Γενικά Αγορά Παπαγάλου (Αρχαριος)

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης net
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

net

PB Member
Εγγραφή
22 Σεπ 2009
Μηνύματα
12
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα.

Σκέφτομαι τωρα τελευταία να αγοράσω έναν παπαγάλο ( η μήπως ζευγαρι); και θα ήθελα να μου πείτε καμιά ιδέα για το τι ράτσα να είναι και απο που είναι καλύτερα να τον αγοράσω. Μπορώ να τον πάρω μόνο απο pet shop ή υπάρχει και αλλή εναλλακτική λύση; Αν μπορείτε δώστε πληροφορίες κυρίως για Θεσσαλονίκη..

Ευχαριστώ πολύ..
 
Πρώτη φορά θα πάρεις παπαγάλο έτσι; Αν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία θα σου πρότεινα ένα ζευγάρι Budgerigar, Lovebird ή ένα cockatiel. Εκτός αν έχεις κάτι αλλο στο μυαλό σου και χρειάζεσαι συγκεκριμένες πληροφορίες.
 
Να σου πώ την αλήθεια είχα δυο Budgerigar ζευγάρι ήταν χρόνια πριν. Το θυλικό το είχα εκπαιδεύσει καλά.. Ημουν μικρός θυμάμαι.. και έπαιζα 24/7 μαζι του με αποτέλεσμα να με συνηθίσει. Τελος πάντων μετα απο λίγο καίρο είχε εμφανίσει ενα πρόβλημα στη μήτουλα του και του έβαζα κάτι αλιφές. Δεν τα κατάφερε όμως και πέθανε. Χμμ έκλαιγα βδομάδες ολόκληρες. Ε μετα απο δυο χρόνια πέθανε και το αρσενικό το οποίο ήταν πιο σοβαρό και όχι τοσο παιχνιδιάρικο οσο η φιλενάδα του. Ε μετα απο αυτό... Δεν είχα το κουράγιο να ξαναπάρω παπαγαλάκι. Ετσι μετα απο 5-6 χρόνια περνάω απο ενα pet shop και μου ήρθε όρεξη.

Ε κάτι τέτοιο μάλλον θα πάρω μεσαίου μεγέθους. Θα δώ και τιμές... και βλέπουμε. Απλα ήθελα να ακούσω και την άποψη σας.

Θέλω επίσης να ρωτήσω αν ισχύει το οτι πρέπει να είναι ζευγαράκια τα παπαγαλάκια ή οχι.

Ευχαριστώ πολύ παιδια για τις απαντήσεις σας και θέλω να τονίσω πως κάνει καλή δουλειά αυτη η κοινότητα..
 
Θέλω επίσης να ρωτήσω αν ισχύει το οτι πρέπει να είναι ζευγαράκια τα παπαγαλάκια ή οχι.
Κάτι τέτοιο ισχύει και περισσότερο για τα lovebrds. Κατά τα άλλα, αφού είχες μια εμπειρία με Budgie, θα μπορούσες να κοιτάξεις ίσως κάτι σε cockatiel, ειδικά αν έχεις χρόνο να του διαθέτεις ώστε να εξοικειωθεί μαζί σου και να βρίσκεται εκτός κλουβιού τις ώρες που θα είσαι σπίτι. Άκουσε όμως και κάποιον άλλον που ενδεχομένως να θέλει να σου πει τη γνώμη του γιατί εγώ δεν είμαι και από τους καλύτερους γνώστες των παπαγάλων.
 
Δεν ειναι αναγκη να ειναι ζευγαρι!
Αντιθετως αν ειναι μονα τους τοτε εξημερωνονται πιο ευκολα.
Συμφωνω με οσα σου ειπε και ο Σταυρος, εγω θα προτεινα ενα κοκατιλακι!
Ειναι εξυπνα, αγαπισιαρικα και μπορεις να τα εξημερωσεις πανευκολα
 
χμμ ωραίο ακουγεται. 🙂 Τι τιμές παίζουν; Να προτιμήσω κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί;
 
