Γενικά Αηδονια σε κλουβι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vaggos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δημήτρη αν αγαπάς κάτι βρίσκονται τα χρήματα. Και υποχρεώσεις έχω και πλούσιος δεν είμαι και ένα ζευγάρι εκτροφής το χρόνο μπορώ να αντέξω οικονομικά. Μην ξεχνάμε ότι οι φλώροι εκτροφής έχουν σχεδόν ίδια τιμή με τα καναρίνια. Το μόνο θέμα με τα εκτροφής είναι να τα βρεις. Αυτά που κοστίζουν είναι οι μεταλλάξεις.
 
βασιλη αντε οι μεγαλοι μπορουν.. Το θεμα ειναι τα παιδια. Που λαχταρανε την καρδερινα, που την εχουνε διπλα τους στους κηπους, τους αγρους. Και την βαζουν μετα στο κλουβι τους. Γιαυτα αγωνιζομαι, γιαυτα με νοιαζει. Εμεις τα σ.. (πουφ)... Τωσαμε, δεν αλλαζουμε αυτα ειναι το μελλον.☹
 
Δημήτρη κι όμως πολλοί μεγάλοι συνεχίζουν να ψάχνουν πουλιά με 5 ευρώ! Από την άλλη υπάρχουν και παιδιά που δίνουν 30 ή 50 ευρώ για ένα καναρίνι, αν αγαπούσαν τόσο πολύ τα άγρια θα τα έδιναν για ένα φλώρο (αλήθεια ένα playstation πόσο κάνει 😉 Για να είναι τα παιδιά το μέλλον (όχι μόνο στα πουλιά αλλά γενικά) πρέπει να πάρουν γερές βάσεις από την οικογένεια. Πρέπει εμείς να αφήσουμε στην άκρη τη νοοτροπία μας. Πρέπει εμείς να δώσουμε το παράδειγμα και να μην κρατάμε άγρια πιασμένα πουλιά, να μην περνάμε με κόκκινο, να μην πετάμε από το παράθυρο τα σκουπίδια μας, να μην αρχίζουμε τα μπινελίκια μόλις μας κλείσει κάποιος στο δρόμο, να μην να μην...
Συγγνώμη που βγήκαμε εντελώς offtopic
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
βασιλη δεν διαφωνω αντιθετα μαλιστα, απλα δεν ελπιζω. Εχουμε ηδη διαβρωθει ομως. Δεν αλλαζουμε πια. Ο κανονας παντοτε θα εχει εξαιρεσεις.σιγουρα τα παιδια χρειαζονται καθοδηγηση απο την οικογενεια. Αλλα πια οικογενεια;απο τοτε που καποιος.. Μπιπ τα καπλευθηκε και τα, εκανε συνθημα (πατρις,θρ ... Κλπ) βαλθηκαμε για αντιδραση να τα διαλυσουμε

*μπιλη θα βγουμε off topic, για συνεχεια αν θες στειλε pm):)
 
Παρότι φανεί λίγο περίεργο(για κάποιους εγωιστικό) το παρακάτω,
"τρώγομαι" να το πω.
Έχουμε σκεφτεί ότι δεν μπορούμε να έχουμε όλοι καρδερίνες;
Δηλαδή κάποιος που δεν ξέρει το Epithol ή ότι το σπυρί των πουλιών έχει πάψει να είναι το... Κακό για τα πάντα,
πως "δικαιούται" να έχει άγρια.
Επίσης & ότι το κακό το... Μάτι, έχει πλέον απενεχοποιηθεί!
Εάν τα ιθαγενή δεν τιμούνταν από 0 εώς 5eyro,
θα είχε & η... Κουτσή Μαρία;
Ποιος θα είχε πουλιά τέτοια εάν τα είχε πληρωμένα έστω με κόστο
αγοράς καναρινιών,
αλλά βιώνοντας την θνησιμότητα που βλέπουμε καθημερινά από τα
μηνύματα μελών.
Δεν βάζω το ψυχικό κόστος -εσκεμμένα, να χάνεις ένα πουλί σου.
Γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις, ασχέτου είδους,
δεν υπάρχει...
Το παιδί που θα πάρει το καναρίνι 30 ή 50 Ε
θα του ζήσει 15 χρόνια, η καρδερίνα ακόμα & εκτροφής
δεν θα αρπάξει κοκκίδια ή βακτήρια;
Δεν είναι προσωπική η ερώτηση,
την απάντηση κάποιοι την ξέρουν-κάποιοι την υποθέτουν.
Άρα ξαναγυρνάμε στο αρχικό ερώτημα.
"Ποιος μπορεί να συντηρήσει, ένα ιθαγενές".
& για να συνεχίσω την τάση αυτοκριτικής του Βασίλη,
σας μιλάει κάποιος που έχει κάνει λάθη-όχι ίσως εγκληματικά-
αλλά λάθη.
Αυτό για να μπορούν να με επικρίνουν,
αυτοί που επικρίνω.
Λάθη όμως που θα ήθελα να βάλω το λιθαράκι μου να μην κάνουν
& άλλοι, ειδικά μικροτέρων ηλικιών.
Γιατί οι μεγαλύτεροι, αν θέλανε θα είχανε αλλάξει μυαλά...
Έχω & κάποιες άλλες περίεργες "περίεργες" σκέψεις, εάν μιλήσουμε για εκτροφή πουλιών ελληνικής πανίδας,
θα βγούμε σίγουρα off topic...
& ίσως αρχίσουμε να... Διαφωνούμε,
όσοι, συμφωνήσαμε νωρίτερα! 🙂
 
Αφου επανατοποθετησω το φωτοστεφανο της απολυτης αθωοτητας.. Και κατοπιν αρκετης ψυχαναλυσης ωστε να ξεπερασω το σοκ της τοσης αλαζονειας, αλλα και απο το γεγονος της ανακηρυξης του Δ. Πειραια σε εθνικο δρυμο, ειπα να σε επικρινω και αλλο σε επιπεδο ποσταρισματος ΠΑΝΤΑ.Αλλωστε ειμαι γνωστη πλεον και σε σενα οτι αυτο κανω...
Μιλας για αμυνα.. Ενω επιτιθεσαι. Δεν ηρθα εγω ή ο χ .. Να στην ''πει''. Επελεξες εν πληρη ηρεμια να τοποθετηθεις αλαζονικα, ησουν και διστακτικος μαλιστα γιατι καταβαθος ξερεις τι; Οτι αυτο που κανεις ειναι λαθος; ή οτι εδω μεσα θα σου επιτεθει το πανω απο 50% των φαρισαιων; Αν ειναι το 2ο τι σε νοιαζει;και γιατι ενοχλησε αφου στο κατω κατω υποκριτες ειμαστε.. Ατομα που ριχνουμε τις ευθυνες μας σε αλλους αφηνοντας απεξω τους εαυτους μας με τα μεγαλα φωτεινα φωτοστεφανα της αθωοτητας.Απλα θα μας την ''πεις'' και θα το βουλωσουμε... Εχουμε λερωμενη την φωλια μας!(τσιου).
-(Αφου το κανουν και οι αλλοι βρε. Γιατι εγω να μην το κανω; Με την μονη διαφορα ομως οτι εγω... Θα βγω και θα καταθεσω της εμπειριες μου.. Θα ειμαι και ο πρωτος. Και αν καποιος μου την ''πει''... Θα του απαντησω και συ τα ιδια κανεις... Οποτε θα εχω κερδισει την αποδοχη και την σιωπηρη συγκαταθεση τους.)!
Μηπως ειναι το 1ο ομως; Μηπως σε βολευει να ''βλεπεις'' παντου ατομα της νοοτροπιας σου και της λογικης σου. Μηπως αυτο σε κανει να νιωθεις καλυτερα...
Σου ειπαν αλλα μελη οτι κρινεσαι γιαυτα που γραφεις, αυτα που περνας προς τα εξω, για σενα. Δεν θα σου πω μαθε να δεχεσαι αυτη την κριτικη... Εισαι πολυ αλαζονας για να κανεις τετοια υπερβαση.
Αυτα για σενα grkts.
Τωρα θα ηθελα να ασχοληθω με το φαινομενο jk21.
1ον. Για εκπαιδευτικος βριζεις πολυ.
2ον.. Εχεις κανει και παλαιοτερη αναφορα για το ποιο ειναι το ποσοστο κατοχων αγριων μιλας για 90%.. (εδω μεσα); Τοτε να βγω εξω..
3ον.. Μην στειλεις πμ..
 
