Αναπαραγωγή Αναπαραγωγικές προσδοκίες (όλα τα είδη πτηνών)

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Paianas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Paianas

PB Known Member
Εγγραφή
11 Νοε 2008
Μηνύματα
4.501
Πόλη
Παιανία
Ότι λέει ο τίτλος..
Πόσα ζευγάρια βάζουμε φέτος, τι είδη, τι περιμένουμε, τι ελπίζουμε, πόσο προετοιμασμένοι είμαστε.
 
φετος μια διαφορετικη χρονια για εμενα, για πολλους λογους θα εχω 8 ζευαρια κοκκινα μωσαικ, απο εδω περιμενω αρκετα πουλακια.σε αριθμο το λιγοτερο 60 αν ολα πανε καλα ισως και παραπανω, περιμενω αυτα τα πουλακια να μου δωσουν απογονους γραμης αρσενικου που θελω δηλαδη να βγουν καλυτερα απο. Τους γονεις, και να εχω αξιολογη νεα γεννια,Τεσσερα ζευγαρια κοινα, εκ το οποιον μου προεκυψαν τα τρια, απο φιλους και απο επισκεψεις, απο αυτα περιμενω καποια πουλακια τα οποια θα χαρισω, ενα ζευγαρι σκαρθια, ειμαι στο κενο, κανω προετοιμασια οπως και στις καρδερινες με ποιο πολλα φρουτα

εσω η συνεχεια για καποιο λογο δεν εγραφε αλλο, λοιπον απο. Τα σκαρθια. Θελω μια γεννα μονο μια τιποτα περισοτεροκαι ενα ζευγαρι καρδερινες, ελπιζω φετος το θυληκο να ταισει να μην χρειαστω παλι παραμανα, αν και η αναπαραγωγη καρδερινας για εμενα σταματαει φετος, αυτα ειμαι πιο ετοιμος. Και αισιοδοξος απο. Ποτε..
 
Πόσα ζευγάρια βάζουμε φέτος: 2 ζευγάρια.
τι είδη: Λιποχρωμικά κόκκινα μωσαικά.
τι περιμένουμε: γερά να είναι και... Θηλυκά γραμμής θηλυκού να είναι.
τι ελπίζουμε: Να πάνε όλα καλά, αν και δεν το βλέπω...
πόσο προετοιμασμένοι είμαστε: πολύ καλά.
 
χαχα..Βρε Σήφη..Αισοδοξία...Αν σκέφτεσαι θετικά, τα πράγματα έρχονται θετικά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
  1. Ένα ζευγάρι κόκκινα μωζαικ (να ναι καλά ο @Lovecarduelis τον υπερευχαριστω!).
  2. Ένα ζευγαράκι έκπληξη. 😛
  3. Ψάχνω να βρω ένα κυρίαρχο θηλυκό για να τη βάλω με τον κούκλο στο αβαταρ μο, ώστε να έχω λευκά ή πορτοκαλοκιτρινα μικρά. Ξέρω είναι αργά για να βρω καναρίνι. Αν βρω αλλιώς του χρόνου.
  4. Τέλος έχω δύο κοινές κανάρες, αλλά δεν έχω βρει κάποιο κοινό αρσενικό κατάλληλο, οπότε θα μείνουν ως παραμανες.
Περιμένω και ελπίζω να είναι υγιή! Δεν με νοιάζει και τίποτα άλλο εμένα! 😛

Από άποψη προετοιμασίας τους δίνω 3 φορές την εβδομάδα αυγοτροφή και 4 φορές λαχανικα (μπρόκολο, σπανάκι, ζοχος, κουνουπίδι κτλ) και μήλο και βλαστωμενους σπόρους. Αυτή την εβδομάδα θα δίνω μέρα πάρα μέρα αυγοτροφή και ο Θεός βοηθός! Αν και οι θηλυκές κόβουν χαρτιά, δε θέλω να βιάζομαι! Η υπομονή είναι αρετή!
 
Αλίκη, πες του ότι είσαι ''νυφούλα'' μου και να μην επεμβαίνει :D// Είχε ήδη κλείσει πριν να κλείσει 😛
 
Σας υπερευχαριστω και τους δύο! Τι να πω δεν έχω λόγια! :D με συγκινειτε! :')
Μην υποκύψεις στην "ενδοοικογενειακή" λεκτική βία και τους εκβιασμούς.
 
😀..
Γιάννη, επί του θέματος.. Τι βάζεις τι περιμένεις, τι έχεις διαφοροποιήσει (αν έχεις αλλάξει σε σχέση με προηγούμενες χρονιές)
 
Νίκο εγώ οδεύω προς τη δεύτερη γέννα... Οπότε λέω να γράψω ... στο τέλος.. Το αποτέλεσμα... λάθη και κακές εκτιμήσεις ή σχεδιασμούς... Δεν είναι προτιμότερο;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
Βιαστικέ...Αν έχεις τώρα 2η γέννα, όλη την άνοιξη τι θα κάνουν μωρέ; :D
 
Και εγω που ετοιμαζομαι για δευτερη επειδη τα εχω μεσα τι θα κανω; Θα τα πειραζω και θα τα εκπαιδευω οσο ειναι μικρα! Θα στα φερνω και βολτα να τα βλεπεις... Τι να κανουμε αφου μας την εσκασαν νωρις :Ρ
 
Με τα καναρια ειμαι στην πρωτη γεννα τους! Δεκα ζευγαρακια λιγο απο ολα! 🙂
Στα ιθαγενη (εξωτερικος) υπολογιζω να βαλω 4 ζευγαρια φλωρια (μεταλλαγμενα και φορεις)

Στις καρδερινες αν ολα πανε καλα θα βαλω 6 ζευγαρια, ολα αρχεγονα και βλεπουμε!
Θα ηθελα να παρω απο τα ιθαγενη 2 γεννες με γερα μικρα!
Καλες αναπαραγωγες σε ολους!
 
Σε όλους που γεμάτοι ελπίδες και προσδοκίες (όπως λέει και ο τίτλος) ετοιμάζονται ή διανύουν την φετινή αναπαραγωγική τους χρονιά, θέλω να δώσω τις πιο ειλικρινείς θερμές ευχές μου για την καλύτερη επίτευξη των στόχων τους.
Να γεμίσουν οι φωλιές τους γερούς και ρωμαλέους νεοσσούς και χαρούμενα τιτιβίσματα οι χώροι τους.
Προσωπικά δεν έχω αναπαραγωγικούς στόχους, βρίσκομαι στην πρώτη-πρώτη βαθμίδα της ερασιτεχνικής ενασχόλησης και δεν επιθυμώ να πάω παραπέρα.
Ανάμεσα στους παπαγάλους που έχω, περιλαμβάνονται μόνο δύο ζευγάρια ( τα υπόλοιπα είναι μοναχικά), ένα ζευγάρι red rumped και ένα lovebirds.
Τα πρώτα αν και ζουν αρμονικά δεν έχουν αναπτύξει αναπαραγωγικό ένστικτο.
Τα δεύτερα είναι πολύ hot και άλλη δουλειά δεν κάνουν, όμως παρ' ότι τα έχω περίπου 4 χρόνια, πρώτη φορά φέτος έβαλα φωλιά.
Ωστόσο δεν νομίζω ότι θα δω πουλάκια παρόλα τα αυγά που κάνουν.
Πάντως για ό,τι προκύψει εννοείται θα ενημερώνω.

Δεν θέλω να είναι αιρετική αλλά ως αφορμή αυτό το θέμα, θέλω να πω στους νέους στο "χόμπυ" να μην σπεύδουν να πραγματοποιούν αναπαραγωγές, βλέποντας τις υπέροχες αναρτήσεις των τόσο άξιων εκτροφέων που έχουμε στο forum μας.
Η διαδικασία της αναπαραγωγής είναι μια πολύ σπουδαία και σοβαρή υπόθεση που έχει να κάνει με ζωές, τόσο των πουλιών-γονέων, όσο και των νεοσσών που θα έρθουν στον κόσμο.
Χρειάζεται κάποιες προϋποθέσεις, προετοιμασίας των πουλιών, χρόνου από την πλευρά μας, χρήματος, χώρου - σωστών εγκαταστάσεων, πρόβλεψης για την τύχη των νεοσσών όταν μεγαλώσουν και κυρίως γνώσεων.
Αν το περιβάλλον μας είναι κυρίαρχο στην ζωή μας και αρνητικό στις επιδιώξεις μας, λόγω π.χ ηλικίας, αν οι συνθήκες ζωής μας ενδέχεται ν' αλλάξουν, σπουδές, στρατός, γάμος κτλ είναι καλύτερα να συντηρήσουμε την σπίθα στην ψυχή μας για αργότερα όταν αυτό θα είναι εφικτό, φροντίζοντας εν τω μεταξύ να ενημερωνόμαστε κατάλληλα.
Όλοι ξεσηκωνόμαστε όταν βλέπουμε τις υπέροχες σκηνές στα videos από τις μαμάδες και τους νεοσσούς με τα ανοιγμένα στοματάκια τους αλλά για να φτάσει κάποιος να βιώσει τέτοιες στιγμές χρειάζονται πολλά. Και κυρίως δεν μπορεί η δική μας ανάγκη να βιώσουμε "στιγμές" να είναι λόγος να μπούμε στην αναπαραγωγική διαδικασία.
Για όσους σοβαρά σκέφτονται και "ψάχνονται" στην κατεύθυνση μιας σοβαρής εκτροφής εύχομαι ολόψυχα καλές και πολλές επιτυχίες στους στόχους τους και οι υπόλοιποι με χαρά θα τους παρακολουθούμε από την επίσης ενδιαφέρουσα θέση του παρατηρητή :)
 
Ακόμη μια φορά σωστή η Μαρία μας... η ήρεμη δύναμη! Και φυσικά όλα όσα έγραψε είναι σωστά και βγαλμένα μέσα από πολύχρονη τριβή της σε παρόμοιες καταστάσεις...
Για όσους σοβαρά σκέφτονται και "ψάχνονται" στην κατεύθυνση μιας σοβαρής εκτροφής εύχομαι ολόψυχα καλές και πολλές επιτυχίες στους στόχους τους και οι υπόλοιποι με χαρά θα τους παρακολουθούμε από την επίσης ενδιαφέρουσα θέση του παρατηρητή :)
Για όσους σοβαρά σκέφτονται και "ψάχνονται"... είμαστε εδώ. Για κάθε πληροφορία, για κάθε βοήθεια, για κάθε άνθρωπο άσχετα με τις γνώσεις του...
Γιατί εδώ είναι PetBird ... και στο petbird υπάρχει πολύχρονη και τεράστια παρακαταθήκη γνώσεων από χιλιάδες μέλη...
Γιατί τελικά και μπορούμε... και θέλουμε να βοηθήσουμε...
 
Αν όλα πανε καλα αρχες Μαρτη 5 ζευγάρια κοκκινα μωσαικα γραμμης αρσενικων.Από προετοιμασια παμε καλα. Εχω ένα προβληματακι με το πυρωμα των αρσενικων αλλα με υπομονη και όχι βιασινη πιστευω θα λυθει. Τι περιμενω;Γερα και ποιοτικα πουλια.Αν ερθει και η ποσοτητα εχει καλως.
 
8 ζευγάρια κόκκινα μωσαικά γραμμής αρσενικών. το μεγάλο μου εκτροφικό στοίχημα, μιας και τα μισά πουλιά
προέρχονται από εκτροφείς του εξωτερικού εγνωσμενης αξίας, με βραβεύσεις ακόμα και σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα.
Κραταω μικρό καλάθι για τον αριθμό των νεοσσών, μιας και αρκετές θηλυκές είναι από το εξωτερικό. Μπορεί αυτό να λέει πολλά βέβαια, μπορεί να μην λέει και τίποτα ομως. Στον "στίβο" θα φανεί. Είμαι πεπεισμένος βέβαια απο την άλλη, για την ποιότητα των πουλιών που θα βγούν, εμπιστευόμενος και το δικό μου εκτροφικό απαιτητικό κριτήριο πάνω στην ράτσα (στην επιλογή των πουλιών-ζευγαριων δηλαδή)
Προχωράμε στα siskin ράτσα που την δουλεύω για πέντε συναπτά έτη. Εχω καταφέρει να φτιάξω πλεον το δικό μου αίμα. Επίσης φέτος μετά από την προτροπή Γερμανού κριτή στην έκθεση του ΠΣΕΠΠ που έκρινε τα πουλια μου και του άρεσαν ιδιαίτερα, έκανα μερικές ποιοτικές "μετεγγραφές" από Ιταλία, ώστε να ενισχύσω ακόμη περισσότερο την ποιότητα των πουλιών. Μιας και μου τόνισε ότι τα πουλιά που παρουσίασα στον ΠΣΕΠΠ, βγήκαν καλά οχι επειδή εγώ τα έβαψα σωστά, αλλά λόγω του καλού γονιδίου. Μιας και τον εξέπληξε ευχάριστα το λιπόχρωμα κυρίως. Ρωτώντας με επίμονα για την προέλευση των αρχικών γεννητόρων και δεχόμενος με μεγάλη ευχαριστηση την απαντηση μου, ότι δηλαδή τα πουλιά προέρχονται από Γερμανό εκτροφέα (Γερμανός και ο ίδιος. χ😀)
4 ζευγάρια εκεί.
Επίσης 2 ζευγάρια μέιτζορ καρδερίνες, με τα θηλυκά δικά μου πουλιά. Αυτό το στοιχείο με κάνει να αισθάνομαι αισιόδοξος -δεχόμενος βέβαια και γνωρίζοντας την δυσκολία της συγκεκριμένης αναπαραγωγής- για καλά αποτελέσματα.
Επίσης 3 κανάρες για παραμάνες και μια καρποντακίνα επίσης για τον ίδιο λόγο.

Καλή επιτυχία σε όλους τους εκτροφείς, εύχομαι να ευχαριστηθούν στο έπακρον την ομορφότερη περίοδο για το χόμπι μας.
 
Back
Top