γεια σου κι απο μένα, οι τιμές ποικίλουν κυμαίνονται από 30 μέχρι 60 ευρώ περίπου, εξαρτουμένου απ την ηλικία, την εξημέρωση ή μη και φυσικά απ το κατάστημα. υπάρχουν πολλά παιδιά από Θεσσαλονίκη θα σέ πληροφορήσουν σχετικά με την αγορά.
καλώς ήλθες και πάλι κι αφού το σκέφτηκες κάντο ο χειμώνας προσφέρεται για εκπαίδευση
 
Ευχαριστώ και εσένα maria_p για τις πληροφορίες. Θα κάνω μια βόλτα σε λίγο στα μαγαζιά να δω τι γίνεται. Δε μου λες; Οι τιμές που αναφέρεις είναι για τα κοκατιλ ή οχι;
 
ναι για κοκατίλ. καλή επιτυχία στην βόλτα σου ( γνωστή αλυσίδα εδώ στην γειτονιά μου) μην εξημερωμένα τα πουλάει 43ευρώ
 
😀... Έλεος βρήκα 2 διαφορετικά μαγαζιά.

Το ένα κοντα στο σπιτι μου δεν είχε κοκατιλ αλλα ειχε Lovebird τα οποία κόστιζαν 45 ευρώ

Το άλλο στην Αγ. Θεοδωρας είχε ασπρα κοκατιλ τα οποία κόστιζαν 80 ευρω και Lovebirds τα με κόκκινη μύτη έκαναν 45 και τα με άσπρη μύτη 40 😛

Αυτά απο Θεσσαλονίκη.. Τώρα επειδή κατεβαίνω συχνα Αθήνα ίσως το πάρω απο εκεί αλλα το θέμα είναι πως θα το φέρω πίσω..
 
Οκ!
Απλα δεν ξερω αν σε αφηνουν να το παρεις μαζι η οχι!
Θα του παρεις ενα καλαθακι μεταφορας και θα το εχεις μεσα με λιγο φαγητο κ νερο!
 
Οκ.. Αν καταλείξω σε αυτό το τρόπο ξαναμιλαμε για να μου πείς και το μαγαζί. Εξάλλου όταν ερχομαι αθήνα χαλάνδρι μένω και εγώ.. :)
 
στα τραίνα τα express (όχι τα intercities)δηλαδή αυτά που λέμε 500αρια που έχει ενα το πρωί και ένα το μεσημέρι, παίρνουν ζώα. τα μεγαλύτερα (σκυλιά) τα βάζουν σε ειδική σκευοφόρο. τα πουλάκια με μια ευγενική συνεννόηση και εφ' 'οσον το έχεις προσεκτικά τακτοποιημένο σου επιτρέπουν να το έχεις κοντά σου.
παίρνουν και σε πιο απλά τραίνα, στα 600αρια αλλά κάνουν 45 λεπτά παραπάνω να φτάσουν ίσως και μία ώρα. αυτά (τα 500άρια)κάνουν 5ώρες και 20 λεπτά περίπου. Νομίζω δεν είναι πολύ.
επίσης δεν γνωρίζω το κατάστημα αλλά το προτείνουν πολλά παιδιά από δω και μόλις χτες η Νικόλ πήρε το κοκατιλάκι της από κει. Καινουργια αρσενικη (νομιζω) κοκατιλαρα Μπορείς να δεις το θέμα εδώ. Είναι κοντά στον σταθμό Λαρίσης. Θα μπορούσες να έχεις προσυνεννοηθεί να το/τα πάρεις κι να φύγεις κατ ευθείαν την ημέρα της αναχώρησής σου. Καλή οργάνωση και επιτυχή επιλογή σου εύχομαι κι ότι θες ρώτα
 
Μαρακι το μαγαζι ειναι στο κεντρο στην Αθηνας!
Αφου μπορει να το παρει μαζι του στο τρενο ολα καλα!
 
ναι Ιωάννα μου αυτό ήθελα να πω αλλά δεν το διατύπωσα σωστά, είναι το μαγαζί κοντά στον σταθμό, παίρνει το πουλάκι και φεύγει για να μην το ταλαιπωρήσει δύο φορές σε λίγες μέρες
 
Ωραία... Και οι τιμές απο ότι είδα είναι καλές.. Φαντάζομαι και αν του πώ αυτόν στο μαγαζί πως είναι για ταξίδι θα ξέρει να μου το δώσει στη κατάλληλη συσκευασία..
 
Back
Top