birdmarket στην αχαρνωνΥπαρχουν pellets διαθεσιμα σε γνωστο καταστημα στην αχαρνων , δεν λεω ονομασια γιατι δεν ξερω εαν επιτρεπεται.
Σχετικά με τα ποσοστά διατροφής, σε όλα τα αξιόλογα σάιτ φροντίδας παπαγάλων αυτό γράφουν. Δεν είμαι πτηνίατρος, αλλά φαίνεται λογικό δεδομένου ότι η ξηρά τροφή συμπυκνώνει όλες τις άλλες, και επίσης προσφέρουμε τις άλλες για επαφή με την φύση, ποικιλία και ώστε να μην χανονται κάποια στοιχεία/ενώσεις. Αν γινόταν όλα να είναι φρέσκα ίσως να ήταν το βέλτιστο, αλλά μιας και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε χρονικούς περιορισμούς και οι ίδιοι δεν μπορούμε να τρεφόμαστε μόνο με φρούτα και λαχανικά, βασική διατροφή με πέλετ είναι πολύ καλύτερη από σπόρους, ειδικά όταν το πουλάκι δεν είναι μωρό και έχει γίνει τζάνκυ σπόρων.
Τα συγκεκριμένα πελετς (από ότι φένεται στην συσκευασία) έχουν χρώμα. Αν θέλετε να πάρετε πελετς καλύτερα να πάρετε χώρις χρώμα, καθώς τα χρωματιστά έχουν παραπάνω ζάχαρη.budgie pellets
Επίσης δεν μπορω να δω καλά αν είναι πλαστική ή ξύλινη η πατήθρα αλλά γενικά καλύτερο είναι το φυσικό ξυλο.ξύλο
Χρωστικές ουσίες έχουν οί οποίες δεν προσφέρουν κάτι στην διατροφή τους. Κάπου διάβασα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε την χρήση χρωστικών στα pellets από το 2021., καθώς τα χρωματιστά έχουν παραπάνω ζάχαρη.
Δεν νομίζω ότι τα περισσότερα σάιτ που κοιτάζω είναι αμερικάνικα, αλλά συμφωνώ ότι τα ποσοστά δεν είναι απόλυτα. Ακόμα και να ήταν, θα ήταν πρακτικά αδύνατο για εμάς να τα υπολογίσουμε, και είμαι μαθηματικός! Της ερήμου ή όχι, δεν αλλάζει το γεγονός ότι όλα τα πουλιά τρώνε πρακτικά τα πάντα αν τους δοθεί η ευκαιρία, απλώς με μέτρο. Το ότι κάτι δεν είναι στην φύση τους δεν σημαίνει ότι τους κάνει κακό. Τα σουπιοκόκκαλα πχ δύσκολα τα βρίσκει ένα μπάτζι, αλλά από την φύση του τρώει λίγα όστρακα για ασβέστιο. Ομοίως, αν δει ένα πεσμένο φρούτο, θα το τσιμπήσει λιγάκι - το φρούτο μπορεί να είναι ενδειμιτης Αυστραλίας, όπως ένα ακτινίδιο, ή όχι. Δεδομένου ότι η Αυστραλία είναι ένα εξελικτικό τρελοκομείο πρακτικά αποκλεισμένο για χιλιετίες από τον υπόλοιπο κόσμο, δεν είναι δυνατόν να τους προσφέρουμε μόνο ό,τι τρώνε τα άγρια μπάτζι.Ναυσικά, όταν αναφερόμαστε στα μπάτζι μιλάμε για τα κατεξοχήν σποροφάγα πουλιά, νομάδες της Αυστραλιανής ερήμου (εξ'ου και πίνουν ελάχιστο νερό) που δεν έχω διαβάσει καμία αναφορά που να γράφει ότι τρέφονται με καρπούς φρούτα κτλ απο τη φύση τους. Η Αμερική έχει μια τάση να εξιδανικεύει όλες τις ανακαλύψεις της (πέλετς στην προκείμενη περίσταση), ας κρατάμε τις επιφυλάξεις μας σχετικά με τα απόλυτα ποσοστά που μας σερβίρουν για την διατροφή όλων, ανεξαιρέτως των πουλιών.
Το ξέρω, γιαυτό χάρηκα πολύ με την πρόταση του @HxC καθ'ως το συγκεκριμένο κατάστημα όχι μόνο έχει πάρα πολλά παιχνίδια, αλλά και άχρωμα πέλετ για μικρούς παπαγάλους.Τα συγκεκριμένα πελετς (από ότι φένεται στην συσκευασία) έχουν χρώμα.
