Ασθένειες Έχασα τον αγαπημενο μου καρδερινο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Katerina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Katerina

PB Member
Εγγραφή
14 Απρ 2006
Μηνύματα
1.061
Πόλη
Θεσσαλονίκη
ενας απο τις καρδερινες που τον ειχα πλεον ετοιμο για ζευγαρωμα με συγκεκριμενη θηλυκια που ταιριαξαν και περυσι, ψοφησε χτες ακαριαια. τα πουλακια ηταν σε εσωτερικο χωρο οπως και τα καναρινια μαζι με τα νεογεννητα 4 μωρα που βγηκαν χτες, οταν πηγα να τα δω ειδα στο χωρο μυρμηγκια, πηρα το πρωτο κλουβι απο το δωματιο, ανοιξα τις πορτες ψεκασα ελαχιστα στη φωλια κια κατευθειαν πηρα το κλουβι απο τις καρδερινες. Μεχρι να το βαλω στο ασανσερ ο καρδερινος φουσκωσε και δεν μπορουσε ν ανανπνευσει, τον εβρεξα, τον εβαλα εβαλα νερο ε το ζορι στο στοματακι του νομιζοντας οτι εχει κατι κολλησει, τον εβγαλα εξω στο μπαλκονι να παρει αερα, το πουλακι χαθηκε σε 5 λεπτακαι πολυ σας λεω! Θυμωσα πολυ μια και ηταν ο αγαπημενος μου καρδερινος και εμεινε και η θηλυκια μου χωρις ταιρι!
Μεγαλη προσοχη σε οποιοδηποτε σκευασμα (κυριψς σπρευ) ειτε προκειται για απορρυπαντικο-καθαριστικο, ειτε για εντομοκτονο. Με το θειο μου που μου τον ειχε δωσει, μου ειπε οτι και αυτος παλιαοτερα τον εσωσε τελευταια στιγμη οταν τον ειχε ψεκασει για ψειρες. 😡
 
Κρίμα βρε Κατερίνα..☹Καταλαβαίνω πως νιώθεις. Να χαίρεσαι τα νεογέννητα τουλάχιστον κ σε ευχαριστούμε π μοιράστηκες μαζί μας την εμπειρία σου για να το έχουμε υπόψη μας. Κοίτα να το ξεπεράσεις γρήγορα κ να ασχοληθείς με τα υπόλοιπα πουλάκια. Αν κ το να χάνεις το αγαπημένο σου πουλάκι είναι το λιγότερο απαρηγόρητο..
 
Ευχαριστω πολυ Διαμαντένια! Προς το παρον δεν εχω καμια ορεξη για τα αλλα πουλακια, ουτε καν για τα νεογεννητα, μεχρι που σκεφτηκα να τα χαρισω ολα.
 
Αφού σε δώσω τα συλλυπητήρια μου για τον καρδερίνο σου, θέλω να σε ευχαριστήσω για την εμπειρία που μοιράζεσαι μαζί μας και ίσως βοηθήσεις να σωθούν κάποια πουλάκια.

Από ότι κατάλαβα πρόκειται για αλλεργική αντίδραση του οργανισμού, εκείνο που θα ήταν επίσης χρήσιμο για όλους θα ήταν να μας πεις :
πώς έσωσε την προηγούμενη φορά τον καρδερίνο ο θείος σου;
 
λυπαμαι κατερινα... Ευχομαι ο χρονος να σβησει την πικρα... Κ να αφησει μονο τις γλυκιες αναμνησεις με το πουλακι!
ποιο σκευασμα ηταν αυτο;
 
Λυπάμαι πολύ Κατερίνα ☹

Με τι ψέκασες;
 
Λυπάμαι πολύ Κατερίνα, ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει, όπως είπε και ο Σταύρος με τι ψέκασες για να έχουμε τον νου μας;
 
