dikatgreece
PB Member
Φίλοι, Καλή Χρονιά και χρόνια πολλά. Είμαι καινούργιος τόσο στο Forum όσο και στη φροντίδα καναρινιών. Από το Σεπ το καναρίνι μου σταμάτησε να κελαϊδάει και άρχισε να χάνει φτερά. Στην αρχή νόμισα ότι ήταν πτερρόροια και του έδωσα κάποιο συμπλήρωμα βιταμινούχο. Το πουλί μετά από 1,5 μηνα ήταν ζωηρό έτρωγε κανονικα, αλλά δεν κελαϊδούσε. Μια μέρα το καναρίνι είχε μέσα στα αίματα το δεξί του φτερό. Το έπληνα προσεκτικά αλλά πληγή δεν είδα. Το πήγα σε πετ όπου είδαμε ότι είχε μαύρα στιγματα στα πούπουλα ανάμεσα στα φτερά (μου είπαν ακάρεα) και πήρα ένα σκευασμα της TAFARM που είναι για την ακάρεα (χορήγηση στο δέρμα της πλάτης). Μετά από την ολοκλήρωση της αγωγής τα στίγματα είχαν φύγει, αλλά κάποια παρέμειναν. Δοκίμασα εκ νέου το σκεύασμα της beaphar (χορήγηση στο δέρμα του λαιμού), ενώ τουτόχρονα του δίνω και αντιβίωση Aviomycine της TAFARM. Τα στίγματα όμως δεν έχουν φύγει ακόμη (υπολοίπετε μία χορήγηση στο δέρμα του λαιμού μετά από 15 ημέρες). Το πουλί όμως ακόμη δεν κελαϊδάει. Η συμπεριφορά του είναι φυσιολογική (τρώει, πίνει νερό δεν είναι κουρνιασμένο).
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει ή να προτείνει κτηνίατρο (μένω Ηλιούπολη -Αθήνα) (Παρεπιτπόντως μέχρι τι θερμοκρασία μπορούν τα καναρίνια να ζήσουν για να νη τα βάζω-βγάζω στο δωμάτιο)
Ευχαριστώ και συγνώμη αν κούρασα
Συνημμένα ποστάρω φωτό:
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει ή να προτείνει κτηνίατρο (μένω Ηλιούπολη -Αθήνα) (Παρεπιτπόντως μέχρι τι θερμοκρασία μπορούν τα καναρίνια να ζήσουν για να νη τα βάζω-βγάζω στο δωμάτιο)
Ευχαριστώ και συγνώμη αν κούρασα
Συνημμένα ποστάρω φωτό: