Μα το θέμα δεν είναι τα προβλήματα και οι υπερβολές. Μπορεί να γίνει η εκτορφή και να είναι μια επιτυχημένη αναπαραγωγή χωρίς προβλήματα, αλλά μακροπρόθεσμα θα έχουν πρόβλημα και οι γεννήτορες με απορυθμισμένο βιολογικό ρολόι αλλά και οι απόγονοι. Απλά σκεφτείτε ένα καναρινάκι που θα γεννηθεί τον Γενάρη, θα περάσει πτερόροια και Απρίλη αλλά και Αύγουστο. Και ποιος ξέρει πότε θα πυρώσει.. Δε ξέρω θεωρώ λάθος να έχουμε ένα καναρίνι με λάθος αίσθηση του χρόνου και να διαιωνίζουμε το πρόβλημα κάνοντας και άλλα καναρινάκια γεννημένα εκτός εποχής. :)χωρίς πρόβληματα, χωρίς υπερβολές βέβαια.
Σοφή και σωστή κατά την γνώμη μου απόφαση. Συμφωνώ με τα λόγια σου και της Αλίκης!Η τελική μου απόφαση συγκλίνει με την άποψη της Αλίκης.
Θεωρώ ότι μια τέτοια, πρόωρη διαδικασία θα έχει επιπτώσεις και στο βιολογικό ρολόι του αντίστοιχου αρσενικού.
Επιπλέον, δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα της βάλω φωλιά έστω και αν είναι μόνη της καθώς πιστεύω ότι μια τέτοιου είδους ενέργεια θα της διεγείρει ακόμα περισσότερο το αναπαραγωγικό της ένστικτο.
Ευελπιστώ στο μέλλον κανένας ιδιοκτήτης να μην βιώσει παρόμοιες καταστάσεις.
Το ελπίζω. Είναι ιδιαίτερα λεπτές τέτοιου είδους καταστάσεις...Σοφή και σωστή κατά την γνώμη μου απόφαση. Συμφωνώ με τα λόγια σου και της Αλίκης!
Θα δούμε "εν πορεία"!Το ελπίζω. Είναι ιδιαίτερα λεπτές τέτοιου είδους καταστάσεις...
Ελπίζω το επιθυμητό αποτέλεσμα.:)Θα δούμε "εν πορεία"!
Τέτοια προβλήματα βιώνω κάθε χρόνο!Η τελική μου απόφαση συγκλίνει με την άποψη της Αλίκης.
Θεωρώ ότι μια τέτοια, πρόωρη διαδικασία θα έχει επιπτώσεις και στο βιολογικό ρολόι του αντίστοιχου αρσενικού.
Επιπλέον, δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα της βάλω φωλιά έστω και αν είναι μόνη της καθώς πιστεύω ότι μια τέτοιου είδους ενέργεια θα της διεγείρει ακόμα περισσότερο το αναπαραγωγικό της ένστικτο.
Ευελπιστώ στο μέλλον κανένας ιδιοκτήτης να μην βιώσει παρόμοιες καταστάσεις.
Όχι δεν ξέρω σε σχετική ερώτηση που είχα κάνει σε κριτή το 2014 για το ξεπυρωμα των πουλιών μου είχε πει ότι βράζεις σόγια και την προσφέρεις το πρωί ( χωρίς άλλες λιχουδιές στο κλουβί) την αφήνεις 20 με 30 λεπτά μέσα όχι όλη μέρα αυτό το κάνεις περίπου για μία βδομάδα. Τώρα όπως γράφω και πιο πάνω όλα αυτά για την ιστορία γιατί δεν το δοκίμασα ποτέ!Σταμάτη, η σόγια λέγεται ότι περιέχει οιστρογόνα (θηλυκές ορμόνες) και μάλιστα σε φάση αναπαραγωγής των καναρινιών ίσως κάπου να αποφεύγεται η βρώση της από τα αρσενικά.
Έχεις υπόψη σου πως θα μπορούσε να συσχετίζεται αυτό (αν συσχετίζεται) με το ξεπύρωμα των θηλυκών;
Και μετά απο είκοσι αυγά (τόσα περίπου θα έχει κάνει) πιστεύεις πως αυτό το θηλυκό πρέπει να ξαναπροσπαθησει Σταμάτη;μετά συναιχειζεις κανονικά θα έχει έρθει Φλεβάρης
Φυσικά και δεν ειναι σφάλμα.ΥΓ2: το να κάνει διπλή πτερορροια ένα φετιναρι δεν είναι σφάλμα, π.χ. αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που το συναντάμε κυρίως στα λιζαρτ
Κάτι εγώ δεν έγραψα καλά ή κάτι μου έχει ξεφύγει γιατί 20 αυγά για μία γέννα δεν μιλάμε;Και μετά απο είκοσι αυγά (τόσα περίπου θα έχει κάνει) πιστεύεις πως αυτό το θηλυκό πρέπει να ξαναπροσπαθησει Σταμάτη;
Σωστά αλλά πρέπει να προσέχουμε να διαβάζουμε τα καναρινια μας γιατί υπάρχουν τα ψευτο-πήρωματα, παιχνίδια, κυρίως από τα φετινά και άπειρα πουλιαΣύνηθως τα θηλυκά πριν κάνουν αυγά παρουσιάζουν κάποια ανησυχία, πεταρίσματα, χαρτάκια κλπ.. Πρέπει να παρατηρούμε τα πουλιά μας και να παρεμβαίνουμε νωρίτερα.. Μία κανάρα πριν φτάσει στο αυγό κάτι δείχνει..
Τα ίδια με τα και νικά αλλά όχι στην ίδια ένταση. Ρίξε και καμιά ματιά την ώρα που κάθονται στο κλαδάκι από πισω κατά πόσο φαίνεται φουσκομαινο (κάνει μπαμ)Τι σημάδια έχουν τα ψευτοπυρώματα Σταμάτη;
Σωστός αλλά μην ξεχνάς Γιάννη μου πως ο Αλέξανδρος τώρα ξεκινάει με την αναπαραγωγή καναρινιών και δεν έχει μεγάλη εμπειρία. Αυτό το εγχείρημα ίσως θα έπρεπε να το προτείνουμε μόνο σε κάποιον με περισσότερη εμπειρία στην αναπαραγωγή καναρινιών. Και όταν λέω εμπειρία εννοώ στην πράξη.Αν κάποιος ξέρει πότε πρέπει να σταματήσει και οι συνθήκες διαβίωσης είναι τέτοιες που να το επιτρέπουν τότε ο Γενάρης ειναι μια πολύ καλή εποχή για να υπάρχουν νεοσσοί.
Η απότομη αλλαγή του θερμοκρασίας σε συνδυασμό με την έλλειψη φωτός που επέφερε η συννεφιά στάθηκαν ως μια ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία για την περίπτωσή μου.
Βασικά ας ελπίσουμε να πυρώσει την άνοιξη! Αυτό να εύχεσαι! Αλλά πιστεύω θα πυρώσει γιατί το χειρίστηκες σωστά και τώρα έχει ηρεμήσει!Ελπίζω να μην επαναληφθεί η όλη κατάσταση στο κοντινό μέλλον...
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας