Φροντίδα Αντιμετώπιση κόκκινης ψείρας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Akisbet
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Akisbet

PB New Member
Εγγραφή
7 Σεπ 2014
Μηνύματα
253
Πόλη
Αλεξανδρούπολη
Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα την βοήθεια σας. Σήμερα παρατήρησα στο χώρο που έχω τα πουλιά μου κ συγκεκριμένα μέσα στο ντοσιέ με τις σημειώσεις που κρατάω 2-3 ψείρες. Τα προηγούμενα χρόνια ψέκαζα με cevitren k sebacil κ δεν είχα κανένα πρόβλημα, από πέρυσι όμως δεν ξανά βρήκα το cevitren κ από φέτος δεν βρίσκω κ το sebacil . Έχω παραγγείλει από δυο σάιτ το elector που είχα δει από τον κύριο μισαλουρη περισσότερο για πρόληψη, τώρα βέβαια το χρειάζομαι κ για καταπολέμηση, αλλά εδώ κ ένα μήνα δεν έχει έρθει ακόμη καθότι βρίσκεται σε έλλειψη.Διάβασα για το frontline κ το efipro αλλά δεν γνωρίζω τον τρόπο χρήσης κ την δοσολογια. Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε;
 
Διάβασα για το frontline κ το efipro αλλά δεν γνωρίζω τον τρόπο χρήσης κ την δοσολογια.
Αυτά προϋποθέτουν πιάσιμο.. ένα - ένα τα πουλιά ακόμη και τους νεοσσούς που εκεί γίνεται επικίνδυνο... και μια σταγόνα κάτω από τη φτερούγα τους (στη μασχάλη) μια και μόνο εκεί είναι γυμνό από φτέρωμα το το κορμί τους.
 
Αυτά προϋποθέτουν πιάσιμο.. ένα - ένα τα πουλιά ακόμη και τους νεοσσούς που εκεί γίνεται επικίνδυνο... και μια σταγόνα κάτω από τη φτερούγα τους (στη μασχάλη) μια και μόνο εκεί είναι γυμνό από φτέρωμα το το κορμί τους.
Κ. Γιάννη δεν γίνεται να αραιώσει με νερό κ να το ψεκάζω στο χώρο γιατί αν πιάσω τα πουλιά ένα ένα κ ειδικά τα τρία ζευγάρια καρδερινες που έχω κ έχουν κάνει κ φωλιές θα στρεσαριστουν κ μπορεί να τις παρατήσουν
 
Τα συγκεκριμένα φάρμακα απωθούν μέσω του αίματος των πουλιών τις ψείρες.
Δεν τις σκοτώνουν δηλαδή.
Αν μάλιστα δεν περάσουν στο αίμα των πουλιών για την περίπτωση, δεν μπορούν να δράσουν.
Κοντολογίς και μπάνιο να κάνουν οι ψείρες σ αυτά... Δε θα πάθουν τίποτε.
Δεν είναι εντομοκτόνα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τα συγκεκριμένα φάρμακα απωθούν μέσω του αίματος των πουλιών τις ψείρες. Δεν τις σκοτώνουν δηλαδή.
Α μάλιστα κατάλαβα, όποτε θα περιμένω λίγο καιρό ακόμη το elector . Για αρχή γέμισα όλες τις φωλιές με σκόνη. Αλλιώς κύριε Γιάννη έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο; Το Ardap για παράδειγμα, είναι καλό για την καταπολέμηση τους; Φυσικά σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το Ardap για παράδειγμα, είναι καλό για την καταπολέμηση τους;
Στα χρόνια που δεν υπήρχαν τα "υπερόπλα" για την αντιμετώπιση της ψείρας ψάχναμε κάθε τρόπο να την εμποδίσουμε να φτάσει στα πουλιά με κάθε είδους σκόνη.
Υπάρχουν πάρα πολύ καλές σκόνες που μειώνουν την προσβολή... κρατώντας χαμηλούς τους πληθυσμούς της ψείρας.
Ρίξε μέσα στη φωλιά κάτω από τα πουλιά.. αλλά και κάτω από την τσόχα...
Δεν θα τις εξολοθρεύσεις.. αλλά θα μειώσεις την προσβολή.. κι αυτό είναι εξαιρετικά κρίσιμο κυρίως για τους νεοσσούς και τις κλώσες.
 
είναι πράγματι το elector τόσο αποτελεσματικό όσο λέγεται;
Το έχω παραγγείλει αλλά ακόμη δεν το έχω πάρει στα χέρια μου. Έχω διαβάσει κ έχω δει τα βίντεο του κυρίου Γιάννη του misalouris γι αυτό κ το παρηγγειλα
 
