@ianos όχι μόλις τα μωρά αφαιρεθούν από την φωλιά από 15 ημερών και μετά, το πρώτο 24ωρο συνήθως ταιζονται δυσκολότερα, μετά τη πρώτο 24ωρο η διαφορά είναι τεράστια.
[automerge]1685778793[/automerge]
@thunderfck αν κάποιος εκτροφέας βάζει τα ζευγάρια του σε συνεχή αναπαραγωγή αργά ή γρήγορα θα τα χάσει. τα ζευγάρια καταπονούνται πολύ από την αναπαραγωγή, το θηλυκό που συνήθως επωάζει χάνει μέρος του πτερωματος, διαταράσσεται το γαστρεντερικό σύστημα της, εξασθενεί το σώμα της από τα θρεπτικά για τη διαμόρφωση των αυγών και είναι ευαίσθητο σε ασθένειες.
Το δε αρσενικό που φροντίζει για τη σίτιση της θηλυκής και των μωρών χάνει σημαντικό βάρος και εξαντλείται από τη συνεχή κίνηση.
Όσο μεγαλώνουν τα μωρά τόσο περισσότερο γίνονται πιο έντονα τα παραπάνω από τη στιγμή που τα μωρά ζητούν μεγαλύτερη ποσότητα τροφής...
Εμείς επιλέγουμε να κάνουμε μεγάλη διατροφική προετοιμασία με ταυτόχρονη πτήση των ζευγαριών ώστε να δυναμώσουν αλλά και να "φουλαρουν" από βιταμίνες κτλ που θα τα βοηθήσει στη πορεία.
Μετά τη παραλαβή των μωρών ξεκινάει η αποκατάσταση των ζευγαριών όχι με σκοπό την εκ νέου αναπαραγωγή αλλά για ανταπεξέλθουν με ασφάλεια στη περίοδο της πτερορροιας που ξεκινά σε λίγο ή για τον χειμώνα για όσα αναπαράγονται το φθινόπωρο.(κάποια μπαίνουν στη διαδικασία χωρίς τα ερεθίσματα που ανέφερα πιο πάνω και τα αυγά απομακρύνονται σε περίπτωση που τα ζευγάρια είναι εξαντλημένα)
Ρόλο παίζει πάντα η φιλοσοφία του εκτροφέα και πόσο σέβεται τα ζευγάρια του. Εμείς επιλέγουμε να έχουμε υγιή και δυνατά ζευγάρια και όχι εκατοντάδες μωρά. Σε αυτή την αναπαραγωγική περίοδο θα μπορούσαμε να έχουμε εύκολα πάνω από 300 μωρά αλλά αυτοπεριοριστηκαμε στα 170 περίπου.