Φροντίδα Αντιμετωπιση ψειρας με frontline

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Myra
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μη τα δαιμονοποιούμε όλα, και μάλιστα όταν δεν τα γνωρίζουμε.
Δεν τα δαιμονοποιώ κ. Μάκη απλά τους προβλημαστισμούς μου λέω. Γιατί δεν έχω δει post από κάποιον που να έχει κάνει χρήση και να μας πει την άποψή του.
 
Φανταζομαι οτι ενα προιον που απευθυνεται σε πτηνα με πιο ευαισθητο αναπνευστικο απο εμας, δε θα ναι τοσο βλαβερο για τον ανθρωπο.
 
Φανταζομαι οτι ενα προιον που απευθυνεται σε πτηνα με πιο ευαισθητο αναπνευστικο απο εμας, δε θα ναι τοσο βλαβερο για τον ανθρωπο.

H τοξικότητα από την έκθεση με την αναπνοή σε κάποιον παράγοντα
(Lethal Concentration), εξαρτάται από το είδος του και το σωματικό βάρος του οργανισμού που εκτίθεται.
https://www.ccohs.ca/oshanswers/chemicals/ld50.html
 
Όσον αφορά τα φάρμακα που αναφέρονται παραπάνω, το Ardap θέλει μεγάλη προσοχή λόγο και της φυσικής πυρεθρίνης που περιέχει (κατά πολύ τοξικότερη από τις συνθετικές, διασπάτε όμως γρηγορότερα από τις τελευταίες). Συνεπώς ο χώρος ή τα σκεύη-κλουβιά που ήρθαν σε επαφή με αυτό θα πρέπει να αερίζονται για τουλάχιστον 2-3 ημέρες πριν υποδεχτούν τος φτερωτούς μας φίλους.
Επίσης για το fipronil έχει αναφερθεί ότι είναι πολύ τοξικό σε κάποια είδη πουλιών. http://npic.orst.edu/factsheets/fipronil.html#whatis
Ενώ στο Effipro-spray, προσοχή πρέπει να δείξουμε στη δοσολογία, καθώς κάθε συσκευασία έχει και διαφορετική δόση ανά ψεκασμό (αναφέρομαι για το ψεκασμό του πουλιού): http://www.tsokanos.gr/clientfiles/file/leaflets/Effipro-spray.pdf
100 ml άσπρο αδιαφανές φιαλίδιο με μηχανική αντλία ψεκασμού χορήγησης 0,5 ml ανά ψεκασμό.
• 250 ml άσπρο αδιαφανές φιαλίδιο με μηχανική αντλία ψεκασμού χορήγησης 1,5 ml ανά ψεκασμό.
• 500 ml άσπρο αδιαφανές φιαλίδιο με μηχανική αντλία ψεκασμού χορήγησης 3 ml ανά ψεκασμό.
Για την απεντόμωση χώρων κτλ, χρησιμοποιούμε κάτι που είναι άοσμο και ακίνδυνο μόλις στεγνώσει (πχ icon) και όχι γεωργικά φάρμακα που μυρίζουν (πχ tac tic), ενώ αν θέλουμε να απομακρύνουμε τα υπολείμματα του φαρμάκου, μια καλή σαπουνάδα είναι ότι πρέπει.
Για να καθαρίσουμε σκεύη ένα διάλυμα χλωρίνης ή καθαρής αλκοόλης 30%, εμβάπτιση για μισή ώρα και μετά σαπούνισμα είναι αρκετό.
Για την θανάτωση εντόμων, το έχω ξαναπεί, σαν τη κατάψυξη δεν έχει.


 
Για τα effipro πως θα υπολογίσεις τα ml που θα ψεκαστούν;
Για την θανάτωση εντόμων, το έχω ξαναπεί, σαν τη κατάψυξη δεν έχει.
Λες δηλαδή να αρχίσουμε να βάζουμε σκεύη και κλουβιά στην κατάψυξη;
 
Για τα effipro πως θα υπολογίσεις τα ml που θα ψεκαστούν;

Λες δηλαδή να αρχίσουμε να βάζουμε σκεύη και κλουβιά στην κατάψυξη;

Λάμπρο, για το effipro δε γνωρίζω δόση για πουλιά, βασικά δεν υπάρχει. Το εφαρμόζεις ας πούμε "εμπειρικά", για μένα, ως την τελευταία λύση. Γι'αυτό το έγραψα ότι θέλει προσοχή.
Ενδείκνυται μόνο για τα κλουβιά, τα οποία δύσκολα (λόγο όγκου), μπαίνουν στην κατάψυξη.
Για τα σκεύη ναι, αν υπάρχει ο διαθέσιμος χώρος δε το συζητάμε. Καλά δεμένη σακούλα για 24 ώρες και μετά καθαρίζεις τα νεκρά πλέον έντομα. Ξεμπερδεύεις χωρίς υπολείμματα.
 
