Φροντίδα Αντιμετωπιση ψειρας με frontline

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Myra
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εχεις το ιδιο προβλημα; Εγω θα σας πω προς ΣΚ.. σημερα ξεκινησα πλυσιμο του εξοπλισμου που παπαριασε στη χλωρινη. Μαλλον κατεστρεψα ολες τις ξυλινες πατηθρες :D

Όχι χτύπα ξύλο 😛.Απλά έβαλα το ένα ζευγάρι μαζί :)

• Like
Αντιδράσεις: Myra
Για τη χλωρίνη ξέρω πως έχει καλές απολυμαντικές ικανότητες... Τη χρησιμοποιώ πάρα πολύ σε κάθε πλύσιμο.
Όμως δεν είμαι σίγουρος για το αν μπορεί να παλέψει την ψείρα... Το αντίθετο μάλιστα... Δεν ξέρω καν, αν αυτό είναι εφικτό..

Επιβιώνει η ψείρα 4 μέρες ακόμα και αν το αντικείμενο είναι απλά στο νερό; Δηλαδή ζει στο νερό;

Η ψείρα φτάνει να ζει μακρυά από τους οργανισμούς που παρασιτεί δηλαδή νηστική για πολλούς μήνες.
Σπάνια έχει πρόβλημα επιβίωσης και ζει παντού χωρίς πρόβλημα.
Αν μπει σε κάποιο κουβά με νερό... στο επόμενο δεκάλεπτο θα έχει φύγει για να κρυφτεί.
Την ενοχλεί η μεγάλη ηλιόπτωση το ξηρό δηλαδή περιβάλλον.
Κοντολογίς δεν υπάρχουν άλλα "όπλα" εκτός από τα παραπάνω που να μας βοηθούν στη μάχη εναντίον της...

Στα πρωτα 10 λεπτα που μπηκαν στη χλωρινη ειχαν ανεβει καποιες στο πιο ψηλο σημειο να σωθουν. Απλα τουμπαρα ολα τα αξεσουαρ και πεθαναν τα παντα. Για να ξεφυγουν επρεπε να κολυμπησουν στη χλωρινη, οποτε δν εμεινε τιποτα. Το εγγυωμαι. Επισης απο τη σιχαμαρα μιυ ψεκασα τα αδεια κλιυβια με κατζαριδοκτονο σε σημειο που κοντεψα να παθω αναπνευστικο. Τα πτωματα ηταν εμφανη.

Τέλεια...
Έτσι έχεις μειώσει τον αριθμό τους.
Θα χρειαστεί αρκετά μεγάλο βάθος χρόνου για να τις εξαφανίσεις και σταθερές περιοδικές επαναληπτικές χρήσεις για να τις κρατήσεις μακρυά.
Μην εφησυχάσεις ποτέ. Γιατί θα τι ξαναδείς..
ψεκασα τα αδεια κλιυβια με κατζαριδοκτονο
Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ πιο επικίνδυνο από όλα τα φάρμακα που έχουν γραφεί εδώ.

Τα αδεια κλουβια τα εχω πεταμενα εξω. Τα ψεκασα δευτερα. Σημερα θα τα πλυνω με χλωρινη και μετα μολις στεγνωσουν θα ψεκασω με το taktik το οποιο ζεχνει εδω που τα λεμε. Αμα τη γλιτωσω χωρις αναπνευστικα λογω σιχαμαρας τυχερη θα μαι.

Τα πουλια μετακομισαν στα απολυμασμενα κλουβια σε αλλο δωματιο. Τα κλουβια πλυθηκαν με χλωρινη και καυρο νερο, πρωι πρωι, στεγνωσαν, ψεκαστηκαν με το taktik, στεγνωσαν και μετα εβαλα πινεξ σκονη στους πατους κατω απο το χαρτι. Τα τοποθετησα σε αλλο δωματιο με καινουργια απολυμασμενα σκευη, εβαλα σποτ ον στα πουλια και τα πηγα εκει. Τα αλλα κλουβια ειναι παλι εξω για πλυσιμο. Επλυνα 2 φορες τον τοιχο και κατι σταντ που ειχα κοντα με αραιωμενη χλωρινη και νερο, τον ετριψα με σφουγγαρι και εριξα κατσαριδοκτονο στις πριζες κοντα. Αυριο το πρωι θα ριξω το φαρμακο μεσα στο χωρο οσο πλενω τα κλουβια.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ. Να προτιματε κλουβια με ανοιχτοχρωμους πατους. Στους κιτρινους πατους μου ηταν πολυ ευκολο να δω αν υπηρχε κατι. Στους καφε δυσκολα. Επισης αν ενα καινουργιο κλουβι εχει αυτοκολλητα ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ. Ευτυχως με το κατσαριδοκτονο ειχαν πεθανει τα παντα, αλλα κατω απο barcode και αυτοκολλητα donald κλουβοτεχνικης κτλ ηταν αποικιες. Να τα βγαζετε παντα.

καλησπερα. καλου κακου κανε και ενα ψεκασμο τα πουλια με frontline , ασχετα αν ειναι η δεν ειναι για πουλια εγω απο τοτε που το χρησιμοποιω προληπτικα εχω ξενιαση.

Προσωπικά δεν έχω ακούσει άποψη από κάποιον.Αλλά στο σπίτι σου θα το άναβες αυτό το πράγμα; Σίγουρα έχουμε φάει σαπίλα στη ζωή μας και έχουμε αναπνεύσει άλλα πόσα βλαβερά πράγματα αλλά όσο ενδιαφέρον ακούγεται τόσο και αμφιβόλου προέλευσης προιόν το βρίσκω.

Ναι, γιατί όχι. Πιθανόν να σκοτώσει και τα διάφορα ακάρεα που κυκλοφορούν στο σπίτι.

Αν κάνει αυτά που λέει ναι θα τα σκοτώσει. Στον άνθρωπο που θα το αναπνεύσει και αυτός τί θα κάνει;

Αν κάνει αυτά που λέει ναι θα τα σκοτώσει. Στον άνθρωπο που θα το αναπνεύσει και αυτός τί θα κάνει;
Θα του καθαρίσει το αναπνευστικό, όπως κάνει στα περιστέρια στα οποία απευθύνεται. Μη τα δαιμονοποιούμε όλα, και μάλιστα όταν δεν τα γνωρίζουμε. Το θέμα είναι αλλού... Με τα αυγά της ψείρας ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ; Διότι εάν σε μια εβδομάδα, 10 μέρες θέλεις επανάληψη αρχίζει να γίνεται "βάρος". Φυσικά, όταν κάποιος έχει μια εκτροφή 200-300-1000 πουλιά και βρίσκεται σε αναπαραγωγή, μπορεί να κάνει κάτι άλλο; Σ' αυτές τις περιπτώσεις θα έλεγα είναι μια λύση. Για τους υπολοίπους εμάς μάλλον δεν!

Back