Ασθένειες Αιφνίδιος θάνατος κοκατίλ

Anafiotis

PB New Member
Εγγραφή
24 Ιαν 2019
Μηνύματα
11
Καλησπέρα σας
Πριν δύο χρόνια σας είχα συστήσει την Κόκο ένα υπέροχο θηλυκό κοκατιλ , πριν 4 μήνες μάλιστα τα είχα κάνει ζευγάρι με τον Τσάρλι ένα αρσενικό... Χθες λοιπόν ενώ το βράδυ κοιμήθηκαν και τα σκέπασα κανονικά το και το πρωί ξύπνησαν χαρούμενα με τραγούδια , το μεσημέρι όταν γύρισα βρήκα το θηλυκό νεκρό... Δεν είχε σημάδια διάρροιας ούτε από τσιμπήματα , ούτε είχε φάει κάτι διαφορετικό , παρατήρησα να βγαίνει βλέννα από το ράμφος ενώ η κοιλιά της από κάτω σε ένα σημείο είναι σκληρή σαν κόκκαλο... Από τι λέτε να έγινε αυτό ?
 
@Anafiotis καλησπερα λυπαμαι για την απωλεια του κοκατιλ,εμενα οπως μου το περιγραφεις μου θυμιζει μια καναρα που δεν μπορουσε να γεννησει το αβγο της και ψοφησε απο αυτο,και το καταλαβαμε μετα.Ηταν το αβγο στο κατω μερος της κοιλιας της.Ετσι μου μοιαζει οπως το περιεγραψες,θα σου απαντησουν και οι πιο εμπειροι πιστευω.
Γνωμη μου εφοσον ηταν ζευγαρι να αγοραζες ενα αλλο να μην ειναι το αρσενικο μονο του οτι θες κι εσυ βασικα.
Να εισαι καλα! 🙂
 
@LillyW ευχαριστώ για την απάντηση , τα παιδιά μου δεν μπορούν να συνέλθουν 🙁
 
  • Like
Αντιδράσεις: LillyW
@Anafiotis σε καταλαβαινω εγω ειχα ενα μωρο και το εδωσα στην ανιμα και νιωθω το σπιτι αδειο τι να λεμε,επειδη το ειχα συνηθισει.
Καλο ειναι να αγορασεις αλλο για να μην νιωθουν ασχημα καταλαβες,οτι θελετε κι εσεις.
 
@Anafiotis
Διάβασε και αυτό το άρθρο
Thread 'Πιθανές αιτίες αιφνίδιου θανάτου στα πουλιά' https://community.petbirds.gr/threads/Πιθανές-αιτίες-αιφνίδιου-θανάτου-στα-πουλιά.29491/.
Το υγρό που αναφέρεις να βγαίνει από το ράμφος του δείχνει πνευμονική σαρκοκύστωση.
Μια νόσος που προσβάλει κυρίως τους παπαγάλους ,οι οποίοι βρίσκονται νεκροί χωρίς προηγούμενα σημάδια ασθένειας.
 
Back
Top