Γενικά Αποτελέσματα μικροβιολογικών εξετάσεων

@ianos για να κανω ένα follow up του θέματος, εδώ μας παρουσιάστηκε μια "έρευνα" που υπήρξε προαναγγελία της στο Fb και μάλιστα υπήρχε και προδιάθεση των αποτελεσμάτων που θα έρθουν.

Η "ερευνα" μάλιστα έγινε μεταξύ 3 ανομοιων προϊόντων που ας το προσπεράσουμε κι αυτό.
Πιο εντυπωσιακό είναι ο ερασιτεχνισμός κάποιου να πάρει ένα σφραγισμένο προϊόν, να το βάλει στο μπλέντερ του να το κανει τρίμμα, να το βάλει σε δική του συσκευασία και να προσπαθεί να μας πείσει ότι το προϊόν αυτό φέρει μικρόβια εκ κατασκευής.

Έρχεται λοιπόν ο "ερευνητής" εδώ και κομπάζει για την πείρα και τις γνώσεις του, για το πόσα χρήματα έχει χαλάσει στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες (λες και μας αφορα), για το γεγονός ότι έχει δώσει δικαστικές και μάλιστα επιτυχείς μάχες με εταιρείες στο παρελθόν αλλά ως εκ θαυματος αρνειται αυτη την φορα να ονομάσει την κατασκευαστρια γιατί.. Έτσι θέλει!
Παράλληλα δεν απαντα σε καμία καιρια ερωτηση αλλα επικρατεί μια σταση "λιγο κρασι, λιγο θαλασσα κτλ"

Αποκαλύπτεται η εμπορική δραστηριότητα για όλο αυτά και αμέσως προκύπτουν και τα ελατήρια αυτής της "ερευνας".
Στην σελίδα του "ερευνητη" στο Fb προέκυψε το εξής ερώτημα, γιατί δεν συγκρίνει τις αυγοτροφες και τα μείγματα σπόρων δικής του εμπορίας με τα αντίστοιχα της αγοράς.
Η απάντηση που πήρε το μελος απο το "ερευνητη" είναι το εξής καταπληκτικό,ότι δεν διαθέτει χρήματα να αγοράσει τα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο και να πληρώσει για το καθένα από αυτά το εργαστήριο.

Οπότε ως κλασσικός Ελληναρας παίρνει το φθηνό και άσχετο με τα προϊόντα του σουπιοκοκκαλο, κάνει μια "έρευνα" στο γόνατο και ξαφνικά για τον Γιάννη και τον κάθε Γιάννη εδώ στο PB ξαφνικά προκύπτει πρόβλημα στα σουπιοκοκκαλα, από το πουθενά!

Αύριο πολύ εύκολα θα ανακοινώσει ένας "ερευνητής" σε μια αντίστοιχη "έρευνα" ότι τα καναρίνια ευθύνονται για την έξαρση της γρίπης των πτηνών γιατί.. Έτσι
Αυτό σημαίνει ότι εμείς το τρώμε αμάσητο και τα ρίχνουμε στην πυρά γιατί το είπε κάποιος με "γνωση" και "εμπειρια"...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Οι απαντήσεις εκφράζουν μόνο εμένα για να μην παρεξηγηθω...


Δεν τις θεωρώ πανάκεια και όσο μπορώ τις ελέγχω δεν επαφίεμαι στον κρατικό μηχανισμό..


Εγώ οχι. Θα το κάνω σύντομα όμως και συγχαρητήρια για την ιδέα που μου εδωσες...


Υποτίθεται από τους αναλογους κρατικούς λειτουργούς..
Εδώ συμφωνούμε...


Εδώ είναι ο παραλογισμός...
Δηλαδή τι διαφορετικό λένε οι μεγάλες εταιρείες από σενα;
Τα καλύτερα γραφουν για τα προϊόντα τους...
Αυτες να αμφισβητηθουν, να ελέγχονται (όπως γράφεις παραπανω) αλλά τα δικά σου προϊόντα όχι; Τι φαση;
Όπως ελέγχεις σωστα εσύ τους άλλους θα υποστείς ανάλογο έλεγχο για τα προϊόντα σου...


Oδηγια της ΕU
Τα προϊόντα που προορίζονται για ζώα και πτηνά που δεν θα καταναλωθούν από ανθρώπους,
εξαιρούνται της υποχρέωσης πλήρους χημικής ανάλυσης.

Επαλήθευση
Αγόρασε ένα κέικ μακράς διάρκειας από σούπερ μάρκετκαι δες την χημική ανάλυση στην ετικέτα.
Κανε το ίδιο και στην αυγοτροφη που ταΐζεις.
Εύκολο... Περιμένω τα σχολια σου μετα απο αυτο.
 
Οκ, η ανάλυση έδειξε καλές τροφές, έναντι ίσως κάποιων μη κατάλληλων επωνύμων τροφών. Όσον αφορά όμως το σουπιοκοκκαλο που έχει και το πρόβλημα, τι αντιπροτεινεται;
Αυτό που ήθελα προσωπικά να μάθω από τη συζήτηση, είναι αν όντως ένα επώνυμο συσκευασμένο σουπιοκόκκαλο βρέθηκε να έχει αυτά
Salmonella spp: Απουσία στα 25 g]
Staphylococcus aureus: 6 cfu σε 1gr (Φ. Τ : Απουσία σε 1 gr)
Coliforms: > 100 στο gr (Φ. Τ: ≤ 100/gr )
Ολική Μικροβιακή Χλωρίδα (Ο. Μ.Χ): >100,000 /g (Φ. Τ: ≤ 100.000/gr )
και αν ναι, ποιας μάρκας ήταν για να μην το προτείνω ξανά σε κάποιον.

Γενικότερα για το σουπιοκόκκαλο προτείνω επώνυμα συσκευασμένα και τακτική αλλαγή χωρίς να περιμένεις να τελειώσει πρώτα για να το αντικαταστήσεις
 
Εμπεριστατωμένη άποψη...
Δεν χρειάζεται να στοιχειοθετήσει καμία άποψη επί αυτού. Έθεσε το θέμα εδώ προς συζήτηση και κατά την άποψή μου έκανε καλά. Δεν μπορεί να κατηγορείται για αυτό και σε παρακαλώ να μην το κάνεις. Αν υπήρχε κάτι μεμπτό θα είχαμε ενεργήσει ήδη.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κ. Σταύρο, δεν απευθύνομαι στα μέλη μας. Για τη δική σας απάντηση ήμουν σίγουρη. Εννοώ τι αντιπροτεινεται από την εν λόγω έρευνα ή από τον άνθρωπο που προέβη σε αυτήν.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν χρειάζεται να στοιχειοθετήσει καμία άποψη επί αυτοού. Έθεσε το θέμα εδώ προς συζήτηση και κατά την άποψή μου έκανε καλά. Δεν μπορεί να κατηγορείται για αυτό και σε παρακαλώ να μην το κάνεις. Αν υπήρχε κάτι μεμπτό θα είχαμε ενεργήσει ήδη.


Μαζί σου και στο τέλος scripta manent...

Η κουβέντα από το σουπιοκοκκαλο περασε στα κεικ τωρα... Οπουδηποτε αλλου εκτος απο την ουσία!
 
Και η άλλη μου απορία είναι από που προέρχονται αυτοί οι σπόροι για να γίνει το μείγμα; Αγοράζονται χύμα και αν ναι από που; Εάν όχι, και πρόκειται για συσκευασμένους σπόρους, με ποιόν τρόπο εμπιστευομαστε μια εταιρεία για να πάρουμε τους σπόρους της χωριστά όταν δεν την εμπιστευομαστε για να αγοράσουμε το μείγμα της; 👎
 
Να μιλήσει και η 20λεπτη μπανιέρα και το δίωρο αυγό? Θεωρώ πως εκπροσωπώ αυτήν την κατηγορία.
Παρακολούθησα όλο το θέμα. Δεν ξέρω τον κύριο Δημητριάδη ούτε έχω fb, αλλά από αυτά που διάβασα αντιλαμβάνομαι ότι έχει μεγάλη εμπειρία και γνώσεις. Ζητάτε οι περισσότεροι την ονομασία του προϊόντος και δεν τη δίνει. Εννοείται ότι δεν θα τη δώσει αν υπάρχει περίπτωση να έχει μπλεξίματα νομικά. Επίσης από τα συμφραζόμενα φαίνεται ότι έχει ασχολήθεί με την παραγωγή ή συσκευασία ή τελος πάντων με τη διάθεση δικών του σπορικών - αυγοτροφών κλπ.
Κύριε Δημητριάδη, χωρίς κανένα ίχνος ειρωνίας ή κακίας, φαίνεται ότι υπάρχει διάθεση να προωθήσεις κάποιο προϊόν σου. Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω εγώ που δεν ξέρω κανέναν σας και είμαι αντικειμενικός. Αν είναι έτσι, δεν χρειάζεται να πας δια της πλαγίας οδού, να "κατηγορήσεις" δηλαδή ένα προϊόν γενικά που ενδεχομένως φοβάσαι να κατονομάσεις δημόσια για να μας πεις ότι το δικό σου είναι ελεγμένο και καλύτερο.
Ούτε είναι ντροπή να το εμπορευτείς, χρόνο τρως και χρήμα σε αυτό, καλά κάνεις. Άνοιξε απλά ένα θέμα και θεωρώ ότι θα λάβεις στήριξη, προσωπικά εγώ θα δοκίμαζα μόνο και μόνο για να στηρίξω ένα μέλος της κοινότητας που με πείθει ότι γνωρίζει, γιατί αυτό το πέτυχες.
Τα άλλα όλα τι τα θες; Απλά είναι τα πράγματα. Ξέρω κάποιοι εδώ όπως και συ είστε υψηλού επιπέδου εκτροφείς και κοιτάτε τη λεπτομέρεια. Εκεί ναι θα ανεβάσεις τις αναλύσεις για το ΔΙΚΟ ΣΟΥ προϊόν και όλα καλά και ανθηρά. Εκτός αν υπάρχει κάποιο νομοθετικό καθεστώς που δεν επιτρέπει στον ερασιτέχνη να παράγει, όπως πχ γίνεται με τον καπνό.
Τέλος, συγχωρέστε με αν κάνω λάθος, αλλά οι "μεγάλοι" εκτροφείς του petbirds που είναι ενεργοί στα καναρίνια - ιθαγενή δεν πρέπει να ξεπερνάνε τους 15. Υπάρχουμε και μεις της 20λεπτης μπανιέρας. Όλοι από κάπου ξεκινάμε.
Αυτά, πολύ φιλικά!

Σταυρο.
Αν δώσω το όνομα θα έχω μόνον προβλήματα.
Δημοσίευσα τα αποτελέσματα της ανάλυσης για να δείξω πόσο αθώο είναι το προϊόν και κάποιοι να το ξανασκεφτούν.
Το έχω κάνει και με το σπανάκικαι το μπρόκολο.
Με τα αντιβιοτικά τις χρωστικές και την αλόγιστη χρήση τους.

Το σουπιοκοκαλο το κατηγορώ χρόνια,όπως και το μπισκότο το χρωματιστό, από όπου και να προέρχονται
δίνω και στοιχεία.
Κατηγορώ και την γλυκόζη που περιέχουν οι αυγοτροφες
Κατηγορώ και τα πρόσθετα - συντηρητικά που έχουν
Δόλο δεν έχω, ούτε πλάγια πάω.
Σαν δια βίου επαγγελματιας στο χώρο, και ο μόνος που εκφράζετε δημόσια με όνομα και επώνυμο, βλέπω κάποια στραβά και έχω τρόπο να τα ισιώσω .
Στα πλαίσια λοιπόν της έρευνας για το "ίσιωμα" καταρρίπτω κάποιους μύθους και θα συνεχίσω να το κάνω πάντα με στοιχεία και επιχειρήματα διότι γνωρίζω.
Και ένας άλλος λόγος είναι ότι,(και εδώ θα μου επιτρέψεις να χρησιμοποιησω κάτι που από εσένα άκουσα πρώτη φορά)
εξετάζω αν αυτοί οι καταναλωτές έχουν τους προμηθευτές που τους αξίζουν.

Λάθος μου από τον Deukalion
το άκουσα πρώτη φορά και μου έκανε εντύπωση
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αύριο πολύ εύκολα θα ανακοινώσει ένας "ερευνητής" σε μια αντίστοιχη "έρευνα" ότι τα καναρίνια ευθύνονται για την έξαρση της γρίπης των πτηνών γιατί.. Έτσι
Αυτό σημαίνει ότι εμείς το τρώμε αμάσητο και τα ρίχνουμε στην πυρά γιατί το είπε κάποιος με "γνωση" και "εμπειρια"...


Αυτό το γνώριζες πριν βγάλεις συμπεράσματα για ερευνητές στο γονάτο
Oδηγια της ΕU
Τα προϊόντα που προορίζονται για ζώα και πτηνά που δεν θα καταναλωθούν από ανθρώπους,
εξαιρούνται της υποχρέωσης πλήρους χημικής ανάλυσης.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αυτό το γνώριζες πριν βγάλεις συμπεράσματα για ερευνητές στο γονάτο
Oδηγια της ΕU
Τα προϊόντα που προορίζονται για ζώα και πτηνά που δεν θα καταναλωθούν από ανθρώπους,
εξαιρούνται της υποχρέωσης πλήρους χημικής ανάλυσης.

Οι σαλτσες είναι για τα μακαρόνια και τα κέικ για πρωινό... Εδώ μιλάμε συγκεκριμένα.

Εμενα θα μου πεις την εμπορική ονομασία του σουπιοκοκκαλου και σε ποιο μπλεντερακι το έκανες τρίμμα αφού το αποσυσκευασες και το επανασυσκευασες και μετά θα σου πω ότι θέλεις.

Επίσης αν ο στόχος σου ήταν να καταδείξεις την ακαταλληλότητα του σουπιοκοκκαλου σε τι εξυπηρετεί να στείλεις μαζί δείγματα από άσχετα ως προς το είδος προϊόντα.
Όταν έστειλες το μπρόκολο έστειλες και την αυγοτροφη σου ταυτόχρονα;

Βρίσκεσαι σε φόρουμ ζώων αλλά δεν απευθύνεσαι σε πρόβατα...

Προσωπικά έχω πάρει τις "απαντήσεις" μου από την μη απάντηση σου σε κανένα ερώτημα και την μη τοποθέτηση σου σε κανένα από τα σημεία πιο πάνω.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Άλλα σου λέει άλλα θες να καταλάβεις Αντώνη... Είσαι ίσως ο μόνος που το έχει πάρει πατριωτικά το ζήτημα και πας κόντρα στην κόντρα...
 
Άλλα σου λέει άλλα θες να καταλάβεις Αντώνη... Είσαι ίσως ο μόνος που το έχει πάρει πατριωτικά το ζήτημα και πας κόντρα στην κόντρα...

Για πες μου εσυ Λαμπρο τι καταλαβες που δεν πας κοντα στην κοντρα.
 
Αντώνη για τροφές των ζώων αναφέρομαι. Σου γράφει οδηγία της EU και εσύ κοροιδεύεις.Αφού δεν πρόκειται να σε πείσει τί το συνεχίζεις; Αυτό λέω... Ο καθένας έχει βγάλει τα συμπεράσματά του από την όλη ιστορία δεν χρειάζεται να τσακώνεσαι. Δεν έχεις να χωρίσεις κάτι.
 
Αντώνη για τροφές των ζώων αναφέρομαι. Σου γράφει οδηγία της EU και εσύ κοροιδεύεις.Αφού δεν πρόκειται να σε πείσει τί το συνεχίζεις; Αυτό λέω... Ο καθένας έχει βγάλει τα συμπεράσματά του από την όλη ιστορία δεν χρειάζεται να τσακώνεσαι. Δεν έχεις να χωρίσεις κάτι.

Εσυ Λαμπρο μου εχεις καταλαβει οτι ο ανθρωπος δεν εχει απαντησει σε καμια ερωτηση και εχει μπλεξει τα κεικ ανθρωπινης καταναλωσης με τις αυγοτροφες και τα σουπιοκοκκαλα με τα σπορια;

Να με πεισει για ποιο πραγμα και τι σχεση εχει η οδηγια της EU με το αντικειμενο που συζηταμε εδω και το γεγονος οτι ολα τα στηριζει σε ενα σουπιοκοκκαλο που το αποσφραγισε,το επεξεργαστηκε,το συσκευασε και το εστειλε για ελεγχο προσπαθωντας να μας πεισει οτι εφερε τα μικροβια απο το εργοστασιο κατασκευης.

Και τι το special βρισκεις εσυ δηλαδη στην οδηγια της EU που την χρησιμοποιεις σαν επιχειρημα;
Η οδηγια δεν ειναι κατι καινουργιο που δεν γνωριζαμε ουτε ανακαλυψαμε τον τροχο εχθες,υπαρχει εδω και χρονια.. Και λοιπον;
Να δωσουμε πολλα μπραβο που μας θυμισε μια γνωστη νομοθεσια αλλα δεν μας εκανε σοφοτερους.
Αυτο σημαινει οτι η καθε τυχαια "ερευνα" απο τον οποιονδηποτε ειναι σωστη;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Βρίσκεσαι σε φόρουμ ζώων αλλά δεν απευθύνεσαι σε πρόβατα...
Όχι σε αυτό το επίπεδο Αντώνη. Ο Νίκος δεν απευθύνθηκε σχεδόν σε κανέναν προσωπικά με αυτόν τον τρόπο. Μην συνεχίζεις έτσι.

Εσυ Λαμπρο μου εχεις καταλαβει οτι ο ανθρωπος δεν εχει απαντησει σε καμια ερωτηση
Απάντησε στα θέματα που επέλεξε να απαντήσει και αυτό είναι αρκετό για τη ζήτηση. Δεν είναι δικαστήριο για να βγει ετυμηγορία. Ο καθένας θέτει ερωτήματα και απαντά με βάση τα δεδομένα και τα επιχειρήματα του και μαζί με τους αναγνώστες βγάζει τα συμπεράσματα για τον εαυτό του.

Και τι το special βρισκεις εσυ δηλαδη στην οδηγια της EU που την χρησιμοποιεις σαν επιχειρημα;
Η οδηγία μεταφέρθηκε για να δείξει ότι με βάση το νόμο δεν είναι υποχρεωτική στην αναγραφή της πλήρους ανάλυσης στις ζωοτροφές σε αντίθεση με τις τροφές που προορίζονται για ανθρώπους. Το κέικ και η αυγοτροφή μπήκαν στη συζήτηση ως παράδειγμα για να τονίσει ότι δεν αναγράφονται τα ίδια συστατικά σε αυτές τις δύο κατηγορίες τροφών γιατί δεν απαιτείται. Εν πάση περιπτώσει, αυτό το επιχείρημα επέλεξε ο συνομιλητής.