Ισχύει το ίδιο και για πατήθρες;Ξύλινες να μπούνε κατάψυξη και τα ακάρεα ψοφάνε;
Στη διάλυμα χλωρίνης με νερό πόσο πρέπει να είναι η δόση χλωρίνης για σκεύη;
Εγώ effipro έβαλα μια σταγόνα με σταγονόμετρο στο σβέρκο. Τώρα αν έκανε δουλειά δεν ξέρω :)
 
Για να σας ενημερωσω για τις εξελιξεις επειδη το αμελησα...

Τα βηματα που θα πω γινονται τις τελευταιες δυο εβδομαδες τλχ.
Συνεπτυξα τα πουλια σε κλουβια για να μου περισσευουν περιπου ισαριθμα.
Επλυνα με καυτο νερο και μπολικη χλωρινη τα περισσευουμενα. Στεγνωσαν και τα ψεκασα με tactik. Οι ξυλινες πατηθρες εχουν ψεκαστει 3 φορες και δεν εχουν ξαναχρησιμοποιηθει ακομα.
Ολα τα σκευη πατηθρες πλαστικες ποτιστρες και ταιστρες πλενονται και αντικαθιστανται συνεχως.
Οταν τα περισσευουμενα κλουβια στεγνωσουν απο το φαρμακο βαζω pinex spot on στα πουλια και μεταφερονται στα νεα κλουβια με καινουργια και καθαρα τα παντα.
Την πρωτη εβδομαδα στην μετακινηση κλουβιων πηγαν σε αλλο δωματιο. Εμειναν μια εβδομαδα εκει. Κατα την απουσια τους απο το δωματιο που τα ειχα, επλυνα 2 φορες τον τοιχο με χλωρινη και απομακρυνα τα παντα γυρω απο εκει. Μετα ψεκασα 2 φορες τον τοιχο με tactik στη δοσολογια για κτιρια. Ψεκασα πριζες κτλ με χλωρινη τακτικ και raid. Ακομα απορω πως δεν επαθα βραχυκυκλωμα στο σπιτι. Μια εβδομαδα μετα επεστρεψα τα πουλια παλι με καθαρα και απολυμασμενα τα παντα.
Το ιδιο εκανα και στα εξω μονο που τα επεστρεψα την επομενη μερα επειδη εξω αεριζεται καλυτερα προφανως.
Την τεταρτη βρηκα σε μια μονο παγιδα 2 μαυρα σημαδακια. Οποτε θα συνεχισω ακριβως το ιδιο πραγμα μονο που αντι για πινεξ σταγονα πηρα σπρευ φροντλαιν.
Εχω κουραστει να κανω την πλυστρα να πω την αληθεια και ελπιζω να απαλλαγω συντομα. ☹
 
Για να σας ενημερωσω για τις εξελιξεις επειδη το αμελησα...

Ψεκασα πριζες κτλ με χλωρινη τακτικ και raid. Ακομα απορω πως δεν επαθα βραχυκυκλωμα στο σπιτι.
. ☹

Θα προσέχεις παρά πολύ, γιατί το υγρό που ψεκάζεται είνσι σίγουρα αγώγιμο και όταν θα ψεκαστεί η φάση, θα δημιουργηθεί αγώγιμη οδός μέσα από το σώμα σου. Αυτό που σε έσωσε ήταν η φιάλη αν ήταν πλαστική, η βαλβίδα που πατάς κτλ, αλλά και πάλι διατρέχεις κίνδυνο γιατί ηλεκτροπληξία παθαίνουμε ακόμη κι όταν φοράμε παπούτσια. Την επόμενη φορά να κλείσεις πρώτα τον ασφαλειοδιακόπτη του δωματίου και μετά να ψεκάσεις.
 
