Ασθένειες Αναπνευστικο ή κατι αλλο

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης billio
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλησπερα και παλι.
Μετα απο 30+ ωρες εχω να πω οτι απο τις δυο καναρες δεν ακουω σπασιμο σπορων ουτε τιναγματα με βηχα, ομως απο τη σκουφατη εξακολουθω να ακουω αρεα και που λιγο βηχα και το βραδυ λιγο σπασιμο σπορων!
Εχω δει βελτιωση αλλα δεν ξερω ποση θα επρεπε να ηταν μετα απο τη 1η δοση Pulmosan!

Τα πουλακια μετα απο τοσες μερες δειχνουν πολυ καλα, κινητικα, τρωνε κανονικα και κοιμουνται επιτελους με το κεφαλι πισω κι οχι κρεμασμενο μπροστα οπως στην αρχη.
Δεν ακουγονται να σπανε σποροι και ουτε βηχας!
Αναπνεουν κανονικα με το στομα κλειστο και οταν ακουνε τα αρσενικα απο μακρυα τους απαντουν, δειχνουν ορεξατες!
Ξεχασα να σας αναφερω οτι τις εχω και τις τρεις μαζι στο ιδιο κλουβι!

Μηπως βιαστηκες να τα επιστρεψεις στον ιδιο χωρο με τα υπολοιπα; ... Και μηπως θα ηταν φρονημο να ριξεις και απο μια σταγονα Pulmosan και στα αλλα πουλακια σου; Κανε και μια ''καβα'' απο ταιστρες - ποτιστρες - πατηθρες για να αλλαζεις τις υπαρχουσες και να τις απολυμενεις σε ζεστο νερο κ χλωρινη ( καλο ξεπλυμα μετα). Γνωμη μου αν δεν εχεις νεογεννητα να κανεις μια γενικη απολυμανση στο χωρο, στα κλουβια και στα αξεσουαρ τους για να' σαι σιγουρος.

Τα εχω κανει ολα αυτα που μου λες και σε ευχαριστω που τα ανεφερες περι απολυμανσης.
Δεν τα επεστρεψα μαζι με τα υπολοιπα τα εχω ακομα σε καραντινα για τουλαχιστον ενα μηνα ακομα!
Απλα τα εχω και τα τρεια αρρωστα μαζι!
Εχω ριξει σε ολα σταγονα απο νεογεννητα μεχρι και στα αγρια για να εχω το κεφαλι μου ησυχο!

Ο γιατρος μου ειπε οτι οταν ριξω σταγονα στα αρρωστα για δευτερη φορα να ριξω και στα υπολοιπα προληπτικα και αυτο θα γινει 15 ημερες μετα τη πρωτη δοση!

Αυτο τωρα το πρηξιμο τι ειναι;
Τωρα το ειδα που τα πηρα στα χερια μου να τα ελεγξω!
Ειναι πολυ μαλακο.

Συνημμένα

• DSC01923.webp
    DSC01923.webp
    38,9 KB · Προβολές: 91
Βασιλη θα μπορουσαμε να πουμε και να υποθεσουμε πολλα, αλλα η υπαρξη μελανου σημειου εκει που αρχιζει το ραμφος ( πισω απο εκει που ενωνεται το πανω με το κατω μερος του ραμφους ) πιθανον να σημαινει μολυνση, οποτε ο γιατρος σου φετος δεν θα παει διακοπες... 😀 Sorry φιλε αλλα να λεμε και απο καμια μη μας παρει κι απο κατω...

Για το ματι μου ειπαν να βαλω ΤΟΜΠΡΕΞ το οποιο ειναι κοληριο και δεν εχει κορτιζονη. Επισης αντι για 15 μερες να τους βαλω σταγονα Pulmosan σε 7 και για 6 μερες-2 διακοπη-5 μερες παλι να δινω σε ολα τα πουλια που εχω SIVOTINE της Bogena Beaphar!
Προς το παρον αυτες ειναι οι ενεργειες που κανω!
Για οτι νεοτερο θα σας ενημερωνω

Καλησπερα και παλι.
Το πρηξιμο υποχωρει και μπορω να πω οτι αυριο δεν θα υπαρχει τιποτα!
Οσο για το ακαρι βλεπω οτι το παλευουν τα πουλακια μου, εχουν κανει τεραστιο βημα προς το καλυτερο και ειναι παρα πολυ ζωηρα!
Θα τους βαλω τη δευτερη δοση Pulmosan σε 2 μερες (συνολο 7) για να προλαβω την τυχον-εαν υπαρχουν- εκκολαψη τον αυγων απο το ακαρι!
Ευχαριστω.

Καλησπερα.
Μετα απο τοσες ημερες μπορω να πω οτι δεν δειχνουν κανενα στοιχειο οτι κατι υπαρχει ακομα-ακαρι-και ειναι τρομερα κινητικες και οι τρεις καναρες,τρωνε κανονικα και δεν ακουγονται οι διαφοροι ηχοι οπως σπασιμο σποριων κτλ.
Οσο για το πρηξιμο εξαφανιστηκε τελειως.
Θα τους βαλω αλλη μια φορα σταγωνα σε 7 ημερες προληπτικα και πιστευω να τελειωσω απο αυτο το μπελα!
Ευχαριστω!

Καλησπερα για αλλη μια φορα!
Τα πουλακια ειναι και τα 3 σε τρομερη καλη κατασταση, σαν να μην συνεβει τιποτα!
Τους εχω βαλει ηδη 2 φορες σταγωνα Pulmosan σε διαστημα 15 ημερων και αυριο το πρωι θα τους βαλω αλλη μια (3η-21η μερα).
1. Το ερωτημα μου ειναι για ποσο καιρο θα τα εχω σε καραντινα και ποτε θα καταλαβω οτι ειναι τελειως υγιει για να επιστρεψουν στις κλουβες τους μαζι με τα υπολοιπα πουλια;
2. Κι εαν θα χρειαζεται 4η φορα να τους ξαναβαλω σταγωνα ή οχι;
Γιατι εγω σκεφτομαι να τα κρατησω ετσι οπως εχουν για 2 μηνες τουλαχιστον και να μην τους ξαναβαλω τιποτα!
Ευχαριστω!

1ον. Σε παρόμοιο πρόβλημα που είχα με φλώρους τους έχω ένα μήνα σχεδόν σε καραντίνα. Το θέμα είναι ότι πολλές φορές τα πουλιά δεν εμφανίζουν συμπτώματα όταν ο πληθυσμός των ακάρεων είναι μικρός. Όσο περισσότερο μπορείς τόσο το καλύτερο και με στενή παρακολούθηση. Εγώ τους φλώρους τους είχα πάνω από μήνα και το παρουσίασαν μετά από αλλαγή περιβάλλοντος που στρεσαρίστηκαν. Μέχρι τότε είχαν ακάρι αλλά δεν εμφάνιζαν κανένα σύμπτωμα. Με το στρες παρουσιάστηκε αύξηση του πληθυσμού και τα πρώτα συμπτώματα.

2ον. Λογικά δεν πρέπει να χρειαστεί 4η φορά. Όσο παραπάνω φορές χορηγείς τόσο επιβαρύνεις το πουλί. Πάντως επειδή στην περίπτωσή μου ήταν ήδη προχωρημένα και δεν έφτασε το Pulmosan για να λυθεί το πρόβλημα παρατήρησα ότι 2-3 μέρες μετά τη θεραπεία τα συμπτώματα επέστρεφαν σταδιακά και μέχρι την επόμενη θεραπεία ήταν τόσο έντονα όπως στην αρχή. Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις τα πουλιά σου είναι κατά 90% καθαρά πλέον, οπότε δεν θα χρειαστείς και επιπλέον θεραπεία. Έχε υπόψιν σου ότι ακόμη και η δεύτερη χορήγηση στις 10 μέρες, σύμφωνα με την εταιρεία θεωρείται επικίνδυνη για τα πουλιά.

• Like
Αντιδράσεις: Sissy
Συγνωμη για το πρηιγουμενο μηνυμα, σταλθηκε καταλαθος!
Αρχισα παλι sivotine για 5 μερες παλι και τελος!
Θα τα κρατησω σε καραντινα για 2 μηνες και βλεπω!

Γεια χαρα!
Το καλιτερο που εχεις να κανεισ ειναι να τα κρατησεις οπως λες μακρια σε καραντηνα 2 μηνες για να εισαι συγουρος 100 τα 100 για την επυτηχια της θεραπιας γιατι το ακαρι οπως και τα κοκκιδια ειναι υπουλες αρωστιες και μπορει να ειναι τωρα σε ηρεμια και μετα μπορει να εχουν επηδηνοση και για φαντασου να τα εχεις μαζι με τα αλλα πουλια. Αλλα δεν νομηζω εγω προσωπηκα να γηνει κατι τετοιο γιατι με αυτα που μας γραφεις ολα δειχνουν οτι η θεραπια πηγενει μια χαρα!
Σου ευχωμε μεσα απο την καρδια μου να ειναι περαστηκο και να μην ξαναρθει!

Back