Λυπαμαι πολυ Κατερινα. Για μενα δεν εχει σημασια με τι ακριβως ψεκασες μια που ποτε δεν προκειται να χρησιμοποιησω κοντα ή μακρια τους οποιαδηποτε ουσια σε σπρευ ή οχι.Αλλα ισως σε βοηθησει η σκεψη οτι η παγωμαρα και ο φοβος που με πιανει οταν πρεπει να αποφασισω αν θα δωσω καποιο φαρμακο ή οχι ισως να ειναι η αιτια που τα χανω τελικα μια και ελαχιστες ηταν οι περιπτωσεις που γνωριζα σιγουρα τι ακριβως ειχαν ειτε λογω γιατρου ειτε λογω καθαρων συμπτωματων. Τα υπολοιπα πουλακια σου σε εχουν αναγκη, σιγουρα εχουν κατι απο τον αγαπημενο σου και ειναι τα μονα που θα σε βοηθησουν να αισθανθεις καλυτερα και να τον θυμασαι με αγαπη. Ισως πεταξεις και ολα τα σπρει απο το σπιτι σου, γιατι δεν τα εχεις αναγκη.Με λιγο μηλοξυδο στα μερμηγκια λυνεται το θεμα.
 
Tωρα τι να σα πω οτιεκτος απο ανευθυνη ειμαι και ηλιθια. Αργα το βραδυ ειδα το τεζα σπιτικαι πηγα να δω τι σκευασμα ηταν κατω στο γραφειο που ειχα τα πουλια, ψεκασα με καθαριστικο για ξυλινα επιπλα(cedar)! 😡αλλα ηταν μονο ενα ψιτ στη φωλι αμυρμηγκιων, σε μια αποσταση 1 μετρο απο το κλουβι, με ανοιχτα παραθυρα και αμεση απομακρυνση των κλουβιων, ενας φιλο ςειπε οτι ηταν τυχαιο, πολλες φορες παθαινουν καρδια, αλλα δεν ξερω τι να σας πω, εκανα μεγαλη βλακεια οπως και να ζει και σκοτωσα τοπουλι.
τα νεογεννητα καναρινακια θ αψοφησουν κι αυτα, μια και η μαμα του ς δε φαινεται να τα ταιζεικαι ηδη το ενα ηταν νεκρο το πρωι και τα αλλα 3 δεν μπορουσαν να σηκωσουν το κεφαλι τους απο την αδυναμια😡
 
Γεια σου Κατερινα. Λυπάμαι πολύ για τον αγαπημένο Καρδερίνο σου.
Σε καταλαβαίνω και εγώ πριν ένα μήνα έχασα το αγαπημένο μου καναρίνι.
 
Κατερίνα μπορείς να γίνεις μιας πρώτης τάξεως παραμάνα και να ταίζεις όσο μπορείς τα μικρά :)
Ααα δεν μου κάνεις για δολοφόνος :)
 
Αν τα βρω ζωντανα γυρνωντας, κι αν βρω δευτεριατικα τροφη ταισματος νεοσσων,θα το κανω αναγκαστικα! Σημαινει οτιθα θελουν πολυ να ζησουν! Αλλα φοβαμαι οτι μεχρι να παω σπιτι θα ειναι πια αργα...
 
Κατερινακι κουραγιο και προσπαθησε να σωσεις τα μικρακια παρ' ολη την απογοητευση και στεναχωρια σου


Εχω στειλει με τον ιδιο τροπο δυο καναρινια Μοζαμβικης και να φανταστεις οτι εγω ψεκασα στο μπαλκονι
τωρα βλεπω σπρευ και τρεχω

ΜΦΧ
Πανος
 
Κατερίνα λυπάμαι πολύ ελπίζω να πάνε όλα καλά με τα άλλα πουλάκια σου και κυρίως με τα μικρά. Ευχομαι να τα βρείς γυρνώντας σπίτι καλά και θα γίνεις τέλεια μανούλα.
 
λυπαμαι πολυ Κατερινακι...😕
δωσε λιγο προσοχη, με οση... Διαθεση σου εμεινε,
να σωσεις τα μικρα τουλαχιστον
καλο κουραγιο! 🙂
 
μπραβο! Πολυ ευχάριστο!:D
καλη επιτυχια,
μακαρι να ζησουν κ να το ξεπερασουν 🙂
 
Back
Top