Φροντίδα Απορία σχετικά με το μπάνιο καναρινιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης foivos_
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

foivos_

PB New Member
Εγγραφή
16 Ιαν 2014
Μηνύματα
26
έχω μια μικρή απορία σχετικά με το μπάνιο... Του βαζω το μπανακι του σχεδόν καθημερινά το πρωι παντα, νεράκι μέχρι την μέση.. Εκείνο όμως κάθε φορά "βρέχει" μόνο το προσωπάκι του κ ελαφρός πιτσιλάει τ φτερά του στην ουσία δεν βρέχεται καθόλου. Γτ; έτσι πλένονται; ή δεν δεν του αρέσει το νερό; Γτ τ κάνει αυτο; (εντωμεταξύ το έχω μέσα στο σπίτι)
 
δλδ τον χειμώνα δεν πλένονται;
 
Πλένονται αλλά συνήθως με τον τρόπο που περιγράφεις. Όσο μεγαλύτερη η ανάγκη τους για δροσιά, τόσο πιο "εντυπωσιακό" το μπάνιο τους.
 
Είναι αναλόγως με το καναρινάκι και με το πόσο έχει εξοικειωθεί με το νερό και το μπάνιο. Εμένα τα περισσότερα μπαίνουν ολόκληρα μέσα και ρίχνουν όλο το νερό έξω.. Άλλα κάθονται και μέσα για λίγα λεπτά! Άλλα που δεν είναι τόσο εξοικειωμένα με το νερό κάνουν όπως ακριβώς το περιγράφεις! 😉 Ίσως και το ότι του βάζεις κάθε μέρα να αρκείται σε αυτό το πλύσιμο του προσώπου ας πούμε 😛 Εγώ όταν έχω καιρό να τους βάλω κάνουν σαν παπάκια!

Μπάνιο να του βάζεις το πρωί, καλά κάνεις, και να προσέχεις γενικότερα στο λέω, να κάνει μπάνιο 3 ώρες πριν τον ύπνο για να έχει προλάβει να στεγνώσει το πτέρωμα του και να μην κρυώσει! Επίσης να το αφήνεις το μπάνιο μέσα στο κλουβί μόνο για μισή ώρα γιατί μετά το νερό λερώνεται και μπορεί να πάει να πιει και να πάθει τίποτα! Αυτά επειδή ξέρω πόσο πολύ θέλεις να φροντίζεις το Φοίβο σου Χριστίνα μου!
 
ας μην βρεχεται, φτανει και στο προσωπακι του... Εγω οταν βαζω μπανιερα στα δικα μου, το συνδεω με λαστιχο να ειναι τρεχουμενο, και χωνονται μεσα, και βγαινουν μερικα απο την μπανιερα με σχεδον στεγνο φτερωμα. Μερικα εχουν την ταση νε αδιαβροχοποιουν τα φτερα τους περισσοτερο απο καποια αλλα καναρινια.
 
εσυ βαζε του τι μπανιερα κι αυτο ας κανει οσο θελει, αλλα να την εχεις μεσα μονο ενα τεταρτο οχι παραπανω
 
Εκτός περιόδου αναπαραγωγής, ρίχνε στο νερό ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο (κατά προτίμηση βιολογικού).
Ευνοεί την ανανέωση του φτερώματος, είναι βακτηριοκτόνο και αντιμυκητικό και κάνει πιο στιλπνό, υγιές και λαμπερό φτέρωμα.
 
Εκτός περιόδου αναπαραγωγής, ρίχνε στο νερό ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο
Νίκο κάτι έχω ξαναδιαβάσει κάπου και δεν μπορώ να το ξαναεντοπίσω, το μηλόξυδο προκαλεί πρόβλημα την περίοδο αναπαραγωγής;
 
Μαρία, επειδή το μηλόξυδο μπαίνει και στο πόσιμο νερό των πουλιών, την περίοδο αναπαραγωγής (έχει γραφτεί) ότι αναστέλλει την απορρόφηση ασβεστίου στα θηλυκά (πράγμα που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη και για τη δημιουργία του αυγού και για τα κόκκαλα αλλά και για την περίοδο ταϊσματος των νεοσσών ).
Σε κάθε περίπτωση θα πρότεινα την αποφυγή της χρησιμοποίησής του το συγκεκριμένο διάστημα. Τον υπόλοιπο χρόνο είναι μια χαρά και θεωρώ ότι είναι και ευεργετικό για την υγεία τους!
 
Καλησπέρα.. Επίσης βακτηριοκτόνο και αντιμυκητικό που κάνει πιο στιλπνό, υγιές και λαμπερό το φτέρωμα είναι βρασμένο νερό(το οποίοτο αφήνουμε να κρυώσει) με κανέλα και λίγο χυμό από πορτοκάλι φρέσκο.
 
Είναι ανάλογα με τις προτιμήσεις του κάθε πουλιού. Εσεί συνέχισε να του βάζεις το μπάνιο του και αυτός θα βραχεί όσο θέλει. 😉
 
και εμένα το καναρινάκι μου μπαίνει ολόκληρο για μπάνιο! Είναι καλό να το αφήνουμε μέτα για λίγα λεπτά σε λίγη ηλιοφάνεια να στεγνώσει πιο γρήγορα; γιατί σαν να κρυώνει μέχρι να στεγνώσει. τό έχώ σε εξωτερικό χώρο.
 
και εμένα το καναρινάκι μου μπαίνει ολόκληρο για μπάνιο! Είναι καλό να το αφήνουμε μέτα για λίγα λεπτά σε λίγη ηλιοφάνεια να στεγνώσει πιο γρήγορα; γιατί σαν να κρυώνει μέχρι να στεγνώσει. τό έχώ σε εξωτερικό χώρο.
Καταρχήν να του βάζεις μπάνιο τις καλές μέρες και καλύτερα πρωί ή μεσημέρι.. Πρέπει όταν θα πέσει για ύπνο να έχει στεγνώσει πολύ καλά το πτέρωμά του για να μην κρυώσει. Επίσης θα βάζεις μπάνιο τις μέρες που δε φυσάει.. Θα το αφήνεις για κανά μισάωρο και μετά θα το αφαιρείς από το κλουβί.. Μπορείς να το βάζεις στον ήλιο αλλά να μην είναι όλο το κλουβί στον ήλιο, να έχει και σκιά, ώστε όταν ζεσταθεί να μπορεί να πάει και στη σκιά.

*Μιας και το έχεις σε εξωτερικό χώρο θα πρέπει να προσέχεις πολύ.. Να το έχεις προστατευμένο από τα καιρικά φαινόμενα (ρεύματα αέρα, βροχή κτλ) και από τα αρπακτικά. :)
 
ευχαριστώ για τις συμβουλές, προσπαθώ να το προσέξω όσο μπορώ. Παρόλο που είναι έξω το προστατεύω όσο μπόρω. Θέλω να κάνει μπάνιο γιατί χάρηκε πολύ, αλλά είδα ότι κρύωνε μετά. ακόμα έξω κάνει κρύο. Θα περιμένω να ζεστάνει λίγο ο καιρος. Μου κάνει εντύπωση που χαίρονται τόσο πολύ με το μπάνιο!
 
να ρωτησω κ εγω κατι για το μπανιο;βλεπω τον αρσενικο μου παει κ χωνει το μουσουδακι του στην ποτιστρα κ μετα τιναζεται. Μηπως να του βαλω μπανιο. Αλλα η θηλυκια κλωσσαει κ απ'οσο διαβασα δε κανει να κανει αυτη μπανιο γιατι μπορει να κρυωσουν τα αυγα. Τι να κάνω;να του βαλω μπανιο κ να καθομαι να κοιταω μολις κανει να το παρω να μην κανει η θηλυκια; 😕
 
εγω σου προτεινω να μην το διακυνδινευσεις. ψεκασε τον λιγο με νερο καλυτερα.
 
Όταν δε θα φυσάει το πρωί ή το μεσημέρι βαλτου μπανακι και πρέπει να είσαι από πάνω μόλις κάνει να το βγάλεις.. Αν και αμφιβάλλω πως θα σηκωθεί η κανάρα να βουτήξει αλλά ποτέ δε ξέρεις!
 
Back
Top