Φροντίδα Αναζήτηση συμβουλών για την φροντίδα καναρινιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης voxpaine
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

voxpaine

PB Member
Εγγραφή
6 Φεβ 2021
Μηνύματα
400
Πόλη
Σπάρτη
καλησπέρα σας
πρόσφατα απέκτησα αυτό το καναρίνι όπως ανέφερα και στο ποστ γνωριμίας. Ξέρω οτι το κλουβί θέλει αλλαγή και Δευτέρα πρωί θα πάω να το αλλάξω, στην αναζήτηση μου έμαθα οτι οι σελίδες περιοδικών τα επηρεάζουν αρνητικά και έτσι πήρα άμμο. Τώρα είμαι λίγο σκεπτικός από το θέμα μπάνιου και θέμα θερμοκρασίας σπιτιού. Από εκεί που πάρθηκε μου είπαν να το έχω μέσα στο σπίτι (η θερμοκρασία μέσα στο σπίτι είναι 20-22) και ότι αυτή την περίοδο να μην του βάζω να πλένεται. Επίσης ένα άλλο θέμα που με προβληματίζει είναι το θέμα τροφής. Στο μαγαζί αυτό πουλάνε τροφή που είναι σε σακουλάκι χωρίς ετικέτα (χύμα λογικά). Θα πρέπει να ψάξω να βρω αλλού για τροφή ?
 

Συνημμένα

  • 146495624_10218287884337167_6652949468122418459_o.webp
    146495624_10218287884337167_6652949468122418459_o.webp
    277,5 KB · Προβολές: 50
Έχει πολύ ενδιαφέρουσα φατσούλα το καναρινάκι σου. Να το χαίρεσαι.
Κλουβί: αν σου το επιτρέπει ο χώρος σου, καλό θα ήταν να το βάλεις σε μια ζευγαρώστρα μήκους 60 εκ. η οποία να έχει αποσπώμενη σχάρα και αποσπώμενο ταψάκι, που θα σε βολέψουν στην καθαριότητα. Γενικά ισχύει: μεγαλύτερο = καλύτερο, και μιλάμε για μήκος κλουβιού. Κλουβιά τέτοια υπάρχουν σε διάφορες τιμές, η τιμές τους ξεκινούν από περίπου 20 ευρώ και αν δεν τα βρεις στα πετσοπ της περιοχής σου, θα σου προτείνω να τα πάρεις με διαδικτυακή αγορά.
Μπανιέρα: μπορείς να βάζεις άφοβα καθημερινά το πρωί, για περίπου 20΄ και να την αφαιρείς έχει δεν έχει κάνει μπάνιο. Γενικά δεν κινδυνεύει να κρυώσει αν δεν είναι βρεγμένο μέσα σε ρεύματα αέρα. Όμως αφαιρείται σε σύντομο χρόνο ώστε το πουλάκι να μην πίνει νερό από εκεί που πλύθηκε για προφανείς λόγους. Όταν βάζεις μπανιέρα, καλό θα ήταν να αφαιρείς ταΐστρες με σπόρους κλπ, ώστε να μην βρέχονται και αλλοιώνονται οι σπόροι τους.
Υπόστρωμα: Μπορείς να βάζεις και λευκό χαρτί κουζίνας, αν δεις ότι η άμμος "σηκώνεται" με το φτερούγισμα του πουλιού.
Τροφή: υπάρχουν διάφορες μάρκες τροφών, που περιέχουν τα κατάλληλα μείγματα και είναι σε κλειστές επώνυμες συσκευασίες. Αυτές να προτιμήσεις (αφού βέβαια έχεις δει την ημ/νία λήξης τους) διότι οι άλλες σε διαφανή σακουλάκια, προφανώς και είναι αβέβαιης θρεπτικής αξίας, ομοίως άγνωστης σύστασης και για τις οποίες δεν είσαι σίγουρος για την καθαριότητά τους (αν έχουν επιμολύνσεις από μικροοργανισμούς) για τη σωστή συντήρησή τους και γενικότερα για την ποιότητά τους. Οι χύμα τροφές όμως αφήνουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους στους εμπόρους, κι επομένως τις συστήνουν ανεπιφύλακτα. Στικ, παστέλια κλπ μην πάρεις ό,τι κι αν σου πουν. Τροφές επίσης (ακόμα και συσκευασμένες επώνυμες) με μπισκοτάκια έγχρωμα απέφυγέ τες. Ομοίως αυγοτροφές / βιταμίνες σε διάφανα σακουλάκια.
Θερμοκρασία: εννοείται ότι και 15 βαθμούς να έχεις μέσα στο σπίτι, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως το πουλάκι το βγάλεις έξω, π.χ. σε μπαλκόνι, χρειάζεται προστασία από ιπτάμενα και μη αρπακτικά. Το μέσα - έξω (όταν έχει ήλιο) αποφεύγεται έως η θερμοκρασία του εξωτερικού χώρου να ανέβει.
Κόκκαλο σουπιάς επίσης χρειάζεσαι όλον τον χρόνο μέσα στο κλουβί, αλλά όχι πέτρα ασβεστίου.
Αν λοιπόν τα καταστήματα της περιοχής σου δεν έχουν αυτά που πρέπει να πάρεις, πες μας να σου στείλουμε διευθύνσεις διαδικτυακών.
 
@ianos καλημέρα κ ευχαριστώ για την αναλυτική σου απάντηση, χθες πρόλαβα να πάω για καινούργιο κλουβί εκεί που αγοράστηκε ο συγκεκριμένος και δεν είχε ζευγαρώστρες οπότε αύριο θα πάω να δω αν θα βρω σε κανένα άλλο. Τώρα ως προς το θέμα μπάνιου μπορείς να καταλάβεις γιατί μου είπε να μην του βάζω να κάνει μπάνιο? με έχει προβληματίσει αυτό. Για το θέμα τροφής έχει να προτείνεις κάτι συγκεκριμένο ?
 
Τώρα ως προς το θέμα μπάνιου μπορείς να καταλάβεις γιατί μου είπε να μην του βάζω να κάνει μπάνιο? με έχει προβληματίσει αυτό. Για το θέμα τροφής έχει να προτείνεις κάτι συγκεκριμένο ?
Βασικά όχι, δεν μπορώ να καταλάβω. Αλλά από την άλλη πλευρά μπορεί ο άνθρωπος να μην ξέρει. Τώρα για το κλουβί σου έγραψα κάτι αόριστα...έγραψα αποσπώμενο ταψί και αποσπώμενη σχάρα, ενώ στην πραγματικότητα θα ήταν καλό να επέλεγες συρόμενο ταψί και συρόμενη σχάρα.
Για την τροφή ο ίδιος χρησιμοποιώ Manitoba t3 platinum, αλλά είναι αρκετά ενισχυμένη τροφή. Άλλες που έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ είναι οι Vadigran
Ρίξε μια ματιά στις Παρουσιάσεις του Φόρουμ https://petbirds.gr/product-category/birds/foods/
 
@ianos Τώρα ως προς το θέμα μπάνιου μπορείς να καταλάβεις γιατί μου είπε να μην του βάζω να κάνει μπάνιο? με έχει προβληματίσει αυτό.
Είτε λέγεται αμάθεια είτε ημιμάθεια μικρή σημασία έχει...
Το σωστό στο πρότεινε ο Γιάννης @ianos 😉
[automerge]1612682524[/automerge]
Επειδή έχεις ένα μόνο πουλάκι καλό είναι να κινηθείς σε μικρές συσκευασίες του ενός κιλού...

 
Κλουβί: αν σου το επιτρέπει ο χώρος σου, καλό θα ήταν να το βάλεις σε μια ζευγαρώστρα μήκους 60 εκ. η οποία να έχει αποσπώμενη σχάρα και αποσπώμενο ταψάκι, που θα σε βολέψουν στην καθαριότητα
οπότε αύριο θα πάω να δω αν θα βρω σε κανένα άλλο
Κάτι τέτοιο εννοεί ο Γιάννης:

Τώρα ως προς το θέμα μπάνιου μπορείς να καταλάβεις γιατί μου είπε να μην του βάζω να κάνει μπάνιο?
Συμφωνώ με τον Σπύρο. Διάβασε αυτό αν θες:

ένας ακόμη προβληματισμός μου είναι η καθαριότητα του κλουβιού από ακαρθασίες αν ξεκινήσω να χρησιμοποιώ άμμο? είναι εύκολο ?
Είναι πολύ. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις ζεόλιθο, τρίμματα ξύλου, κάναβη και πολλά άλλα υλικά για το οποία μπορείς να ενημερωθείς από την παρακάτω συζήτηση:
 
@Stavros επειδή το πσοτ με τα στρώματα υγιεινής έχει αρκετά σχόλια, μήπως σου είναι εύκολο να μου απαντήσεις αν χρησιμοποιήσω άμμο το καναρίνι θα πηγαίνει να την τσιμπάει ? και αν ναι θα πρέπει να είμαι όλη την ώρα για να ελέγχω αν έχει κάνει κουτσουλιές για να την αλλάξω για να μην πηγαίνει σε αυτές?
 