Σίγουρα είναι πιο εύκολο, είναι όμως το ίδιο σε διατροφική αξία; Είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι παπαγάλοι τα αποφεύγουν; Όπως και να έχει τα pellets είναι μία λύση έτοιμου φαγητού ,χωρίς να σημαίνει αυτό ότι είναι η ιδανικότερη , ειδικά στην Ελλάδα όπου μπορούμε να βρούμε μεγάλη ποικιλία φρέσκων φυτών, λαχανικών, και φρούτων, όλες τις εποχές του χρόνου.οι Αμερικανοί εκτιμούν τις εύκολες λύσεις, και το να δίνεις κυρίως πέλετ αντί να καλλιεργείς δέκα διαφορετικά φυτά για τα παπαγαλάκια σου είναι σαφώς πιο εύκολο.
Φίλε μου, με όλο τον σεβασμό, έχεις πολύ σημαντικότερα θέματα να λύσεις και το τελευταίο που θα πρέπει να σε απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι η αναπαραγωγή. Έχεις ακατάλληλο κλουβί δεν γνωρίζεις ακριβή ηλικία των πουλιών και έχεις έλλειψη βασικών γνώσεων σε θέματα φροντίδας και διατροφής των πουλιών. Πρέπει πρώτα απ' όλα εσύ να είσαι έτοιμος να ανταποκριθείς σε μια τέτοια διαδικασία και μετά να προετοιμάσεις τα πουλιά κατάλληλα. Μην βιάζεσαι θα έρθει και η κατάλληλη ώρα γι αυτό.Για αναπαραγωγή πότε μπορώ ή πρέπει να βάλω φωλιά ; Ποια χρονική περίοδος πρέπει; Ή πότε ειναι καλύτερα; Γιατί διάβασα πως αν δεν βάλεις φωλιά δεν θα κάνουν σίγουρα; Ακόμη είναι φυσικά νωρίς γιατί τα πήρα πριν λίγες μέρες απλά για να ξέρω περίπου.
Ακριβώς το ίδιο συνέβη και σε εμένα. Τα αγόρασα από πετ σοπ. Το θηλυκό ήταν πιο άγριο και είχε την συνήθεια για αρκετό καιρό να πετάει τα σπορακια όλα έξω από την ταιστρα, επιδεικτικά μάλιστα. Έτρωγε κανονικά αλλά έτσι και την κοιταγες, το έκανε. Μπορεί να κράτησε και εβδομάδες μέχρι να ηρεμήσει. Επίσης, έκανε κάτι περίεργο. Οι ταιστρες ήταν οι πλαστικές εξωτερικες που έχουν ένα "πατάκι" να ανεβαίνουν και να φτάνουν. Λοιπόν περνούσε ολόκληρη μέσα από το πατάκι και έβγαινε από την άλλη. Ο αρσενικός (πιο ήρεμος) την κοιταγε σαν χαζός. Τελικά μετά από λίγο καιρό, ηρέμησε. Βέβαια έβαλα ανοξείδωτες ανοιχτές ταιστρες.Γεια σας παιδιά. Πριν καμιά εβδομάδα πήρα δύο budgies από petshop, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό. Μου είπαν ότι είναι περιπου 6 μηνών. Αυτό με την ηλικία μπορούμε να το εξακριβώσουμε κάπως πιο σίγουρα; Ίσως με κάποια φωτο;Επίσης το θηλυκό όταν βάζω την τροφη πηγαίνει και αντί να την τρώει σχεδόν όλο την πετάει κάτω (λες και το κάνει επιτηδες) και πηγαίνει στο κλουβί και ασχολείται με το ράμφος και το αγόρι τρωει περισσότερα από τα stick και όχι τροφη. Η τροφή είναι η σωστή. Από τις δύο κανονικες ταιστρες που έχω βάλει πηγαίνουν μόνο στη μία αυτή που είναι πιο μακριά από εμένα. Περιμένω συμβουλές οποίος μπορεί να μου δώσει.
To χρωμα στις τροφες προερχεται ειτε απο φυσικες είτε απο τεχνητες χρωστικες,οχι απο τη ζαχαρη.Τα συγκεκριμένα πελετς (από ότι φένεται στην συσκευασία) έχουν χρώμα. Αν θέλετε να πάρετε πελετς καλύτερα να πάρετε χώρις χρώμα, καθώς τα χρωματιστά έχουν παραπάνω ζάχαρη.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας