Ασθένειες Αναπνευστικο ή κατι αλλο

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης billio
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Βύρωνας
Καλησπερα.
Εχω μια σκουφατη που εχει αρχισει και αναπνεει με το στομα ανοικτο, ποτε αναπνεει σιγα σιγα και ποτε γρηγορα.
Τη παρατηρησα και προσεξα οτι σα να προσπαθει να βγαλει κατι απο το στομα της γιατι βγαζει τη γλωσσα της και τιναζει το κεφαλι της, οχι συνεχεια αλλα το κανει!
Τρωει κανονικοτατα κι οι κουτσουλιες τις ειναι μια χαρα!
Ειναι ζωηρη και πεταει αλλα σε καποιες φασεις καθετε στη γωνια του κλουβιου!
Ολα αυτα σημερα το πρωι, δεν ειχε δειξει κατι απο χθες.
Ευχριστω.

Μολις τωρα εκανε μπανιο και πεταει σαν τρελη!
Μηπως ειναι απο τη ζεστη γιατι χθες και σημερα εχει τρελη υγρασια και τα πουλια μου τα εχω σε εξωτερικο χωρο!
Τους παρεχω μπανιερες, φρεσκο νερο και τα ψεκαζω κιολας!

Μολις τωρα εκανε μπανιο και πεταει σαν τρελη!
Μηπως ειναι απο τη ζεστη γιατι χθες και σημερα εχει τρελη υγρασια και τα πουλια μου τα εχω σε εξωτερικο χωρο!
Τους παρεχω μπανιερες, φρεσκο νερο και τα ψεκαζω κιολας!
:) Αυτό ακριβώς θα σου πρότεινα σε πρώτη φάση. Τα πουλιά αποβάλουν θερμότητα όταν αναπνέουν με το στόμα ανοιχτό ή και τα φτερά ανοιγμένα.

Πρόσφερέ του συχνά μπάνια και παρακολούθησέ το. Αν τα "συμπτώματα" εξαφανίζονται μετά το δρόσισμα, τότε μάλλον θα πρέπει να αποκλείσεις την περίπτωση της ασθένειας :)

Τη ξαναειδα τωρα μιση ωρα μετα το μπανιο και οπως το κοιτουσα τιναζε το κεφαλι της με δυναμη κι εκανε εναν ηχο σα να πνιγετε!
Δε θα παω για δουλεια για να τη παρακολουθω γιατι δεν μπορω να τα βλεπω να υποφερουν!

Ξεχασα να αναφερω οτι το πουλακι βρησκετε στη φαση της πτεροροιας!

Τη κοιταξα στο λαιμο βρεχοντας λιγο τα πουπουλα και κατω απο λαμπα και δεν ειδα κατι περιεργο! Τωρα περιμενω μεχριαυριο που εκλεισα ραντεβου με το γιατρο για να δουμε τι εχει το πουλακι!
Μου ειπε να της βαλω το αντιπαρασιτικό σκεύασμα της Bogena Beaphar το Pulmosan Anti-windpipemite.
Ευχαριστω.

Τεντωσα το δερματακι της αφου το ειχα ψιλοβρεξει και εψαχνα για μαυρες κουκιδες αλλα δεν υπηρχε κατι τετοιο.
Κοιταξα και τα φτερα της και τα ειδα πεντακαθαρα!
Το θεμα ειναι οτι με το που την απαμακρυνα απο τα αλλα και την εχω στο δωματιο μου δεν ξανατιναξε το κεφαλι αλλα ουτε ανοιγοκλεινει το στομα της!
Της εβαλα και τη σταγωνα Pulmosan οπως δειχνει ο αστραπογιαννος σε ενα βιντεακι που εχει ανεβασει και μου φαινετε πολυ καλυτερα!

Την εχω διπλα στον υπολογιστη και της εχω βαλει να ακουει φωνες για να νιωθει οτι εχει παρεα τις ωρες που θα λειπω!

Τη κοιταξα στο λαιμο βρεχοντας λιγο τα πουπουλα και κατω απο λαμπα και δεν ειδα κατι περιεργο! Τωρα περιμενω μεχριαυριο που εκλεισα ραντεβου με το γιατρο για να δουμε τι εχει το πουλακι!
Φρόντισε να βρίσκεται σε όσο το δυνατόν πιο δροσερό (όχι απέναντι από κλιματιστικό) και ήσυχο μέρος μέχρι την επίσκεψη στο γιατρό. Ενημέρωσέ μας αν θέλεις για την επίσκεψη... :)

Περαστικά

Στο δωματιο μου την εχω και ειναι πολυ ησυχα και της εχω τωρα λιγο το ραδιο ανοιχτο για να ψιλακουει κατι,
Εχω κι ανεμιστηρα και χτυπαει αλλου απλα τον εχω για να σπαει λιγο η θερμοκρασια!
Κανει καποιον ηχο τωρα, οπως κανουμε εμεις οταν εχει κολησει κατι στο δοντι (τσ-τσ), σαν να της εχει κολησει κατι στο στομα!

