Γενικά Αηδονια σε κλουβι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vaggos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Einai para poli kourastiko na sfiaxneis kathe mera trofi gia sporofage kai gia malagofage poulia. Pistebo einai kalitera na exeis mono poulia pou trone sporia i poulia pou trone entoma kai malago trofi. Deftero mionektima, gia mena itane, afta ta poulia pou trone fruta kai entoma ( malagofage ), seloune kathe mera na tous taiseis 2 i 3 fores.
Μερικές ακόμη πληροφορίες σχετικά με την https://community.petbirds.gr/threads/Τροφή-για-εντομοφάγα-πουλιά.2508/
 
Αραγε ενα αηδονι εκτροφης θα ειχε ποτε απογονο μουλο;
 
αυτο ρωτησα αν η3ερα απο τι, δεν θα ρωτουσα απλα θα το ελεγα, οτι εχω ακουσει για ενα μουλο απο αηδονι εκτροφης και ενα πουλι (χ)
 
An ipirxe periptosei gia moulos egine mono sto idio GENOS. Sto idio genos iparxoune

1. Τσιχλαηδόνι
2. Αηδόνι
3. Γαλαζολαίμης

Ego prosopiko den akousa pousena gia Moulos. Kai pistebo etsi kai alios kalitero einai, an kapios selei na pai se afto to klados, na ektrefei kathara poulia.
 

Συνημμένα

  • Spotter-001.webp
    Spotter-001.webp
    11,2 KB · Προβολές: 90
  • Nachtigall-001.webp
    Nachtigall-001.webp
    17,2 KB · Προβολές: 81
  • Blaukehlchen-001.webp
    Blaukehlchen-001.webp
    9,6 KB · Προβολές: 100
Αλέξανδρε και στο ίδιο γένος να είναι τα πουλιά ποτέ δεν έχει επιτευχθεί κάτι τέτοιο στα χρονικά με το συγκεκριμένο είδος!
 
An ipirxe periptosei gia moulos egine mono sto idio GENOS. Ego prosopiko den akousa pousena gia Moulos.

Afto elega. Parxoune poulia pou den zefgaronoune me poulia apo alos typos, oute sto idio Genos. Afta ta poulia pano einai tetoio.

! GNOMI MOU !
Etsi kai alios afto to PAIXNEIDI me tous Moulos einai ena Paixnidi apo tous anthropous. Stin fisi den iparxei periptosei na zefgaroni px mia Karderina me mi Pyrroula. Pio anthropos eixe tin idea na patrebei mia pithikina, gia na ginoune ta pedia kales tragoustes.
 
Η ιδέα της αιχμαλώτισης άγριων πουλιών βρίσκει τους περισσότερους από εμάς αντίθετους. Εγώ προσωπικά πιστεύω οτι όλα τα άγρια, αλλά πολύ περισσότερο τα αηδόνια, πρέπει να είναι ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον για να απολαμβάνουμε το κελάηδημα τους εμείς και τα παιδιά μας. Επισης θα συνιστούσα να μην προβαίνουμε στην αγορά αγρίων πουλιών γιατι με τον τρόπο αυτό διαιωνίζουμε το ήδη υπάρχων πρόβλημα.
Αηδόνια λοιπόν μόνο στις ρεματιές! Ελεύθερα. 🙂

simfwnw apolyta!
 
Αν και μένω Αθήνα τα τελευταία 12 χρόνια, επισκεύτομαι συχνά τον τόπο καταγωγής μου και αυτόν των γονιών μου, όπου στο δεύτερο την άνοιξη χαίρομαι να ακούω τα αηδόνια στις ρεματιές!
 
καλησπέρα σας
Αν και είμαι διστακτικός να αναφέρω οτιδήποτε για το αηδόνι που έχω ύστερα από την πρώτη μου αναφορά και νομίζω ότι καταλαβαίνετε τι εννοώ όμως για να μην υπάρχουν απορίες η ακόμη και για ενημέρωση του σαιτ αυτού το αηδόνι μου είναι περίπου τρία χρόνια μαζί μου και ήταν χρονιαρικο όταν το πήρα.
στο αν κελαηδεί λίγο η πολύ πιστεύω ότι αν είδατε το βιντεακι μου θα καταλαβαίνατε αν δεν το έχετε δει σας λέω ότι κελαηδεί πολύ και επειδή η οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε αν αυτό συμβαίνει όλες της εποχές μια και είναι αποδημητικό πουλί και δεν το συναντάμε τον χειμώνα μέχρι και τον Απρίλιο (που έρχονται τα πρώτα και κατά κανόνα αρσενικά) σας βεβαιώνω ότι έτσι κελάηδα όλο τον χρόνο ακόμα και όταν τα χιόνια είχαν γεμίσει την Αθηνά.
Κάποιοι έχουν την απορία για το πόσο θα ζήσει και αν είναι ικανοποιητικό να ζήσει 3-5-7 χρόνια αφού ζουν 18 όπως ανέφεραν
Αυτό είναι πολύ σχετικό γιατί όσο πολύ και αν το φροντίζεις δεν ξέρεις τι μπορεί να πάθει ένας οργανισμός άσχετα αν αυτό είναι αηδόνι, καρδερίνα, καναρινί, άνθρωπος.
Όποτε αυτό που κάνει ο καθένας μας είναι να το φροντίζει το ζωντανό του το όποιο είναι στο κλουβί και είτε είναι αηδόνι είτε οπουδήποτε πουλί η αιχμαλωσία είναι το ίδιο.
Αυτός ήταν ο σκοπός μου όταν έκανα την εγράφη μου εδώ αλλά τελικά μονό αυτό δεν κατάφερα
Το μονό που αποκόμισα ήταν κάποιες κακίες από κάποιους που κάνουν το ίδιο πράγμα αλλά σε διαφορετικά πουλιά και αυτό νομίζουν ότι τους δικαιολογεί.
Για αυτούς που δεν έχουν πουλιά στην κατοχή τους δικαιολογώ αλλά δεν καταλαβαίνω τον λόγο που μπαίνουν σε αυτό το σετ που είναι προφανές τι δηλώνει
Αυτά για αρχή γιατί πιστεύω ότι θα έχουμε πολλά να πούμε
 
  • Like
Αντιδράσεις: lykans
Αν και διστακτικος (πιθανοτατα φοβασαι πως καποιοι κακοπροαιρετοι.. Ασχετοι που δεν εχουν πουλια στην κατοχη τους* σε ''παρουν'' απο τα μουτρα) ωστοσο απιστευτα αλαζονικος αναφερεις σε πληροφοριακο παντα υφος, για το καλο του site σε 1η φαση και σε 2η για την ενημερωση μας(αληθεια γιατι αυτο;ασχετοι ειμαστε οι πιο πολλοι χωρις πουλια στην κατοχη μας* και οι υπολοιποι κακιασμενοι-εμπαθεις)!
Μας λες δηλαδη... Εμμεσα προτρεπεις να προτιμουμε τα χρονιαρικα πιασμενα... Εχουν μεγαλες πιθανοτητες επιβιωσης σε συνθηκες αιχμαλωσιας... Κατω απο φροντιδα παντα.Αν παλι δεν τα καταφερει δεν τρεχει τιποτα με βαση τις πιθανοτητες, ολα ειναι σχετικα.
Μας ενημερωνεις-δελεαζεις οτι ειναι πουλια που κελαιδουνε ολο τον χρονο! Ακομη και με ισχυρη χιονοπτωση εντος του λεκανοπεδιου αυτο δεν σταματαει...
(Ο. Κ! Με επεισες θελω αηδονι τωρα!βλεπεις μενω Πειραια οποτε θα απολαμβανω την φωνουλα του παντα).😎
Προσωπικα δεν με ενδιαφερει πως καταφερνεις εσυ ή οποιος, να διατηρει και να απολαμβανει ενα τετοιο πουλι.
Δεν θελω να μαθω κατι για το οποιο, αφενως δεν θα μου φανει χρησιμο σε καμια φαση της ζωης μου, αφετερου δεν το εγκρινω.
Ναι απο την μια εχω την επιλογη δεν διαβαζω το ποστ σου.. (αφου δεν με αφορα-δεν με νοιαζει).. Αλλα απο την αλλη, μου ειναι αδυνατο να μην τοποθετηθω σχετικα, σιωποντας σε κατι που απεχθανομαι (καταθετοντας την γνωμη μου και τα πιστευω μου) να επιτρεψω να ακουγοντε τετοιες αλαζονικες τριχες.
*Αυτο ηταν κατι που δεν το καταλαβα γιαυτο και η διπλη αναφορα.

Υ. Σ. Με ειλικρινη αισθηματα... (οποια και αν ειναι αυτα) καποια που πλεον οποτε ακουει αηδονι στις ρεματιες θα ξερει πως υπαρχουν αηδονακια σε ειδυλιακα μερη οπως ενα κλουβι σε μπαλκονι στην Πατησιων(π.χ.)...
 
