Ασθένειες Έχουν πρόβλημα στο αναπνευστικό, τα τρία καναρίνια μου;

Συμφωνώ μ τον Γιάννη θ είσαι τυχερός αν τα πουλάκια σου δεν παρουσιάσουν άλλες ασθένειες παρτυ μικροβίων είναι ο πάτος του κλουβιού. Απολύμανση άμεσα..

Οι φωτογραφίες που βλέπω δεν δείχνουν καθαριότητα αλλά κλουβιά που δεν έχουν αλλάξει υπόστρωμα για πολλές πολλές μέρες.
Σεραφείμ πολλές αρώστιες οφείλονται ακριβώς στην βρωμιά απο τον πάτο του κλουβιού.
Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να καθαρίσεις τα κλουβιά!

πριν μιάμιση εβδομάδα τα καθάρισα.. Και δεν τα άλλαξα για να ανεβάσω τις φώτο με κουτσουλιές.. Εξάλλου όπως έγραψα και πιο νωρίς υπάρχει δυσοσμία στο 4ο κλουβί που σημαίνει ότι θέλει άλλαγμα..

ώρα είναι τώρα.., κάθε πότε τα αλλάζετε εσείς; (τα τελευταία 4 χρόνια που έχω καναρίνια αυτήν την ρουτίνα είχα ανα 2-3 εβδομάδες, μέχρι και τις πατήθρες πλένω)

Παναγιώτη πόσταρα πριν μάλλον όταν μου απάντησες ήδη.. άρα είμαι πολύ πίσω στην καθαριότητα άμα μου λες 3 μέρες..

Κάθε τρεις τέσσερις μέρες και πλένω τα Πάντα ποτιστρες ταιστρες πατηθηρες όλα, δύο εβδομάδες είναι πολύ για εμένα. Σίγουρα ο πάτος του κλουβιού θέλει πιο συχνά έχε τι υπόψιν σου αυτό..

πριν μιάμιση εβδομάδα τα καθάρισα.. Και δεν τα άλλαξα για να ανεβάσω τις φώτο με κουτσουλιές.. Εξάλλου όπως έγραψα και πιο νωρίς υπάρχει δυσοσμία στο 4ο κλουβί που σημαίνει ότι θέλει άλλαγμα..

Κουτσουλιές για να δει κάποιος θα πρέπει να βάλεις καθαρό λευκό χαρτί. Έτσι όπως είναι τώρα δεν διακρίνεται κάτι.

Για μένα μια καλή ρουτίνα είναι, κάθε μέρα αλλαγή νερού και πλύσιμο ποτίστρας. Κάθε μέρα έλεγχος ή καλύτερα αλλαγή φαγητού και έλεγχος στις ταίστρες μήπως έχουν κουτσουλιές. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα αλλαγή του χαρτιού του πάτου. Μία φορά την εβδομάδα γενικό πλύσιμο του κλουβιού. Εννοείται αν ενδιάμεσα δεις κάποια πατήθρα ή κάποιο άλλο σκεύος λερωμένο, το καθαρίζεις τοπικά ή συνολικά αναλόγως.

ώρα είναι τώρα.., κάθε πότε τα αλλάζετε εσείς; (τα τελευταία 4 χρόνια που έχω καναρίνια αυτήν την ρουτίνα είχα ανα 2-3 εβδομάδες, μέχρι και τις πατήθρες πλένω)

Παναγιώτη πόσταρα πριν μάλλον όταν μου απάντησες ήδη.. άρα είμαι πολύ πίσω στην καθαριότητα άμα μου λες 3 μέρες..
Εγώ αλλάζω 1-2 φορές την εβδομάδα σε κλουβια 75*45
Δλδ αρκέι να είναι ημέρας;
Φυσικά!
Άλλαξε χαρτί απόψε και αύριο βάλε φωτό και ίσως κάποιος να μπορέσει να βοηθήσει.

κατάλαβα. Για αυτό αυτός που μου είπε ότι αυτή η ρουτίνα είναι μια χαρά έτσι, όταν μου χάρισε τα πρώτα μου καναρίνια.. Τώρα ο ίδιος δεν του έχει μείνει πουλάκι όρθιο... Παιδιά τι να πω πραγματικά είχα άλλη αντίληψη γενικά για το θέμα καναρίνι..