μήπως σου είναι εύκολο να μου απαντήσεις αν χρησιμοποιήσω άμμο...
Όποιος έχει εμπειρία από τη χρήση της άμμου, θα απαντήσει. Θα βοηθούσε περισσότερο αν έλεγες ακριβώς ποιο προϊόν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις.
 
@TZANNSPY η άμμος που πήρα με ενημέρωση ο καταστηματάρχης οτι κάνει κ για κατανάλωση και μου είπε να του βάζω κ λίγη σε αυγοθήκη, τώρα για το κλουβί δεν ξέρω τι θα βρω αύριο που θα πάω να δω
 
Προσωπικά όταν χρησιμοποιούσα ζεόλιθο αλλά και τώρα που βάζω άμμο της SaniBird όταν καθάριζα ή έκανα αλλαγή και έπλενα τις σχάρες τα άφηνα να βοσκήσουν από κάτω και να παίξουν κυλιστούν στην καθαρή άμμο...
 
@voxpaine Φυσικά και υπάρχει, τέτοιο δεν σου πρότεινε και ο @ianos ;
Όχι φυσικά, δεν χρειάζονται υπερβολές...
Μια 60άρα ζευγαρώστρα -όπως αυτές που συζητάμε- μια φορά την εβδομάδα είναι ότι πρέπει για καθάρισμα σχάρας και υποστρώματος με λίγο συμπλήρωμα υλικού και γενική καθαριότητα με αλλαγή του υποστρώματος μια φορά τον μήνα.
Σκευή και πατήθρες σαπούνισμα κάθε εβδομάδα...
Δεν χρειάζονται υπερβολές!
 
νόμιζα οτι βγαίνει μόνο το "καπάκι που βάζεις το υλικό (χαρτί,άμμος κλπ) , δεν ήξερα οτι βγαίνει κ η σχάρα. Δηλαδή κ άμμο μια φορά τον μήνα να αλλάζω ανεξαρτήτως αν στην σχάρα που θα ακουμπάει την άμμο υπάρχουν ακαθαρσίες ? Επίσης σε περίπτωση που δεν βρω τέτοιου είδους κλουβί τι μου προτείνετε να κάνω? στα σκεύη συγκαταλέγονται κ εκεί που του βάζω φαγητό ?
 
Δηλαδή κ άμμο μια φορά τον μήνα να αλλάζω ανεξαρτήτως αν στην σχάρα που θα ακουμπάει την άμμο υπάρχουν ακαθαρσίες ?
Αφού θα καθαρίζεις μια φορά την εβδομάδα, πως θα υπάρχουν ακαθαρσίες;
 
Επίσης σε περίπτωση που δεν βρω τέτοιου είδους κλουβί τι μου προτείνετε να κάνω?
Να παραγγείλεις...
Είναι τόσο εξυπηρετικά που τώρα πια δεν θα συμβιβαζόμουν με τίποτα λιγότερο...
Κανόνισε μια ωραία παραγγελία πχ με κλουβί, τροφή, αυγοτροφή, μπανιέρα, έξτρα σπόρους, βιταμίνες και ότι άλλο μπορεί να σου λείπει, προκειμένου να μην πληρώνεις πολλαπλά μεταφορικά...
Petmat.gr & Birdmarket & άλλα πολλά και καλά...
[automerge]1612721566[/automerge]
στα σκεύη συγκαταλέγονται κ εκεί που του βάζω φαγητό ?
Ναι, εξ ορισμού...
[automerge]1612721675[/automerge]
κατά την διάρκεια της εβδομάδας
Μου κάνεις πλάκα ή είσαι τίποτα... ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΣ;
Δεν υπάρχει πρόβλημα...
 
Back
Top