σοφια μου σαν εκπαιδευτικος που ειμαι για να μπορω να δωσω στα παιδια μαθαινω και απο αυτα :). Πολλες φορες αν ειναι να τους δωσω να καταλαβουν και κατι σημαντικο(φυσικα και δεν αναφερομαι στα ηλεκτρονικα) θα μιλησω και στη γλωσσα τους αφου τους εχω εξηγησει φυσικα οτι καθε τροπος εκφρασης εχει την ωρα του και τον χωρο του!

για να μπεις στην καρδια τους και να τους μιλησει εναντια στο "τριφυλλο" μπορει να τους αφησεις και να σου δειξουν(εικονικα φυσικα) πως το τυλιγουν κιολας. Καποτε το χα μαθει και αυτο😱.

οσο για το ποσοστο 90% ισως και να το δηλωνω για να εχω επιτελους και επισημες καταθεσεις διαψευσεων (και εχω ηδη:)
ωστε να μην δινονται λαβες στον καθενα που ψαχνει αλλοθι.

πολλες φορες για να ξυπνησω τα παιδια που με το τιποτα χωρις διαβασμα ονειρευονται πανεπιστημια τους λεω οτι δεν πιστευω με τιποτα οτι θα τα καταφερουν(ακομη και δεν ειμαι πληρως ειλικρινης) ζητωντας με την συμπεριφορα τους και το αποτελεσμα να με διαψευσουν και τοτε θαναι η μεγαλυτερη μου χαρα. Και οταν η αλλαγη γινει φυσικα θα ρθει αμεσως η αποδοχη της ηττας μου στο ιδιοτυπο αυτο παιγνιδι και η επιβραβευση τους.


να βλεπω δαχτυλιδια λοιπον. Καποιοι ηδη το κανανε, καποιοι ευθαρσως το δηλωσανε και αυτο μου αρκει!
 
Κατα την γνωμη μου δεν θα πρεπει να ρισκαρουμε την ζωη ενος αγριου πουλιου οπως το αηδονι για να διαπιστωσουμε αν ζει σε κλουβι Φιλικα Ντινος
 
πατριωτακι συμφωνω απολυτα μαζι σου. Το ρισκο ομως δεν μετριεται σε μικρο ή μεγαλο. Ειναι ενιαιο για ολα τα ειδη των αγριων ιθαγενων και μη.Αν το κακο συμβει δεν μπορεις να πεις οτι πιστευα οτι θα ζουσε..
 
@grkts σωστός!
[automerge]1682069612[/automerge]
@Sophia τό ίδιο ισχύει και με τά καναρίνια στα κανάρια νησιά είναι ελεύθερα από εκεί προέρχονται μάθε πρώτα κοίτα τί κάνεις εσύ καί μετά να εκφέρεις γνώμη.. φιλικά πάντα!
[automerge]1682069841[/automerge]
@grkts καί εδώ σωστός!
[automerge]1682070303[/automerge]
@sophia pj. 1ον μόνο ο Θεός κρίνει εσύ δεν μπορείς για κανέναν λόγο 🙄
2ον είσαι φουλ ειρωνική καί μιλάς για αλαζονεία 😱 μην κρίνεις για να μην κριθείς 🤫
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εκτός από τον ενημερωτικό του σκοπό, το αρχείο των συζητήσεων υπάρχει και για να θυμίζει σήμερα στους πιο ώριμους συμμετέχοντες στις παλιές συζητήσεις, τυχόν λάθη του παρελθόντος. Αυτό είναι και ένα κίνητρο για να μας κάνει όλους να προσέχουμε λίγο περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο εκφραζόμαστε δημόσια σήμερα.
 
Back
Top