Γιάννη αυτό θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνω όταν πάω σπίτι.. Βασικά έχω κλουβιά ζευγαρώστρες και μονά που είναι παραπανίσια και όποτε ήταν καιρός για καθαριότητα πάντα τους άλλαζα το κλουβί που ήταν έτοιμο καθαρό απο πριν με πλυμένα σκεύη κτλ.. και μετά καθάριζα και τα προηγούμενα..

Δεν είναι αργά ν αναθεώρησης πάντως..

Αναθεώρησα απο την ώρα που έκανα την εγγραφή στο φόρουμ και ξεκίνησα να διαβάζω εδω.. Δεν υπάρχει θέμα.. :) το ανοιχτό μυαλό δεν έβλαψε ποτέ κανένα..

Σωστός, οπότε κάνε αύριο γενική κ πρόσεχε τα πουλάκια σου..

Τα βρώμικα κλουβιά είναι ωρολογιακές βόμβες για τα πουλιά.
Στην φύση τα πουλιά δεν στέκονται για πολύ ώρα στο ίδιο σημείο, στο κλουβί όμως ναι και εκτός απο τις κουτσουλιές έχουν και τις τροφές που αποσυντίθενται στο πάτο και έτσι δημιουργείται μεγάλο μικροβιακό φορτίο.
Οι θεραπείες είναι μάταιες αν δεν υπάρχει υγιεινή.

Όταν αρρωσταίνει ένα πουλί το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να καθαρίσουμε καλά το κλουβί του, να το βάλουμε σε ζεστό μέρος και να ενισχύσουμε την διατροφή του.

Η καθαριότητα θα πρέπει να είναι καθημερινή, δλδ κάθε μέρα ελέγχω και καθαρίζω (αν είναι βρώμικες, έστω και μια κουτσουλιά) τις πατήθρες, αλλάζω νερό κάθε μέρα και καθαρίζω τις ποτίστρες με μια οδοντόβουρτσα, ελέγχω το φαγητό, φυσάω τα τσόφλια και ανανεώνω αν χρειάζεται. Τώρα όσον αφορά τον πάτο μια φορά την εβδομάδα οπωσδήποτε! Ευτυχώς έχω κλουβιά που έχουν σχάρα και τα πουλάκια δεν έρχονται σε επαφή με τις κουτουλιές τους και θεωρώ ότι μια φορά την εβδομάδα πλύσιμο και αλλαγή χαρτιού είναι καλά. 👍

Η καθαριότητα θα πρέπει να είναι καθημερινή, δλδ κάθε μέρα ελέγχω και καθαρίζω (αν είναι βρώμικες, έστω και μια κουτσουλιά) τις πατήθρες, αλλάζω νερό κάθε μέρα και καθαρίζω τις ποτίστρες με μια οδοντόβουρτσα, ελέγχω το φαγητό, φυσάω τα τσόφλια και ανανεώνω αν χρειάζεται. Τώρα όσον αφορά τον πάτο μια φορά την εβδομάδα οπωσδήποτε! Ευτυχώς έχω κλουβιά που έχουν σχάρα και τα πουλάκια δεν έρχονται σε επαφή με τις κουτουλιές τους και θεωρώ ότι μια φορά την εβδομάδα πλύσιμο και αλλαγή χαρτιού είναι καλά. 👍

Αλίκη και υπόλοιποι ευχαριστώ, γιατί καταλαβαίνω ότι σε κάποια σημεία όπως ο πάτος του κλουβιού το χάνω το παιχνίδι.. Μάλλον το έχανα μέχρι σήμερα, γιατί κατά τα άλλα είμαι εξίσου σχολαστικός όπως λες εσύ με την οδοντόβουρτσα εγώ χρησημοποιώ την βούρτσα που πλένουμε τα μπουκάλια των μωρών.. Το φαγητό δεν το φυσσάω κάθε μέρα αλλά το κοιτάω και το αναπληρώνω..