Αν θέλει να συμπληρώσει κάτι άλλο μπορεί να το κάνει και δεν μπορεί να τον αναγκάσει κανείς εφόσον δεν θέλει να προσθέσει κάποιο άλλο. Δεν έχει μείνει νομίζω κάτι άλλο, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Όσον αφορά στο σουπιοκόκκαλο, που είναι και το θέμα που με ενδιέφερε περισσότερο από όλη τη συζήτηση, προσωπικά θα συνεχίσω να το προτείνω ελλείψει αποδείξεων ότι μπορεί να βλάψει τα πουλιά (μιλώ πάντα για επώνυμο που αγοράσετε στη δίκη του κλειστή συσκευασία), εκτός του αυτονόητου ότι πρέπει να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής. Είναι από τα καλύτερα διατροφικά συμπληρώματα, όταν πρόκειται για άτομα που περιορίζονται στην βασική φροντίδα των πουλιών τους. Ο τρόπος θα το προτείνω θα είναι πάνω κάτω αυτός.
Γενικότερα για το σουπιοκόκκαλο προτείνω επώνυμα συσκευασμένα και τακτική αλλαγή χωρίς να περιμένεις να τελειώσει πρώτα για να το αντικαταστήσεις
Καλή συνέχεια και κόσμια σας παρακαλώ.
 
Και τώρα που πλέον φαίνεται ότι το θέμα έχει κατακαθίσει στις συνειδήσεις μας ή έστω έχουμε μπει σε μια διαδικασία ερωτηματικών και προβληματισμού θα ήθελα να πω το ακόλουθο:
Ανεξαρτήτως των εκφραστικών μέσων που χρησιμοποιήθηκαν, ίσως σε κάποια φάση και εν θερμώ, το θέμα που άνοιξε ο @Giannisbox ήταν πολύ σημαντικό όχι μόνο ως θέμα για τη μικροβιακή επιβάρυνση του σουπιοκόκκαλου, αλλά κυρίως διότι η συζήτηση που ακολούθησε, επαναλαμβάνω ασχέτως της τονικότητας που ενίοτε έπαιρνε, ωθούσε τον αναγνώστη (εμένα) προς έντονο προβληματισμό, όχι μόνο ως προς το κόκκαλο σουπιάς και τις τροφές των πτηνών, αλλά και ως προς την "υποστήριξη" των εκάστοτε προϊόντων, το λεγόμενο marketing, τους τρόπους του και τη "δημιουργία συνειδήσεων". Φυσικά κατέληξα σε πολλά και διάφορα, ανατρεπόμενα και μη συμπεράσματα για τη στάση του χρήστη, του καταναλωτή, του προωθητή, την επιφυλακτικότητα και τη δεκτικότητα που μας χαρακτηρίζει όλους λίγο έως πολύ. Και εν' ολίγοις, αυτό που θα ήθελα ιδιαίτερα να τονίσω είναι ότι το debate που συχνά - πυκνά γίνεται σε μία κοινότητα με politically correct και μη τρόπους είναι πάντοτε αποκαλυπτικό. Εννοείται ότι αναγνωρίζω ανεπιφύλακτα (και πραγματικά χαίρομαι για αυτήν) τη συμβολή του Αντώνη, @Tony Forpus, που με επιμονή ομολογουμένως, μας ώθησε προς μια πιο κριτική ματιά.
 
Αν δώσω το όνομα θα έχω μόνον προβλήματα.
Μα γιατί να έχεις εσύ προβλήματα; Αν κάποιος έχει πρόβλημα, αυτός θα είναι το εργαστήριο και ο χημικός που έβαλε στην ανάλυση την υπογραφή του. Εσύ απλά το έστειλες για ανάλυση, δεν έκανες κάτι κακό.

Επειδή το κοκατίλ μου τρώει σουπιοκόκκαλο συσκευασμένο (το τσακίζει θα έλεγα), με ενδιαφέρει πολύ το θέμα.
 
Back
Top