Συνεχίζοντας το ψάξιμο για κάτι δραστικό απέναντι στην ψείρα μιας κ τα νέα για την παραγγελια του elector δεν είναι ευχάριστα, μου πρότειναν σε ένα κατάστημα με γεωργικά φάρμακα το icon2,5 cs για χρήση στο χώρο. Δρα ενάντια στα έρποντα έντομα κουνούπια κ σε ψύλλους, δεν αναφέρεται σε ψείρες. Δεν έχω δει ψείρες σε φωλιές η κάπου άλλου εκτός από το ντοσιέ μου που τις πρωτοείδα, γέμισα τις φωλιές με σκόνη, από πάνω από κάτω, δεξιά αριστερά κ στα απογαλακτισμενα καναρίνια 40 ημερών κ πάνω χρησιμοποίησα το efipro πριν δυο ημέρες κ όλα δείχνουν φυσιολογικά μέχρι στιγμής. Συνοψίζοντας σκέφτομαι να αγοράσω το icon κ να ψεκάζω προσεκτικά αφού αφαιρέσω τα σκεύη φαγητού κ νερού με την μικρότερη αραίωση που προτείνεται, δηλαδή 20ml / litro κ προσπαθώντας να μην πέσει πάνω στα πουλιά
 
Συνοψίζοντας σκέφτομαι να αγοράσω το icon κ να ψεκάζω προσεκτικά αφού αφαιρέσω τα σκεύη φαγητού κ νερού με την μικρότερη αραίωση που προτείνεται, δηλαδή 20ml / litro κ προσπαθώντας να μην πέσει πάνω στα πουλιά
Γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο;
Ειδικά σε μια αραίωση που δε γνωρίζεις την αποτελεσματικότητά της.
Αν έχεις κάνει όλα τα παραπάνω κάνε μερικές βδομάδες υπομονή και αφού τελειώσεις με τις "φωλιές" κάνε ένα γενικό "ξεκαθάρισμα" με σωστό πρόγραμμα που αν θες το συζητάμε παρέα.
Εναλλακτικά μήπως θα έπρεπε να κινηθείς προς τη "βόμβα καπνού" ή δεν ξέρω πως αλλιώς τη λένε;
https://community.petbirds.gr/threads/Βόμβες-καπνού-για-την-ψείρα-και-όχι-μόνο.22762/
Αν όμως αποφάσιζα να χρησιμοποιήσω ισχυρά δηλητήρια στο χώρο κάποιας εκτροφής. τότε θα επέλεγα το sebacile σε αραίωση 3%... Κι όχι κάτι άλλο που μπορεί να που είναι καλύτερο αλλά δεν είναι δοκιμασμένο σε εκτροφές πτηνών.
Να θυμάσαι όμως... Οι αναθυμιάσεις των δηλητηρίων που αναφέρονται είναι το ίδιο θανατηφόρες και στα πουλιά.
 
Το elector πράγματι είναι σε έλλειψη με άγνωστη ημερομηνία εισαγωγής στη χώρα, όπως και όλα τα παραφαρμακευτικά προιόντα του Dr Coutteel. Το ardap είναι μια αξιόπιστη λύση αλλά απαραίτητη προυπόθεση να απομακρυνθούν σκεύη φαγητού και νερού και να μην ψεκάσουμε επάνω στα πουλιά. Το πιο σωστό μάλιστα είναι να απομακρυνθούν τα πουλιά γενικά από το χώρο κατά την εφαρμογή και να επιστρέψουν λίγη ώρα μετά. Μπορεί να γίνει συνδυασμός εφαρμογής του ardap με την Γη διατόμων της landmark η οποία είναι απολύτως ασφαλής ακόμα και για τους νεοσσούς. Αυτά και υπομονή σε όλους μας μέχρι να επιστρέψει το elektor...
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Αλέξη, έχεις ψάξει και στα μεγάλα καταστήματα των Αθηνών (και τα ηλεκτρονικά) για το elector και δεν το έχεις βρει;
 
Γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο;
Ειδικά σε μια αραίωση που δε γνωρίζεις την αποτελεσματικότητά της.
Κ Γιάννη έχετε δίκιο, μάλλον πανικοβληθηκα λιγάκι. Θα το πάω συντηρητικά προστατεύοντας τις φωλιές κ τις κλωσσες κ όταν τελειώσω θα κάνω το ξεκαθάρισμα. Θα σας είμαι ευγνώμων αν μου παραθέτετε τις γνώσεις σας κ με βοηθήσετε με το γενικό ξεκαθάρισμα. Το sebacil έχει καταργηθεί κ αυτό όπως πληροφορήθηκα.

Το ardap είναι μια αξιόπιστη λύση αλλά απαραίτητη προυπόθεση να απομακρυνθούν σκεύη φαγητού και νερού και να μην ψεκάσουμε επάνω στα πουλιά.
Το έχω στα υπόψιν μου το ardap σε ευχαριστώ πολύ

Ευχαριστώ κ Μάκη θα το κοιτάξω κ έτσι
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Αλέξη,θα σου πρότεινα να ελέγχεις βράδυ,το χώρο σου με φακό για να δεις αν κινούνται ψείρες(στα κλουβιά, στο ταβάνι, στους τοίχους, στα έπιπλα, στις τρύπες-ούπα κλπ.). Το icon το έχω χρησιμοποιήσει εκτεταμένα ένα καλοκαίρι( για κόκκινη ψείρα), ψεκάζοντας τα βράδυα στα σημεία που κινούνταν, μειώνοντας την αναπαραγωγή τους. Η εκτροφή μου είναι εσωτερική.
Τις εξαλειψα δε, αφού μετακίνησα τα πουλιά, καθάρισα εξοπλισμό και καμαράκι. Μετά στοκάρωντας το παραμικρό και βάφοντας το χώρο.
 
Back
Top