις φωτό, θα σου πω ότι αν αυτό το ροζ είναι τμήμα της αμάρας της, τότε μπορεί και να μιλάμε για πρόπτωση αμάρας,
Είσαι όμως βέβαιη ότι δεν υπάρχει κανένας γιατρός σχετικός με πτηνά στην πόλη σου;
 
@ianos ναι, εδώ και μήνες ψάχνω και κανένας δεν αναλαμβάνει.

Μα είναι πάνω στην χαίτη του και πάνω από την αμαρα.και μοιάζει σαν εξόγκωμα - τεράστια κρεατοελια που μάζεψε πύον.
 
Έχω την εντύπωση ότι είσαι Θεσσαλονίκη....κοίτα την παρακάτω λίστα μήπως και κάποιος από αυτούς, εκτός του τελευταίου ο οποίος λέγεται ότι έχει κλείσει το ιατρείο ή ότι δεν δέχεται πλέον πτηνά (δεν θυμάμαι)
Εναλλακτικά, αν θέλεις / μπορείς, πάρε τη Δουκάκη τηλέφωνο (ναι, είναι στον Πειραιά, αλλά είναι ειδικευμένη σε πτηνά) και ζήτησέ της ίσως κάποια επικοινωνία μέσω πλατφόρμας (π.χ. messenger, skype...) με βίντεο δλδ, ώστε να μπορείς να της δείξεις ξεκάθαρα το πουλί. Πιστεύω ότι αν της εξηγήσεις ότι δεν μπορείς να βρεις πτηνίατρο στην περιοχή σου, θα ανταποκριθεί.
Εύχομαι όλα να είναι περαστικά.
 
Πώς φεύγει η κύστη; Αν είναι....

Αύριο θα το πάω σε ένα κτηνιατρικο κέντρο να μου πουν την άποψη τους αν και μου είπαν και αυτοί ότι δεν αναλαμβάνουν πτηνά. Έστειλα πριν λίγο και δείγμα στην Κομοτηνή. Θα τους στείλω και τις φωτογραφίες, μπας και αντιληφθούν τίποτα. Θα δοκιμάσω και την Δουκάκη όπως και λέτε, αν με δεχτεί.

Πάντως δεν είναι πρόπτωση, όπως αναφέρει το άρθρο και δεν είναι κάτω από την αμαρα. Είναι στην χαίτη στην αρχή της ουράς του.

Ναι εγώ είχα ενημερώσει για τον Σαντοριναιο. Παιδιά, η λίστα πλέον για την Θεσσαλονίκη δεν ισχύει, σας το έχω ξαναγράψει. Και ο Γκιουρτζιδης που δεν έχει καλή κριτική, στο τηλέφωνο, απαντά κρεοπωλείο.
 
@MARY58 για να καταλάβω, αν φυσικά είναι κύστη, το υγρό θα το βάλω και στο κόκκινο που κρέμεται σαν κρεατοελια και στο κίτρινο που μάλλον είναι πύον; Και όχι στο σώμα του; Αίμα πάντως δεν είδα. Επειδή λέει για επιφάνεια.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
για να καταλάβω, αν φυσικά είναι κύστη, το υγρό θα το βάλω και στο κόκκινο που κρέμεται σαν κρεατοελια και στο κίτρινο
Στις κύστες των φτερών δεν υπάρχει υγρό η πύον παρά μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις όπου συμβαίνει κάποιος τραυματισμός που επιμολύνει το εσωτερικό της κύστης. Το περιεχόμενο των κύστεων αυτών είναι μία μάζα από εγκλωβισμένα φτερά κάτω από την επιδερμίδα.
 
Καλημέρα.
Μα είναι πάνω στην χαίτη του και πάνω από την αμαρα.και μοιάζει σαν εξόγκωμα - τεράστια κρεατοελια που μάζεψε πύον.
Μάλλον πρόκειται για μόλυνση του ουροπυγικού αδένα.
Δες και αυτό το άρθρο.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Απ ότι αντιλαμβάνομαι μάλλον αυτό είναι. Έστειλα τις φωτογραφίες στην Κομοτηνή -> περιμένω απάντηση και σήμερα θα πάω σε κτηνιατρικό κέντρο.
Αντιβίωση να πω την αλήθεια δεν θέλω να πάρει. Σήμερα που θα το εξετάσουν (αν και μου είπαν δεν αναλαμβάνουν πτηνά), θα ξανατραβήξω φωτογραφίες μπας και είναι καλύτερα.
Στο μεταξύ, το Σάββατο της είχα ελέγξει την αμαρα, κιλά κτλ και δεν το είχε αυτό.
 
@MARY58 Λοιπόν είχε δίκιο ο Ιωάννης για Λοίμωξη Ουροπυγικου αδένα. Το επιβεβαίωσε και ο γιατρός από το κτηνιατρικο κέντρο (πάρα πολύ εξυπηρετικοί, ψαξανε και για φάρμακα και του κόψανε και το ράμφος με ευκολία - οπότε λύθηκε το θέμα με την κοπή ράμφους που συνεχώς αναζητούσα).
Έχει κοντά σε αυτή την ουριτσα , πύον. Έτρεξε λίγο πύον αλλά έχει αυτή τη φουσκάλα που είναι αρκετό.
Μου έγραψαν ένα σπρέι αντισηπτικό που σε φαρμακείο δεν το βρήκα ακόμη. Οπότε έβαλα μπεταντιν 1:1. Και μου είπαν και για μία αντιβίωση την οποία μου την βρήκανε από κτηνιατρικο φαρμακείο.
Επειδή όμως θέλω να μιλήσω και με την Κομοτηνή, λογικά αύριο θα μου απαντήσουν, δεν το παρήγγειλα το φάρμακο- αντιβίωση. θα ήθελα να αποφύγω την αντιβίωση.
Το μικρό τρώει καλά, έχει διάθεση αλλά τρέμει η ουριτσα του. Ευελπιστώ αύριο να ξέρω τι όντως πρέπει να κάνω και να προχωρήσω στην αγορά φαρμάκων. Το αντισηπτικό δεν ξέρω πως θα το βρω.
 
@MARY58 Θέλω και την επιβεβαίωση από την Κομοτηνή, για αυτό δεν προβαίνω και στην αγορά αντιβίωσης. Η δεύτερη είναι αντιβίωση Η φωτογραφία δεν είναι καλή με το αντισηπτικό.
Την αντιβίωση την βρήκα εύκολα. Οπότε για το αντισηπτικό μέχρι να το βρω, θα βάζω μπεταντιν.
Πραγματικά ευχαριστώ.

ΥΣ. Μόλις έπιασα στα πράσα το μικρό να ξινει την περιοχή. Το σταμάτησα και ελπίζω να πάθει τίποτα με το μπεταντιν που το έβαλα.
 

Συνημμένα

  • DSC_0009.webp
    DSC_0009.webp
    1,2 MB · Προβολές: 9
  • IMG-1e0f6d3e5d770a00aa217e93363916ed-V.webp
    IMG-1e0f6d3e5d770a00aa217e93363916ed-V.webp
    28,8 KB · Προβολές: 9
Βρήκα αυτά τα πετ σοπ στην Θεσσαλονίκη.
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2024-06-19-21-06-42-313_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2024-06-19-21-06-42-313_com.android.chrome.webp
    77 KB · Προβολές: 9
  • Screenshot_2024-06-19-21-08-52-687_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2024-06-19-21-08-52-687_com.android.chrome.webp
    69,4 KB · Προβολές: 9
Λοιπόν βγήκαν και τα αποτελέσματα από Κομοτηνή. Η αντιβίωση που μου πρότειναν από το κτηνιατρικο κέντρο (που μου είχαν πει ότι δεν εξειδικεύονται στα πτηνά), μου είπαν από Κομοτηνή ότι είναι ελαφριά, όμοια της tafarm Οπότε θα ξεκινήσουμε τη δυνατή. Επίσης για το αντισηπτικό που μου βρήκατε που επίσης μου είχαν προτείνει, από Κομοτηνή μου είπαν υπάρχει εξειδικευμένο προϊόν αντισηπτικό gel tafarm που είναι προτιμότερο. Επίσης έχω πιάσει τα pet shop για να το βρω. Έχει και coli που μου είπαν από την Κομοτηνή συνδέεται με την Λοίμωξη που έχει πάθει και τα πράγματα είναι δύσκολα, να μην πιάσει και σταφυλόκοκκο. Το coli δεν το περίμενα να πω την αλήθεια.
Κι υποθέτουμε ότι η λοίμωξη προκλήθηκε από το ξισιμο που έκανε και είχε μεγάλο ράμφος και αυτό τραυματίστηκε.
Πόσο τραγικό να μην υπάρχει Πτηνιατρος σε μία μεγάλη πόλη, που ένα απλό πράγμα να δημιουργήσει τόσο κακό στην υγεία ενός πτηνού.
Το μικρό πάντως έχει καλή διάθεση, κινείται και τρώει.
 
Back
Top