Ισχύει το ίδιο και για πατήθρες;Ξύλινες να μπούνε κατάψυξη και τα ακάρεα ψοφάνε;
Ναι, δεν υπάρχει πρόβλημα, για όλους τους οργανισμούς υπάρχει ένα ανώτερο και ένα κατώτερο όριο θερμοκρασίας. Απλά αυτά που ζούνε μέσα στο ξύλο (σίγουρα όχι οι ψείρες, απλά φωλιάζουν σε προφυλαγμένες θέσεις), χρειάζονται παρααπάνω χρόνο για να θανατωθούν.​

Στη διάλυμα χλωρίνης με νερό πόσο πρέπει να είναι η δόση χλωρίνης για σκεύη;
Το λιγότερο 30%, βάλε σε ένα ψεκαστηράκι ή μπουκάλι του 1,5 λίτρου, μισό λίτρο χλωρίνη και 1 λίτρο νερό. Ψεκάζεις, αφήνεις τουλάχιστον 20 λεπτά και ξεβγάζεις με σαπουνάδα και νερό.

Εγώ effipro έβαλα μια σταγόνα με σταγονόμετρο στο σβέρκο. Τώρα αν έκανε δουλειά δεν ξέρω :)
Σίγουρα θα είχε αποτέλεσμα. 😉

Κατα την απουσια τους απο το δωματιο που τα ειχα, επλυνα 2 φορες τον τοιχο με χλωρινη και απομακρυνα τα παντα γυρω απο εκει. Μετα ψεκασα 2 φορες τον τοιχο με tactik στη δοσολογια για κτιρια. Ψεκασα πριζες κτλ με χλωρινη τακτικ και raid. ☹

Μιράντα, δε χρειάζονται τόσοι ψεκασμοί. Ένας αρκεί για να υπάρχει το φάρμακο για κάνα μήνα.
Κανονικά θα έπρεπε αφού ψέκασες το χώρο με τακτικ, μετά από 2 μέρες να σφουγκάριζες με χλωρίνη και όλα καλά. Ο συνδιασμός τακτικ και raid είναι περιτός, αλλά όχι κακός. Εκείνο που πρέπει να προσέχεις είναι να μην ανακατεύεις γεωργικά φάρμακα με προιόντα καθαρισμού. Ενδεχομένος να είναι επικίνδυνο. Για τις μπρίζες μπορείς να ψεκάζεις αφού βουλώσεις τις τρύπες ή να αλείφεις το φάρμακο με πινέλο.
Dscn3612.webp
 
Μύρα μου κουράγιο και θα απαλλαγείς με τόσο πλύσιμο είμαι σίγουρη!

Μια διευκρίνιση μόνο θέλω να σου κάνω.. Και δεν το λέω μόνο σε σένα το λέω σε όλους! Και εγώ προσφάτως το έμαθα. Όταν πλένουμε τις ταίστρες, ή όταν κάνουμε ανανέωση φαγητού και νερού πόσες φορές έχει μείνει λίγο νεράκι στις ταίστρες τις οποίες μετά γεμίζουμε με τροφή, ή έχει πέσει λίγο νεράκι στο φαγητό; Δεν θεωρούμε πως είναι σημαντικό, ούτε εγώ το θεωρούσα, κι όμως έτσι πολύ εύκολα αναπτύσσουν μύκητες τα καναρίνια μας. Με λίγο στρες, λίγο χαμηλο ανοσοποιητικό δε θέλει και πολύ. Και μετά είναι πολύ δύσκολο να βρούμε ότι τελικά το καναρίνι μας έχει μύκητες. Οπότε όταν πλένουμε ταίστρες, πάντα πολύ καλό στέγνωμα! Το καλύτερο είναι (το έχει πει ο @misalouris μας) να έχουμε διπλό εξοπλισμό, να έχουμε πλυμένο και στεγνό εξοπλισμό, να αντικαθιστούμε και να αφήνουμε τα σκεύη να στεγνώσουν καλά στον ήλιο!
 
Μην ανησυχεις. Οταν τα πλενω το ενα ΣΚ μπαινουν το επομενο. Ή αν χρειαστει να τα βαλω τεταρτη τα σκουπιζω. Απο αυτο θελω να πιστευω οτι ειμαι σχολαστικη. Ουτε φαγητο αφηνω στις ταιστρες το πεταω ολο. Απο αυτη την εβδομαδα θα αρχισω να φυσαω λιγο παλι γιατι ολα χοντρυνανε γιατι τρωνε τα καλουδια επειδη καθε φορα το πετουσα.
 
Back
Top