Ασθένειες Όταν το καναρίνι είναι άρρωστο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vaggeliss
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vaggeliss

Banned
Εγγραφή
4 Φεβ 2009
Μηνύματα
151
Πόλη
Αθήνα
Αν περιποιήστε το καναρίνι σας, θα αρρωστήσει σπάνια. Πάντα όμως υπάρχει πιθανότητα να κολλήσει παράσιτα, να τραυματισθεί ή να αρρωστήσει. Όποιος από τα μέλη του forum έχει εξοικειωθεί πολύ με τα καναρίνια του, θα παρατηρήσει αμέσως τις αλλαγές στη συμπεριφορά και την εμφάνισή τους.
Το άρρωστο πουλί είναι άτονο και απαθές θα έλεγα. Αντί να πηδά χαρούμενο από κλαδί σε κλαδί και να ασχολείται με τις καθημερινές του δραστηριότητες, όρθιο πάνω στις βέργες καθίσματος ή στο πάτωμα του κλουβιού, προτιμά να είναι ξαπλωμένο. Επίσης, το φτέρωμά του είναι κάπως ανορθωμένο, σε σχέση με όταν είναι μια χαρά.
Λόγο κι όλας του μεταβολισμού των πουλιών φίλοι μου, όλες οι αρρώστιες έρχονται πολύ γρήγορα. Γι' αυτό και η καθυστέρηση στην έναρξη της θεραπείας μπορεί να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο του πουλιού. Πρέπει να συμβουλεύεστε το ταχύτερον δυνατόν κάποιον κτηνίατρο που να έχει σχετική εμπειρία.
Αν έχετε περισσότερα από ένα καναρίνια, απομονώστε σε ένα ξεχωριστό κλουβί το άρρωστο πουλί. Καλύψτε το κλουβί αυτό από τις τρεις πλευρές του με κάποιο ύφασμα, ώστε να έχει εξασθενημένο πουλί απόλυτη ησυχία.
Σε πολλές περιπτώσεις, σαν υποβοηθητική θεραπεία χρησιμοποιήται η ακτινοβολία με υπέρυθρο φως. Η ζεστασιά τονώνει τη ζωτικότητα του πουλιού και το βοηθά να ξεπεράσει ευκολότερα τα προβλήματα φλεγμονών. Η λάμπα θα πρέπει να είναι γύρω στα 150 w υπολογίζω περίπου και δεν πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 50 εκατοστών απ' το κλουβί. Επίσης, τι άλλο: θα πρέπει η λάμπα να φωτίζει μόνο το μισό κλουβί (καλύπτετε με κάτι από πάνω το μισό κλουβί ). Επομένως, αν ο το ασθενή καναρίνι αρχίσει να ζεζταίνεται πολύ, μπορεί να αποσυρθεί στο άλλο μισό του κλουβιού. ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει η μέγιστη θερμοκρασία του κλουβιού να υπερβεί την τιμή των 30 βαθμών κελσίου. Οπότε, μεγάλη προσοχή στην δύναμη της λάμπας (δηλαδή όχι παραπάνω από 150-200w λάμπα) και στην απόσταση αυτής από το κλουβί.
 
Πολύ ωραίες οι συμβουλες σου. Σημαντικές. Μπραβο είναι πολυ χρήσιμες.
 
Κάνω ό,τι περνάει απ' το χέρι μου για να καλύψω βασικές και σημαντικές σας απορίες.

Αλλά ναί, όντως, δεν είμαι ψώνιο που το λέω αυτό, αλλά η αλήθεια είναι ότι έκανα αρκετή ώρα για να συντάξω αυτό το αρκετά καλό θα έλεγα κείμενο. Πρώτα σε χαρτί και μετά πέρασα στο πληκτρολόγιο.

Αξίζετε και άλλα πολλά. Μπράβο παιδιά! Έχω και γω καλύψει πολλές απορίες μου μέσα σε ένα πενθήμερο μόνο που έχω γραφτεί.



Υπάρχει αλληλοβοήθεια μεταξύ των μελών!
[x] Πολύ σημαντικό αυτό!
 
Kαι εγώ σε ευχαριστώ vageliss για τον κόπο που έκανες για όλους εμάς! Πράγματι η αλληλοβοήθεια είναι ο στόχος & ο σκοπός του φόρουμ το οποίο δημιούργησε & μας φιλοξενεί ο Stavros!
 
Back
Top