κακοπροαίρετοι … άσχετοι το γράφεις εσυ και όχι εγω
αν ετσι καταλαβες προβλημα σου δεν το γραφω εγω
αντιθετα γραφω ότι μεσα εδώ περιμενα βοηθια στο να
κανω ακομη καλυτερη την διαμονη του
βλέπω όμως ότι εσυ το παιζεις αθωα επειδη αυτά που εχεις εσυ γεννήθηκαν σε κλουβι ( που μπορει και όχι αλλα ποια η διαφορα)και δεν εχεις καμια ευθηνη αντιθετως αυτό σου δινει το δικαίωμα να την λες σε αλλους, τοτε σου αξιζει ένα μεγαλο μπραβο και ετσι να συνεχίσεις
οσο για το αν προσπαθω να σε πισω, αυτό το καταλαβες παλι εσυ εγω πάντως
δεν εχω παρε δωσε με αυτους που τα πουλανε και δεν εχω να κερδισω τιποτα ώστε να σε προτρεψω να αγορασεις
μου αρεσει όμως αυτή η επιλεκτικη ευαισθησία σου που όμως περιοριζετε μονο στους αλλους και ο εαυτουλης σου παντα καθαρος, και παλι μπραβο σου.
Στο αν παθει κατι δεν τρεχει τιποτα που εχεις γραψει αυτό το ξερω μονο εγω,
αλλα αλήθεια δεν σου εχει πεθάνει κανενα ζωντανο σου παρόλη την περιποίηση που τοου παρείχες
Όμως ξεχασα δεν ειταν αηδονι και μαλιστα αλλου οποτε αλλάζει το πραγμα, τετοια γινονται ετσι;
Οσο για το αν μπορεις να καθεσε στο μπαλκονι στον Πειραιά * σου και να βλεπεις μια καρδερινα είναι τοσο φυσικο γιατι το μπαλκονι σου είναι το ιδανικο μερος για καρδερινες και ιδιετερα το κλουβι σου.
Μπορω να πω ότι δεν με εξεπλιξε καθολου η αναφορα σου γιατι ειμαστε γνωστοι στο να ριχνουμε σε αλλους τις ευθηνες και να βγαζουμε τον εαυτο μας απεξω
Υ. Σ. Εχω μαθει ότι ο Πειραιάς θα γινει ο επομενος εθνικος μας δρυμος
 
  • Like
Αντιδράσεις: lykans
φιλε μου εχεις τις αποψεις σου και το περασμα του χρονου δειχνει οτι ειναι σταθερες.στην κοινη ενοχη καποιων, που γιαυτους κανουν λιγοτερο κακο απο σενακαι που για σενα κανουν το ιδιο, μαλλον ψαχνεις τελικα τροπο να δικαιολογησεις τον εαυτο σου, στον ιδιο τον εαυτο σου. αν νομιζεις λοιπον οτι καποιοι απο δικες τους ενοχες δεν θα σε κατηγορησουν εχασες. Εγω σου λεω λοιπον οτι ολοι μας ημαστε λαθος. Εγω δεν εχω αγρια αλλα το εκφυλισμενο ειδος του καναρινιου. Αλλα και γιαυτο νοιωθω ενοχες. Και δεν φοβαμαι να στο πω. Ισως μαλιστα η ευθυνη η δικια μου ειναι μεγαλυτερη απο τη δικια σου. Γιατι εγω κανω κατι για το οποιο ξερω οτι λιγο ή πολυ ειμαι λαθος. Ισως και ελαχιστα, λογω συνθηκων να ειμαι σωστος.
ενα καναρινακι μου πιθανως να εχει ευλογια γιατι εγω το εχω περιορισμενο και αν ηταν ελευθερο μπορει να ζουσε σε συνθηκες που δεν θα κολλουσε. Ενα καναρινακι, που ισως βεβαια αν δεν ειχα αιχμαλωτους τους γονιους του πιθανον να μην υπηρχε καθολου.
δεν εχει σημασια. Ειμαι λαθος αλλα εισαι ομως σιγουρα και συ. μην ψαχνεις δικαιολογιες. Με το καλο να το ζευγαρωσεις αν το καταφερεις. Για μενα δεν αλλαζει τιποτα

καλησπερα. Ειλικρινα
 
Καλησπέρα και σε σένα
Όταν γράφεις ένα μήνυμα εδώ μέσα και εισπράττεις κακιά από κάποιους που δεν είναι και οι σωστότεροι αναγκαστικά αμύνεσαι και αυτό έκανα και εγώ
Δεν είπα ότι αυτό που κάνω είναι σωστό και γνωρίζω πόσο λάθος είμαι όμως δεν δέχομαι τέτοια κριτική από κάποιον που δεν με γνωρίζει και προσπαθεί να με κρίνει από αυτά που έχω γράψει ποιο πάνω.
Πιστεύω ότι εδώ μέσα πάνω από το 50% που έχουν τέτοια πουλιά είναι πιασμένα
Αλλά κανένας δεν το λέει για να μην γίνει θέμα κατακραυγής από κάποιους
 
Ευτυχώς δεν ανήκω στο πάνω απο το 50%
 

Συνημμένα

  • redpoll vs lougaraki.webp
    redpoll vs lougaraki.webp
    11,1 KB · Προβολές: 140
οταν θα ερθει πραγματικα η ωρα να κριθουμε δεν θα κριθουμε μετα ιδια σταθμα. Οταν σου δοθηκε η ευκαιρια στη ζωη σου να ζυγιζεις δεκα και συ ζυγιζεις 5 τοτε εισαι χειροτερος απο καποιον που του δοθηκε 5 αλλα ζυγιζει 4. Εγω ειμαι χειροτερος σου.

.. Οσοι σε κρινουν, μαζι και γω κρινουν τα γραφομενα σου.στον μπιπ..υπολογιστη οτι δηλωσουμε ειμαστε. Μαθε γενικα να δεχεσαι την κριτικη στη ζωη ακομα και την αδικη.

το 50% που λες ειναι λιγο. Εγω πιστευω οτι το ποσοστο πλησιαζει το 90. μονο πλουσιοι και φανατικοι εκτροφεις ξοδευουν τα χρηματα που οι νομοι της προσφορας και της ζητησης (κοστος κλπ) επιβαλλουν στα πουλια εκτροφης. Πριν απο σενα εγω παλιοτερα ημουν σε διλλημα μη ανεχομενος τοτε αυτη την υποκρισια. Αισθανθηκα ξενο σωμα εδω, αιρετικος. Αλλα ημουν λαθος. Ολοι εχουμε χωρο εδω . Για να μαθαινουμε και να διορθωνουμε αποψεις για την εκτροφη και τη ζωη γενικοτερα. Αν εφευγα αυτη τη στιγμη δεν θα σε επρηζα:). Αν δεν μου δινοτανε η ευκαιρια να κανω οπου χρειαζεται δικαιη κριτικη ισως να ξεχνουσα οτι ποτε ποτε πρεπει να κανω και αυτοκριτικη.

ξερεις μου θυμιζεις το λαο που λεει οτι δεν παω εκκλησια. Δεν κανω οτι μου λενε οι παπαδες. Δεν βλεπεις αυτοι τι κανουν;αλλα λενε και αλλα κανουν. Και επειδη πραττουν το ψεμα(οσοι το κανουν) εσυ θα αρνηθεις την αληθεια; καλη δικαιολογια για νατην αποφυγεις γιατι ειναι δυσκολη στην εφαρμογη της.
ετσι λοιπον φιλε μου. Επειδη ειμαι λαθος δεν θα βλεπω το λαθος και θα το λεω σωστο για να "στρουθοκαλυφθω" απο τη συνειδηση μου.

καλο σου βραδυ. Ειλικρινα:)
 
Ένας λόγος που χαίρομαι το PB είναι η κατακραυγή στους κατόχους αγρίων. Έρχεται σε αντίθεση με την κοινή αποδοχή της παρανομίας που υπάρχει γενικά στην Ελλάδα. Όταν αιχμαλωτίζουμε (ή αγοράζουμε ) παράνομα ένα άγριο πουλί καλό είναι να ντρεπόμαστε. Εγώ για όσα άγρια είχα ντρέπομαι ακόμη και σήμερα που δεν τα έχω. Κρίμα που εκεί έξω η ελληνική μας νοοτροπία αναδεικνύει τους πουλοπιάστες και τους παράνομους εμπόρους. Γενικά μιλάω και μην το πάρει κανείς σαν αιχμή προς το άτομό του.

ΥΓ. Εδώ δεν κρίνει κανείς κανένα, μόνο αυτά που γράφουμε κρίνονται.
 
κοιτωντας το προηγουμενο ποστ ειδα οτι το "πλουσιοι" ισως να πεφτει λιγο βαρυ σε σχεση με αυτο που εννουσα: ανθρωποι με οικονομικη ανεση χωρις οικογενειακες υποχρεωσεις που και τα 200 ευρω για ενα χομπι ειναι πολυτελεια αφαιρουμενη απο τα εξοδα των παιδιων τους.
 
Back
Top