Δλδ παιδιά παίζει να γίνουν καλά απο μόνα τους εφόσον γίνει η πιο τακτική περιποίηση των κλουβιών και να αποφύγουμε αντιβιώσεις κτλ..; ή οποτε αρρωσταίνουν πάντα χρειάζεται κάποιου είδους θεραπεία με φάρμακα;
ευχαριστώ και πάλι..

Ν γίνονται από μόνα τους δεν παίζει αλλά η καθαριότητα κ η υγιεινή παίζει ρόλο για το μετέπειτα της υγείας τους

οκ παίδες ευχαριστώ και πάλι, και αύριο θα ανεβάσω φώτο με "καθαρές" κουτσουλιές μήπως καταφέρουμε κάτι..

JAD5Fj.jpg
Καλησπέρα σήμερα πήγα στον γιατρό αλλά δεν πρόλαβα να τα δει γιατί δεν είχα ραντεβού και μετά έπρεπε να πάω στην δουλειά.. Θα σας ανακοινώσω ότι μου πει ούτως ή αλλως, στο ένα που έχει την διάρροια το έδωσα ενα φύλλο τσουκνίδας σήμερα να δω αν θα υπάρξει διαφορά και ξανά μετά από 1 ημέρα σκέφτομαι να του δώσω, επειδή διάβασα ότι βοηθάει σε περιπτώσεις διάρροιας..στα πρώτα 5 λεπτά σχεδόν την εξαφάνισε..
Για την τροφή ξέρω και απο τον σκύλο μου ότι πρέπει να την αλλάζουμε σταδιακά, αλλά στην προκειμένη περίπτωση θα την αλλάξω ακαριαία μόνο στο ένα καναρίνι με την διάρροια για να δω αν υπάρξει κάποια άμεση αλλαγή.. Αν δεν υπάρξη θα την κάνω μιξ με την παλιά για σταδιακή αλλαγή..
Με βάζει σε σκέψεις η τροφή διότι παρατήρησα ότι ένα 4ο θυληκό καναρίνι που έχω κάνει κάτι περίεργες κουτσουλιές που είναι σαν πράσινο σκούρο χορτάρι και μυρίζουν αρκετά άσχημα.. Θα ανεβάσω φώτο.. Το οποίο 4ο καναρίνι και αυτό είναι ευδιάθετο ενεργητικό τρώει πίνει κτλ.. 😕
Από τα υπολείμματα στην φωτό βλέπω αυτά τα κόκκινα χαζο-σκευάσματα που τα ονομάζουν μπισκότα, βιταμίνες κλπ. Σεραφείμ είναι εντελώς ακατάλληλα να τα απομακρύνεις το ταχύτερο δυνατόν.

Από τα υπολείμματα στην φωτό βλέπω αυτά τα κόκκινα χαζο-σκευάσματα που τα ονομάζουν μπισκότα, βιταμίνες κλπ.. Σεραφείμ είναι εντελώς ακατάλληλα να τα απομακρύνεις το ταχύτερο δυνατόν.

Αυτά είναι απο την αυγοτροφή που αγόρασα πριν 3 μέρες της Versele-laga 7ευρώ/κιλό μου είπε οτι είναι ότι καλύτερο υπάρχει.. Αν είναι @ ε θα πάω να του την πετάξω στην μάπα γιατί είναι ο πατέρας φίλου μου που άνοιξε πετσοπ και είναι υποτίθεται γνωστός και στην Ρόδο και στην Αθήνα και δουλεύει αυτά τα προιόντα στην εκτροφή του...

Αυτά είναι απο την αυγοτροφή που αγόρασα πριν 3 μέρες της Versele-laga 7ευρώ/κιλό μου είπε οτι είναι ότι καλύτερο υπάρχει.. Αν είναι @ ε θα πάω να του την πετάξω στην μάπα γιατί είναι ο πατέρας φίλου μου που άνοιξε πετσοπ και είναι υποτίθεται γνωστός και στην Ρόδο και στην Αθήνα και δουλεύει αυτά τα προιόντα στην εκτροφή του...
γιατί τον ρώτησα: αυτά τα χρωματιστά του λέω δεν είναι άχρηστα μπισκότα με ζάχαρη κτλ..

Back