Καλησπερα και παλι.
Πηγα σημερα στο γιατρο και μου ειπε το αναμενομενο"ακαρι"!
Το θεμα ειναι οτι χθες ανακαληψα και αλλα δυο πουλακια απο την ιδια κλουβα ταοποια τα ειχα παρει και αυτα μαζι μου να τα δει ο γιατρος.
Το καλο ειναι οτι δεν υπαρχουν ιχνοι απο ακαρι στο λαιμο, ουτε στα φτερα και ουτε πουθενα αλλου και στ τρια πουλακια.
Απλα απο τα συμπτωματα μου ειπε τι ειναι και τωρα πρεπει να τα εχω μακρυα απο τα υπολοιπα.
Μου ειπε να τους βαλω απο μια σταγωνα στο βερκο Pulmosan οχι μονο στα τρια αυτα αλλα σε ολα τα πουλακια που εχω και να επαναλαβω μετα απο 15-20 μερες.
Το εντυπο γραφει μετα απο 4 βδομαδες και οταν τον ρωτησα τι να κανω μου ειπε πως εαν το κανω ετσι θα κανουν ολοκληρες αποικιες!

Βασίλη αν θέλεις ενημέρωνε μας για την κατάστασή τους όλο αυτό το διάστημα, για να ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί το θέμα.

Εύχομαι περαστικά :)

Παρολο που πηγα στον γιατρο εχω ψιλο"φρικαρει" γιατι
εχω και μωρα, ειναι και η πτεροροια και ολα θα τους πεσουν μαζεμενα!
Χθες το βραδυ εμεινα ξυπνιος ολο το βραδυ (πραγματικα δεν κοιμηθηκα στιγμη) και παρακολουθουσα ενα ενα τα πουλι να δω αντιδρασεις μηπως ανακαλυψω κατι κι οντως βρηκα τα αλλα δυο!

Εννοειτε οτι θα σας ενημερωνω καθε μερα απλα αν μπορειτε να με βοηθατε, να με συμβουλευετε για οτι νομιζετε εσεις σωστο!
Απλα σκεφτομε λιγο το διαστημα που θα μεσολαβησει οτι ειναι λιγο γιατι για να λεει η εταιρια 4 βδομαδες θα ειναι πολυ δυνατο το φαρμακο κι ο γιατρος μου ειπε 15 μερες και φοβαμαι μηπως τους πεσει λιγο βαρυ!
Εγω τον γιατρο θα ακουσω γιατι για να το λεει συγουρα το εχει ξανακανει!

Εγω τον γιατρο θα ακουσω γιατι για να το λεει συγουρα το εχει ξανακανει!
Αυτό να κάνεις. Εφόσον αποφασίζουμε να πάμε στο γιατρό πρέπει να δίνουμε προτεραιότητα στη γνωμάτευσή του και να τηρούμε την αγωγή που μας πρότεινε. :)

Βασιλη ευχομαι περαστικα, εγω κατοπιν οδηγιων του γιατρου μου, εχω βαλει στο δικο μου καναρινι, μια σταγονα ανα δεκαημερο Χ τρεις φορες! Το πουλακι ειναι ευτυχως καλα! αλλα το προβλημα με το ακαρι συνεχιζεται☹

Συνεχιζετε;Εμενα μου ειπε οτι το φαρμακο αυτο θα τα στειλει τελειως και οτι εαν επιμεινουν αλλη μια και καθαρησα!
Θελω να το πιστευω αυτο!
Γιατι δεν μπορω να τα εχω μια ζωη αλλου αυτα και αλλου τα υπολοιπα!
Τα λυπαμαι.

Εγω ειμαι τυχερος (φτου φτου) απο την αποψη οτι δεν υπαρχουν σημαδια απο ακαρι.Αλλα η δοσολογια δεν πρεπει να ειναι σωστη γιατι σε 8 μερες βγαινει το νεο ακαρι!
Ποσο καιρο ταλαιπωρεισε με αυτο το θεμα;

Back